Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala

Príspevok v téme: Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala
ferihitka

dobrý deň,
chcela by som sa posťažovať a možno aj nazbierať nejaké užitočné rady. Chodím s partnerom, už veľmi dlhé roky. Teraz sme nedávno mali aj pauzu a dali sme sa opäť dokopy. Naozaj sa ľúbime,ale niekedy sa naozaj k sebe dobre nesprávame. Vyplýva to najmä z toho,že ja som hysterická osoba, ktorá hned kričí pri prvom probléme, avšak partner je zase veľmi nervozna povaha,, nepokojná, vkuse niečo rieši, a nakoniec posledné obdobie je aj zúrivý k tomu všetkému. Nechápem,prečo to tak je, nebol istotne taý odjakživa, akoby sa menil mi pred očami, a ja už skutočne neviem,čo s ním. Plánovala som si svadbu s ním, lebo skutočne je to chlap akého chcem, prajem si ,aby bol otcom raz mojich detí v budúcnosti, chcem s ním zostarnúť, máme podobné záujmy a tak. no jeho vytáča každá volovina a kravina. Hned začne hysterčiť, a je zúrivý. doslova a do písmena.niekedy to už vážne nezvládam,je to typický cholerik žiaľ, nemá v sebe ani kúsok pohody. A nebolo tomu až tak zmenil sa k horšiemu, za tie roky,čo sme spolu. Viem,že každý mi radí, rozíd sa teraz kým si mladá bla bla, rodina a neviem čo,ale ja to nechcem takto riešiť. mali sme pár dní pauzu,ale nedokázala som zavrieť za ním dvere úplne. akoby som nevedela byť bez neho. chcem,aby sa zmenil,aby sa stal kludnejším,a nie aby stále nerváčil. Ked sa mu čosi znepáči, hned reaguje nervozne a podrážene a o pár minút o tom ani nevie. berie to ako niečo normálne. a tak z toho vychádza ,že sme k sebe ako psy.avšak ja nechcem,aby to tak bolo, chcem,aby sme mali opäť ten očarujúci vzťah,ked ma pobozká,chcem cítiť to chvenie a jeho lásku, chcem čítiť, že je to človek,kt. môžem hocičo povedať a bude OK, nebude hysterčiť a hrešiť a vybuchovať na mna. Takto som si vzťah nepredstavovala.a teraz neviem,čo s ním. lebo som sa veľmi s ním zamotala po každej stránke.máme medzi sebou určité puto,a neviem ho rozťať.
chcela by som od vás radu, ako mám bojovať proti tomuto jeho démonovi v povahe,lebo naozaj sa mi to nepáči.ako nanho,aby nebol taký, aký je ?aby sa trošku skludnil ? čo mu pomôže ?on odmieta akékoľvek rady a nechce sa zmeniť.budem rada ak mi napíšete dámy tie ,ktoré ste si tým prešli....čím prechádzam teraz ja.dakujem

ferihitka

joj,baby to ste mi teda vliali kusisko nadeje..:(:(:( ked tak citam vase komenty, ze skoprion je najhorsi a ktoviečo...no neni su dobre povahy, zialbohu,je to uz asi raz tak..
ale on nebol az taky..akoze vzdy bol nervozny a nervak, vzdy vzdy ale nie v takej miere, nie všetko ho vytáčalo /tak ako dnes napríklad/, dnes ho absolútne vsetko vytáča, všímam si to tak asi cca posledny rok. vsetko uplne vsetko ho vytáča, na iných ludoch,totálka, najma,ked soferuje,vtedy pospomína na vodicov ostatnych, tak to akoze ..dovidenia( vzdy hresil za volantom,ale nie az tak velmi),ale teraz uz uplne nonstop, uz sa normalne zle citim ked s nim mam ist niekam autom na dlhšie,vtedy si zase vypocujem nadavky, a neviem,co vsetko.mam toho akosi dost zrazu. som stale nepokojna,stale v strese akoby..uz posledny rok tomu je tak. a velmi vela krat aj sa vytáča zbytocne strasne, naprikald,co by inym clovekom ani nepohlo,to je najsmutnejšie :( zacina mu vadit uplne vsetko doookola neho,nechapem mam depku normalne z neho,ako na vsetk hundre a pi**je...mna ide z neho poraziť fakt..
ale ved aj ja si zanadavam samozrejme, aj za volantom aj tak,ale nie stále proste..a ked mu poviem,aby taky nebol,tak este je horsi...
akosi sa s nim nechcem zmieriť.neviem preco...lebo taky nebol,asi preto,a cakam stále,ze sa nieco zmeni,a bude to inaksie.asi som naivna,ale je cholerik ako svina a ja som taka pohodacka celkom, flegma,co ma nevytocí pomaly nic,ale toto napriklad vie vniest do mna pocit nepokoja a stresu.stále som v nepokoji, co zase bude nadávať proste,ked buudeme nieco robiť, uz sa to,ale ta jeho povaha aj voči mne otáča, lebo u zaj na mne mu velakrat vsetko vadi, niekedy ma svetlé dni,ale niekedy je strasne nepríjemny ku mne.a kedysi to bol uzasny chalan :( fakt strasne..nebola by som s nim tolke roky..ved ma na rukách nosil a maznal sa so mnou a teraz je inaksi akysi :( taky akoby ja ani neviem,ako to mam pomenovat.
je to jeho povaha,ze je taky nervák, aj jeho brat je taky,lenze jeho brat neni k svojej zene taky ako on ku mne.mali tazky zivot doma, s rodinou..vela problémov atd.(inak nic nove sa v jeho zivote nestalo,akoby namyslel a spysnel,lebo dokoncil ing,zacal robit v prestiznej firme, kupil si byt,auto a vse tak je pysny na seba a je proste taky divny,akoby namyslel,ze moze mat vsetko, zrazu ma plno penazi, z kto. sice nic ani ja nevidim nikdy,ae nevadi..ma problem mi kupit ruzu za dve ecka..co tak setri),ale to je uz o inom..proste
ja som nechcela takyto vzťah, nehccem takwehoto chlapa, chcem pohodáka, flegmoša,co nič nerieši,a on vkuse je nespokojn,y vkuse somre, uz sa ani neusmeje poriadne, nepočula som ho smiat sa par rokov vazne...neni clovek,co by sa smial,je vkuse vazny a divný.nema ziadne problémy,ani zdravv ani nic,o com by som vedela,preco taka nahla zmena
dost sa zaccal kamosiť s chlapmi blbymi v robote, co su uplni dementi, uplne ich neznásam, nazyvaju zeny stihackami a kadeco,a prebera od nich maniere,co mi velmi vadí.
nechce sa zmenit,a a ni to nepoklada za potrebne. nechce sa zmenit ani kvoli mne, on mi furt hovori, ze no a co ved aj ty ziapeš furt mi povedal..ale to neni pravda,ziapem iba vtedy,ked sa hádame a ked on je uplne odveci v tej hádke,hovori o voze,ja o koze,vtedy zvysujem hlas a som hystericka,a placem a tak.ale on je nervozny vkuse, vkuse podrazdeny, furt mu nieco vadi/ niekto vadi..najnovsie uz aj ja.
nema absolútne potrebu so sebou nieco robiť, odmieta akukolvek radu / pomoc/ psychologa/ odbornika...tvrdi,že bol taky stakle,len ja som bola slepa,a terazkedze sme spolu castejsie,tak sa ukazalo aky je,ale ze vzdy bol taky,ze uz ked sme sipred dlhymi rokmi zacali. asi som vazne bola slepa..ale tak vtedy sa nikto poriadne neukaze aky je,az po case.ale ja som si to uplne cele inak predstavovala :(((

adr1a.

Ferihitka. Ty sama mas od dokonalej na hony daleko. Sama mas chyby nedostatky, nie si dokonala. Tak co vycitas priatelovi? On ma tiez svoje muchy chyby. Ale to ma predsa kazdy 1clovek. Nauc sa ho akceptovat a brat takeho aky je. Zeny chcu casto muzov prerabat prevychovavat obracat menit na svoj obraz....
Pozri, sama pises: "niekedy sa naozaj k sebe dobre nesprávame. Vyplýva to najmä z toho,že ja som hysterická osoba, ktorá hned kričí pri prvom probléme, ai ai"
Vies co to je hystericka zenska?)) No na infarkt) Takze bud sa navzajom berte aki ste, aj s chybami no i s prednostami, pozeraj skor na to dobre co partner ma, to pekne co vas spaja, akceptujte sa a naucte sa spolu vychadzat a zit pekne bok po boku. K tomu treba vsak lasku uctu toleranciu a ochotu volu. Alebo podte teda od seba. Ale ver. Toto sa bude opakovat zas a znova aj pri inych. Motyliky skor ci neskor pominu a pride realita. Tazko najdes niekoho dokonaleho. A toboz, ked sama mas plno chyb a nie si dokonala

celebrita facebooková

škorpión nevyjde s vodnárom, s váhami a s blížencami, s levmi, strelcami a baranmi
treba mu nájsť škorpióna, rybu, alebo raka...menej vhodná, ale pomerne obstojná kombinácia by bola pre škorpióna ešte s kozorožcom, s býkom a s pannou

-anonymka-

no presne ako keby o mojom ex citam tiez bol skorpion to su tie najotrasnejsie povahy!! neskutocne vybusne zle a totalne nevhodne do vztahu. Az mi je horko ked si na ten vztah zmyslim ked na mna nemal co vytiahnut alebo vyvolat z niecoho hadku tak zacal o mojom ex ze som mala radsej mojho ex urcite ako jeho napriklad potom ze som pozdravila suseda potom ze sa na mna pozeraju chalani a stale stale nieco riesil a robil mi peklo... skorpiona do vztahu za mna nikdy v zivote je to jedna velka pohroma.Nezmeni sa nikdy

dominika-nika

ahoj ja som mala tiez takeho vybusneho partnera citila som sa ako boxovaci pytel stale som to vsetko ututlavala upokojovala konflikty az som to jedneho dna nevydrzala vybuchla som aj ja a poslala ho kade lahsie.. lebo vztah nema byt o tom ze nonstop niekoho krotis a vsetko zachranujes a chces len ty aby bolo dobre a druhy sa vobec nesnazi...moj byvaly sa nezmenil aj ked mi to sluboval nonstop ho aj tak nieco vytocilo a nedalo sa to znasat.. po rozchode sa mi totalne ulavilo a obdivovala som samu seba ze som to vydrzala s takym blaznom... lutujem dodnes tie 2 stratene roky ktore som radsej mohla venovat super chalanovi co si vie aj babu vazit...

tulák

A ake su tie tvoje rady ? Lebo aj na tom dost zalezi. Ide o to ci ty sama vobec chapes jeho proble, alebo ci vobec poznas pricinu. Cize najprv je doelzite pochopit o co ide. A potom je to na nom. On si musi priznat ten problem, pochopit ho a chciet sa zmenit. Inak sa nikam nepohne. Daj mu ultimatum bud zacne so sebou nieco robit alebo sa rozidete lebo ti tym ublizuje. To mu povedz. Nemusis sa hned rozist ale nenechaj sa trapit vo vztahu ktory nema buducnost. Takze urcite musis dat ultimatum aj sebe. Ak to bude trvat dlho a budes sa v tom vztahu viac menej trapit odid od neho.
Ja tiez neuznavam tie rychle rady typu rozid sa ale niekedy je pre nase dobro skutocne rozumne sa rozist.

skorpionka32

ja by som ti urcite poradila rozchod pokial sa da ale to ako si zariadis svoj zivot je len a len tvoja vec... pokial chces zit s takou konfliktnou povahou a nasilu si chces ten vztah udrzat co sposobi niekedy viac skody ako osohu nech sa paci... ale radim ti zivot mame len jeden druhy uz nebude.. stoji ti zato trapit sa s niekym ? ja myslim ze nie

celebrita facebooková

...lebo moja mama je vodnár a je zúrivá, cholerická, ziape po nás ako zmyslov zbavená a po pár minútach sa tvári, ako by sa nič nebolo stalo. Ale nás to jej správanie vyvádzalo zo stavu pokoja do stavu akéhosi necítenia sa dobre, nepokoja, stresu... zúrivá a premenlivá ako počasie... tak som si myslela, že je jeden z vás vodnár :)
Myslím si, že jeho povahu nezmeníš. Aj otec mojej mame dohováral, nech sa tak nechová, ona sa nikdy nezmenila, darmo jej hocikto hocičo hovorí. No a potom od nej všetci utekajú. Tebe už nezostáva iné, len si zvyknúť a zmieriť sa s myšlienkou, že on sa nikdy nezmení. Alebo ak ti to vadí, tak sa rozísť. JEDNO VŠAK NESMIEŠ ČAKAŤ NIKDY: že sa zmení.
Zamysli sa, či chceš práve jeho. S tým, že budeš tolerovať jeho chyby a že ho budeš brať takého, aký je, aj s tými chybami...alebo takéto chyby zaručene nie si ochotná tolerovať, z toho vyplýva, kašleš naňho a hľadáš si iného, kto takéto chyby nemá. Buď, alebo...iná možnosť nie je! """""""""aby sa on zmenil?"""""""---ZABUDNI!!! ...a prosím ťa veľmi pekne, prestaň už konečne pozerať tie telenovely :) bolo by to možné? :) ŽIVOT JE REALITA!!!

lubimsa

noooo čo ti poviem.. motýliky už cítiť nebudeš v tomto vzťahu, tie sú bohužiaľ len na začiatku, keď sa ešte poriadne nepoznáte a žijete len z lásky. Potom príde realita, vidíte sa vo všeliakých situáciách a tak aj motýle odletia a idú lietať k niekomu inému do bruška Po rokoch to už je o inom.. Skús mu navrhnúť terapiu. a HLAVNE. Musíte chcieť s tým niečo robiť obaja.