Preco je tolko deti depresivnych, preco nemaju chut a motivaciu zit

Príspevok v téme: Preco je tolko deti depresivnych, preco nemaju chut a motivaciu zit
lentakamatka

Citam si tu prispevky, v rubrike a nestacim sa cudovat.....

Deti, teda resp. deti od 16 do 30 rokov nemaju chut zit, a tak sa pytam, za vsetky matky a otcov, preco?

Kolko deti nechce zit, potyka sa s psychickymi problemami, a snazila som sa najst nejaku matricu, ze s cim to suvisi, od coho sa to odvija, kedy je dolezite to podchytit, zachytit.....ako pomoct, ako tomu zabranit.....

Ale som bezradna....
Tazke depresie maju deti, vyrastajuce v rozharanych rodinach, ale poznam pripad, kedy obaja rodicia tazki alkoholici, dieta zanedbavane a vystudovalo Oxford a nestazuje sa, na detstvo....
Tak kde to dieta nabralo silu a preco, ked ostatni su nestastni a umaraju sa, trpia.....
Depresie maju aj deti, vyrastajuce v prebytku, priam nadbytku, nechce sa im zit, nemaju motivaciu (vratane toho mojho) zo vsetkeho sa rutia, neznasaju sa, spochybnuju svoje kvality a aj vedomosti a aj schopnosti, a precitala som si takych pribehov viac, a to preco zase?
Chapem, vsetko chapem, precitlivelost, vzhlad, akne, tucnotu, vychudnutost, nekrasu a pod.....diktat mody a doba a aj rozmaznanosť.....

Ale tak isto tvrdim, a myslim si, a hadam hovorim za vela matiek a otcov, ze ak je jeden z nasich najuznavanejsich vedeckych pracovnikov, tucny tak, ze potrebuje dve sedadla v lietadle, a ina, najuznavanejsia prekladatelka a tlmocnicka, je podobana jak keby sa do nej pustil datel, (ma hroznu plet) ale ovlada 8 jazykov, .....tak je asi navod, ako aj take prekonat.....a to mat sa rad a na ostatne KASLAT
Ze vela ludi nechce mat ani deti a ani sa rychlo vydavat a zenit, a poniektori to ani nikdy neurobia, ale pracuju predovsetkym na sebe, pre seba, lebo sa zacali mat radi....sami seba, tak preco nie....aj clovek co je sam, moze prezit uzasny, plnohodnoty zivot a vidiet cely svet.....
Viem, je to tazke, v dnesnej dobe, odolavat tlaku mody, tradiciam a vsetkemu, a co, ved je ina doba.......
Nie som komunikativna in natura, tak ved mozem komunikovat pisomne, cibrit si jazyk a sposob komunikacie a raz mozno napisem knihu....nehanbit sa za chyby, skor sa z nich ucit a urcite sa z neuspechov nerutit.....Lebo neuspech je prave to, co vylepsuje vec, v ktorej sme neuspesni boli, lebo uz vieme preco.....
Som tucny a preto sa nemam rad, nemam priatelku, no a co, treba do sveta, cestovat, zavriet pocitac s hrami, vykaslat sa na facebook, hybat mozgom a mat sa rad, a potom sa aj ovela radostnejsie hybe telom, a tucny uz mozete, nemusite byt....

Ja som vo vychove urobila vela chyb......ale tapem, moje dieta mi nehovori presne, co ho trapi, nic nechapem, miestami, nerozumiem, a stacilo by proste len povedat, mami to a to, a akokolvek divne to bude zniet, som ochotna si to vypocut, a ani sa nenastvat.....

Nememu decku ani vlastna matka nerozumie, mozem sa pytat donekonecna, nedostavam odpovede ine, ze len ja som na vine.....
Mozem sa aj pretrhnut, kym nechapem nic....

Mozno aj vasi rodicia, mile deti, nic nechapu, nedochadza im, ze sa nemate dobre....a poniektori to ani asi nepochopia, ak sa pokusite, s nimi komunikovat.....
Ale to neznamena, ze nie ste nic a nic neznamenate, ste jedinecny, kazdy.......a vasa cesta nie je o starych krivdach ci splnani predstav nas rodicov, myslim, ze hovorim za mnohych, rodicov, robte to, skusajte, co by vas mohlo naplnat a bavit, nemusite byt inziniermi, budeme stastni, ak budete stastni, VY, ako zmrzlinari ci zberatelia chrobakov....alebo cokolvek ine.....

Mesačný princ

tulák - dobre píšeš čo píšeš len...

,, skús prijať podmienky také, aké existujú alebo ak nie, tak potom prijmi zodpovednosť za ich zmenu,,

Kto toto zmýšľanie zmení? To by museli všetci ľudia premýšľať rovnako a ľudia sú pohodlní.

Radšej žijú v komforte s chybami, ako v nekomfortnom svete s chybami, kde by museli ešte aj premýšľať.

Takže takto to je...

Buki

Ano 7 rocne dieta sa nauci ako reagovat ne vymivanie mozgu od vsetkych stran tvorene timami najvacsich mozgov sveta. To si tomu dal XD

tulák

Ale nie som naivny a pravda je ze ludia su nachylni chovat sa ako stádo. Ked nemame fasizmus alebo komunizmus tak mame materializmus konzumerizmus.

tulák

No ja nemozem suhlasit s poslednymi tromi prispevkami. Tu nejde o to co sa na nas vali trebars z tych medii, tu ide o to ze nase decka a ani my sami sa neucime ako na to co sa nas vali mame reagovat. O tom som tiez v podstate pisal v tom dlhom prispevku (ani ja nemam rad dlhe prispevky). Inymi slovami ludia nad tym co sa na nich vali, ci z medii, ci odkial, casto aj od vlastnych rodicov, prijimaju bez premyslania. Bud sa s tym niektori stotoznia vyhovuje im to a povedia taky je zivot takt to proste v zivote chodi, alebo sa s tym nejaki ini nestotoznuju nevyhovuje im to ale aj tak stale povedia to co ti prvi ze taky je zivot takto to proste je a vsetci tak ziju. A hasla fajka nic sa dalej neriesi. Nikto z nich sa nezamysla ze o com je taky konzumerizmus materializmus ktory zasahuje uplne do vsetkeho svojim sposobom aj do vzdelavania. A toto je ten problem.

Buki

Preco preco, no lebo sa do deti jhebe a jhebe kym sa nezlomia. Ked si dieta nikoho nezaujima co chces. Musis byt taky aky chcu rodicia. Musis byt lepsi ako susedove deti, kolegove deti, lepsi ako oni sami. Musis robit to co oni nemohli robit ako deti alebo to nedokazali. To co chces ty nikoho nezaujima. Ked mas 7 musis vediet to co 10 rocny a v 10 to co 15 rocny. No nikdy niesi dost dobry. Naucis sa ze ked nic nerobis nic nepokazis. To toho denne vymietanie mozgu TV a PC. Sex drogy nasielie. Od rana do vecera. Do toho reklamy pre deti a tinedzerov s motivmi z filmov od 18. Najvacsie mozgy sveta sa ta snazia zmanipulovat skrz reklamy, poucne rozpravky, knihy, ucebnice, skolsky system. Az nakoniec ani nevies kto si a co chces. Ostane ti len kopec veci co nechces.

denisaf.

Totálny súhlas s burntout médiá sociálne siete a podobné sračky nám kazia triezvy pohľad na život.. všimla som si že ked nebolo napríklad facebooku bolo oveľa lepšie ľudia spolu trávili oveľa viac času vonku teraz je úspech ked sa s niekym človek dostane raz za rok na kavu do mesta ale hlavne že večer sú všetci online... strašne sa od seba ako ľudia vzdalujeme... celé sociálne siete sú živná pôda pre intrigy a pre pretrčanie sa kto na čo má kde bol kolko čo stálo .Nedaj bože aby niekto taký nebol a nezapadal medzi tú povrchnú spoločnosť to je úplne odpísaný . Ľudia sa tam snažia usmievať a tváriť sa šťastne fotia si drahé autá,dovolenky,topánky handry ale večer plačú do vankúša nad svojimi životmi. Toto je dnešná doba

burntout

Pretože je skur...á materialistická doba. Od malička nám média gumujú mozog, ukazujú nám, ako máme vyzerať, čo máme robit, čo si máme obliekať, aké auto, dom, dovolenky, partnera by sme mali mať, aby sme boli šťastní. Ženy musia byť pekné aby boli šťastné, nesmú mať ani gram tuku, aby boli pekné. Ľudia sú dnes pod veľkým spoločenským tlakom, sociálne siete síce umožňujú byť v kontakte s ľuďmi z rôznych kútov sveta, ale zároveň nás vzďalujú od našich blízkych. Nekomunikujeme medzi sebou, len čumíme do smartfónov, iphonov a podobných pičovín. Máme pomýlené vzory ako Steve Jobs, ktorý dokázal čo dokázal, ale išiel cez mŕtvoly a nikde sa nepíše, že zarobil miliardy na chrbtoch deciek vo fabrikách.
Proste žijeme dnes v jednom veľkom morálnom bahne...

Dick

Ještě doplním k mému příspěvku ( Dick 14.07.2016 12:49:11), toto. Vždy existovali a budou existovat lidé, kteří se buď těžko vyrovnávají a nebo se vůbec nejsou schopni vyrovnat s problémy z dětství. Lidé, kteří svůj pozdější život utápějí v alkoholu, dnes přibyly drogy. Lidé s destruktivními i sebedestruktivními sklony! A všechny tyto vlastnosti a problémy daného člověka se budou potom odrážet i v jeho dalším životě, ale opravdu vždy? Ne. Existují výjimky, tito lidé umějí překonávat překážky, jsou silní a nemusí být citově chladní. Ale kde se ta rozdílnost v lidech bere? Je to jen v genech tedy v DNA dané osoby, nebo jeto i něčím jiným? Např. tím, že se tito lidé setkají s inspirativními lidmi a ti je uvedou na správnou cestu, takže i když vzešly z "duševní i finanční nuzoty", přesto nakonec uspějí! dříve to byl kněz, který člověku dával rozhřešení, dnes ho nahradil (mnohdy) psycholog a psychiatr. Lidé užívají farmaka-psychofarmaka. pokud lidé nevěří v lepší budoucnost, nevidí v životě žádný smysl, vidí jen povrchnost, klam, mamon, přetvářku, lež, soutěžení, destrukci rodiny, podvádění, tak proč by měli mít motivaci přivádět na svět děti? To nemusí být znakem žádné sobeckosti, že někdo nechce dítě, ženy chtějí děti! To je znakem nevíry. Žít jenom pro sebe, pochybuji, že v reálu takto uvažuje většina, je lepší to tak mluvit, člověk se cítí silnější a více cyničtější! A kdo z toho nejvíce vytěží, že takový lidé budou? Proč se lidé dnes tak bojí? A nebylo tomu i dříve, jen se o tom tolik nemluvilo?

Dnes se píše a mluví jen o dnešní generaci-lidé narození od roku 1990 a dál a co ta předchozí generace, generace dnešních třicátníků a čtyřicátníků mnohdy nazvaná jako ztracená generace, ta nikoho nezajímá? A nebylo těch křivd napácháno nejvíce právě tam? Lidé narození v 70 a 80 letech, tam vidím také veliký problém a je to velký počet lidí! Válečné a poválečné lidi, ty už vůbec nikdo neřešil a zažili věci, které by snad ta dnešní generace ani nepřežila! Vypadá to že lidé slábnou na duchu i na těle, otázka je co bude dál? Dnešním politikům, businessmanům a různým manipulátorům to takto velmi vyhovuje, ti to měnit nebudou!

lLily

neryp do dietata, ktore ti je na mile vzdialene. Dieta vyciti, ked bolo nechcene alebo ho rodicia nemaju radi a podla toho sa ku nim aj zachova. Nehaj ho na pokoji, nic ti nepovie.