Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Potrat

Príspevok v téme: Potrat
sklamannnna

AHOJTE,
chcela som sa len spytat, co si myslite, isli by ste na potrat? S priatelom sme spolu 7 rokov on ma 28 a ja 26 rokov. Ale svadbu este nemame, a on je z takej rodiny ma knazov bratov, aj rodicia su krestansky zalozeny a dieta pred svadbou neexistuje a na svadbu nie su peniaze. Tak ze ma prehovara na potrat on a jeho rodina . Som v 9 tyzdni. prosim poradte

Gima

Je to váš život. Uvedomte si, že potratom ublížite seba, dieťatu a v buducnosti už možno žiadne dieťa nebudete mať. Ľudský život vznika v 3 tt. takže na potrat je už aj tak neskoro. Ked to dieťa nechcete dajte ho štátu, oni ho daju do dojčenského ústavu a do náhradnej starostlivosti. Stačí sa informovať na úrade. Nemocnice taktiež disponujú s hniezdami záchrany, čo sú malé inkubátory, kde dieťa vložíte a nemocničný personál sa o dieťa postará.

Filip TT

Vsak ano Ovecka, je to sibnute, ked 28 rocny muz posiela na potrat svoju 7 rocnu znamost so svojim prvym dietatom. To clovek nechape vobec o co mu ide.

Pre tu zenu to musi byt velmi zranujuce. Cudujem sa, ze vobec o tom nepise. Ja si neviem predstavit, ze by zakladatelka temy na ten potrat isla a potom to spolu tahali dalej akoby sa nic nestalo. O com by to bolo o akej laske, dovere a podpore. O akej spolocnej buducnosti...na ake spolocne deti by sa tesili, stale by to bolo medzi nimi, ze ich najstarsi nie je najstarsi, lebo starsieho surodenca uz.....

Pre neho samotneho bude najlepsie, ked na ten potrat nepojde. Da mu prilezitost to olutovat a bez nasledkov napravit svoju hlupost.

jana1982

Ja proti potratom nič nemám pretože keby človek mal podmienky na dieťa verte že by si ho mohol nechať. Naopak vadia mi ľudia ktorí odsudzujú ženy ktoré sú k tomu donútené za istých okolností a hádžu na nich špinu a zaťahujú do toho boha a neviem čo všetko. Pretože nikto nemá právo súdiť ženu zato ako sa rozhodne. Keby sa spoločnosť radšej pozrela nato koľko žien opustia muži že nechávajú svoje rodiny na pospas osudu bez peňazí ,a ž e im je jedno že ich decko nemá čo jesť alebo trpí nejakou chorobou ved čo hlavne že muž si môže žiť svoj život aj ked má decká neviem kde. To je myslím ešte horšie ako tá chudera ktorá s tým že bola na potrate bude musieť žiť dokonca života. Takže sa preberte a pozrite sa aj na mužov akí sú a čo robia.

0vecka

Filip TT jj to urcite ale budu tam tie podprahove spravy ... verbalne povedia samozrejme ze ti pomozeme ale neverbalne "ty si ale kurva za ktoru sa cela rodina hanbi" navyse ty by si chcel byt s niekym kto ta nuti do potratu aby to zle nevyzeralo??? ja to beriem ze ide niekto na potrat a nemam proti tomu nic ale toto je fakt sibnuty dovod...

anonymka121

sklamana... pozri sa.. ja som zena ktora si toho vela prezila...zivot je velmi kruty a drsny... neni to ta rozpravocka a je uplne iny nez ako nas ucia od detstva... ja ti poviem svoj nazor... s partnerom akeho mas by som urcite neostavala... je neuprimny falosny tak isto ako jeho rodina.. keby si mam vziat niekoho ako on to radsej ostanem sama....slobodna.. co sa tyka dietata ktore cakas je to vyslovene tvoja volba ci si ho nechas alebo nie nedaj si do nicoho kecat a urob sebecky co je najlepsie pre TEBA.. ale maj na pamati ze byt v dnesnej dobe slobodna matka nieje jednoduche a partner ti na dieta nie vzdy bude platit a starat sa.. toto je tvrda realita vsetky pekne slovicka idu bokom... si este mlada a mas sancu spoznat niekoho v zivote kto ta naozaj bude lubit.. a ver ze keby si uz mala dieta budes to mat ovela tazsie ... pre muza je to lahke odist on to dieta mat nebude ale ty budes musiet riesit uplne vsetko choroby, financie skoly proste vsetko bude na tvojich pleciach.. poznam slobodne matky ktore keby mohli vratit cas tak by zili uplne inak... nemuseli mat deti nemuseli byt na praskoch z partnerov ktory im neplatia a vysmievaju sa im do tvare nemuseli by mat dve prace a odpadavat od unavy aby vsetko utiahli .. lebo slovenske zakony ochranuju takych debilov neplaticov muzov ktory sa nestaraju... jedine co ti mozem povedat je ze ti drzim palce nech sa rozhodnes tak aby to bolo pre teba najlepsie...

asede

S touto rodinou nechceš mať nič! čo to je za bandu ..... keď ta posielajú na potrat? a k tomu nosí status "kresťana".
Aký ma postoj na to tvoj frajer?
Ak súhlasí s rodinou...úprimne s týmto človekom nechceš byť a taktiež nechceš byť s tou rodinou!!! Čím skôr ruky preč.
A na druhej strane, ak sa chcete vziať, ale nemáte peniaze na svadbu... pre xxx ľudí. Tak sa vezmite v kostole , Vy - svedkovia - rodičia - súrodenci. Šaty si môžeš vypožičať/ kúpiť biele. Nič ťa to nebude stáť, akurát zaplatíš za sobáš v kostole p. farárovi :D :D :D

Messje

Necotala som prispevky ale..krestania a dokonca knazi ktori posielaju zenu na potrat?To uz kde sme sa dostali?
Ty si po 7 rokoch pekne zaloz rodinu.Na nikoho a hlavne nie na tych ne/krestanov sa nepozeraj.Je to tvoj zivot.Mas dost rokov nato aby si mohla mat dieta.Svadbu budes riedit potom ale doeta si prec nedaj zobrat.Pokial ty nechces.Znicite si len vztah.Nikto nema pravo rozhodovat o vas dvoch.Povedz im... je to moj zivot ja si rozhodnem.Aj ked sa mi to moc nechce verit toto tu.

Filip TT

viktoria - toto nebude ten pripad. Oni chcu vyzerat pred ludmi dobre. Ked sa dieta narodi, nebudu taki, ze matku aj dieta odvhnu. To by nevyzeralo dobre.

Osobne si myslim, ze plan B maju svadbu.

viktoriabb

aha a tí muži ktorí sa vykašlali na ženu tí nebudú potrestaní to len tá žena bude v pekle zato že ona sama musí všetko riešiť a je postavená pred hotovú vec sama? a to že sa bude musieť starať jej partner o dieťa a platiť jej je pekná blbosť poznam nehorázne množstvo prípadov kedy muži vôbec neplatia na deti vyhovárajú sa a aj tak im ani zákon nemôže nič a žena sama živorí bez pomoci partnera ! takže neni to také ľahké!