dobrý den,
mam taky problém. som s partnerom presných 5 rokov.mame taky vztah, presiel si všetkym možným.nemali sme to vzdy jednoduche,hadky a tak, ale viem,že sa l vravim,celkovo tazky vztah.zo zaciatku krasa,potom to začalo upadat.mam snubak na prste,a neviem zrazu,kam z konopi. partner sa uz viac ako rok chova divne ku mne. lepšie povedane zle sa chova. a nič sa medzi nami nezmenilo,nebyvame spolu,ale ja casto k nemu chodim do jeho bytu,ktory si prenajal,ale aj tam sa ku mne blbo chova, za vsetko ma kritizuje, je vkuse vztahovacny,kritizovacny,furt som ja zla, furt vkuse je na mna podrazdeny a vybuchuje. Je vkuse nervozny pre nieco. Vsetko je zle a vsetko robim nedobre len ja. Neviem tamto,neviem hento,a nechce sa rozprávat,akakolvek komunikacia zlyhava,nezaobislo sa to zzial aj bez nadavok, nazval ma nelichotivo teda, za co sa ani neunuval ospravedlnit. je vs vzdelany chalan,dokonca ma ukonceny 3 stupen studia,ja dokoncujem druhy,akoze je inteligentny,vzdelany chlap a takto sa chova. pripada mi,ze mu idem strasne na nervy.pritom ani catso spolu nie sme,iba cez vikendy,lebo zijeme teraz od seba cca 200 km.v kontakte tiez moc nechce byt, nechce skypovat,vraj naco,ked si mozeme zavolat, stale je unaveny z prace, je ajtak,zevra ho furt boli hlava a oci a neviem co sa mi furt stazuje,a robi prvy rok,furt je mrzuty,nepaci sa mu daco furt. snazim sa ajpeknu atmosku vytvorit a tak,ale nedari sa to.on to uplne zadusi vsekto tym,ako sa hnusne chova.dokonca aj na dovolenke sa ku mne naposledy hnusne choval,bud je chladnejsi,alebo rovno je podrazdeny na mna.a vraj ja som protivna, lebo mu napriklad vadi,ze mu pisem smsky( mam free),tak mu za den dve napisem,alebo na nete mu maila napisem cez den,tak mu to vadi, ze co akoze, ze vsak vecer si volavame tak pokecame vecer,ze naco cez den sa ozyvat a take veci. druha baba si nemyslim,ze v tom je.neni taky typ cloveka. len proste vyzera to tak,akoby som sa mu zunovala,a akoby ma mal plne zuby.aj ked ku nemu pridem,tak je vkuse podrazdeny a hned na mna za vsetko vyleti,aj ta kraviny..a potom sa ja rozplacem,neviem uz ako dalej,poradite mi nieco ?ako mam nanho ist ?budem vdacna za vsetky rady.
Partner je voci mne podráždeny a zle sa správa, je výbušný
Ferihitka, vidím, že ti na ňom záleží, trápiš sa, čo by si ešte mohla urobiť... Takto. Ak si ty nejako výrazne nezmenila svoje správanie, už viac nemáš čo urobiť a nemyslím, že by si bola ty na vine. Tiež poznám samonasieracie tipy. Otrasní ľudia. Normálne by som tomu dala poslednú šancu - povedz mu, ako sa cítiš a ak neprehodnotí svoje správanie a nezmení sa k lepšiemu (ale nie na týždeň - natrvalo!), tak povedz buď pauza alebo rozchod (vyber si, čo uznáš za lepšie..). Pozor - môžu za tým byť skryté psychické problémy. Náhle nevypočítateľné nálady zjavne bez dôvodu nemajú u zdravého človeka čo hľadať. Áno, ono môže byť, že on má nejaké problémy (práca atď) a nepovedal ti on nich, rozmýšľa nad nimi a je podráždený, takže aj toto by som prediskutovala alebo aspoň ho poprosila, aby si "nenosil prácu domov". Dá sa to, len treba chcieť.
Ak si mu vsetko povedala tak ako tvrdis, tak co este chces? Potom ti zostava uz len podla toho aj konat.
my zeny sme niekedy velmi naivne. Preco ustupujeme neustale a nechame slapat po vlastnej hrdosti?
A nemá už inú vo výhľade, keĎ sete 200 km od seba, len tak ma napadlo
môže mať aj 10 vš,... ale pokial zena so sebou nechá zaobchádzať ako s handrou,..ja fakt neviem čo je na tom horšie on alebo ona...
lebo handrou potom si,.. iba mu ustupujes, necháš zo sebou zametat, ty sa snažíš...len ty... a jemu je jedno,.. ved je to do očí bijúce, že mu lezieš na nervy, že chce mať od teba pokoj, odháňa ťa od seba... ale ty za ním stále lozíš,... sms, maily....atd.. ten snubný prsten si pekne zloz a pri najblizsej prílezitosti mu ho odovzdaj, povedz mu ze ked to nefunguje, rozchádzame sa... a dovi dopo!
Jax a myslis,ze som s nim neskusala vies otvorenu komunikaciu ?? skusala, uz asi desatkrat .a nič stale..nepvie,alebo sa tvari,ze on nič zle nerobi,alebo osocuje mna,ze ja som zla,alebo mi povie, ze preto je taky,lebo ho vytacam vkuse.ale pritom to tak nie je,lebo ja ho nevytacam,on ma samovytacaciu schopnosť..ale nikdy si neprizna,ze on je nervozny na nieco ine,a ja si to vzdy odskacem, vžd ypovie,ze ja somna vine.hovorila som mu o tom,ze ma to trapi.ze ma boli,ako sa ku mne chova,ze ci si to zasluzim.nič.výsledok ziaden.hrozila som mu rozchodom, pauzou,neviem cim,nic.ja sa este rozist nechcem,mozno ma len nejaku dlhotrvajucu krizu vs ebe,alebo co,ale on neni zly clovek,tak to nechcem ukoncovat. No ma doma problemy,praca mu neni pochuti,robi dlho nadcasy,aby mal peniaze,a tak vkuse dokola,furt ma on nejake problémy.a ja ich nemam mat ?ja tiez mam,ale neni som v ziadnom pripade taka drza a bezcitna a podrazdena ako on.len uz to trva akosi dlho, skoro dva roky a ja uz akosi to nezvladam.
Pytaj sa na to jeho. Povedz mu, ze uz ta to nebavi a bud nech ti povie co mu je, alebo koncite. Na nete na to neprides, bud ti to povie on a vyriesite to, alebo si dovody trafila a potom to dalej nema zmysel predlzovat...
mesacny princ
odpoved pre teba
ja sa snazim zamylsat,on bol vzdy vybusny clovek aj nervoznejši,aj vsetko mu vadilo prakticky, ufrflany, ale nie ku mne. no posledne dva roky sa tak správa ku mne,je coraz viac vybusnejsi ,on nikdy neziape, ale zvysenym hlasom ma kritizuje,alebo si srandu zo mna robi, berie ma ako male decko,a tak sa ku mne aj patricne sprava. citim, ze nema voci mne taku uctu,ako by asi mal mat.on mal v zivote dost vekla vaznych problemov, tak teoreticky,este to ho mohlo poznacit a zmenit. no vravim-nikdy nebol taky zly ku mne,ako je teraz posledny rok a pol.sprava sa bezcitne a este obvinuje z toho mna,ze ja si za to mozem sama. neviem teda,kde robim chybu. tamer vsetko kritizuje, malokedy sa stane,ze nieco,co ja spravim pochvali( ak neratam varenie a tak,to ma vzdy pochvali a podakuje),ale ine prakticky veci v domacnosti, to vzdy len pohaní,ked nieco spravim.alebo vybuchuje pre totalne kraviny,a tvrdi,ze to kraviny nie su. neviem,kde sa to v nom aj berie,taka zlost na vsetko a vsetkych dokolecka,ale je strasne akoby plny nervov,nema pokoja nikde,a tvrdi,ze ho vkuse vytacam.a ked mu toto poviem,co hovoris ty,ze preco teraz ma kritizuje,preco to nerobil prve roky,on tvrdi,ze vsetko zle,vsetky chyby na mne videl,ale nekritizoval ma,lebo si myslel,ze to casom zmenim na sebe.on je tichy clovek skor, hanblivy, on nekomunikuje moc,ani nehovori otom,co chce,co nie..neviem,ako teda sa mam k tomu postavit,a ako zacat zit tak,aby konecne prestal s tym vsetkym,co robi. ja som uplne uz stuhnuta a v strese,ked on zase zacne tie svoje vylevy..
ferihitka - myslím, že sa správne zamýšľaš :) No chyby ľudia nerobia. je to skôr o pochopení prečo sa určité veci dejú tak, ako sa dejú.
Inak to, že je človek vzdelaný, tak neznamená, že je inteligentný :)
Ružové okuliare spadli, všetko čo mu nevadilo doteraz mu vadiť začalo. Tak to býva v mnohých vzťahoch.
No obaja partneri nesú zodpovednosť tak premýšľaj nad tou svojou a nad tým či chceš vzťah zachrániť a čo sa dá urobiť inak ako robíš. A hlavne treba spraviť analýzu, prečo sa to deje?!
A ľudia sa nezmenia takto z ničoho nič! Áno človek sa mení ale nie takýmto spôsobom. Menia ho životné udalosti, či situácie do ktorých sa dostane...Priznaj si to, že možno si tie ružové okuliare stratila aj ty a aj ty vidíš to, čo predtým nebolo také viditeľné...
Tvrdíš, že je viac výbušný, že ťa kritizuje, že mu všetko vadí...no čo ak takýto bol vždy, len ty si to cez tie ružové okuliare videla v menšej miere???
superspace,ale ja uz teda neviem,ze kde je chyba,vsak ved taky nebol,uz sa zamyslam nad tým,ze niekde ja robim chybu