Prve gynekologicke vysetrenie

MiriamL

Ahoj, no mna to bolelo dost, ale nie je to nic co by sa nedalo zvladnut. Len treba zatnut zuby a snazit sa mysliet na nieco ine. Je to dost individualne, ale urcite tam treba ist.

Lienka lienkovana

Ahojte baby ja mám 16 a podobne ako vy, aj ja sa chystám prvýkrat na gyndu, ale ja mám problémy s menzesom tak je to s donútenia. Je to skutočne až také nepríjemné a bolestívé?

MiriamL

Dakujem, ano bola super. Ja dost aktivne sportujem a robim sutazne plavanie, tak niekedy vtedy sa to muselo prihodit,ale netusim kedy sa to mohlo stat. Som rada,ze uz to mam za sebou, strasne som sa hambila a bolo mi velmi neprijemne,ale uz nabuduce to bude lepsie :) . Este nedavno by som tam nesla ani za svet, ale teraz vidim,ze sa treba len premoct :).Ale keby som nemala tieto informacie, tak asi fakt ujdem :))). Uz sa preliecit musim. A prosim ta na tu prevennivku sa chodi kazdy rok ci kazde dva roky?

Shayleen

No super teším sa pre teba si to zvladla super. Ake zaujímavé co o tej panenskej blane povedala to som si nebola myslela ze aj pocas sportu sa moze pretrhnut. Samozrejme na zaciatku nie je lahke byt uvolnena ked si nervozna ale ako vidim natrafila si na super gynekologičku. Dufam ze ta ten zapal prejde a budes skoro zdrava

MiriamL

Ahoj, tak uz mam po :), som bola od rana dost nervozna, bolesti brucha atd. Som pobede utekala domov sa osprchovat a potom sup k lekarke, bola som objednana na konktretny cas, ale zobrala ma az za hodinu a pocas tohto cakania ma stihlo aj prehnat,tak si hovorim,ze super som zacala....
Ked som vstupila do ambulancie,tak ma sestricka nasmerovala ku kabinke, kde som si musela dat dole suknu, lebo doktorka v sukni nevysetruje,ale nohavicky som si mohla nechat. Potom v ordinacii mi doktorka davala standardne otazky , menstruacia,choroby,ci som uz mala styk. Nasledne mi urobila sono. Potom som si musela dat dole nohavicky a lahnut si na tokreslo ,nevedela som ako,ale usmernila ma. Nasledne mi vysetrila vonkajsie genitalie a potom ma vysetrovala cez posvu.Bolo to neprojemne,ale dychala som zhlboka ako si mi povedala. Pri tomto vysetreni sa zistilo,ze nemam panensku blanu. Nechapala som vsak som nemala sex. Ale povedala mi,ze sato zvykne aj pri sporte stavat,ze sa pretrhne. Potom ma vysetrila zrkadlami,bolelo to velmi,ale to asi preto,lebo som bola stiahnuta a dost nervozna. Potom urobila ster z posvy a zistilo sa,ze mam bakterialny zapal.Napisala mi nejake tabletky co sa vkladaju do posvy. A o 2 tyzdne mam prist na kontrolu.
Potom som si musela dat dole podprsenku a vysetrila mi prsniky.
Bola velmi mila, vkuse hovorila nech sa uvolnim,no lahko sa to povie :).rozhodne nelutujem ze som tam sla. Dakujem ti a kazdemu za rady :)