vzťahy - ja .- partner - svokra a nekonečný kolotoč

Príspevok v téme: vzťahy - ja .- partner - svokra a nekonečný kolotoč
porážamaznej

Ahojte,

chcela by som Vás poprosiť o Váš názor. dostala som sa do jednej veľmi nepríjemnej a zložitej situácie - ja - partner - svokra.

pokúsim sa to skrátiť. sme spolu už 9 rokov (nie sme manželia), bývame v jednej dedine a v podstate každý doma, presúvame sa medzi dvomi domácnosťami. mňa to však už omrzelo a tak som vyplatila surodencov a prerobila som poschodie u rodičov na 3 izbový krásny byt. takže máme konečne svoje miesto. predpokladala som, tak ako všetci okolo mňa, že sa ku mne nasťahuje. samozrejme jeho ego utrpelo tým, že ja som bola tá, ktorá vyriešila bývanie, on mal inú predstavu a bla bla, jeho predstavy boli predstavami aj po 8mich rokoch a mňa už nebavilo čakať. budem mať 28 rokov a som dosť stará na to, aby som si viedla svoju domácnosť. lenže teraz mám problém, že partner odomňa vyžaduje, aby som trávila 3 - 4 noci týždenne u svokrovcov, v jeho detskej izbe 3 x 3 metre ( svokra mi za náš cvzťah narobila veľmi veľa zlého, iná žena by s ňou možno ani neprehovorila), kde nám svokra vojde o jedenástej 5 krát niečo povedať bez zaklopania. skrátka nulové súkromie. úprimne mi to začína tak neskutočne liezť na nervi, že už neviem ako z toho von. nie je to na hlavu, že keď máme svoju domácnosť, aby sme takto fungovali? navyše ich rodina je rozvrátená, svokra so svokrom sú na nože, každý deň hádky a iné zlé veci. na jednej strane chápem že mu je ľúto mamy, lebo od seba všetkých odohnala keď bola zlá, ale na druhej strane si hovorím prečo ja mám stále niekomu ofukovať zadok za jeho chyby v zivote. chcem normálne fungovať, bez toho aby mi svokra chodila za riťou a hneď vyzvedala čo robim, čo idem robiť, čo hovorím, kam idem, prečo tam idem, ako to robim a nech to tak nerobim a podobne.

AKO MU TO MAM VYSVETLIT, že mi jeho mama lezie na nervi tak, že som schopna ho kvoli tomu opustit? keď načnem túto tému, je to vždy hádka ako vyšitá a on somnou o tom nechce veľmi hovoriť.

Ďakujem za Váš názor.

neviem11111

v poslednych prispevkoch ste asi zabudli na to, ze autorka pisala, ze jej partner zaraba dobre, problem je v tom, ze radsej ide neviem kam na drahu dovolenku, nez si zabezpecit buducnost... neplette tu hrusky s jablkami...

sadP

a banky poziciavaju neexistujuce peniaze... vytvoria ich z nicoho, nove peniaze... a pytaju si 50%-100% naspat. za hypoteku!!!! UZERA NAJHRUBSIEHO ZRNA

sadP

Este je jedna moznost, postavit si hlineny alebo slameny domcek. To vyjde celkom lacno. Ale to clovek musi vediet, nie kazdy je technicky typ, co vie postavit dom. Kiezby si ludia pomahali a robili to zadarmo jeden druhemu. Ale i na to treba nemaly peniaz. Kupit pozemok, a zaobstarat vsetko ostatne. Ticho zavidim tym, co to dokazali.

Napriklad, ja keby som sa o to pokusil, tak by mi to spadlo, v style A je to. Niekto je proste skor abstraktny typ, ze moze robit napriklad analitika, alebo za pocitacom. Ale je to este tretia moznost, aby som nehovoril, ze su len dve. I tak vsak pokial clovek nezdedi, aj na toto si musi pozicat, alebo musi mat velmi dobru pracu a nasetrit si zasobu, co trva tiez roky. Ale povedzme, ze ked su dvaja a dobre zarabaju, tak tato moznost, hlineny domcek, je realna, aj bez hypoteky v horizonte 5-10 rokov.

Ale i tak, treba auto, a niekde na kraji mesta, ak je clovek z Bratislavy, aj tak zacvaka nemaly peniaz za pozemok, atd...

Kimmuška z Kanady

Asi dosť od témy a asi dosť hnusné, ale keby za každý diskusný príspevok platili aspoň jedno euro, tak Mesačný Princ už je milionárom... MP, vieš že existujú aj zamestnania kde môžeš robiť za počítačom z domu? Potom by si si možno aj ty mohol zarobiť a nemusel by si stále fňukať že ako každému v tomto svete ide iba a iba o peniaze (paradoxne sa mi zdá, že ty to tu v diskusiách tak najčastejšie spomínaš).

Mesačný princ

Ako som tu už napísal na začiatku. Ak by existovali aspoň aké - také istoty a človek by vedel čo si môže dovoliť je iné. Ale neviem si predstaviť muža, ktorý by sa nechal vydržiavať partnerkou a išiel bývať k svokrovcom.

Nie sú peniaze alebo kontakty a človek je úplne stratený.
A hypotéku nedajú hocikomu. Niekto s nízkym zárobkom môže o bývaní len snívať.

sadP

V dnesnej dobe prestava byt prace a penazi pre vsetkych, a ludia sa laktami odstrkuju od zdroju prijmu navzajom... a do tejto doby mat na krku hypoteku... to radsej ostanem sam, v detskej izbe, nez by som chcel babu, co zo mna urobi otroka, ktory odtlaca laktami ostatnych.

Veru, podnajom staci, ved dva rozumne pary ked byvaju pod jednou strechou, a keby nieco, zbalia kufre a idu inam... clovek musi byt skromny.. toto robi kazdy rozumny clovek v tejto dobe, a caka, kym to cele zrampoti, co uz nebude dlho trvat. A vtedy je lepsie nemat na krku nic, a byt zvyknuty na jednoduche skromne byvanie. Veru tak je.

sadP

Timea 13.05.2016 11:30:51 napisala:

"ahoj! ja som sa presne pre tento problém rozišla s priateľom.. skrátka už sme sa aj chceli brať ale on chcel po svadbe ostať bývať u rodičov s čím som ja nesúhlasila.. mladí by mali mať jednoznačne svoje aj ked cesta za tým nieje ľahká pretože u rodičov nebudú mať súkromie nikdy.. inak je dnes nehorázne veľa mužov čo si vodí baby do detskej izby . Proste nechce sa im vôbec odísť od mamy a stratiť to pohodlie a ten celkový komfort majú oprané navarené perfektne je o nich postarané.... mám aj strašne veľa kamarátov a známych okolo 30tky ktorý vôbec neriešia bývanie a nič ich nezaujíma.. proste hrôza"

Tak tu sa na Teba musim ohradit Timea, konkretne na poslednu vetu, ze "vobec neriesia" byvanie. To co je... dnes sa k byvaniu dostanes len dvoma sposobmi. Zdedis, alebo sa zadlzis na cely zivot! Inak sa to neda. NIE KAZDY SA CHCE ZADLZIT NA CELY ZIVOT, radsej by som byval v prasivom podnajme s podkanmi, nez platil bankam, za tu uzeru cely zivot a bol v iluzii, ze mam "vlastne" byvanie... ktore mi ochotne zoberu, keby prisli nejake problemy.

Lutujem ludi, co si zobrali hypoteky, byt cely zivot otrokom, a hlavne v tejto dobe, nemoct si dovolit ziadnu chybu, neochoret chronicky, ani havarku ,atd... a s tym pocitom ,ze ked sa nieco pokazi, na chrbat mi dychaju tie uzernicke organizacie... a v tomto duchu vychovavat novych otrokov, - deti.
Dakujem, neprosim. Ja sa im nedivim, ze ostavaju v detskych izbach... a faktze, ked uz ma frajerku, tak nech idu aspon do podnajmu. Ale to nieje riesenie byvania, to sa da urobit hocikedy.

Ja nechapem, ako mozu zeny ocakavat od muzov, ze v dnesnej dobe budu riesit nejako byvanie. Ved to sa neda... jedine, ze zoberu hypoteku. Tak to veru nie, ani za svet by som nezobral hypoteku, za nic na svete tym uzernickym sviniam, co ti zoberu 50% z tej sumy pre seba, ani cent by som im nedal. Radsej budem zit v kanaly, nez im platit...
takze preto "neriesia" byvanie, a maju u mna velke plus, ze nezapredali dusu diablovi na cely zivot. Velke plus.