Preco je tolko deti depresivnych, preco nemaju chut a motivaciu zit

Príspevok v téme: Preco je tolko deti depresivnych, preco nemaju chut a motivaciu zit
lentakamatka

Citam si tu prispevky, v rubrike a nestacim sa cudovat.....

Deti, teda resp. deti od 16 do 30 rokov nemaju chut zit, a tak sa pytam, za vsetky matky a otcov, preco?

Kolko deti nechce zit, potyka sa s psychickymi problemami, a snazila som sa najst nejaku matricu, ze s cim to suvisi, od coho sa to odvija, kedy je dolezite to podchytit, zachytit.....ako pomoct, ako tomu zabranit.....

Ale som bezradna....
Tazke depresie maju deti, vyrastajuce v rozharanych rodinach, ale poznam pripad, kedy obaja rodicia tazki alkoholici, dieta zanedbavane a vystudovalo Oxford a nestazuje sa, na detstvo....
Tak kde to dieta nabralo silu a preco, ked ostatni su nestastni a umaraju sa, trpia.....
Depresie maju aj deti, vyrastajuce v prebytku, priam nadbytku, nechce sa im zit, nemaju motivaciu (vratane toho mojho) zo vsetkeho sa rutia, neznasaju sa, spochybnuju svoje kvality a aj vedomosti a aj schopnosti, a precitala som si takych pribehov viac, a to preco zase?
Chapem, vsetko chapem, precitlivelost, vzhlad, akne, tucnotu, vychudnutost, nekrasu a pod.....diktat mody a doba a aj rozmaznanosť.....

Ale tak isto tvrdim, a myslim si, a hadam hovorim za vela matiek a otcov, ze ak je jeden z nasich najuznavanejsich vedeckych pracovnikov, tucny tak, ze potrebuje dve sedadla v lietadle, a ina, najuznavanejsia prekladatelka a tlmocnicka, je podobana jak keby sa do nej pustil datel, (ma hroznu plet) ale ovlada 8 jazykov, .....tak je asi navod, ako aj take prekonat.....a to mat sa rad a na ostatne KASLAT
Ze vela ludi nechce mat ani deti a ani sa rychlo vydavat a zenit, a poniektori to ani nikdy neurobia, ale pracuju predovsetkym na sebe, pre seba, lebo sa zacali mat radi....sami seba, tak preco nie....aj clovek co je sam, moze prezit uzasny, plnohodnoty zivot a vidiet cely svet.....
Viem, je to tazke, v dnesnej dobe, odolavat tlaku mody, tradiciam a vsetkemu, a co, ved je ina doba.......
Nie som komunikativna in natura, tak ved mozem komunikovat pisomne, cibrit si jazyk a sposob komunikacie a raz mozno napisem knihu....nehanbit sa za chyby, skor sa z nich ucit a urcite sa z neuspechov nerutit.....Lebo neuspech je prave to, co vylepsuje vec, v ktorej sme neuspesni boli, lebo uz vieme preco.....
Som tucny a preto sa nemam rad, nemam priatelku, no a co, treba do sveta, cestovat, zavriet pocitac s hrami, vykaslat sa na facebook, hybat mozgom a mat sa rad, a potom sa aj ovela radostnejsie hybe telom, a tucny uz mozete, nemusite byt....

Ja som vo vychove urobila vela chyb......ale tapem, moje dieta mi nehovori presne, co ho trapi, nic nechapem, miestami, nerozumiem, a stacilo by proste len povedat, mami to a to, a akokolvek divne to bude zniet, som ochotna si to vypocut, a ani sa nenastvat.....

Nememu decku ani vlastna matka nerozumie, mozem sa pytat donekonecna, nedostavam odpovede ine, ze len ja som na vine.....
Mozem sa aj pretrhnut, kym nechapem nic....

Mozno aj vasi rodicia, mile deti, nic nechapu, nedochadza im, ze sa nemate dobre....a poniektori to ani asi nepochopia, ak sa pokusite, s nimi komunikovat.....
Ale to neznamena, ze nie ste nic a nic neznamenate, ste jedinecny, kazdy.......a vasa cesta nie je o starych krivdach ci splnani predstav nas rodicov, myslim, ze hovorim za mnohych, rodicov, robte to, skusajte, co by vas mohlo naplnat a bavit, nemusite byt inziniermi, budeme stastni, ak budete stastni, VY, ako zmrzlinari ci zberatelia chrobakov....alebo cokolvek ine.....

0vecka

lentakamatka odkial vies ze je to horsie ako v minulosti? o tychto veciach ludia hovoria vecsinou len anonymne... kedze volakedy nebol net tak sa o tom proste len menej hovorilo

0vecka

denisaf. na zapade je to horsie... tam nesplatis byt nikdy a stale platis najomne... ale zase fakt si nemyslim ze by mali slovaci prehnane mzdove naroky...

denisaf.

Milujem vetu ze mladez ma vysoke mzdove naroky. A? samozrejme ze ma ved musia nejako zacinat je to uplne ine ako clovek co uz ma svoj byt je starsi uz ma rodinu decka vsetko nadobudol keby sa da z toho platu zit tak ze si mlady clovek nasetri na byvanie a zakladne zivotne potreby prosim nech je to tych par stoviek . Ale uznajte ze ten komu nema kto pomoct je naozaj v prdeli. Za cias nasich mam ste mali byt splateny za par platov dnes je to na 30 rokov takze super ked si beriete okolo 30tky uver na byt v 60tke bude oficialne vas a splateny :D uzasna vyhliadka ze?

chrobáčik

Dobrá otázka, prečo je toľko detí depresívnych a bez chuti žiť. Za tým bude asi viac vecí, od nie vždy dobrej výchovy rodičov, keď sa deti nemajú chuť a odvahu im spovedať o svojich problémoch, z čoho vyplýva, že to riešia alkoholom, niekedy aj drogami a padajú do závislostí, zlých skupín, ďalej veľký spoločenský nátlak, keď sú neustále s niekým porovnávané a musia zapadať do určitej ´´normy´´, s ktorej nemôžu vybočiť a nemôžu byť samé sebou, Malé deti sú veľmi pozitívne naladené a veselé, ale postupne ako sú staršie, dostávajú ako by takú facku a zisťujú, že život je v dnešnej dobe dosť náročný a stretnúť spriaznené duše je ešte ťažšie, prichádzajú problémy, nemajú dostatočnú podporu a z toho asi toto všetko vyplýva, že sa tak trochu strácajú a nemajú pevnú pôdu pod nohami. A také veci, ako tlačia média a okolie, že treba byť za každú cenu štíhly a podobné veci,ani nemusím spomínať, čo len dotvára konečný obraz.

0vecka

zdradca mas nejake dokazy alebo aspon indicia na tieto tvrdenia??? alebo len tak tu siris tieto blbosti aby si bol zaujimavy?

zdradca

Vsetko sa to zacalo defacto zaciatkom 90rokov. Mnohy z Vas vtedy este neboli ani na svete. Rozpadom komunistickeho bloku,zapocala era likvidacie narodov a to likvidaciou ich buducich generacii. Zacina sa to uz pri pocati. Kedy buduce mamicky su ,,liecene,, injekcne na rozne ochorenia ,ktore mozu postihnut ich buduce babatko. V tych injekciach su latky na znizenie imunity a vyvoja buducich novorodencov. Pri narodeni su babatkam injekcne podavane rozne dalsie latky na rychlejsie starnutie,co znaci rychlejsie odumieranie buniek buduceho cloveka. To znaci vacsi nakup liekov v buducnosti a vacsi byznis pre korporacie vyrabajuce lieky.Do potravin su pridavane tzv.E-cka. Ide zase o latky umelo vytvorene,na rychlejsi vyskut zavislosti a tym padom obezity,nechutenstvu,podpore rakovinoveho bujnenia apod. E-cka su vlastne podla nemenovaneho polskeho dennika Eliminatori populacie.
Dalej uz v predskolskom veku je detom vtlkane do hlaviciek aby udavali svojich rodicov ci starych rodicov ci inych ludi ak ich zbiju,ak na nich kricia velmi,atd. Rodina ako zaklad statu je vykreslovana ako zbytocnost a nemodernost.
V skolskom veku sa deti ucia predmety nepotrebne pre zivot,ucebne osnovy prekrucaju fakty dejinno narodno historicke ako boli prezentovane trebarz 30 rokov nazad. Narodna hrdost sa neberie ako samozrejmost,telesna vychova uz nieje dolezity predmet. Podla mojej znamej ucitelky v jej triede viac ako 45% deti nemoze cvicit pre rozne diagnozi. Deti v pubertalnom veku,su ako starci. Nemozu nic poriadne fyzicky urobit. Dosledok ,,liecenia,, uz v predembrionalnej faze vyvoja,a nasledne konzumacie chemickych potravin. To ma za nasledok,ze dnesna mladez zije pardon len preziva. A dovolim si tvrdit ze bez rodicov a starych rodicov, co maju este staru skolu,aj pri vyspelosti na technike aku tato mladez ma,by neboli schopny prezit.
Pri vybere dalsieho studia su uprednosnovane VŠ. Vytvorili sa umelo vhtvorene VŠ,ktore chrlia kazdorocne tisice absoloventov,ktorych stat ani spolocnost nepotrebuje. Vacsina VS vyucuje zbytocne predmety ci obory. Dovod je vyvolat v ludoch dolezitost a vysokoskolske vzdelanie na ukor beznych profesii. Klasicke remesla ako murar,kurenar,hodinar,kominar,pekar atd atd su verejnosti poukazovane ako zbytocne do buducna. Pritom dnes uz je bezne ze taky murar,ci tesar,zaraba viac ako ten co ma VS. A v buducnosti budu nedostatkove.
Ale vratme sa k mladezi. V skolach im ucitelia (poznam od svojej dcery)hovoria,ze su sprosty,nic s nich nebude,skoncia na urade prace alebo ako stetky. Namiesto aby ich ucitelia motivovali,a pomahali pre lepsi start do zivota.
A ked deti vidia ze aj ich vysokovzdelany rodicia beru akukolvek pracu,ci odchadzaju do zahranicia za pracou aby uzivili rodiny,ich chud a motivacia do zivota mizne. A co je smutne. Mladez ma po skonceni skol,vysoke mzdove naroky, namiesto toho aby pracovali za menej a ziskavali skusennosti. Ich odpoved je jasna. Mne sa neoplati ist robit za par eur. Ak ste to docitali az tu,tak snad vam to ozrejmi aspon trosku o co tu ide. Staci pozerat vyvoj v Europe za posledne roky a mesiace a aj blbec pochopi ze Elitam ide o nasu likvidaciu.
sorry za pravopis a chyby.

Obcansr

....peniaze idu ciganskym asocialom,ktorym sa pracovat nikdy nebude chcet.. nase dane sa rozdelia do EU a nasej "spravodlivej" vlade...a nam zostane...no viete...je to smutne..cele slovensko..ale raz pride spravidlivost pre slusnych ludi....niekto by mal zacat pomaly likvidovat tu háveť cigansku a imigrantsku...

silvia255

ahoj lentakamatka zapadam presne do skupiny ludi ktoru popisujes a hned ti aj vysvetlim preco. Na vine je tato doba nech si hovori kto chce co chce. Istoty nemas ziadne v praci od rana do vecera a aj tak zivoris. Mam 25 rokov spravila som si tazku vs z ktorej ale bez praxe nikam neprijimaju tak som musela vziat pracu vo vyrobe. Pracujem 12tky za 400 eur od rana do vecera a zo zivota nic nemam. Som mlada zena ale bez chuti zit. O nejakom samostatnom byvani si mozem nechat snivat ked a podnajom za garsonku chcu 380-400 eur plus este energie a vziat si uver v tejto neistej dobe zalozit dom rodicov ?? skvela vyhliadka. Toto na Slovensku nieje zivot mozno par vyvolenych ho ma dobry co sa vedeli narodit a nemusia sa triast o svoju existenciu. Mam 56 a mesacny princ maju uplnu pravdu keby sa na sk uz len zvysila zivotna uroven 100% zamestnanost nie ze mlady budu sediet bez prace doma pre kazdeho uvideli by ste ako by tu bolo inak. lepsie. Keby sa prijmy rovnali vydajom ludi a nie ze slovaci budu mat 400 eur a byty pomaly 100 000 budu stat. Necuduj sa ze dnes sa ludia ani vydavat nechcu zadlzit sa na 30 rokov vziat si uver a vies ty ci ten partner s tebou bude ci budes po dobu tych 30 rokov zdrava a mat stabilne zamestnanie? dnesna doba je strasne tazka pre bezneho cloveka ostava mu len modlit sa nech preboha neochorie a nedostane ten smiesny invalidny dochodok a moze aspon niekde robit. Ako moja kamaratka 26 rocna baba ktora ma invalidny a ani nezije nemoze sa nicim potesit lebo vsetko da na lieky .