Ahojte.Viem že je to asi divné písať niekam do pléna, ale ja už naozaj neviem ako ďalej. Vyzerá to tak, že sme sa po 2 rokoch rozišli s priateľom, o ktorom som si myslela, že spolu zostarneme, budeme mať deti a užijeme si život...Aj napriek všetkým našim problémom, ktorými boli neustále hádky kvôli hlúpostiam... Nebol týždeň keď sme sa nehádali. On bol však v mojich očiach najlepším chlapom, pozorný, milý, ochotný, pracovitý...naozaj takým bol. Pri prvých hádkach bol on tým, kto prišiel a snažil sa všetko zachrániť, ale postupom času sa to úplne obrátilo. Ja som bola tá čo sa prvá ozvala a odprosila ho aby sa vrátil. Práve to bola asi tá chyba. Prestal si ma vážiť a vedel, že môže urobiť čokoľvek a ja mu odpustím, ešte sa mu aj ospravedlním aj keď nebolo za čo. Z citlivého chlapa, ktorý by mi kedysi zniesol modré z neba sa stal chlap, ktorému som akoby začala liezť na nervy a vytočí ho aj maličkosť. Začal sa ku mne správať hnusne, nepovedal mi pekného slova a ja som mu pri poslednej hádke napísala, že je koniec a nech sa mi už neozýva. A on sa neozýva...Najprv mal záchvat hnevu, potom mi napísal, že ma chce a miluje ma a následne zase, že aká som ja hrozná a zlá. Prežívam hrozné stavy, v noci sa len prehadzujem, mám záchvaty plaču a neviem čo mám robiť. Viem, že si nezaslúžim aby sa ku mne takto správal, pretože ja som dala do nášho vzťahu všetko, veľa som toho obetovala, láska je pre mňa zmyslom života...a takto sa to má skončiť. Nechcem sa hrať na najlepšiu na svete, každý vzťah je o dvoch ľuďoch a aj som určite spravila veľa chýb, ale človek, ktorý miluje by sa nemal správať tak ako on...Povedala som si, že sa mu už nesmiem ozvať, ale je to ťažké. Milujem ho, ale viem, že naše povahy si nesadli a že s tým ako sa viem človeku odovzdať by som si zaslúžila niekoho kto by si to vážil viac. Žijem asi z tých krásnych chvíľ, ktoré boli na začiatku..a už mám zase slzy v očiach...Poraďte čo mám robiť, každý názor ma poteší...
Priateľ si ma už neváži a stále sa hádame
Viete len ja stale zijem v tom ake to bolo kedysi (aj ked hadky boli v podstate stale), ked bol ku mne mily,starostlivy,pozorny,videla som,ze mu na mne zalezi,hockedy mi kupil kvety...aj ked aj teraz mi vie prejavit lasku,ale uz to zdaleka nie je take uprimne a caste..Som nanho moc naviazana a razne stop tomu neviem dat,aj ked som si uz sto krat povedala,ze toto nema vyznam a buducnost. Nici ma predstava,ze by si nasiel inu (aj ked on nie je ziaden prelietavec), viem ze spolu nam to nefunguje,ale nechcem ani aby bol nejakej inej...Vsetci naokolo sa zasnubuju,vydavaju,rodia,tesia,presne to co je mojim snom a mne sa rozpadne vztah v ktory som tak verila :(
neviem111 no, ale on sa tak ku mne spraval vzdy ked sme mali nejaky problem hadku, nie iba teraz... trebars sme sa pohadali, on mi v strede rozhovoru zlozil telefon, nerdvihal, nereagoval na spravy, proste nic. Rozchodov sme mali viac pocas tych 5 rokov, no nejako sa to vzdy ututlalo. Teraz je to ale definitvne z jeho strany a ja sa snazim presvedcit rozumem srdce, ze by bolo dobre aj z mojej aby to bolo definitvne
lenusik, dam aj ruku do ohna za to, ze za tym nahlym rozchodom a uplnou zmenou v kontakte je niekto iny.
Iba ty sama si musíš uvedomiť, že či by si chcela v budúcnosti byť s niekým, kto ťa neľúbi. Vzťahy, ktoré sú spolu často nasilu (z rôznych príčin) sú utrpením nielen pre oboch ľudí, ale aj pre ich okolie, ak už majú rodinu. Ver mi, že sú ľudia , ktorí si jedno zlé rozhodnutie nesú celý život, lebo sa báli zostať sami alebo kvôli niečomu umelo vzťahy udržujú. Je veľmi vyčerpávajúce ostávať v týchto vzťahoch, môže sa to dokonca ukázať aj na zdraví človeka, ktorý je dlhodobo nešťastný, lebo necíti lásku druhého partnera. V prvom rade si musíš uvedomiť, všetky tieto veci vo svojej hlave..uvedomiť si čo je nesprávne a čo je správne..Koníčky a rôzne iné aktivity ti pomôžu len načas, všetko si v hlave treba upratať, nepripomínať si čo bolo, ísť ďalej, v žiadnom prípade si neidealizovať priateľa, ktorý zrejme nebol až taký ideálny. A samozrejme, stará známa pravda, klin sa klinom vybíja :) Keď príde niekto lepší zabudneš ani nevieš ako.
NaTSHoT, smiem ta poprosit o nejake rady z vlastnej sksuenosti, ktore ti pomohli sa z toho dostat? Ja sa velmi snazim, sport, zalubi, kamaratky, no proste niekedy pride taka slaba chvilka, ze mam chut mu zavolat a rozbehnut sa za nim, co nemozem!!!
úplne súhlasím s posledným príspevkom od takého frajera utekať čo najskôr čo najdalej lebo ten sa nikdy nezmení a vždy sa k babe bude chovať ako k handre. Preto potvory majú dobré vzťahy lebo toto by si nedali zo sebou robiť ako sa chlapovi páči . Baba musí ukázať chlapovi že si váži samu seba . Čím viac budeš okolo neho chodiť po špičkách tým viac si bude dovolovať lebo bude vidieť že sa mu vo všetko prispôsobuješ a môže si robiť čo chce aj tak všetku vinu vždy vezmeš na seba.
Zareagujem na tento príspevok, pretože aj ja som si prešla niečím podobným a chvalabohu je to za mnou. Neviem, či pomôžu moje rady, skúsenosti a tak, pretože na niektoré veci, človek musí prísť najlepšie iba on sám. Prečítala som si aj príspevky, máte pravdu, že to vnímate ako nesprávne, že takto vzťah nemá vyzerať, že toto láska nemôže byť. Chodiť po špičkách okolo niekoho, kto môže každú chvíľu vybuchnúť ako časovaná bomba, len preto, aby nebol nervózny, aby sa mu náhodou niečo neznepáčilo a zas bude iba na vás zle, je úplné psycho. Aj ja som v tom nešťastnom vzťahu verila, že len ja som robila chyby, ospravedlňovala som sa tisíckrát...vyvolávala..nedvíhal, ponižovala sa a prosila. Teraz je mi z toho zle. Prečo sa aj ten druhý tak nesprával, že mu záleží na našom vzťahu, že sa tiež môže občas pokoriť, uznať si že aj on robí chyby? Asi preto, že to z jeho strany bolo niečo iné ako láska. Sama pred sebou som si nechcela priznať, že to nie je celkom v poriadku. Presviedčala som sa, že sa zmení, že to bude dobre, že len potrebujeme čas, aby sme si našli k sebe cestu... Ale to je sprostosť, lebo ak k sebe ľudia nepatria, tak nech radšej idú od seba čo najskôr. Dlho sa to vydržať nedalo a jeho požiadavky, čo môžem a čo nie boli čoraz nenormálnejšie. To sa nedalo zvládať, ale ja som sa snažila zo všetkých síl až tak, že raz mi došlo, že toto takto ďalej nemôže byť, že to nepôjde...a tá láska jednoducho z mojej strany skončila...Ak u teba trvá, ver mi, že by bolo len otázkou času, kedy by si už len z vlastnej sebazáchovy ukončila ten vzťah sama s tým, že ho neľúbiš. Ty by si sa teraz mala skôr tešiť, že si to dokázala ukončiť, že môžeš začať niečo nové odznova, niečo lepšie...s niekým kto ťa bude naozaj ľúbiť, s niekým kto bude stáť o riešenie spoločných problémov a nie ich zvaľovať na druhého. Od takých manipulátorov utekajte preč, lepšie to nebude.
Dinara, viem je to tazke :-( aj ja mam este chvile, kedy keby sa mi ozve hend bezim a hodim sa mu okolo krku... Zostalo mi vela nezodpovedanych otazok, vela otaznikov, ze preco? Ktovie, ci najdem raz odpoved. Je tazke pochopit, ako clovek ktory roky tvrdi, ze miluje dokaze robit toto. Ja niekedy rozmyslam, ci to z jeho strany vobec bola laska, alebo aky druh lasky to bol.
Hm dakujem za rady,preniest ich vsak do praxe bude tazsie...Ono je pravda ze si uz ku mne dovoli asi hocico a ked si vypne mobil alebo ma zrusi tak ma ide fakt roztrhnut.Ja len nechapem preco,ked povie ze on so mnou este chce byt,nic pre to neurobi a v sebe chyby nevidi,stale som za vsetko vinna len ja...Keby sme boli spolu 3 mesiace tak nepoviem,ale 2 roky je pre mna dlha doba,je to moj najdlhsi a najintenzivnejsi vztah,kedze sme spolu aj byvali. Asi som uz vazne stratila vsetku svoju hrdost ked necham sebou takto zametat...
Este som ti chcela povedat, ze ked si vypne mobil, ked ta zlozi, skus sa na to vykaslat! Nerob nic! Ja viem ake to je tazke, ako ta to laka vtedy, lebo ta ide roztrhnut od vytocenia, co ten druhy dokaze! Zhlboka si vetdy predychaj a povedz si, ze toto si nezasluzis, predsa! Ved dvaja milujuci dospeli ludia neriesa problemy cez telefon, tym ze ho zlozia pocas rozhovoru, tym ze ignoruju... Nerob vtedy nic, mna potom naplnal pocit hrdosti na seba, ze som urobila pokrok a nechala to tak, neurobila nic co on cakal, ako sa mu bude prosit, bezat za nim... Takto vztahy nefunguju