Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Studium Vš nebo raději řemeslo?

Príspevok v téme: Studium Vš nebo raději řemeslo?
Dick

Na základní škole jsem byl průměrným žákem v některých předmětech i slabší-matematika.Technická střední škola mně tenkrát nebavila, byl to maturitní obor, takže jsem ji předčasně opustil.O pár roků později jsem se rozhodl pro dálkové studium, jedna z možností bylo gymnázium.Na to bych na základní škole ani nepomyslel.Ale byl jsem tenkrát tak motivovaný, že jsem jej nakonec při větší snaze dokončil.Některé předměty mi nedělaly vůbec problémy, jiné jsem se musel podstatně pracněji učit jako anglický jazyk a matematiku, kterou jsem nikdy nedal lépe než na 3 a na konci jsem byl rád za 4.Potom jsem se přihlásil na Vš, ale testy obecných studijních předpokladů u mě dopadly absolutně podprůměrně a bylo jasné, že se na Vš nedostanu.Později jsem sice krátkou dobu na Vš studoval, ovšem jen semestr.
Maturitu sice mám, ale vypadá, že nejsem studijní typ.Zkoušet studovat znovu, to by bylo na 3 roky a to je jen bc + 2 další roky Mgr a ani těm kteří vystudovaly to dnes nezaručí uplatnění v oboru.V lepším případě se alespoň něčemu naučí v horším asi ničemu.
S maturitou na gymnáziu je dnes uplatnění asi velmi omezené a hlavně špatně ohodnocené.Napadlo mně, když jsem pročítal internet, že bych se mohl raději něčím vyučit, zkrátka řemeslo.Pokud existuje šance pro maturanty získat výuční list za jeden rok, bylo by to asi výhodnější než se pokoušet o možná neúspěšné studium na Vš.Potom bude případně větší šance se uplatnit v zahraničí, když to tam nikdo nechce dělat a placeno je to daléko lépe.
Možná že jsem měl být dříve více kritický k sobě a uvědomit si, že možná na vysokou školu nemám studijní předpoklady, jak jsem už psal víše.
Možná že nemám dostatečnou inteligenci( IQ ) potřebnou ke studiu.To by možná vysvětlilo problémy se studiem atd…..
Co si o tom myslíte? Díky za odpovědi.

Mesačný princ

0vecka - ten kachličkár mal očividne peniaze na rozbeh vlastného podnikanie...a známosti, ktoré mu dohadzovali zákazníkov či dobrú reklamu, ktorá tiež stojí peniaze.

Takže tak...ale to tebe nevysvetlím

Filip TT

Camilla -
"slečna doktorka" by som nikoho neoslovil, ale ako povedať to o nejakej mladej doktorke mi pripadá celkom milé :)

0vecka

Moireal humanitne hej ale ja som hovoril o technickej vyske a o nejakom remesle .. napr kladenie kachliciek... jasne ze humanitna vyska je +- pre tych co su lenivy robit alebo maju nerealne predstavy popripade sa tym este nezatazuju

Camilla

Filip TT:
Reagovala som na toto tvoje vyjadrenie :"Potvrdenie o prídavkoch...mi vystavovala slečna Mgr." To potvrdenie ti vystavila pani Mgr. Určite by si napr. nepovedal, "bol som na vyšetrení u slečny doktorky." A je jedno, či bola mladá alebo staršia.

Moireal

Stojim si za tym, co som povedala. Technicki zalozeni ludia s remeslami budu mat vzdy vacsiu sancu sa zamestnat. Nakolko takych, co sa im nechce sa zivit rukami a najradsej by chceli teple miestecko manazera, je viac ako dost. Ovecka, ty si uz asi pridlho prec zo Slovenska aby si vedel, ze drvivej vacsine je studovanie hlavne humannych vied na dve veci. Ked uz tak technicky zamerane vysoke skoly budu na tom proste vzdy lepsie.
A je to dost aj o tom sa nebat, nepodcenovat, ba niekedy si aj drzo isto za svojim, aj ked nesplname vsetky poziadavky, iba taki ludia sa niekam dostanu.

Biela.Kobra

Nie je dôležité aké vzdelanie máš. Dôležité je, aby si bola pekná. keď si pekná, môžeš byť nevzdelaná, lenivá aj hlúpa, ľahko preplávaš životom.

0vecka

Mesačný princ aha takze kachlickar ktory nam kachlickoval kupelnu v 2002 a zobral za tri dni prace 600 EUR tak ten mal kontakty ktore si nemoze za par mesiacov dobrej roboty ziskat kazdy??

Filip TT

Camilla - ďakujem, celkom ma to zaujalo, ja ale nikoho už "slečna" neoslovujem, "slečna" už celkom vyšla z módy. "slečna" používam iba vtedy ak o nejakej žene rozprávam niekomu a chcem tým povedať, že je mladučká.