Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala

Príspevok v téme: Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala
ferihitka

dobrý deň,
chcela by som sa posťažovať a možno aj nazbierať nejaké užitočné rady. Chodím s partnerom, už veľmi dlhé roky. Teraz sme nedávno mali aj pauzu a dali sme sa opäť dokopy. Naozaj sa ľúbime,ale niekedy sa naozaj k sebe dobre nesprávame. Vyplýva to najmä z toho,že ja som hysterická osoba, ktorá hned kričí pri prvom probléme, avšak partner je zase veľmi nervozna povaha,, nepokojná, vkuse niečo rieši, a nakoniec posledné obdobie je aj zúrivý k tomu všetkému. Nechápem,prečo to tak je, nebol istotne taý odjakživa, akoby sa menil mi pred očami, a ja už skutočne neviem,čo s ním. Plánovala som si svadbu s ním, lebo skutočne je to chlap akého chcem, prajem si ,aby bol otcom raz mojich detí v budúcnosti, chcem s ním zostarnúť, máme podobné záujmy a tak. no jeho vytáča každá volovina a kravina. Hned začne hysterčiť, a je zúrivý. doslova a do písmena.niekedy to už vážne nezvládam,je to typický cholerik žiaľ, nemá v sebe ani kúsok pohody. A nebolo tomu až tak zmenil sa k horšiemu, za tie roky,čo sme spolu. Viem,že každý mi radí, rozíd sa teraz kým si mladá bla bla, rodina a neviem čo,ale ja to nechcem takto riešiť. mali sme pár dní pauzu,ale nedokázala som zavrieť za ním dvere úplne. akoby som nevedela byť bez neho. chcem,aby sa zmenil,aby sa stal kludnejším,a nie aby stále nerváčil. Ked sa mu čosi znepáči, hned reaguje nervozne a podrážene a o pár minút o tom ani nevie. berie to ako niečo normálne. a tak z toho vychádza ,že sme k sebe ako psy.avšak ja nechcem,aby to tak bolo, chcem,aby sme mali opäť ten očarujúci vzťah,ked ma pobozká,chcem cítiť to chvenie a jeho lásku, chcem čítiť, že je to človek,kt. môžem hocičo povedať a bude OK, nebude hysterčiť a hrešiť a vybuchovať na mna. Takto som si vzťah nepredstavovala.a teraz neviem,čo s ním. lebo som sa veľmi s ním zamotala po každej stránke.máme medzi sebou určité puto,a neviem ho rozťať.
chcela by som od vás radu, ako mám bojovať proti tomuto jeho démonovi v povahe,lebo naozaj sa mi to nepáči.ako nanho,aby nebol taký, aký je ?aby sa trošku skludnil ? čo mu pomôže ?on odmieta akékoľvek rady a nechce sa zmeniť.budem rada ak mi napíšete dámy tie ,ktoré ste si tým prešli....čím prechádzam teraz ja.dakujem

ferihitka

podla mna on ma v sebe viacere celozivotne krivdy a nevie sa cez ne nevedome prekusat .mysli si,ze odpustil všetkym všetko,ale nie..takze neviem..ako sa da takto žiť a s tymto bremenom

ferihitka

moireal naozaj pekny komentár,zamyslenia hodny,velmi mi pomohol sa na to pozriet z inej strany.
tak bolo by na knihu,keby som mala vsetko opísať,ale možno v niecom mas pravdu,ze nieco v minulosti(a nielen jeho rodina),ja som uz teraz strasne uprimna k nemu posledny rok neskutočne.ja už by som sa aj chcela uprimne zhovárať,ale on jaksi nechce, on tvrdí,mze sa nic nedeje.neviem ti povedat skutočne,ci sa skutočne tak milujeme,ze nam to stoji za zachranu, on si mysli,ze nemame problémy,ale nieco ma v sebe,co mu na mne vadi,možno je len neporiadok postranny porblémik, ktorým si na mne vybija nieco ine,možno z rodiny primárnej ,ako trpel si to vybíja na mne,a možno ine.
tak, povedzme že urobila som počas toho vzťahu trošku viac kixov, akoze viem,ze aj on,ale ja som tiez nebola svata,viem,ze su aj veci,co mu lezia dodnes v zaludku,co robim, napríklad,ze chodim na diskoteky s kamoškami,ze som sa raz bozkávala s jednym chalanom na party a pod.on o tom vie,tiez vie,ze ma chce teraz jeden spoluziak a tak, všetko s nim riešim.on sa tvari,ze no problem,zeho to nezaujíma,možno ho o skrie,tak je potom zly ku mne,ktovie,ked ON mi nikdy nic nechce dorovna povedat !!!
možno to s tym nejak suvisi,i ked sa tvári,ze nie.ktovie,zeby ani trošku nebol ziarlivý?neviem sama,tvari sa,ze nie..ale napriklad minule som si vzala so sebou mobil na wc a on ze "naco si ho beres naco ti bude na wc ""? a tak..take narazky mava...asi si nieco precital,co nemal hmmmm../ s tym spoluziakom sme v intenzivnom kontakte,ale nuz pre mna je to len spolužiak,nic viac/
možno je to nieco tarsie a možno ho naozaj na mne vytáča všetko,raz počas hádky poveda,ze ho vytáčam cea,ako sa chovám,aka som,a ze je viac na mne zeho ako dobreho :(((((((a mnoho mnoho ineho a zleho mi povedal za posledny rok mi tolko skaredých a prisernych veci povedal,ked somja soptila a hysterčila som,tak on zase takto surovo jednal so mnou strašne.a bezcitne..ze mu vobec nechýbam napriklad mi povedal, počas hádky,že naco mu furt vyvolavam a vypisujem,ze sa citi,ako kkt pred kaošmi,co ho furt otravujem,ze som sprosta taka onaka,maková,neviem,ci mozem brat do uvahy všetkyjeho reci.asi keby som vsetky tieto bezcitne reci spojila a zapisala si ich bude ich vela,ale viem mu dost hnusne povedat aj ja,obaja sme zli asi celí :(
mala si,alebo mas tiez podobneho "zurivca doma"? alebo uz nie ste spolu ? bolo by fajn pcut aj nazor a pribeh niekoho ineho,ak sa dostal do normálu už vzťah,lebo ja si moc rady neviem dať....

Moireal

ferihitka, poznam taketo spravanie. Tam by som hladala nieco z minulosti, nieco cim sim ho v minulosti nahnevala a on ti to teraz vracia,lebo odpustat nedokaze. To je seriozne umenie, odpustanie. Tu by pomohla len maximlana uprimnost z vasej strany. To najmenej, co mozes urobit, je byt trosku viac poriadkumilovna a a viac pocuvat, co ti on vravi. Mozno ti pride, ze uz teraz sa velmi snazis, ale tak toto nieje snad tak vela. On je naozaj vyhoreny, nieco mu uz pekne lezie krkom, fakt pomoze len zmena, ale trosku aby ju aj bolo citit. Mozno by bolo vhodne najst sposob, akym tu negativtu zo seba vybije. Sportom, behom, boxom,zajst do strelnice, ist na opustene miesto sa vykricat, to su take rady, aby clovek tu zlost vypustil. Lebo musi ist von, nesmiete v sebe nic dusit, z toho su choroby. Mas to tazke, ale kedze som zazila nieco podobene, myslim, ze sa to da. Je dolezite nechat mu aj jeho vlastny priestor, nech si robi co chce, nech si ide kam chce. Aj samota by vam obom prospela. A pobyt v prirode. A netreba ten zivot brat tak vazne, ako ho asi beriete, uzivajte si to, ze ste spolu, uzivajte si cas osamote, v prirode, ver mi, da sa to. A to, ze mate hnev, to vam len vas vlastny navigacny sytem ukazuje, ze potrebujete obaja zmenu. Skus odteraz, ak on nieco pekne urobi, ho za to pochvalit, uprimne. Mozno sa citi byt aj trosku tebou nedoceneny a preto ti to aj vracia. Zachranit sa to urcite, dolezite je len si byt isty, ci sa mate radi, ci vam to zato stoji, lebo davat sance donekonecna nejde, mozno bude treba rozchod, tzv, sokova terapia, to sa vsetko ukaze. Drzim vam palce, ja som urcite za davanie sanci ale nie donekonecna, lebo clovek by mal lubit hlavne seba a neublizovat si v nefunkcnom vztahu. Neviem, ci som aspon trosku pomohla, ked tak nas poinformuj, ako vam to ide, lebo parov co zazivaju podobne problemy je vela. Mozete byt pre ostatnych inspiraciou. :)

ferihitka

mesacny princ sa vyzna v znameniach ?ci ?
vedel by poradiť ?

a inak- on verí v boha, ja sa modlim iba večer, ale o to uprimnejšie, aj do kostola obcasne zajdem, on tiez,ale iba obcasne.toho démona som len obrazne povedala neviem ci to moze byt pravda,len som zo zufalstva to tam zabila...neviem,ci sa to moze stat, pokora,hm..jemu moc nic nehovori, bojím sa,že ani nebude hovoriť,ale ..poviem mu toto parkrat,ked zacne zuriť,že to je nepekne a ze mal by mat v sebe trošku pokory..neviem,preco e taky sebavedomy,mna sa nepytajte :( ale vzdy bol taky, je skorpion,oni su sebavedomí..ale možno to neni ani sebavedomie,ale možno vazne ho to hnevá, všetko myslím,že ho hnevá,cely systém(akože aj mna dokaze nahnevat cokolvek, ale nie zase uplne vsetko,ako jeho,ja som dost clovek,co nerieši malichernosti,ako strelci, typické je to pre nich...

moireal nevyjadrila si sa..som ti napisala dlhsiu správu nizsie, ako správu na tvoju odpoved mne..este podvečer..zaujímal by ma tvoj nazor na to..:)

Moireal

Tak o tej pokore by som mohla litanie pisat. Zda sa, ze aj tu ba fore mnohym velmi chyba. Vsak oni vedia, ktori su to. Vsetci sme si rovni,zaujimave ako padne ludom zatazko prijat takuto jednoduchu pravdu. :)

mam56

To s tým skutočným démonom môže a nemusí byť pravda. Mať takého démona v sebe, to je iná "čiara". Zažil som to niekoľkokrát, človek sa mení na blázna.
Ak sa však človek mení na zúrivca, tak mu len treba povedať, že úspech začína pokorou. Keď to nepochopí na prvýkrát, tak mu to treba ešte zo dvakrát zopakovať a potom to už neriešiť.
Ja nechápem, kde chodia niektorí ľudia na to sebavedomie - úroveň bezdomovca, ale na nohách to má značkové topánky.
To má akú logiku?:-)))
Na čo je ten tvoj taký pyšný?

Duchovny Dav

Ferihika, precitaj si poslednu vetu, co si napisala.

Vari Ti nepovedali, ako sa bojuje proti demonovi? Preco si vynechala Boha? Iba modlitba moze pomoct, moze to trvat aj roky vyhnat to. Iba zbozny par uspeje, lebo on sa musi modlit , ale aj Ty. Nikdy nikto inak nevyhral nad demonom, len modlitbou a obratit sa musia obaja. V casoch problemov sa treba premodlit aj 2-3 hodiny denne, kym to nezmizne, a postit sa vela. Inak bude vysledkom rozbity vztah. A uspesnost uz maju cez 90%, a ludia ich nechaju vyhravat, opominaju Boha. Ten sa potom len moze prizerat, ako vas rozdelia. :(

Kýčera

@ Ahoj Ferihitka! Tak Ty si prvý strelec, kt. spoznávam. Ja Ti verím, že si doteraz stretávala len takých škorpiónov. Prečo? O tom by Ti tu vedel popísať Mesačný princ. V každom znamení sa nájdu takí, na kt. opis sedí, ale aj takí, kt. ho dokážu poprieť. Záleží aj od dekády, výchovy, vzdelania, veku... A ja som stretla len tých skvelých. Mužov aj ženy. Mala som starších kolegov, tých by si mohla natierať na chlieb. Mám kamarátky, jemné, citlivé, empatické, ochotné. Poznám mladého muža, kt. si so mnou rozumie lepšie ako s vlastnou mamou. A to som poriadna sekera!

@ Adr1a, či som skvelé znamenie? Naučila žiť so sebou a svojím znamením. : D Zvieratká mám rada, mám tu celý zverinec - 2 levov, býka, raka... Len s jedným mám problém - kozou rohatou!

ferihitka

prezyvka no snad takyto nie je.to by som asi neprežila s nim cely zivot..a nevzala by som si ho nikdy,...a snad taky ani nebl nikdy.
on si neuvedomuje,ze robi zle, v tom mas dokonalu pravdu,aj ked mu to pOVIEM,tak si mysli,ze prehanam a ze co vlastne ja riešim,ze on je OKA,a vsekto je super a sme stastni, nepripusta si chyby, dokonca ani akoze ked sa hádam,etak si vinu nikdy nepripustíja sa snazim ,on nie..snazi sa medzi nami nieco riešiť a skutočne komunikovať iba jeden-a to som ja, nikdy nie on. on v zivote nezačal sam s nejakou temou ohladom nas dvoch, nikdy nedal ziadny plan, napad,ako vylepsiť vzťah,on sa vezie pri mne,ja vkuse vymyslam,ako vylepsiť vzťah, uzatvarame divne dohody a sluby, aby sa už neopakovali iste veci,dokonca som vymyslela,ze ked este raz zahresi na moju osobu,tak bude mi davat euro do prasiatka,a take kraviny..vydrzal mesiac..potom zas to iste..a mna to uz znechutilo.vazne.

Moieal a cim ho vytáčam? tak ok, niekedy mi povie trikrat jednu vec a aj tak ju neurobím,/alebo nevšimnem si..alebo neviem.zabudnem na to,ale to je dovod ,preto aby zuril? neviem,mne sa nezdá,ale chápeš nevytáčam ho iba JA,ale vytáča ho úplne všetko na svete,vodici, cesty, práca,život, autá, motorky,lietadla, busy...všekto,lebo to nie je podla jeho predstáv..ako si jeho veličenstvo predsavzalo.
ja som hysterická,iba vtedy,kedsa hádame,inak nie. počas beznych dni nie.ked sa vadíme,a on ma ani nepocuva,alebo ma gnoruje,alebo si robí svoje a (nevníma ma,starsne vie byt pocas hadok hnusny ku mne tym,ze je ticho a kuka na mna a ani sovo nepovie,ani mi neodpovie na otazku,proste ma provokuje)tak vtedy vybuchnem a by som ho bila,hlava nehlava za to,ako sa chová,ja sa slusne pytam nejaku otazkua on mi ani neodpovie, jasne,ze ziapem potom,ako s malým deckom soplavym....tie nase hádky su vazne hrozne fakt :(
neviem presne,odkedy je taky,aky je, toto netuším,viem,že zlom nastal na jednej dovolenke,ked sme boli tak sa ku mne správal tam hnusne, nadaval mi,a pod.vytáčala som ho už len tym,ze som dýchala,/doteraz neviem prečo/,ale správal sa tak ku mne doslova prišerne,ako k handre.a tam som si to poprvé všimla..:/:( potom sa to uz len stupnovalo a nabalovalo,anakoniec to takto dopadlo.ako to je teraz
na tu spolocnu dovolenk usa moc ani neteším,lebo tam cele toto začlao,ked sme boli spolu na 14 dni v chorvatsku...tam začal hresiť a byt zurivy ku mne a vetko mu vadilo,tak sa uz ani neteším...lebo viem,ze zase to nejak tam posere,lebo mu cosi preletí cez nos.
nezdá sa mi,že by som nanho vela tlacila,nechapem v com nanho tlacim,on tvrdí,že tlačím,že "" ho udajne kontrolujem ""ci co to vypotil zo seba minule,pocas hádky,ze chcem ho kontrolovat a take drby...dokonca si domysla,ze ziarlim nanho a vyvolavam mu,ze naco mu vypisujem,ked viem,ze nemoze pisat,je v robote,..ale napisem pritom iba dve sms za den a on to uz ""nezvláda""" ne sa to zdá malicherne...ked iní chlapi dokázu pisat vkuse sms s babami aj pracujuci( to viem z dobrých zdrojov)tak preco by nemohol on???! a ze som stihačka a take dristy a ze som neporiadna bordeárka,ze mam vo všetkom bordel, nic neviem poriadne spraviť,a ked už, tak OKA možno som taká,ale o tom vedel odjakziva,co si so mnou začal,tak preco to teraz vytahuje na mna po tolkých rokoch ?nevadilo mu to prve roky a teraz áno,tak ako to je ?

Moireal

Ak ho mas este rada, tak to este nevzdavaj. Nikto nevie ako to je medzi vami naozaj,to viete len vy dvaja. No ak povie, ze ho vytacas, ver, ze to asi aj tak trosku bude. Asi pridavas polena do ohna. Myslis ze pomoze, ked bude situaciu svojimi nervami a hystercenim zhorsovat? Ziadny chlap to nema rad, aj taky kludnejsi. A vacsinou chlap ked nieco povie, nezvykne si vymyslat, povie, co mu napadne. Porozmyslaj sama nad sebou, cim ho aj ty mozes stvat, odkedy presne ostal takyto. To, ze to nemal doma ruzove, moze byt tiez dovod.Takych ludi ktori ale mali ruzove detstvo, vela nieje. Treba hladat to dobre. Citit z teba znechutenie, frustraciu, uz ti to tu mnohi naznacili, urcite to citi aj on a nepomaha vam to. Zrejme ste obaja vyhoreni, ale to neznamena, ze to tak bude navzdy. Len to musite obaja chciet zmenit. Na vyhorenie pomaha zmena. Zmena prostredia, aktivit, priorit, cielov, zaujmov, konickov. Treba zacat robit, co vas bavi oboch a nie, co musite. Spolocna dovolenka je super,mala by si sa tesit a nie frflat, ze chce iba splnit slovo. Keby aj chce splnit slovo, je to super. Zrejme nanho tlacis, chces od neho vsetko a on nezlada tvoje poziadavky. Snazte sa si poriadne uzit tu dovolenku a ked bude uplne uvolneny, mozes nenapadne zacat rozpravat, co by si rada zmeniila, co by vam obom pomohlo a nie, co mu vycitas a podobne. Myslim, ze si tu uz dostala kopec rad a fakt je, ze druheho stazovanim sa nikdy nezmenis. Nemusi sa ti to pacit, ale skor ci neskor k tomu dospejes. Samozrejme sa mozes dalej nervacit, rozculovat aj jeho a vidiet len to negativne nadalej. Tymto sposobom si ale uzenies iba choroby, tak si dobre rozmysli, ako budes dalej postupovat. A este nieco: nijaky vztah nieje dokonaly, to aby si si nahodou nemyslela, ze ked sa niekto tvari, ako je vsetko super, je to castokrat len pretvarka. :)