Sme spolu rok a pol. Už keď sme sa zoznámili, mal miernu nadváhu. Odvtedy priberá, teraz by mal vážiť okolo 130 kg. Výška 189. Otras :( Najprv som naznačovala, neskôr už priamo povedala, aby s tým niečo robil. Ono to nie je len vo výzore. Jednoducho nevládze. Problém je vyjsť po schodoch, o nejakej túre v Tatrách len hovoríme. Boli sme nedávno na Bielom Potoku v Terchovej, ešte ani v polovici a už bol hotový. Ja som tiež neni vychrtlina (172/74), ale snažím sa to dať, spotiť sa, hýbať sa. O sexe sa aj hanbím zmieniť. Brucho obrovskéé mu visí, trasie sa mu ako huspenina a samozrejme NEVLÁDZE. otvorene sa priznám, že sa aj hanbím s ním niekam ísť. O kúpalisku nemôže byť ani reči. Naozaj, naozaj mi to vadí. Problém? NIČ S TÝM NEROBÍ. Keď mu poviem že to už nevyzerá dobre, že je pomalý, nevie si švihnúť, všade sa vozí autom, jeho najobľúbenejším jedlom je mastný rezeň, hranolky a iné vyprážané dobroty a že by mal zmeniť stravu a veľa veľa sa hýbať (nemyslím tým prejsť pešo do obchodu o jednu ulicu ďalej takým tempom, že ho predbehne aj 101 ročná babka s paličkou), tak sa urazí.
Podotýkam, ak sa niekomu zdá, že som to napísala dosť necitlivo, nech sa nečuduje. Moje prvé pokusy zneli oveľa láskavejšie a veľmi opatrne. On len prikývne, že hej hej, mal by som s tým dačo robiť. NO NEROBÍ.Známi si už robia prču, či sa o chvíľu zmestí do auta. Nebaví ma už jeho ľahostajný postoj voči svojej tučnote!
Je tučný, ale kašle na to
Lomnardo
Napr ja som nikdy takych ludi vyzratymi prascami nenazvala.Ale mozem povedat ze mi je to protivne.Poznam ludi,ktori maju problemy s obezitou zo zdrav dovodou...stitna zlaza,lieky,ludia ktori trpia deprediami a prejedanie im pomaha...su ale ludia ktori su skutocne ako prasiatka v chlieve...nic nerobia,len sedia cele dni a tlacia do seba vsetko co im pride.Ano,z takych ludi je aj mne zle.
Preco ked si clovek najde partnera opusti sa a prestane sa o seba starat?Uz sim ulovil/a,uz nemusim sa umyvat,obliekat,cesat,,,uz mi je to jedno.
Tato tema je ten pripad,kedy je to chlapovi jedno.Clovek sa ma o seba starat stale a nie len ked loví.
Skoda, ze obezita stale nie je brana medzi ludmi ako choroba. Ja osobne by som taketo prasiatka pri sebe (vyzrate prasce im teda nebudeme hovorit) poslal rovno na PN ako pri kazdej inej chorobe (nerobis=nemas peniaze). Treba tvrdo do takych. Az to ich prijmne nieco s tym robit a vyzdraviet z takej choroby.
Prečítaj si ten príspevok ešte raz. Je predovšetkým o tom, že spoločnosť sa ku ľuďom s enormnou nadváhou správa ako k odpadu. Nazýva ich vyžratými prascami. Čo tieto slová asi tak vypovedajú o človeku, ktorý ich vysloví? Možno, že je primitívna ovca. Ktohovie.
V prvom rade, a to som aj poradila zakladateľke, by som ho poriadne vyspovedala. A hlavne sa nedala odbiť. Pretože ani sliepka nehrabe nadarmo. Len podaktorí na to akosi zabúdajú.
lombardo1981 hovoris hluposti, precitaj si nejake clanky o ludoch, ktori schudli 50 kg a podobne. Co za tym stalo. Ani jeden z nich nemal za sebou ludi, ktori im hovorili ze si krasny aj s tymi 120 kilami, len sa dalej prejedaj. Vzdy za tym bolo nejake ponizenie, niekto sa im vysmial, zosmiesnil ich a pod. Hrozne sa ich to dotklo, poplakali si, ale az vtedy si uvedomili, ze s tym musia nieco urobit a nasli v sebe silu schudnut. Ked budes tuckovi hovorit ako uzasne vyzera a ake je super ze je taky aky je, vyzerie sa ti pred ocami zo 100 na 150 kil. Ale ak mu povies neprikraslenu pravdu do oci, sprvoti ho to sice rani, ale potom sa nad sebou zamysli a mnohi potom s tym konecne aj nieco urobia. A o vzhlade to urcite nie je, obezny clovek je sam zodpovedny za svoju obezitu, to nie je ako ked ma niekto velky nos alebo odstavajuce usi, za co fakt nemoze. Za toto moze.
Sa uvedomte co tu niektori pisete. Keby ho nelubila, uz ho davno kopne do zadku, ale ona sa mu snazi pomoct. Obezita nie je len o estetike, je to hlavne o zdravi. A tiez s nim nemoze podnikat ziadne vylety, prechadzky, lebo on nevladze a nechce. Ked chlap ma priatelku ktora pocas vztahu priberie 20 kilo a on sa s nou preto rozide, tak ho vsetci chapu. Ale ked je to opacne, a to sa s nim ani nerozisla, tak uz ju odsudzujete. Ja by som tiez nemohla mat partnera, ktory ma taku obezitu, zeby ledva chodil, mierna nadvaha by mi nevadila. S takym chlapom sa nic neda robit, ist ani na malu prechadzku nieto na vylet, za chvilu bude pocuvat o jeho chorobach ktore sa na neho budu len nabalovat a v 40-tke alebo 50-tke umre na infarkt. K comu jej je taky zivot? Ona sa mu pomoct snazi, ale on to neprijima. Niekedy sa dvaja musia rozist, ked sa po rokoch ich zivoty uberaju uplne inym smerom, nedokazu sa uz zladit a nie su spolu stastni. On by bol stastny mozno s nejakou podobne obeznou, doma by sa spolu prejedali a rozpravali si o svojich chorobach.
Podľa bmi indexu má obezitu 2. stupňa, mal by to riešiť s obezitológom. Ak ho takto vykŕmila jeho matka, tak je to doslova krkavčia mater. Je neuveriteľné, že nevidí, že likviduje zdravie svojho vlastného syna. Na druhej strane on je už dospelý a je zodpovedný za to čo si strčí do huby.
Popravde, mne je zase zle z ľudí, ktorí iných dehonestujú na základe výzoru či váhy. Je pravda, že som na toto ako abstinujúca PPčkárka veľmi citlivá. Videla som, čo taká kydy dokážu z citlivou dušou spraviť. Pretože áno, podobné drísty sú posledným klincom do rakve. I keď je skutočná príčina niekde úplne inde. Ale práve tá rozbuška sú práve takéto drísty, ktoré doslova dehonestujú človeka.
A reči o tom, že sú vypasené prasce v nich nezvyknú vyvolať ten wow efekt, že musím so sebou niečo robiť. Ak áno, ten človek je silnejšia osobnosť ako niekto, kto mu tie pikoviny tára. Skôr v nich vyvolá pocit, možno aj hnusu so súčasnej spoločnosti, z jej povrchnosti. Z toho ako je zameraná na vzhľad a na dokonalosť. Keby len tá dokonalosť existovala, všakže. Pre obe pohlavia. Ešte viac sa do seba uzavrie a až potom bude skutočne dlabať na všetko, čo sa okolo neho bude diať. Bude on/ona a chladnička. Takže dá ešte väčší dôvod podaktorým akože sebavedomým ľuďom si do neho/nej kopnúť.
Všetkým je jasné, že ak niekto vstupuje do vzťahu, niečo očakáva. A ak sa po čase tieto očakávania nie sú naplnené, má právo ho partner urážať a správať s k nemu ako k odpadu? Robí to z neho ušľachtilého človeka, pretože sa tvári, že sa snaží pomôcť? Týmto nenarážam na zakladateľku témy.
Ak si niekde na nete prečítate názor (a áno, niečo takéto som sa "dozvedela"), že tlstí ľudia by nemali ani chodiť von, kto sa má na nich pozerať... tak so spoločnosťou niečo nie je v poriadku. A tí hejteri priestorovo výrazných ľudí sa len, buď zbabelo alebo s radosťou, spúšťajú na tejto vlne primitivizmu.
A nie, nesnažím sa obhajovať obezitu, pretože je zdravá a neviem čo. SNAŽÍM SA O TO, ABY ĽUDIA NEBOLI POSUDZOVANÍ PODĽA VZHĽADU ČI VÁHY. Ani jeden z tých atribútov neurčuje skutočnú osobnosť, charakter človeka. A to, že medzi partnermi musí preskočiť i iskra, že sa musia vzájomne fyzicky priťahovať ani nespomínajte. Teraz o tom nie je reč. Pretože sú aj chlapi, ktorých priťahujú ženy s kilami navyše. Aj s viacerými ako "spoločenská" norma. Aj keď sú medzi nami chlapi, ktorí o tomto "type" a neradi "počujú". Hovorím o tom, že človek má svoju hodnotu. Bez ohľadu na to, ako vyzerá a váži. Alebo si myslíte, že človek s nadváhou je menej dôveryhodný, že je viac podlý, že vám za chrbtom s väčšou radosťou bodne dýky do chrbta ako ten, čo má ideálnu váhu? Pretože sa vo vašich očiach nedokáž ovládať? Viete koľkokrát som si, aj počas anorexie vypočula, že ako super vyzeráš, ty určite môžeš zožrať aj slona a nepriberieš. A nie som jediná. Toto mi potvrdila každá, s ktorou som sa o tejto téme bavila. A viete, čo som si vždy pomyslela: Ty primitívny blbec! Keby si vedel! A keby ste vedeli ako som sa ja v tom čase hrdo hlásila k vegánstvu a vegetariánstvu! Najmä k tomu prvému. A tom len z jedného jediného dôvodu. Pretože jedlá spadajúce pod vegánstvo sa všeobecne považujú za zdravé a nepriberá sa z nich. A takých báb s PPP je naozaj kopu. ALE TÝM NETVRDÍM, ŽE VŠETCI MAJÚ PPP. Takže sa ani stým neunúvajte začať.
A inak. Pre anorektičky, ktoré svoju anorexiu majú ako životný štýl a nedepkujú kvôli nej (sú aj také, nie sú to len "trosky", s ktorými sa tu na fóre stretávate), sú všetci nenažrané prasce. Pre podaktoré aj vypasené. Aj keď majú viac ako ideálnu váhu. A je jedno či si v blbom Mekáči dávate šalátik alebo menu.
A áno, anorektičky sú pre zdravých ľudí divné. No uvedomte si, že sj zdraví ľudia pre ne. Takže je to obojstranné. A nebodaj ten ich postoj (prístup) je nesprávny či chorý? To si myslia aj militantní vegáni o mäsožravcoch. Opakujem, MILITANTNÍ VEGÁNI. Aby náhodou nedošlo k nedorozumeniu.
domidomi... no presne.. človek sa zalúbi do niekoho, ten dotyčný na sebe nepracuje, zmení sa radikálne a tým, to už nie je človek do ktoreho sa zalubila, aj ked uz na zaciatku vztahu mal nejake to kilo na vyše... ale nemohla vedieť (alebo mohla?) že sa bude vyprasnievať dalej... Zrazu je to uplne cudzi človek, fyzicka pritazlivost je fuč, hnusi sa jej tá kopa sadla,...takže nikto jej nemože mať za zlé ak ho kopne do tej tučnej riti...rozide sa s nim...
Mne sa protivia tí mladí chlapi čo maju kolo 30 a žerie to len pizzu a hranolky kazdy den a vyprasni sa to... dokonca poznam minimalne jedneho takeho ktoreho je z tohto dovodu škoda,.. dobre vyzerajuci chlap, bol sexoš, priemerna postava, mužný... a ked som ho videla naposledy mala som dosť, čoskoro neprejde cez zárubnu.. ten chlap má do 35 a ked som videla ten sud čo tlaší pred sebou, otras! normalne mi ho je ľúto... tiež poznam dalsieho mladeho, tiež dobre vyzerajuci a chlapec každy den na večeru hranolky a pizzu láduje...a prekvapený že ho som ho odmietla.. ved by som sa zgrcala z toho, každy den to pučiť... a on sa čudoval mojmu stravovaniu...akože OK, dám si aj ja možno 3x do roka hranolky so syrom fajnym vypražanym, langoš, pizzu....aj čokoládu si dám, aj chipsy.... ale kristepane! nie každy den....
A ja s mojim životnym štýlom, zdrava strava, prevažne vegetarianska, každy den zelenina na ranajky, na obed,....sa snažím zdravo žiť, záleží mi na mojom zdraví... no a taký čo laduje fastfoody to nejde do kopy..
No hovorte si co chcete, ale partner vas musi pritahovat. Jasne, ze to nie je jedina podmienka vztahu. Ale je toho vsetkeho sucastou. A ak sa takto zanedbava, tak ma od neho pravo ziadat, aby so sebou nieco robil aj pre svoje vlastne dobro a zdravie. Bude pokracovat este rok, dva a bude mat 150kg? Ak si nevstupi do svedomia, vztah stroskota a budu len kamarati. Mas deti, chces si na krk este zavesit takehoto cloveka, co si uplne pyta, aby mu stroskotalo zdravie?
Mozno by bolo fajn, keby do toho idete spolu. Spravite si jedalnicek, spolu zacvicite. Ak nechce, tak ma asi smolu. To neziarli na inych, krajsich, co si ta mozu ziskat?