Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala

Príspevok v téme: Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala
ferihitka

dobrý deň,
chcela by som sa posťažovať a možno aj nazbierať nejaké užitočné rady. Chodím s partnerom, už veľmi dlhé roky. Teraz sme nedávno mali aj pauzu a dali sme sa opäť dokopy. Naozaj sa ľúbime,ale niekedy sa naozaj k sebe dobre nesprávame. Vyplýva to najmä z toho,že ja som hysterická osoba, ktorá hned kričí pri prvom probléme, avšak partner je zase veľmi nervozna povaha,, nepokojná, vkuse niečo rieši, a nakoniec posledné obdobie je aj zúrivý k tomu všetkému. Nechápem,prečo to tak je, nebol istotne taý odjakživa, akoby sa menil mi pred očami, a ja už skutočne neviem,čo s ním. Plánovala som si svadbu s ním, lebo skutočne je to chlap akého chcem, prajem si ,aby bol otcom raz mojich detí v budúcnosti, chcem s ním zostarnúť, máme podobné záujmy a tak. no jeho vytáča každá volovina a kravina. Hned začne hysterčiť, a je zúrivý. doslova a do písmena.niekedy to už vážne nezvládam,je to typický cholerik žiaľ, nemá v sebe ani kúsok pohody. A nebolo tomu až tak zmenil sa k horšiemu, za tie roky,čo sme spolu. Viem,že každý mi radí, rozíd sa teraz kým si mladá bla bla, rodina a neviem čo,ale ja to nechcem takto riešiť. mali sme pár dní pauzu,ale nedokázala som zavrieť za ním dvere úplne. akoby som nevedela byť bez neho. chcem,aby sa zmenil,aby sa stal kludnejším,a nie aby stále nerváčil. Ked sa mu čosi znepáči, hned reaguje nervozne a podrážene a o pár minút o tom ani nevie. berie to ako niečo normálne. a tak z toho vychádza ,že sme k sebe ako psy.avšak ja nechcem,aby to tak bolo, chcem,aby sme mali opäť ten očarujúci vzťah,ked ma pobozká,chcem cítiť to chvenie a jeho lásku, chcem čítiť, že je to človek,kt. môžem hocičo povedať a bude OK, nebude hysterčiť a hrešiť a vybuchovať na mna. Takto som si vzťah nepredstavovala.a teraz neviem,čo s ním. lebo som sa veľmi s ním zamotala po každej stránke.máme medzi sebou určité puto,a neviem ho rozťať.
chcela by som od vás radu, ako mám bojovať proti tomuto jeho démonovi v povahe,lebo naozaj sa mi to nepáči.ako nanho,aby nebol taký, aký je ?aby sa trošku skludnil ? čo mu pomôže ?on odmieta akékoľvek rady a nechce sa zmeniť.budem rada ak mi napíšete dámy tie ,ktoré ste si tým prešli....čím prechádzam teraz ja.dakujem

prezyvka...

jednoducho si teraz zistila koho to máš v skutočnosti pri sebe. Veľa chlapov dokáže na začiatku vzťahu dokonale tajiť svoju skutočnú povahu a veľa dalších vecí. Mne sa niečo podobné stalo tiež preto keby spoznám niekoho nového bude to už teraz veľmi dlho trvať kým s ním s priateľskej fázy skočím do vzťahu. Problém je ten že on si svoju chybu vôbec neuvedomuje neuvedomuje si ako ťa zraňuje a jediná ktorá chce niečo meniť si ty. Hľadáš chybu v sebe hľadáš spôsob aby sa upokojil ako by si sa mala chovať aby nevybuchoval ale čo on? snaží sa vôbec ? vidím že nie. Ako je to na tebe ale osobne si myslím že váš vzťah nieje šťastný pretože to nejde aby len jeden chcel zmenu a druhý sa nebude snažiť. Nemárni roky s niekym kto ťa dovedie k tomu že budeš na prášky.

ferihitka

MOireal, neviem,či je zrovna prejav lasky a zaujmu plánovanie spoločnej dovolenky, lebo o nej sme sa už rozprávali pred troma mesiacmi, na jar, takže neviem, možno iba " chce dodržať slub,ktovie".

tak nevieme, či bol " v skutočnosti " taký stále,alebo nie. neviem,či je odmalička takký a len to predo mnou uspesne roky skrýval,/teda obcasne vybuchy maval,ale nie permanentne ako teraz/,čiže neviem,ci ma zavadzal a len sa hral,a až teraz ukázal pravú tvár,alebo je to len prechodný stav /ktorý už ale trva rok /, rok je dosť dlh doba na to,aby sa ukludnil ale akosi mu to nejde.
ja sa napríklad snažím, nie som práveže jednou z tých žien,že len ho obvinujem a tak.a nič nerobím, to nie..ja sa práveže snažím pomôcť, ale on veškerú pomoc odmieta, on má náročnú celkom prácu, robí stále nadčasy, nemá kúska voľna pre seba,lebo už žije sam od rodiny,má samostatný byt, perie si sám, žehli, varí, nakupuje, stará sa totálne o seba sám, čiže večer má pre seba tak tri hodinky,kým ide spať,a to ešte mne venuje hodinku z toho,lebo volávame.(ved chodí aj na prechádzky večer,aj plávať dakedy, raz za par mes. aj na masáž),nežije si az tak zle,ale furt sa sťažje že nema na nič čas,ani na seba ani na nič, a ja som kdesi u úplne nepodstatná, furt sa tvári,že je nevyspatý,a kadečo.pritom spí cca -8 hodín denne, nechápem tomuto, celý den kuká do počítača, vem,že aj taká práca unavuje,ale...preboha,ved skoro každý človek na zemi pracuje ! nemôžeme sa večne na to vyhovárať!
zúrivý môže byť aj z toho,že má doma alkoholikov rodičov, dosť pili, ale teraz už ani nie,no nepracujú,tak ich ešte aj musí živiť. rodičia s ktorými si nerozumie, nerozumie si vlastne ani moc so zvyškom rodiny, no stará sa o nich,ked niečo treba. má to ťažké doma celkom,no nepripušťa si to.
a tak je zurivy...ja som tiež zuriva niekedy, hystericka, mam problémy s hormonmi, preto./i ed viem,ze to neni ospravedlnenie/,ale nuž stokrát som mu navrhla aj párove terapie, aj volno,ze si spravíme výletik nejaky,alebo masaze spločne a pod. jeho nič moc nezaujíma, občasne skočíme na nejaký výlet cez víkend, občasne na pizzu, ale nie často, a občasne sa mi venuje,rok sme neboli ani v kine,ani na msazi,lebo to je drahe, predsa a treba setriť,a tak sme doma vacsinou.planovala by som program kkebyze mam na to prostriedky, no aj tak sa snažím aspon z toho mála niečo spraviť. vealkrat sme mali mnoho dohod,ze nebudee k sebe zlí,nebudeme ziapat,ze budeme kludni.ale to je ťažko,ked jeho vytočí každá somarina, čo mnou ani nehne.rposte akoby sa ventiloval,ale ja už nemám záujem stále počuvať každu jazdu autom,čo s nim idem,ako je všetko zle, ako vodiči vsetci su kkt doslova, jeblí a kadečo...ako nevedia jazdiť,ako cesty su zle,ako su tu jamy,ako neni kde zaparkovať .a to ma fakt nebaví, nno je ako pokazená platna vazne...na všetko hundre vkuse, neusmeje saaj za cele dni.ja fakt neviem,či ma inu, alebo ma krizu nejaku sprost alebo depky dlhotvrajuce,ale nič nevrvaí,ked sa ho na to opýtam,
ked sa spýtam prečo zuri povie,že kvoli mne,ze ja robim kraviny, ktoré ho vytáčaju.nepriznáva si, že asi je zurivy na nieco celkom iné a na mna si to iba vybíja,som bleskozvod.co ine...no mylis sa ,ja sa mu snazim pomáhať veľmi.len on sam nechce s tým bojovať,on problém nema žiadny.

Moireal

Ak taky predtym nebol, je sanca ze sa moze vratit spat do kludu. Zacni sebou, bud kludna ty a bud mu prikladom a hlavne viac davaj najavo, ze sa tesis z dobrych veci, ved asi ta ma rad, ked je k tebe pozorny a planuje dovolenku. To, ze ma niekto nervy, je dnes bezne, aj ked nie velmi ziaduce. Kup mu horcik, zasob ho mineralmi a zivinami, staraj sa onho a uvidis, ze bude mat menej nervov. Ked ine nie, skus vymyslat viac program ty, daj mu najavo, ze si aj ty cenis, dopraj mu masaz, oddych a prinajhorsom mu skus navrhnut terapiu, lebo dovod niekde musi byt. Nepomoze sa vecne stazovat, ale snazit sa ho pochopit. Ked sa donho naozaj vzijes, urcite najdes pricinu jeho spravania. Aj toto je vec, co ludia niesu ochotni urobit. Malokedy maju chut vzit sa do toho druheho, ale ver, ze to robi zazraky. Chlapi niesu na kecy, nato su zeny, tak si cen, ze tymi cinmi ti ukazuje ako mu na tebe zalezi. Vsetko sa da, len treba chciet a nieco aj pre to urobit. :)

ferihitka

neviem,či celé toto ma nejaký zmysel, on ešte aj plánuje letnú dovolenku so mnou ..tak ja už neviem,kde sme..dnes sa správa aj tieto dni (vlastne on s atak vždy správa)že neexistuje medzi nami absolútne žiadny problém..ja neviem,kde už je chyba, možno v mojej hlave.alebo kde.neviem vobec,co dalej, nedokážem mu napísať, že vieš čo u žsa neozývaj, je koniec..ja to nedokážem napísať ani povedať.

ferihitka

on je extrém..poriadny.. každý muz skorpion je extrém..trvdohlavy, neustupcivy, vzdy da pocitit žene, kto je pánom, ziarlivy, neda si rozkazovať , nepriniknuteľny, zahadny,podmanivy, magnet na ženy posobi. prísny, kritizovačny, to co citi,to povie, bez ohladu na to,komu tym ublizi, aj milovanej a mnoho ešte ineho sa o tom znamení pise,a to je cista pravda...tie charakteristiky vazne sedia az sa toho desim,a zase všetko sedí na mna..nesputany, precitlively clovek, flegmaticky, ktorému je vsetko jedno,aj taki sme my strelci..
to písu vsade,ale to neni len o tom..no je to typicky priklad ukazkoveho skorpiona, je presne taky,ako som menovala vyssie..resp.ako menovala jedna vestica na nete,..ona to tak opísala.dokaže byť aj na chleba natreť, dobry, zlaty mily chlap a starsne milujuci,ale akonahle, mu chce zena nieco nakazovat, tak je to celé zle,lebo neuspeje, on je ako ohen a voda v jednom,ako dazd a slnko,ako noc a den vie byt citlivy, ale aj surovy...presne..ako schizofrenia jak vysitá.inak to neviem povedať.

ferihitka

kýčera tak ako kto si s nimi rozumie....viem,že mnoho geniov je narodených v tom znamení,ale zase mnoho geniov je narodených aj v inom znamení.

škorpion je taký,ako vravím.-neustupcivy, hasterivy, vecne mrzuty,a najma arogantny a musi byt p jeho, je sebavedoma a neni nad neho.je to cista pravda o nich (nepoznam iba jedneho,mojho priatela,ale aj inych skorpionov a je to pravda,muzi su taki,maa som aj predtym polo frajera co za mnou chodil skorpiona taky isty,aj sa snazil dalsi o mna tiez skorpion to iste).

vid všetky horoskopy a charakteristiky pisu to iste, dost nelichotive hm..
okolia odsudzovaný. Je nadaný mimoriadnou vôľou a energiou. Charakterizuje ho hlboká tajomnosť, magnetická príťažlivosť a bezodná vášnivosť. Túžba a cítenie sú preňho tak nevyhnutné, že radšej sa Škorpión cíti zle, než aby necítil nič. Škorpión miluje záhady, pretože mu dávajú priestor k skúmaniu a prenikaniu do podstaty ľudí, vecí a javov. Neexistuje jediná, ktorú by nerozlúštil, čo výborne uplatní v práci kriminalistu, výskumníka, praktického lekára, alebo v práci s počítačmi. Nekompromisne kontroluje prejavy emócií, aj milostné úmysly v mimike a reči. Ťažko ostaní preniknú do jeho vnútra a v podstate ho nezaujíma, čo si o ňom ľudia myslia. Názory priateľov, príbuzných, susedov, či nepriateľov neprekazia žiadne z jeho dôležitých rozhodnutí. Chce byť rešpektovaný ako solídny človek, ale ak mu niekto zasahuje do jeho cieľov, alebo ideálov v plnej miere prejaví tvrdohlavosť, neústupnosť a prudkú škriepnosť. Jeho slobodnú dušu nezaujíma, že ho budú ohovárať a hlavne neznesie prehru. Občas vyhľadáva nebezpečné situácie a trecie plochy, ale koná úprimne a s čestnými úmyslami presvedčený o správnosti svojho konania. Ak osud pred neho postaví nepriazeň, postaví sa jej čelom. Priateľstvá podrobuje starostlivému výberu. Len odvážny a rovnocenný partner splní jeho vysoké nároky. Príťažlivosťou, ktorá nemusí byť zjavná hneď na prvý pohľad, očarúvajú opačné pohlavie. Láska a sex ho fascinujú, no bez žiarlivosti a vášne mu nechutia. Dokonca aj v jedle potrebujú cítiť výraznú a exotickú chuť erotiky. Sexuálny život začína v mladosti a trvá do vysokého veku. Šťastným ho urobia poddajné Ryby, najviac erotiky zažije s Levom a veľa bojovnosti objaví vo vzťahu s Vodnárom.

Kýčera

No tak pozor! Škorpión je náhodou skvelé znamenie! Je to znamenie, s kt. si veľmi dobre rozumiem. Je to jedno, či sa jedná o ženy, či mužov. V tomto znamení sa narodili takí géniovia a velikáni ako : Voltaire, M. Antoinette, P. Picasso, D. Maradona, M. Curie-Skłodowská, F. Nero, B. Adams, T. Roosevelt,...