dobrý den,
mam taky problém. som s partnerom presných 5 rokov.mame taky vztah, presiel si všetkym možným.nemali sme to vzdy jednoduche,hadky a tak, ale viem,že sa l vravim,celkovo tazky vztah.zo zaciatku krasa,potom to začalo upadat.mam snubak na prste,a neviem zrazu,kam z konopi. partner sa uz viac ako rok chova divne ku mne. lepšie povedane zle sa chova. a nič sa medzi nami nezmenilo,nebyvame spolu,ale ja casto k nemu chodim do jeho bytu,ktory si prenajal,ale aj tam sa ku mne blbo chova, za vsetko ma kritizuje, je vkuse vztahovacny,kritizovacny,furt som ja zla, furt vkuse je na mna podrazdeny a vybuchuje. Je vkuse nervozny pre nieco. Vsetko je zle a vsetko robim nedobre len ja. Neviem tamto,neviem hento,a nechce sa rozprávat,akakolvek komunikacia zlyhava,nezaobislo sa to zzial aj bez nadavok, nazval ma nelichotivo teda, za co sa ani neunuval ospravedlnit. je vs vzdelany chalan,dokonca ma ukonceny 3 stupen studia,ja dokoncujem druhy,akoze je inteligentny,vzdelany chlap a takto sa chova. pripada mi,ze mu idem strasne na nervy.pritom ani catso spolu nie sme,iba cez vikendy,lebo zijeme teraz od seba cca 200 km.v kontakte tiez moc nechce byt, nechce skypovat,vraj naco,ked si mozeme zavolat, stale je unaveny z prace, je ajtak,zevra ho furt boli hlava a oci a neviem co sa mi furt stazuje,a robi prvy rok,furt je mrzuty,nepaci sa mu daco furt. snazim sa ajpeknu atmosku vytvorit a tak,ale nedari sa to.on to uplne zadusi vsekto tym,ako sa hnusne chova.dokonca aj na dovolenke sa ku mne naposledy hnusne choval,bud je chladnejsi,alebo rovno je podrazdeny na mna.a vraj ja som protivna, lebo mu napriklad vadi,ze mu pisem smsky( mam free),tak mu za den dve napisem,alebo na nete mu maila napisem cez den,tak mu to vadi, ze co akoze, ze vsak vecer si volavame tak pokecame vecer,ze naco cez den sa ozyvat a take veci. druha baba si nemyslim,ze v tom je.neni taky typ cloveka. len proste vyzera to tak,akoby som sa mu zunovala,a akoby ma mal plne zuby.aj ked ku nemu pridem,tak je vkuse podrazdeny a hned na mna za vsetko vyleti,aj ta kraviny..a potom sa ja rozplacem,neviem uz ako dalej,poradite mi nieco ?ako mam nanho ist ?budem vdacna za vsetky rady.
Partner je voci mne podráždeny a zle sa správa, je výbušný
neviem111 no on je taky,proste to je chameleon, sprava sa tak ako hovorim. je taky nevyspytatelny,ci čo,aleneviem,kedy sa takým stal.on je taky divny clovek.v niecom e uzasny (poviete si wauuu každá by takeho chcela,je skvely,) a na odvratenej strane,si poviete,ze boze,tento nie,cele zle..a etraz preto neivem,co mam robit.
tu vetu som napisala tak nejasne. bolo to myslene tak, ze na to, co som povedala, perfekntne poukazuje aj to, ze on v nicom chybu nevidi. na jednej strane pises aky je uzasny a potom polovicu prispevku o tom co ti vadi a ako sa k tebe zle chova. tak si sama zvaz, ako si so sebou dovolis zaobchadzat.
akym dobrym znamenim,je ze aj on nevidi problem?nechapem teraz,chcela si napisat zlym,alebo co?
my deti neplanujeme.ja nemozem mat deti.
planujeme svadbu preto,lebo sa lubime. a je to ocakavatelne,kedze sme spolu 5 rokov, a chceme mat svadbu. pre jeho dobre vlastnosti,neviem,co je an tom nepochopitelne.
neprijemny byva,ako vie byt kazdy neprijemny.aj ja som nanho protivna niekedy.ked nemam zrovna najlepsiu naladu,dost ma vsak boli,ze on ma kritizuje aj za veci,co ja sa snazim,aale uz aj to by som zniesla,len problem je ten, ze je stále podrazdeny a nikdy neviem,kedy na ma zase vyskoci pre nieco. ja uz neviem,co on chce a co nechce pocut.a toto je tak posledny rok,a rok pol ..možno.ze je strasne vznetlivy.ale zase ako sa vznieti ,rychlo aj vychladne a je zase normalny.len mam pocit,ze nic nerobim dobre a vsetko je zle vlastne,lebo on si to inak predstavuje.
chcem s tym vsak nieco robit,no nechcem donekonecna ustupovat,on sa nezmeni,cosi..ja viem,ze bude takyto,len keby aspon trosku korigoval.
mne nenadava,ani ma vuilgarne neuraza,to zasenemozem povedat,ze by vulgarizmy boli na dennom poriadku,ale vie byt neprijemny ku mne a aj hrešiť smerom ku mne.
tak hadam svadba sa planuje preto, ze si nasla niekoho, s kym chces stravit cely zivot, a nie preto, ze proste len chces svadbu. ako tu minule niekto mudro napisal (mari sa mi ze adria alebo blueberry), nie je to o chlapovych dobrych vlastnostiach, ale prave o tych zlych. uz takto fungujete vyse roka, chces takto stravit cely zivot? ze ti bude vulgarne nadavat, urazat ta, ponizovat ta, hovorit ti aka si neschopna a ked mu to povies, ze sa ti to nepaci, tak ti odveti ze za to mozes ty? keby si s tymto stavom bola taka strasne spokojna, nepisala by si sem. ak s tym spokojna nie si, tak preboha prestan planovat svadbu. dajme tomu, ze mu das ultimatum a zlepsi sa to na cas- na rok na dva. ok. narodi sa vam dieta, bude chodit do prace, dojde z prace a bude ti musiet pomahat, celu noc nebude kvoli babatku spat - vies si predstavit, aky bude este len neprijemny potom? ked to raz ma v sebe, tak je to len otazka casu, kedy taky opat zacne byt, aj keby zrovna na chvilu prestal. dobrym znamenim toho je aj to, ze on si mysli, ze je vsetko v poriadku a nevidi ziadnu chybu, ziaden problem.
tak a s kym inym ju mam planovat ?ineho chlapa nemam. nema o nikoho ineho zaujem a stymto planujeme svadbu odkedy sme začali spolu chodit,a az teraz tieto roky to nadobuda realne kontury.
nemozem tvrdiť,že je vkuse ku mne iba zly,to by som svadbu asi tazko planovali ,vie byt aj uzasny pozorny chlap.a to je to,co na nom najviac milujem,vie byt nezny,starostlivy.ked chce.ale posledne dva roky trošku ochladol voci mne a aj ta nervozita sa viac prejavuje, a mrzutost a podrazdenost...správa sa divne,akoby ma mal plne zuby. pritom spolu nie sme vobec 24 hodin 7 dni v tyzdni. práve naopak,sme spolu velmi malo,ale on tvrdi,ze ten neustály kontakt,ze to ako keby so mnou bol furt.( neustaly kontakt si predstavte pod pojmom- jedna dve sms za den, jeden mail možno, pripadne volanie na obed asi 10 minut, a potom večer volanie asi pol hodiny),cez dni,ked spolu nie sme.ked sme spolu cez dni urcite,cez vikend,tak nakolko mam aj ja nejake povinnosti,tak sme spolu iba pooludnia a vecery..a to on berie,ze to je neustaly kontakt.( neboli sme vzdy od seba 200km,byvali sme kedysi v jednom meste )
uplne sa mi rozum zastavuje, ze planujes svadbu s chlapom, ktory sa k tebe hentak sprava,.
skus sa na to pozriet tak... ako sa sprava k tebe, taky bude aj k detom, chces aby mali vase deti takehoto otca? s nervami a povinnostami sa to bude len a len zhorsovat
tak nenechám sebou zametať,snazim sa to s nim riešiť, keby sm nechala so ebou zametať tak sa tak casti nehádame,ako sa hádame.a tak. nechcem hned rozchod,chcem dat tomu ešte sancu,lebo vyberáme pravu destináciu na svadbu a svadobnu cestu,chceme sa brat v zahraniči.a tak mi aksoi nejde prirodzene dat dole len tak ten snubák. i ked rozmyslam nad tym, chcela by som aspon pauzu,ale som slaba to urobit. neviem,co mam totiž robit. na jednej strane je to partner ,ktory je zodpovedny, vnimavy, pozorny,lubi ma,sprava sa nezne velakrat, vie byt vtipny,aj ma vie pochvalit, podrzat ked to potrebujem,chodime na vylety a tak.neni zase taky hrozny,ako si tu myslite.asi preto som s nim,aj v psoteli nam to klape.proste on je stále nervozny,stale kritizuje,stale vybuchuje pre nieco ,pre nejake prkotiny, on to má s rodičmi velmi tazke,je rozhadany s celou rodinou, aj so sestrou, vkuse jeho rodičia nemaju peniaze a cicaju ho z penazi, furt ma s nimi dajake patalie,a jemu z toho uz prepina.ma to blbe doma naozaj. s otcom nema nijaky vztah,a tak.podla mna to moze prameniť aj z toho ciastocne.
ale to je len moj pohlad na vec,nie som vystudovany psycholog.
nemal to v zivote jednoduche a zivot sa s nim nemaznal.rodicia mu nikdy na nic neprispeli,a vzdy sa zivil iba sam,a z toho je nervozny cely.ale len toto je moj pohlad.
ani na svadbu ich nechce pozvat napriklad.to len tak na okraj.
chapem,ze to ma v zivote nelahke ale nemusi si to vybijat na mne.on vsak tvrdi,ze si nic nevybija,lebo vraj za vsetko mozem ja,vraj som sa ja zmenila k horsiemu,resp.stale stagnujem na jednom mieste,ze nikdy nedospejem,ze som taka onaka,ze som detinska,ze furt len mame pri suknici visim,ze nikde nerobim popri skoel,ze furt neviem varit,neviem toto hento,neviem sa o seba postarat,ze vsetko robim nelogicky,ze neviem poupratovat poriadne a bla bla vkuse dokolecka dokola.pritom sa snazim,ovela viac,ako kedysi,zjavne mu to nestaci.
a nemylsim,ze by mal inu,nespráva sa podozrivo.zatial.i ked robi s nim vela krasnych mladych inzinierok.co viem.
a sme od seba 200km,no na vikend vzdy pride bud on ku nam domov,alebo ja k nemu domov.
asi tak niekedy je potom lepsie sa rozist a iba chvilku plakat ako keby si mala este cely zivot trpiet taketo jeho spravanie
on je nervozny z roboty a ventiluje si to na tebe. Otazka: Preco ostavas s niekym, kto sa k tebe takto chova? Ak je tvoja odpoved, ze pretoze ho lubis, tak sa opytaj samej seba, preco lubis niekoho, kto sa k tebe takto chova.