Citam si tu prispevky, v rubrike a nestacim sa cudovat.....
Deti, teda resp. deti od 16 do 30 rokov nemaju chut zit, a tak sa pytam, za vsetky matky a otcov, preco?
Kolko deti nechce zit, potyka sa s psychickymi problemami, a snazila som sa najst nejaku matricu, ze s cim to suvisi, od coho sa to odvija, kedy je dolezite to podchytit, zachytit.....ako pomoct, ako tomu zabranit.....
Ale som bezradna....
Tazke depresie maju deti, vyrastajuce v rozharanych rodinach, ale poznam pripad, kedy obaja rodicia tazki alkoholici, dieta zanedbavane a vystudovalo Oxford a nestazuje sa, na detstvo....
Tak kde to dieta nabralo silu a preco, ked ostatni su nestastni a umaraju sa, trpia.....
Depresie maju aj deti, vyrastajuce v prebytku, priam nadbytku, nechce sa im zit, nemaju motivaciu (vratane toho mojho) zo vsetkeho sa rutia, neznasaju sa, spochybnuju svoje kvality a aj vedomosti a aj schopnosti, a precitala som si takych pribehov viac, a to preco zase?
Chapem, vsetko chapem, precitlivelost, vzhlad, akne, tucnotu, vychudnutost, nekrasu a pod.....diktat mody a doba a aj rozmaznanosť.....
Ale tak isto tvrdim, a myslim si, a hadam hovorim za vela matiek a otcov, ze ak je jeden z nasich najuznavanejsich vedeckych pracovnikov, tucny tak, ze potrebuje dve sedadla v lietadle, a ina, najuznavanejsia prekladatelka a tlmocnicka, je podobana jak keby sa do nej pustil datel, (ma hroznu plet) ale ovlada 8 jazykov, .....tak je asi navod, ako aj take prekonat.....a to mat sa rad a na ostatne KASLAT
Ze vela ludi nechce mat ani deti a ani sa rychlo vydavat a zenit, a poniektori to ani nikdy neurobia, ale pracuju predovsetkym na sebe, pre seba, lebo sa zacali mat radi....sami seba, tak preco nie....aj clovek co je sam, moze prezit uzasny, plnohodnoty zivot a vidiet cely svet.....
Viem, je to tazke, v dnesnej dobe, odolavat tlaku mody, tradiciam a vsetkemu, a co, ved je ina doba.......
Nie som komunikativna in natura, tak ved mozem komunikovat pisomne, cibrit si jazyk a sposob komunikacie a raz mozno napisem knihu....nehanbit sa za chyby, skor sa z nich ucit a urcite sa z neuspechov nerutit.....Lebo neuspech je prave to, co vylepsuje vec, v ktorej sme neuspesni boli, lebo uz vieme preco.....
Som tucny a preto sa nemam rad, nemam priatelku, no a co, treba do sveta, cestovat, zavriet pocitac s hrami, vykaslat sa na facebook, hybat mozgom a mat sa rad, a potom sa aj ovela radostnejsie hybe telom, a tucny uz mozete, nemusite byt....
Ja som vo vychove urobila vela chyb......ale tapem, moje dieta mi nehovori presne, co ho trapi, nic nechapem, miestami, nerozumiem, a stacilo by proste len povedat, mami to a to, a akokolvek divne to bude zniet, som ochotna si to vypocut, a ani sa nenastvat.....
Nememu decku ani vlastna matka nerozumie, mozem sa pytat donekonecna, nedostavam odpovede ine, ze len ja som na vine.....
Mozem sa aj pretrhnut, kym nechapem nic....
Mozno aj vasi rodicia, mile deti, nic nechapu, nedochadza im, ze sa nemate dobre....a poniektori to ani asi nepochopia, ak sa pokusite, s nimi komunikovat.....
Ale to neznamena, ze nie ste nic a nic neznamenate, ste jedinecny, kazdy.......a vasa cesta nie je o starych krivdach ci splnani predstav nas rodicov, myslim, ze hovorim za mnohych, rodicov, robte to, skusajte, co by vas mohlo naplnat a bavit, nemusite byt inziniermi, budeme stastni, ak budete stastni, VY, ako zmrzlinari ci zberatelia chrobakov....alebo cokolvek ine.....