Preco je tolko deti depresivnych, preco nemaju chut a motivaciu zit

Príspevok v téme: Preco je tolko deti depresivnych, preco nemaju chut a motivaciu zit
lentakamatka

Citam si tu prispevky, v rubrike a nestacim sa cudovat.....

Deti, teda resp. deti od 16 do 30 rokov nemaju chut zit, a tak sa pytam, za vsetky matky a otcov, preco?

Kolko deti nechce zit, potyka sa s psychickymi problemami, a snazila som sa najst nejaku matricu, ze s cim to suvisi, od coho sa to odvija, kedy je dolezite to podchytit, zachytit.....ako pomoct, ako tomu zabranit.....

Ale som bezradna....
Tazke depresie maju deti, vyrastajuce v rozharanych rodinach, ale poznam pripad, kedy obaja rodicia tazki alkoholici, dieta zanedbavane a vystudovalo Oxford a nestazuje sa, na detstvo....
Tak kde to dieta nabralo silu a preco, ked ostatni su nestastni a umaraju sa, trpia.....
Depresie maju aj deti, vyrastajuce v prebytku, priam nadbytku, nechce sa im zit, nemaju motivaciu (vratane toho mojho) zo vsetkeho sa rutia, neznasaju sa, spochybnuju svoje kvality a aj vedomosti a aj schopnosti, a precitala som si takych pribehov viac, a to preco zase?
Chapem, vsetko chapem, precitlivelost, vzhlad, akne, tucnotu, vychudnutost, nekrasu a pod.....diktat mody a doba a aj rozmaznanosť.....

Ale tak isto tvrdim, a myslim si, a hadam hovorim za vela matiek a otcov, ze ak je jeden z nasich najuznavanejsich vedeckych pracovnikov, tucny tak, ze potrebuje dve sedadla v lietadle, a ina, najuznavanejsia prekladatelka a tlmocnicka, je podobana jak keby sa do nej pustil datel, (ma hroznu plet) ale ovlada 8 jazykov, .....tak je asi navod, ako aj take prekonat.....a to mat sa rad a na ostatne KASLAT
Ze vela ludi nechce mat ani deti a ani sa rychlo vydavat a zenit, a poniektori to ani nikdy neurobia, ale pracuju predovsetkym na sebe, pre seba, lebo sa zacali mat radi....sami seba, tak preco nie....aj clovek co je sam, moze prezit uzasny, plnohodnoty zivot a vidiet cely svet.....
Viem, je to tazke, v dnesnej dobe, odolavat tlaku mody, tradiciam a vsetkemu, a co, ved je ina doba.......
Nie som komunikativna in natura, tak ved mozem komunikovat pisomne, cibrit si jazyk a sposob komunikacie a raz mozno napisem knihu....nehanbit sa za chyby, skor sa z nich ucit a urcite sa z neuspechov nerutit.....Lebo neuspech je prave to, co vylepsuje vec, v ktorej sme neuspesni boli, lebo uz vieme preco.....
Som tucny a preto sa nemam rad, nemam priatelku, no a co, treba do sveta, cestovat, zavriet pocitac s hrami, vykaslat sa na facebook, hybat mozgom a mat sa rad, a potom sa aj ovela radostnejsie hybe telom, a tucny uz mozete, nemusite byt....

Ja som vo vychove urobila vela chyb......ale tapem, moje dieta mi nehovori presne, co ho trapi, nic nechapem, miestami, nerozumiem, a stacilo by proste len povedat, mami to a to, a akokolvek divne to bude zniet, som ochotna si to vypocut, a ani sa nenastvat.....

Nememu decku ani vlastna matka nerozumie, mozem sa pytat donekonecna, nedostavam odpovede ine, ze len ja som na vine.....
Mozem sa aj pretrhnut, kym nechapem nic....

Mozno aj vasi rodicia, mile deti, nic nechapu, nedochadza im, ze sa nemate dobre....a poniektori to ani asi nepochopia, ak sa pokusite, s nimi komunikovat.....
Ale to neznamena, ze nie ste nic a nic neznamenate, ste jedinecny, kazdy.......a vasa cesta nie je o starych krivdach ci splnani predstav nas rodicov, myslim, ze hovorim za mnohych, rodicov, robte to, skusajte, co by vas mohlo naplnat a bavit, nemusite byt inziniermi, budeme stastni, ak budete stastni, VY, ako zmrzlinari ci zberatelia chrobakov....alebo cokolvek ine.....

tulák

Mesacny no pisal si ze rodime sa nezasiahnuti a vsetko v podstate ziskame. Tak na to som reagoval. To skratka nie je pravda. Ina vec je samozrejme co clovek ziska z prostredia. Lenze aj to ako zareaguje clovek na vonkajsie prostredie je podmienene jeho vnutrom, cize jeho genetickou ziskanymi vlastnostami. Su skratka ludia ktori sa narodia citlivejsi zranitelnejsi. Ale velmi zalezi na vychove lebo narodit sa citlivejsim clovek moze ale ak ma vhodnu vychovu dokaze na okolite prostredie vhodne reagovat a nedrví ho to.
Ale ja som aj tak pisal viac menej o vseobecnej nalade a urcitych trendoch v spolocnosti.

burnout ty pises "Všímam si, že ľudia viac povrchní a materialistickí nie sú nejak depresívni. Skôr ľudia. ktorí nezapadajú do nových trendov, alebo nechcú ani byť toho súčasťou. Sú nepochopení, znechutení z ľudí, zo života, sú osamelí a teda upadajú do depresií."
no ved ano presne. Preto som pisal o niektorych ludoch a nie o vsetkych. Su medzi nami ludia ktorym tento styl zivota a myslenia nevyhovuje a citia sa potom tak ako si opisal. Ale dodavam ze cim vacsi tlak v podobe materialistickeho a konzumneho sposobu zivota o to viac ludi sa najde ktorym to vadi. A navyse, a to je dalsia vec, ta silna ekonomizacia zivota a odsuvanie cloveka podla mna sposobuje aj rozne neduhy, napriklad aj vo vztahoch, ktore si mnohi ludia, ktori su spokojni s takymto stylom, ani neuvedomuju. Totak v skratke...

Mesačný princ

By ma zaujímalo koľko malých detí do 4 rokov je depresívnych???

Všetko toto prijímajú z okolia, kompletne všetko a akí sú rodičia či spoločnosť v ktorej sa deti pohybujú, tak takí ľudia z nich vyrastú.

Malé deti sú nezasiahnuté, za tým si stojím!

Nehovorím o genetike či karme ale o tom, že....

burntout

tulák "No mladi a obvzlast deti sa lahsie ucia a nasavaju nove veci, su ako spongie. Takze tak ako sa vedia naucit jazyk alebo kludne aj viac jazykov a osvojit si ich tak si osvojuju aj sposob akym uvazuju nad sebou, druhymi, zivotom, spolocnostou, nad svetom a tak."

Súhlasím s týmto, rodičia a učitelia by mali naučiť decká kriticky myslieť a nie len nútiť ich učiť sa kvantá zbytočných informácií.

Téma je, že prečo je toľko depresívnych ľudí. Všímam si, že ľudia viac povrchní a materialistickí nie sú nejak depresívni. Skôr ľudia. ktorí nezapadajú do nových trendov, alebo nechcú ani byť toho súčasťou. Sú nepochopení, znechutení z ľudí, zo života, sú osamelí a teda upadajú do depresií.

tulák

Mesacny nerad ta sklamem ale naozaj nikto sa nerodi ako nepopisany cisty papier, tabula rasa. To nie su ziadne domnienky to su uz normalne fakty. Chod hoci aj za svojou obvodnou lekarkou a vysvetli ti to, nepotrebujes k tomu ani vedca. Vsimol som si ze to zvyknes spominat ale o tomto uz netreba ani debatovat, pride mi to ako keby si pisal po forach ze zem je plocha doska. Ale samozrejme to nie je jediny faktor ktory cloveka ovplyvnuje. Prostredie je dalsi velmi velmi vyznamny faktor. Nic v zlom v podstate si mi sympatak a mam ta tu v oblube.

Len ide o to ze ako sa hovori stareho psa novym kuskom nenaucis. No mladi a obvzlast deti sa lahsie ucia a nasavaju nove veci, su ako spongie. Takze tak ako sa vedia naucit jazyk alebo kludne aj viac jazykov a osvojit si ich tak si osvojuju aj sposob akym uvazuju nad sebou, druhymi, zivotom, spolocnostou, nad svetom a tak. Ten geneticky zaklad ten urcuje nejake limity ale tak vo vseobecnosti je kazdy schopny sa cosi naucit a toto su veci na ktore naozaj nikto nemusi byt genius. Ja som napriklad zazil priemernych ludi ktori ale mali v sebe hlboku mudrost. V podstate cely cas len sucho konstatujem ze my sa zameriavame na iq, na vzdelanie, ale mudrost nam akosi unika. Ale ja nemam moc v laske ludi ja som tu kdesi pisal ze chcem zit kdesi v ustrani byt co najmenej s ludmi.

tulák

m. ja som davnejsie cital od jedneho destkeho psychologa velmi trefnu pripomienku a vlastne nie iba od neho. Pointou bolo ze deti sa z velkej casti spravaju podla toho co odpozerali. Ze ked chce rodic aby jeho dieta bolo rozumne a dobre mal by sam byt rozumny a dobry a nemusi ani tak velmi k tomu cielene "vychovavat". Ako ziju rodicia dnesnych deti ? Netvrdim ze je to len o tom, ale zcasti hej.

m.

Dieťa musí cítiť lásku od oboch rodičov, nielen od jedného. Len vtedy bude mať silné korene, na ktorých si postaví svoju budúcnosť. Dať najesť a oprať dieťaťu je len minimum.
Dieťa musí cítiť lásku, ale aj tvrdosť rodiča, ak je to nutné. Rodič sa nesmie nechať vydierať vlastným dieťaťom, lebo to potom také dieťa doženie k drogám a k nezodpovednému správaniu.
Čo sa týka toho, že nás média kŕmia obrázkami bohatých, ktorých máme obdivovať a podobne. Nič na nich neobdivujem, okrem odboru, v ktorom uspeli.
"A ako budú potom vaše deti vedieť ako sa majú správať, keď ste vy fičali na všetkom možnom, čo existuje? Neviem."

tulák

Mesacny uz som to tam inymi slovami napisal ze ja neocakavam nejaku vyraznu zmenu spolocnosti. Nie som taky naivny. Len konstatujem ako to je, preco to podla mna tak je a pre tych ktori sa trapia odporucam zmenit pohlad na tieto veci o ktorych tu piseme. A vobec celkovo by spolocnosti prospelo keby viac ludi (nie vsetci, to nikdy nebude) viac uvazovali o tychto veciach. To nie je take namahave ide len o trosku kritickejsi pristup a potom nejake to oboznamovanie sa s inymi pohladmi na zivot, mozno vniest do skol viac filozofie, ucit decka pozerat na veci z viacerych uhlov.

tulák

Buki ty nerozumies. Ten kriticky sposob rozmyslania a triedenie sa decka musia ucit. To ako ta napadlo to co si mi napisal. To si tomu dal...

chrobač

Ja súhlasím s denisaf, najviac asi v tom, že ľudia sa od seba stále vzďaľujeme a sme si čoraz cudzejší. Samotné sociálne siete by neboli zlé, lenže sa používajú vysoko nad to, ako by tam človek mal tráviť čas, miesto hodiny je to aj 5-6 hodín denne alebo aj viac. Proste ja osobne tiež nie som nadšenec a fanúšik sociálnych sieti, radšej by som privítal, keby ľudia radšej išli niekam posedieť, niekam do kaviarne, ako bolo písané, alebo podobne.

V skratke asi tiež zastávam osobne názor, že sociálne siete výrazne zhoršili sociálne fungovanie mladých ľudí v spoločnosti, lebo sa to zneužíva a rozprávať by sme sa mali osobne a aj zabávať, nie online. Nie je normálne, aby ste na 6 miliónovom Slovensku nemohli nájsť človeka, ktorý by si s vami vyrazil, alebo sa chcel normálne spoznať, skamarátiť, je to obtiažne.