Sme spolu rok a pol. Už keď sme sa zoznámili, mal miernu nadváhu. Odvtedy priberá, teraz by mal vážiť okolo 130 kg. Výška 189. Otras :( Najprv som naznačovala, neskôr už priamo povedala, aby s tým niečo robil. Ono to nie je len vo výzore. Jednoducho nevládze. Problém je vyjsť po schodoch, o nejakej túre v Tatrách len hovoríme. Boli sme nedávno na Bielom Potoku v Terchovej, ešte ani v polovici a už bol hotový. Ja som tiež neni vychrtlina (172/74), ale snažím sa to dať, spotiť sa, hýbať sa. O sexe sa aj hanbím zmieniť. Brucho obrovskéé mu visí, trasie sa mu ako huspenina a samozrejme NEVLÁDZE. otvorene sa priznám, že sa aj hanbím s ním niekam ísť. O kúpalisku nemôže byť ani reči. Naozaj, naozaj mi to vadí. Problém? NIČ S TÝM NEROBÍ. Keď mu poviem že to už nevyzerá dobre, že je pomalý, nevie si švihnúť, všade sa vozí autom, jeho najobľúbenejším jedlom je mastný rezeň, hranolky a iné vyprážané dobroty a že by mal zmeniť stravu a veľa veľa sa hýbať (nemyslím tým prejsť pešo do obchodu o jednu ulicu ďalej takým tempom, že ho predbehne aj 101 ročná babka s paličkou), tak sa urazí.
Podotýkam, ak sa niekomu zdá, že som to napísala dosť necitlivo, nech sa nečuduje. Moje prvé pokusy zneli oveľa láskavejšie a veľmi opatrne. On len prikývne, že hej hej, mal by som s tým dačo robiť. NO NEROBÍ.Známi si už robia prču, či sa o chvíľu zmestí do auta. Nebaví ma už jeho ľahostajný postoj voči svojej tučnote!
Je tučný, ale kašle na to
Keď počujú, že sme sa rozišli kvôli jeho váhe, myslia si jasne. povrchné, alebo jasne-bol fakt tučný a myslia na výzor. Ale to nie je zďaleka len o vzhľade. Ten má na tom mizivý podiel. Keď sme sa zoznámili tvrdil, že chudne. Prejedal sa (nie naozaj nebol tučný kvôli chorobe alebo úrazu). Vďaka diéte, alebo zničenému žalúdku mu veľmi páchlo z úst. Veľa a nepríjemne sa potil. Každúchvíľu znovu a znovu začínal s diétou. Kúsok pred hranicou BMI 40 nám to už nefungovalo v posteli. Polovičku krát sme to nechali tak. necítili sme sa. Čo s tým ešte súvisí? Vystužená posteľ, nábytok kupujete podľa nosnosti, menej podľa vzhľadu. Nepríjemné telesné pachy, nadmerné potenie, nočné vstávanie, zlý spánok, prehadzovanie sa v posteli (to budí i partnerku), zlá nálada, lebo sa nevyspí pre ťažké jedlo, pokazený žalúdok, chrápanie, jazvy na tele po pribratí, penis schovaný v podkožnom tuku, nemožnosť väčšiny polôh pri sexe. Ľahko sa unaví, hanbí sa ísť do obchodu kúpiť oblečenie (tiež otázka kam). Potom načo kupovať tretie nohavice, keď schudnem? Tak perieš každý druhý deň i keď žiješ sám. Partnerka si zvykne, že u teba nemá čo jesť, pretože kvôli diete to tam buď nemáš, alebo to zješ i keď to kúpiš a odložíš. Nechceš bývať s partnerkou, videla by čo ješ. Zatajuješ, pred inými ješ normálne. V noci si hore, pozeráš videá a prejedáš sa-cez deň si ľahneš od únavy. Aké gény a zvyky odovzdáš svojim deťom? Dochováš ich do dospelosti, pri takých zdravotných rizikách?
To taky jak citam neviem11111 to nedokaze pochopit...
diviačik*
tak to mám byť s niekým kto sa mi nepáči lebo je neatraktívny a má nadváhu len preto, že aspoň nebude mať ďalších 10? :D :D
Každý človek by sa mal o seba starať. Proste je to tak. Prestaňte útočiť na autorku a obhajovať obezitu. Každému človeku sa páči niekto kto je atraktívny, je to tak dané. Preto sa človek musí o seba starať.
Napíšem vám to z pohľadu niekoho, kto býva s mamou.
Je desivé ako a hlavne koľko dokáže stvorenie ako mama navariť.
Ja som to vyriešil jednoducho. Keďže nemám toľko pohybu ako by som mal mať a už ho mať nemôžem ostávalo mi len jediné. Stravujem sa sám ale neexistuje deň aby mama niečo neupiekla či neuvarila + málo pohybu = obezita.
Ak jej niečo poviem je to ako keby som hrach hádzal o stenu a tak potajomky všetko to jedlo vyhadzujem.
Nie je to síce najšťastnejšie riešenie ale aspoň je vlk sýty a aj ovca je celá :)
Ludia sa na obezitu pozerajú štýlom aha ten je tlsté prasa vyžrané ale naozaj málokto si uvedomí že to je častokrát z psychiky a nešťastia . Tiež som mala také obdobia záchvatového prejedania sa ked som v živote nevedela vyriešiť jednu strašnú situáciu a vtedy som dost pribrala. Viem áno prejedať sa nieje riešenie a privodila som si tým ešte viac problémov ale proste stalo sa mi to. Napríklad jedna moja spolužiačka a dobrá kamarátka tak veľmi pribrala po smrti otca. Ostala na všetko sama a proste nemala motivaciu z nestastia niečo zo sebou robiť. Ja to viem pochopiť lepšie ako ktokoľvek iný a tvoj priateľ ked stratil otca tiež by si mala byť taktnejšia lebo obezita to je len finálny výsledok.
máš pravdu mala by si si nájsť vyšportovaného fešáka ktorý bude mať okrem teba dalších 10 ale hlavne že ked spolu pôjdete tak sa nebudeš muset hambit za neho :)
Tina, poviem Ti svoj názor. Nečítala som žiaden príspevok, tak sa môže stať, že Ti to už niekto napísal. V tom prípade sorry.
Nadváha je pre človeka obrovský zdravotný problém. Ide o to, zistiť, čo tento stav vyvolalo a priberanie raz a navždy zastaviť, lebo... Lebo čím viac tých kíl bude mať, tým ťažšie sa mu bude dostávať do pôvodnej, či zdraviu bezpečnej zóny.
Zdá sa, že máš svojho priateľa úprimne rada a záleží Ti na ňom. A tak Ti odporúčam poriadne dlhý rozhovor, na konci kt. by ste mali dospieť k nejakému konsenzu. Na rozhovor sa poriadne priprav, využi všetky dostupné argumenty, aj ženské zbrane, aby si ho presvedčila. Lebo ak ho nepresvedčíš alebo to nebude chcieť ON SÁM, nepohneš s ním!
Vzhľadom na to, že sa u neho jedná o obezitu, odporúčam návštevu lekára, kt. vyhodnotí, či sa jedná o fyzické alebo psychické ochorenie. Dá odporúčania a v prípade potreby zaháji aj liečbu. Chce to aj upraviť stravu, pohyb - na začiatok sa prepracovať k rýchlej chôdzi, pomôže výživový poradca a hlavne AJ z jeho strany SNAHA, nehádzať flintu do žita, zaťať zuby a chcieť to dokázať. Psychickú podporu v Tebe má, tak aby neskončil s IM ako končia iní mladí muži, aj štíhli.
Ja som svojej polovicke povedala, ze 8.8 ideme na dovolenku, a ak dovtedy nebude mat 80kg tak s nim nikam nejdem, finito. Ma osobneho trenera, cvici kazdy den, strava upravena a teraz mi dakuje
lolinka nie lombardo hovorí hlúposti, ale ty v prvom rade preto, že si si zle prečítala jej príspevok, ona vôbec nehovorila o tom, že máme takýchto ľudí chváliť, ako dobre aj so svojimi 150 kilami vyzerajú, neviem, kde si si to prečítala v jej príspevku, len vravela o tom, že sa netreba vysmievať a urážať...pravda sa dá povedať rôznymi slovami, vhodnejšími....treba si naštudovať rozdiel medzi pojmami pasivita - asertivita - agresivita a zamerať sa na na asertivitu.
Nič a už vôbec nie urážky ťa nenaštartujú k tomu niečo zmeniť, ak to sám nebudeš chcieť, lebo všetko je v tvojej hlave.
A NEOBHAJUJEM tento spôsob života ani náhodou, hovorím len o tom istom, čo lombardo, o nekonečnej arogancii, povýšeneckosti a nekončiacej múdrosti niektorých ľudí, ktorí sú absolútnymi odborníkmi na akýkoľvek problém, čo tu niekto hodí.
321Tina daj mi prosim kontakt na tvojho priatela. Ja ho chcem takeho aky je, ked ho ty nechces. Viac by ta mal trapit ten jeho mamahotel, lebo nadvaha je len priznak a nie pricina. Ked uz hovorite o tom, ze nadvaha je choroba, uvedte mi prosim priklad, kedy sa niekto uzdravil z nejakej choroby pre to, ze mu niekto nadaval a ponizoval ho za to, ze je chory. Napr. Ty svina jedna, zas mas chripku? Zas sa hnusne potis, kasles, lezis a nic nerobis? Uz aj zo sebou nieco rob atd. Clovek ma byt spokojny a stastny, je mi luto vsetkych tych prazdnych, povrchnych, primitivnych ludi, ktori sa nicia vo fitkach a zeru len same zdrave veci myslic si, ze takto budu zdravi. Kazdy doktor si poklepe na celo, ze takto svojmu telu viac skodite, ale paradoxne aj vy ste chori.