AHOJTE,
chcela som sa len spytat, co si myslite, isli by ste na potrat? S priatelom sme spolu 7 rokov on ma 28 a ja 26 rokov. Ale svadbu este nemame, a on je z takej rodiny ma knazov bratov, aj rodicia su krestansky zalozeny a dieta pred svadbou neexistuje a na svadbu nie su peniaze. Tak ze ma prehovara na potrat on a jeho rodina . Som v 9 tyzdni. prosim poradte
Potrat
ak s potratom nesuhlasis, tak na neho nechod. ale prehodnot podla mna aj svoj vztah s partnerom, pretoze ak ta tlaci do niecoho takehoto, co je proti tvojim hodnotam, nie je to spravny partner pre teba.
Nie, na potrat by som nesla. Je to rozhodnutie kazdej zeny. Ja ti nebudem ani nadavat, odhovarat ta, strasit ta peklom, posmievat sa ti atd.To, ked clovek cita niektoru zumpu pod sebou, tak nechape. Po 7 rokoch si zistila, akeho partnera mas po boku, to clovek zisti az vtedy, ked je zle, ako sa zachova a ani to, ze je krestan evidentne nezarucuje, ze je cestny, dobry a zodpovedny clovek, o ktoreho sa v tazkych casoch mozes opriet. Neviem sice ake krestanstvo praktizuje jeho rodina, ze dieta pred svadbou nie, ale potrat vsetkymi desiatimi, kazdopadne maju velmi cudnu vieru a zvrateny charakter. V zivote stretnes, alebo budes obklopena ludmi, ktori sa budu tvarit, ze im ide o tvoje dobro, ale opak bude pravdou, pojde im, len o vlastne dobro, to v lepsom pripade. V tom horskom im pojde vyslovene o tvoje zlo. Nauc sa rozoznavat ludi okolo seba a ich umysly. Nenechaj sa nikdy dotlacit k rozhodnutiu inych, ty sama sa rozhodni, co chces. Jasne, ze to bude tazke, nic nie je lahke a na zlatej tacke. Pokial sa nerozhodnes sama, raz budes lutovat to, ze si sa nechala ovplyvnit inymi. Kolko penazi uz clovek potrebuje na svadbu? Ved snad to nemusi byt ta priserna tradicna svadba, kde sa vsetci pridu zadarmo najest a ozrat. Vela stastia.
Ak je z takej rodiny, potom majú pokrivenú morálku! Je to úbohé farizejstvo z ich strany. Či by som išla na potrat? Nie, nie, nie!!! Mám svoje zásady a nerobím veci, o kt. viem, že by som sa nedokázala s nimi vyrovnať. Toto môže poriadne otriasť Tvojou psychikou. A stáť sa môže hocičo. Možno Ti je dopriate len toto jedno tehotenstvo. Ak by to povedal partner mne, chytila by som ho za golier a vyšmarila von cez zavreté okno. A skončila s ním nadobro! Dieťa môžeš donosiť, dať na adopciu. Myslím si však, že si ho necháš a vychováš aj v skromných pomeroch. Dieťa Ti lásku, s kt. ho vychováš, vráti. A partner bude musieť prispievať na dieťa. Rozhodnúť sa však musíš sama. Tak sa rozhodni tak, aby si to ustála.
Poviem ti jedno: radsej by som prisiel o toho priatela a o tu rodinu ako by som zabil svoje dieta.
Ja viem, je to tazke byt slobodna mamicka, ale aj ked je to tazke, je to vzdy lepsie ako to, co ti ponukaju. Je to tazke ale je to lepsie.
Ver, ze ked sa rozhodnes pre dieta nikdy to neolutujes. Ked sa rozhodnes pre potrat, budes to lutovat stale, tvoj priatel sa ti zhnusi, za to, ze ta k tomu dotlacil a rozidete sa.
Aj tak si myslim, ze ked povies, ze dieta bude a oni chcu byt pred druhymi taki cisti, tak ten sobas urobia. Tie peniaze najdu.
Mozes to trebars aj povedat tym bratom knazom, som zvedavy, co by na to povedali.
Mas v niekom nejaku oporu? Vo svojich rodicoch, surodencoch, u starych rodicov u krstnej alebo podobne? Hladaj podporu u nich....
Nech Ti Boh zehna a ochranuje Teba aj Tvoje dieta...
Gima oooo takze ty si nejaky nadclovek kedze ani nevieme ci dusa existuje ale ty sem uz hadzes kedy vznika...ale radsej si to lepsie nastuduj lebo 3. tyzden je dost zly typ...
Potrat je zločin voči prirode, ludskosti a voči Bohu. Ludská duša vzniká už v 3 týždni tehotenstva, kedy sa vytvorila šišinka mozková - sídlo ducha.
Ked ho odmietate len kvoli dedinským ohovaračkám a knazovi je to dosť ubohy dovod. Dieťa je plodom vašej lásky a zároven vyjadrením božej lásky.
sice krestanstvo vobec nemusim ale toto neni imho o krestanstve ale je to to dedinske "co by ludia povedali" mozno by nebolo odveci si iteto presviedcania nahrat a potom sa vyhrazat zverejnenim ak budu este nieco skusat...
neodsudzujte ženy ktore chcu isť na potrat. Správne tu zaznelo že na ženu sa pozerá každý ale to že muž odíde nestará sa o svoje decko to už spoločnosť berie ako samozrejmosť no na ženu každý pozerá krivo. Popritom neviete ake má tá žena podmienky čo by ju čakalo či má nato financie prostriedky.. Takže nielen nato že bude dieťa sa treba pozerať ale aj nato ako bude s tým dieťaťom žiť... mužovi ktorý ho spraví je jedno či to dieťa bude choré či si bude mať čo obliecť či bude mať čo jesť všetko to v 90% prípadoch rieši žena..Ked som bola malá nechal mňa mojich súrodencov aj mamu náš otec. Žila s nami sama a poviem vám bolo to hrozne ťažké predierať sa životom a to že jeden rodič chýba je strašne cítiť. Na všetko som makala sama mam nám ešte k tomu ochorela takže sme to mali strašne ťažké. Takže nesúdte
Že kresťanská rodina a posielajú priateľku svojho syna na potrat. Toto nemá s kresťanstvom nič spoločné. Je to obyčajné pokrytectvo. Čo je z kresťanského hľadiska lepšie: mať dieťa bez sobáša, alebo ísť na potrat, čo je z kresťanského hľadiska vražda? Na tvojom mieste by som v žiadnom prípade na potrat nešla.
chceš ostať sama na dieta a predierat sa s nim sama zivotom bez pomoci ? lebo on ta necha a ostanes sama s dietatom aj mne sa to stalo... zenu vie sudit kazdy ale chlapa nikto !!