Ahojte.Viem že je to asi divné písať niekam do pléna, ale ja už naozaj neviem ako ďalej. Vyzerá to tak, že sme sa po 2 rokoch rozišli s priateľom, o ktorom som si myslela, že spolu zostarneme, budeme mať deti a užijeme si život...Aj napriek všetkým našim problémom, ktorými boli neustále hádky kvôli hlúpostiam... Nebol týždeň keď sme sa nehádali. On bol však v mojich očiach najlepším chlapom, pozorný, milý, ochotný, pracovitý...naozaj takým bol. Pri prvých hádkach bol on tým, kto prišiel a snažil sa všetko zachrániť, ale postupom času sa to úplne obrátilo. Ja som bola tá čo sa prvá ozvala a odprosila ho aby sa vrátil. Práve to bola asi tá chyba. Prestal si ma vážiť a vedel, že môže urobiť čokoľvek a ja mu odpustím, ešte sa mu aj ospravedlním aj keď nebolo za čo. Z citlivého chlapa, ktorý by mi kedysi zniesol modré z neba sa stal chlap, ktorému som akoby začala liezť na nervy a vytočí ho aj maličkosť. Začal sa ku mne správať hnusne, nepovedal mi pekného slova a ja som mu pri poslednej hádke napísala, že je koniec a nech sa mi už neozýva. A on sa neozýva...Najprv mal záchvat hnevu, potom mi napísal, že ma chce a miluje ma a následne zase, že aká som ja hrozná a zlá. Prežívam hrozné stavy, v noci sa len prehadzujem, mám záchvaty plaču a neviem čo mám robiť. Viem, že si nezaslúžim aby sa ku mne takto správal, pretože ja som dala do nášho vzťahu všetko, veľa som toho obetovala, láska je pre mňa zmyslom života...a takto sa to má skončiť. Nechcem sa hrať na najlepšiu na svete, každý vzťah je o dvoch ľuďoch a aj som určite spravila veľa chýb, ale človek, ktorý miluje by sa nemal správať tak ako on...Povedala som si, že sa mu už nesmiem ozvať, ale je to ťažké. Milujem ho, ale viem, že naše povahy si nesadli a že s tým ako sa viem človeku odovzdať by som si zaslúžila niekoho kto by si to vážil viac. Žijem asi z tých krásnych chvíľ, ktoré boli na začiatku..a už mám zase slzy v očiach...Poraďte čo mám robiť, každý názor ma poteší...
Priateľ si ma už neváži a stále sa hádame
@Dinara, tak to mas za sebou nelahky pribeh. Ste este spolu, podarilo sa vam to nejak zachranit alebo uz si to nechala tak?
Rozumny: kvoli comu sa hadame? Napr. sa zle pochopime,ja nieco myslim v dobrom a on to chape tak ze mu nieco vycitam...mna vytaca ze on si moze robit co chce,ist kam chce,kupit co chce a ja sa musim podriadit jemu..on si moze ist s kamaratmi von,ja nie,lebo takmer proti kazdemu nieco ma...ja priznavam,ze niekedy moc ziarlim,on je zas podla mna moc vybusny a podrazdeny na kazdu blbost (napr.minule som SKORO rozbila pohar a vyletel na mna akokeby sa isiel zrutit svet)...inokedy zas kvoli malickostiam...
naozaj nepochopím niektoré baby že sa boja rozchodu ked im nieje dobre. Ja som tiež mala partnera z ktorého som bola na prášky ale v živote by som s ním nezostala.Nikdy som sa nebála že budem do smrti sama a to som priemerná obyčajná baba žiadna krásavica..Proste rozchod je šanca začať odznova a lepšie nájsť si vzťah kde budem naozaj šťastná pretože o tom to má byť trápiť sa s niekym nemá význam. Niekedy je najlepšie riešenie to ktorého sa najviac bojíme-rozchod. Ludia sa boja ísť za pravým šťastím a ostávajú v nevyhovujúcom a nefunkčom vzťahu čo naozaj nikdy nepochopím.
dinara - neodpovedala si. Nepisal som recnicke otazky. Preco mate konflikty na hlupostiach ?
Je rozdiel ak niekto niekoho provokuje, alebo ignoruje, pripadne robi nejaky naschval, nepocuva. Alebo ma psychicku poruchu a nevie sa ovladat. Napr. trvala frustracia z niekoho, ak je neschopny, alebo z niecoho nestastny, co mu vadi, pripadne dlhodoba sexualna nespokojnost, to vsetko moze navodit stavy podrazdenosti. Takze v com je problem hadok ? Urcite ho vies pomenovat.
ale prosim ta, co by si nevedela. hadam cela tvoja existencia nezavisi od nejakeho chlapa, ci to si naozaj taka labilna? co sa ti akoze stane ked budes bez neho? zlozis sa na zem a umries? nie. len si preplaces par tyzdnov a potom pochopis aka si bola sprosta.
Lebo neviem byt bez neho...
dinara rovnaké pocity zdielam s tebou ...ja podobne. a celkovo ta chapem
To ze si ta nevazi ma urcite svoj dovod.Mala by si sa nad sebou zamysliet a pokusit sa zmenit, aby si mu bola rovnocenou partnerkou.To ze automaticky hladas chybu v nom , znamena, ze pricinou nefungujúceho vztahu si s velmi velkou pravdepodobnostou prave ty a miesto toho, aby si to riesila s nim, tak ho tu ohovaras a snazis sa dostat verejnu mienku na svoju stranu, aby ta vsetci lutovali.
Zenusky, zenusky... je tu cca 5 stran o tom istom a predsa prehliadate to jedno.
1/ priatel si ma uz nevazi ?.... Pytam sa preco ? To mava totiz nejaky dovod.
2/ stale sa hadame..... Preco ? Malichernosti, rypete do seba ? Preco ? O com sa hadate ?
3/ z textu: "neustále hádky kvôli hlúpostiam... " A toto je vazne treba ???
4/ Pri prvých hádkach bol on tým, kto prišiel a snažil sa všetko zachrániť, ale postupom času sa to úplne obrátilo....... A znovu tie hlupe hadky.
Cely problem je, ze jedna alebo druha strana je permanentne nespokojna. Ma nejaky dovod, alebo pricinu. Ktora sa neriesi, ignoruje, alebo zlahcuje.
Ak neriesite dlhodobo nejaky problem, tak ten len rastie. Ak do niekoho rypete, tak aj ked vas miluje, ochladne.
Tu by som videl celu podstatu problemu. Hadky, hadky a hadky - nevyriesene hadky. Hadate sa len tak, zo sportu a bavi vas druhemu ublizovat ? Alebo pri hadke si vykricite nieco, co ani tak nemyslite ? Co tak vyuzit hadku ako konstruktivnu kritiku, ak je opravnena.
Tu na fore sa ani neda cakat nic ine, nez pri prvom probleme univerzalna rada, chodte od seba. Ale v novom vztahu, bude prebiehat kolobeh udalosti podobne.
Mozete byt mudra a sikovna - ale zalezi, ci si to o vas mysli vas partner/partnerka. Ak niekto ma rad jahody a neznasa maliny, tak vas asi chvalit nebude, ze ste uspesna pestovatelka malin a robite mu malinove kolace. Cely svet vas moze obdivovat, ale ak pre partnera to nema cenu... Mozete davat do vztahu co chcete, ale viete, co chce vas partner/partnerka ? Davate mu to, ci mu davate len to co chcete vy ? Moze mat svoje zelania, potreby, deficit niecoho, co mu chyba a vy mu davate nieco ine. Cim sa problem nevyriesi, ale len stupnuje. Tak sa opytajte - co potrebuje vas partner/partnerka, co by mu urobilo ozaj radost ?