dobrý den,
mam taky problém. som s partnerom presných 5 rokov.mame taky vztah, presiel si všetkym možným.nemali sme to vzdy jednoduche,hadky a tak, ale viem,že sa l vravim,celkovo tazky vztah.zo zaciatku krasa,potom to začalo upadat.mam snubak na prste,a neviem zrazu,kam z konopi. partner sa uz viac ako rok chova divne ku mne. lepšie povedane zle sa chova. a nič sa medzi nami nezmenilo,nebyvame spolu,ale ja casto k nemu chodim do jeho bytu,ktory si prenajal,ale aj tam sa ku mne blbo chova, za vsetko ma kritizuje, je vkuse vztahovacny,kritizovacny,furt som ja zla, furt vkuse je na mna podrazdeny a vybuchuje. Je vkuse nervozny pre nieco. Vsetko je zle a vsetko robim nedobre len ja. Neviem tamto,neviem hento,a nechce sa rozprávat,akakolvek komunikacia zlyhava,nezaobislo sa to zzial aj bez nadavok, nazval ma nelichotivo teda, za co sa ani neunuval ospravedlnit. je vs vzdelany chalan,dokonca ma ukonceny 3 stupen studia,ja dokoncujem druhy,akoze je inteligentny,vzdelany chlap a takto sa chova. pripada mi,ze mu idem strasne na nervy.pritom ani catso spolu nie sme,iba cez vikendy,lebo zijeme teraz od seba cca 200 km.v kontakte tiez moc nechce byt, nechce skypovat,vraj naco,ked si mozeme zavolat, stale je unaveny z prace, je ajtak,zevra ho furt boli hlava a oci a neviem co sa mi furt stazuje,a robi prvy rok,furt je mrzuty,nepaci sa mu daco furt. snazim sa ajpeknu atmosku vytvorit a tak,ale nedari sa to.on to uplne zadusi vsekto tym,ako sa hnusne chova.dokonca aj na dovolenke sa ku mne naposledy hnusne choval,bud je chladnejsi,alebo rovno je podrazdeny na mna.a vraj ja som protivna, lebo mu napriklad vadi,ze mu pisem smsky( mam free),tak mu za den dve napisem,alebo na nete mu maila napisem cez den,tak mu to vadi, ze co akoze, ze vsak vecer si volavame tak pokecame vecer,ze naco cez den sa ozyvat a take veci. druha baba si nemyslim,ze v tom je.neni taky typ cloveka. len proste vyzera to tak,akoby som sa mu zunovala,a akoby ma mal plne zuby.aj ked ku nemu pridem,tak je vkuse podrazdeny a hned na mna za vsetko vyleti,aj ta kraviny..a potom sa ja rozplacem,neviem uz ako dalej,poradite mi nieco ?ako mam nanho ist ?budem vdacna za vsetky rady.
Partner je voci mne podráždeny a zle sa správa, je výbušný
No ja mám tiež 24, priateľ 28, máme 3 mesiace pred svadbou a vôbec, ale vôbec si neviem predstaviť, že by sa takto ku mne správal!! Veď teoreticky by toto malo byť vaše najkrajšie obdobie a nie, že on ti vykrikuje kapesník na zemi... Neviem, mne ešte pripadáte dosť nezrelí na takýto vážny krok. Tak mi to príde, ako si opísala jeho správanie aj z tvojich príspevkov. Ak sa na pauzu necítiš, ale chceš mu teda dať ešte šancu, tak už by som sa neponižovala a stála si za svojím. Teda že sa nemôže k tebe takto správať, nie si decko (ale potom mu to nejak aj dokáž), prípadne sa prestaň snažiť - doteraz si sa snažila až príliš. Vadia mu vlasy, kabát, neporiadok..? Má ruky, nech si uprace.. jemu to vadí, tebe nie... zas nie vždy takýto prístup aj pomôže, aby ste neskĺzli do letargie a neboli spolu len zo zotrvačnosti. Ste obaja mladí, to, že on je tvoja 1. vážna známosť neznamená automaticky, že sa zaňho aj vydáš. Žiaľ poznám viaceré páry, čo takto ukončili vzťah po 7, 8-mich rokoch, slepé ku všetkým náznakom konca a radám iných a dnes si idú oči vyplakať, že premárnili najlepšie roky života a čo teraz.
Alebo mu ukáž túto diskusiu, veď si ho nijak neurážala, písala si iba, ako to ty vnímaš. Možno sa mu otvoria oči...
mam troska obavy, ze ty si presne ten typ zeny, ktora ostane, aj ked jej muz vylepi facku (aby si sa toho este aj od tohto nedockala casom). lebo ved on bol unaveny, ma toho vela, ty ho chapes, vyprovokovala si ho, atd.
nerozhoduj sa len srdcom, ako si napisala ze by si ostala aj keby to bolo zle, lebo ho lubis. laska nie je vsetko. je to tvoj prvy vztah, este to zistis. dolezite je aj to, ake ma partner zle vlastnosti, ci s nimi vies zit a tolerovat ich, ci spolu vychadzate, ci sa rozbite stastnymi. to su casto o dost dolezitejsie veci, jak to, ze "ty ho lubis". vela vztahov sa napriek laske muselo skoncit, lebo sa ludia chovali tak, ako ten tvoj priatel.
Bubbbii dakujem velmi za pekny komentár.povzdbuivy..
dodala si mi kus nadeje.ale my praveze nie sme taki mladucki..priatel ma 28 rokov,a ja mam 24 rokov..takze sme uz dospeli.on mne vsak vytyka,ze som decko v mnohých ohladoch.
no nie sme mladucki vobec.
je to nas prvy vztah, etda moj taky vaznejsi prvy,a jeho uple prva zena som.predtym ani ziadnu nebozkaval.ja uz ano.ale to je jedno.
planujeme si svadobnu cestu,leo svadba je na spadnutie prakticky,no teraz sa zamyslam nad tym,ci to ma zmysel nasadili ste mi tu chrobáka do hlavy :(viem,ze ste starsie a skusenejeise,preto sa toho dosť bojím,ako bude nasa domacnost vyzerat,ci naozaj by som sa nemala k nmeu radšej nastahovat,lenze viem,ze ho privelmi milujem na to,aj kebyze nam to nejlape ked spolu byvame,aj tak asi s nim ostanem,som sprosta,ja viem..a pritom ma aj dvaja chlapci chceli,prejavili o mna zaujem v poslednych mesiacoch,ale ja akosi stale chcem byt iba s jednym clovekom.srdce je mocne u mna velmi.ale neobavaj sa,zamyslam sa aj rozumom,a prave preto som chcela pauzu,po nasej poslednej hadke,ale nedokazala som to ani vyslovit pred nim :( obavam sa,ze bud by si z toho srandu spravil teraz v tejto chvili,alebo by ma uplne zatratil,neverim,ze by pauza k niecomu pomohla,skor naopak bojím sa toho,ze to nedopadne dobre,a ja zase sa mu nevydrzim neozyvat cele dva tyzdne.i ked by som starsne chcela.-lebo aspon ptm by si uvedomil,ze som neni stale nanho iba naviazana.a tak.
ale neviem,ci todokazem.
a s tym psychologom -ja som bola pred tymi dvoma rokmi,ked toto cele zacalo,ale postupne som si uz aj na tie jeho "vylevy " zvykla.on sa ma snazi presvedcit,ze on to tak nemysli,ze to vlastne ja som na vine,ze on je vytoceny zo mna,ze ja iba robim chyby,i ked vie,dobre,ze sa ku mne nedobre sprava v niektorych situaciach.stale sa to komplikuje,uz mam z toho nervy,poriadne,psychologicka mi nic neporadila,a partner nevidi absolutne ziaden dovod tam ist,lebo on problemy nema,a nevie co ja vkuse riessiimmm dokolecka dokola ako to oon hovori,ze som typicka zenska,co furt usi riesit,ze nic sa nedeje,ziadny problem neni,a furt ze nieco rypem,ako to on nazyva.(to tak reaguje na to,ekd mu zacnem hovorit,ze sa nemusi ku mne tak zle spravat,ze som neni handra s ktoru zamete dlazku),tak na to reaguje este viac podrazdene.cize nepomaha nanho,ani milo,ani sladko,ani zalubene,ani chladne,ani ignorácia,ani krik,vobec nič, este zatial som na to neprisla,co by pomohlo,aby konecne s tym prestal.ja ho na jednej staren chapem,ze ma toho viac nez dost na krku, a ma malo volneho casu,a oddychu a neviem coho, ze robi nadcasy a tak,ale proste nemoze sa aj tak takto chovat bez priciny.ale on tvrdi,ze pricina je vzdy vo mne,lebo ja nieco zle urobim.lebo ja napriklad-necham spinave nadobi v dreze a neumyjem ho po obee,alebo ze poslapem prave vycistenu dlazku spinavymi topankami,alebo necham si vlasy z hrebena na zem spadnut,alebo si nedam na vesiak kabat..a necham ho pohodeny,kade tade.proste on taketo kraviny vie riešiť a vkuse ho iba vytacaju.:( tak ja neviem uz co s tym,..ved sa uz aj snazim byt lepsia a normalna,snazim sa velmi.ale vypocula som si uz aj komentrare,ze ci som sprosta a podobne,ked s atak sprosto na nieco pytam ,a tak..hm :(:(
Ferihitka, koľko máte rokov? Prídete mi takí mladučkí, okolo 20tky. Mýlim sa? Pozri, dievčatá ti dobre píšu. Zo života, asi majú skúsenosti. Ja by som skúsila tú pauzu - dajme tomu na 2 týždne, nekontaktujte sa, ale proste popremýšľaj sama, akú tam vidíš perspektívu, čo chceš od života, čo chceš od priateľa, čo ti je schopný poskytnúť atď. Sama píšeš, že už 2 roky sa necítiš dobre. A on sa asi nezmení a ty ho nedonútiš, ako si písala nižšie. Budú ťa jeho výlevy a nálady baviť dnes, zajtra, o rok, o 10 rokov...? Odpovedz si sama...
Druhá vec, určite by som svadbu teraz neriešila. Pred svadbou by som hlavne zriešila bývanie - aspoň rok bývať, bárs aj v prenájme, ale proste spolu. Aby ste videli, ako sa znášate 24/7. To je najlepšia skúška, človek spozná návyky, hygienu, vzťah k domácim povinnostiam, zopovednosť za financie atď. Máte poriešené, akú máte víziu do budúcna? Akú prácu? Čo urobíte, ak jeden ťažko ochorie, prípadne nebude môcť pracovať? Ak jeden dostane ponuku v zahraničí, druhý pôjde za ním či ako? atď.. Toto treba poriešiť, a nie kam ísť na svadobnú cestu...
Alebo skúste ešte psychológa, ideálne spolu, ak je taká možnosť. Už ti viac nemám čo poradiť, počúvaj nielen srdce, ale aj hlavu a rozhodni sa správne.
chciet je pekne, len nie vzdy realne...
tak ja trosku chcem korigovat jeho chovanie,nemusi sa uolne zmenit,len docielit chcem to,aby si uvedomoval,ze nie som handra,a aby sa tak nechoval,nec sa opat hova,ako predtym,k princeznej ...proste o to ide..chcem nejaku pozitivnu zmenu..
ziaden navod neexistuje, clovek sa nikdy nezmeni, pokial sam nechce. a niekedy ani ked chce, tak sa mu to nepodari, zmena neprichadza zo dna na den ale pomalym vyvojom. ten tvoj sa uz zmenil. vyfarbil sa. takyto je. bud ho ber, alebo nechaj tak. chlapa nikdy nezmenis.
Možno mu len chýba alkohol, resp. je taký prepitý, preto je agresívny. Aj ja som sa dnes čudoval sám sebe, že ako som mohol o 4. ráno byť na Facebooku, keď som si na to spomenul až dnes poobede (nepil som nič:-)
P.S. Goo.le Ads.nse sa oplatí len minimálne. Rekla.a by mala byť viac platená. V USA majú za to poriadne marže (aj 30 eur za 1000), ale na SK akurát tak p.d makový.
Asi sa boja, aby sme ich neokradli.
angek.demon info pre teba - ano,ideme sa prec mimo SR,to vsak neznamena,ze je to luxusne a už tym duplom to neznamena to,ze sa tym chcem chvalit,a uz vobec to neznamena to,ze vycapim fotky na fb, fb ani nemam,ale inak OK :DDD si sa trafila akosi vedla,jak ta jedla..ale ok.nie som taka povrchna ale vsak ok,nepoznas maa hned sa nevytaccaj,uz si ako on..vznetlivá...hruza.
chcem radu, to je logicke,preto sem asi pisem,nie ?chcem radu,ako sa s nim rozprávať,ako mam nanho ist,ak zacne zase tie svoje vyleviky, chcem radu,ako zit s takym clovekom,ci podobne sa tu nachadza este nejaky taky vztah a clovek, kt. si tymto prechadza,ci som len sama ?!chcem trosku iny pohlad na to cele a odosobnit sa.myslim,ze nechcem zle ,nie ?a nevyplakavam, nemyl si ma s niekym.nevyplakavam,iba sa PYTAM, a to snad nie je trestne,ci ? potrebujem nejaky navod, ako ho trosku prinutit,aby zacal byt trosku iny ku mne,ako bol kedysi.pripadne sa o tom s niekym podebatit.tot vsjo.
opustit ho rozhodne neplanujem, pretoze ho chcem a lubime sa, je moja prva vazna znamost a prezili sme si toho dost spolu.
tak na čo tu vyplakávaš a zakladaš temu?? tak si ho zober...
aby sa mohla chvalit ze je vydata a svadbu mala v nejakej luxusnej destinacii, samozrejme nezabudnut zaplavit fotkami cely facebook, nech vsetci vidia... je jedno za koho sa vydá, hlavne ze bude vydatá...
a po svadbe ju začne mlátit, čo mu na nervy bude liezť.. ked mu ide na nervy teraz a su spolu raz do tyzdna ci ako.. a potom ked spolu budu denne,? sa budu denne mlátit...