Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

vzťahy - ja .- partner - svokra a nekonečný kolotoč

Príspevok v téme: vzťahy - ja .- partner - svokra a nekonečný kolotoč
porážamaznej

Ahojte,

chcela by som Vás poprosiť o Váš názor. dostala som sa do jednej veľmi nepríjemnej a zložitej situácie - ja - partner - svokra.

pokúsim sa to skrátiť. sme spolu už 9 rokov (nie sme manželia), bývame v jednej dedine a v podstate každý doma, presúvame sa medzi dvomi domácnosťami. mňa to však už omrzelo a tak som vyplatila surodencov a prerobila som poschodie u rodičov na 3 izbový krásny byt. takže máme konečne svoje miesto. predpokladala som, tak ako všetci okolo mňa, že sa ku mne nasťahuje. samozrejme jeho ego utrpelo tým, že ja som bola tá, ktorá vyriešila bývanie, on mal inú predstavu a bla bla, jeho predstavy boli predstavami aj po 8mich rokoch a mňa už nebavilo čakať. budem mať 28 rokov a som dosť stará na to, aby som si viedla svoju domácnosť. lenže teraz mám problém, že partner odomňa vyžaduje, aby som trávila 3 - 4 noci týždenne u svokrovcov, v jeho detskej izbe 3 x 3 metre ( svokra mi za náš cvzťah narobila veľmi veľa zlého, iná žena by s ňou možno ani neprehovorila), kde nám svokra vojde o jedenástej 5 krát niečo povedať bez zaklopania. skrátka nulové súkromie. úprimne mi to začína tak neskutočne liezť na nervi, že už neviem ako z toho von. nie je to na hlavu, že keď máme svoju domácnosť, aby sme takto fungovali? navyše ich rodina je rozvrátená, svokra so svokrom sú na nože, každý deň hádky a iné zlé veci. na jednej strane chápem že mu je ľúto mamy, lebo od seba všetkých odohnala keď bola zlá, ale na druhej strane si hovorím prečo ja mám stále niekomu ofukovať zadok za jeho chyby v zivote. chcem normálne fungovať, bez toho aby mi svokra chodila za riťou a hneď vyzvedala čo robim, čo idem robiť, čo hovorím, kam idem, prečo tam idem, ako to robim a nech to tak nerobim a podobne.

AKO MU TO MAM VYSVETLIT, že mi jeho mama lezie na nervi tak, že som schopna ho kvoli tomu opustit? keď načnem túto tému, je to vždy hádka ako vyšitá a on somnou o tom nechce veľmi hovoriť.

Ďakujem za Váš názor.

Mesačný princ

porážamažnej - nič také som ti nenapísal :)

Len som ti napísal svoj názor. je to na tebe, ale viem, ako to dopadne.
Ja osobne by som k tebe nešiel bývať. Aj jedna a aj druhá možnosť je zlá.

Ono, ak nemáš financie, tak je to celé zle. Nie je podstatné čo zdedíte, pretože to možno zdedíte až na dôchodku a načo vám to potom bude.

Ak si chcela žiť samostatne, tak ste mali ísť do toho zahraničia alebo si zariadiť bývanie, vlastné bývanie ďaleko od rodičov

Moireal

Nestastie nad nestastie ked sa rodina montuje do vztahu dvoch, je jedno ktora strana alebo dokonca obidve. Vsetko tu uz takpovediac zaznelo. Je to smutne a hovorim aj z vlastnej skusenosti.
Skoda,ze ste to nevyriesili radsej spolocnym odchodom do zahranicia....

porážamažnej

mesačný princ: nemáš pravdu, ja zarábam na dnešnú dobu pekné peniaze a nemám problém ísť bývať do svojho. lenže načo, ostala som s rodičmi v obrovskom rodinnom dome, ktorý je môj. pozemky u nás v dedine sú neskutočne drahé, takže na to, aby som mohla žiť tam kde chcem by som musela mať 100 000 Eur na pozemok a až potom by som mohla riešiť svoje bývanie za ďaľšie nekresťanské peniaze. ako píšeš, niekedy deti ostávajú pri rodičoch. áno chápem že som o tom nemala rozhodnúť sama, ale to rozhodnutie padlo keĎ sme boli rozídení a potom už bolo neskoro niečo meniť. a nehnevaj sa na mňa, ale pokiaľ niekto nie je schopný 8 rokov spraviť niečo sám (stále nie sú peniaze, treba sa ísť surfovať na kapferdy a podobne), tak som sa o seba postarala sama. hádam som nemala svoje vlastné peniaze vkladať do rodičovského domu jeho rodičov. obaja sme najmladší z rodiny a obom nám ostane rodinný dom po rodičoch. príde mi trochu zbytočné stavať tretí za cenu 200 000 hypotéky. teraz mám samostatný byt v rozlohe 130 m2 s terasou a rodičia mi tam nechodia nikdy!!!!!!!!!!!!

a niesom nejaka chudera, aby som si musela najsť prachača čo ma bude živiť. ak vidíš, postarala som sa o seba sama. niesom náročná a nepotrebujem bývať na predmestí. mám kde spať, kde variť, kde prijať návštevy, mám svoje miesto, kde mám pokoj a kľud. a to on nevie pochopiť a stále chce fungovať pol na pol u nich a u nás. pritom sám vie, že u nich doma je situácia veľmi zlá. okrem toho, že majú v záhrade stavebnú firmu a na dvoje materiál a samý betón, tak sú tam na dennom poriadku hádky, ktoré som ja nikdy doma nezažívala. u nás harmónia, u nich peklo. tak čo si mám podľa teba vybrať? mám byť trpiteľka dobrovolne za to, že niekto si posral život a nevie z toho sám von? j

ja niesom od toho, nech sa páči dvere sú kedykoľvek otvorené, ale nemienim fungovať ako 17 ročné decko od maminky k maminke keď už mám vybudovanú svoju vlastnú domácnosť.

Messje

Bez emocii mu to vysvetlit.Viac tam nechod.Ani na jednu noc nie to este na 3 ci 4.Pre pana...ako studenti kde vas vychovavatelka kontroluje?Proste mu povedz ze mas svoje byvanie kde mas sukromie.Pojdes mamu navstivit ked bude treba ale ak sa mu to nepaci bude sa musiet rozhodnut.Mamickyna sukna alebo sukromie u teba.Maju pravdu obaja mesacni...jeho ego utrpi ale je to rozmaznanec ktory este asi potrebuje bradavku.

Hrac+

Podla mna tie peniaze na upravu domu rodicov mali ist na vlastny byt. Je to akotak narovnako ci byvat u tvojich alebo jeho rodicov v dome...

Mesačný princ

Ja ti to napíšem z môjho pohľadu, z pohľadu človeka bývajúceho s mamičkou a podľa všetkého neschopného a nesamostatného idiota.

Ako chlap by som s priateľkou nechcel bývať ani u mamičky a ani v tom prerobenom ,,akože byte,, u tvojich rodičov!

Doba je taká, aká je, práca neistá, hypotéka nula bodov a ak človek jednoducho nemá prácu, tak nemá možnosti. Nejde o komfort, či o tie veci, ktoré sa spomínajú nižšie. veľa mladých ľudí ostáva pri rodičoch práve kvôli tomuto. Aj ja by som odišiel ak by som mal možnosti, no nemám ich.

Rozídete sa to je isté. Hľadaj si niekoho kto zarába a dokáže si zabezpečiť vlastné bývanie, má auto, dobrú prácu alebo niečo zdedil. Inak nemáš na Slovensku šancu.

Je úplne jedno čo mu povieš, za tú bezcitnú si v mojich očiach aj ty. Ak to myslíte vážne, tak si nájdite bývanie veľmi ďaleko od rodičov! Inak nebudete mať pokoj nikdy! Ale na to očividne nemáte financie tak....smola

Kiež by mali všetci ľudia peniaze. Toľko problémov by sa vyriešilo.

To píše debilný, nesamostatný mamičkár, ktorý je úplne neschopný, tak nemusíš tento príspevok brať do úvahy.

Filip TT

Poznám jeden prípad, kde on aj ona zdedili rodinné domy a nevedeli sa dohodnúť v ktorom budú bývať. Po svadbe odišiel každý z nich do svojho domu a čakal, že ten druhý príde....

No ale toto nie je váš prípad. Bývať so svokrou ktorá nerešpektuje súkromie je tak ubíjajúce, že stratíš radosť zo života, psychicky ťa to poznačí a zmení sa tvoja osobnosť. Je to fakt až otázka zdravia.

Urobila si len chybu, že si to riešila na vlastnú päsť. Keby on mal teraz prísť k tebe, bude to pre neho dosť ponižujúce, stratí ako muž tvár a sebaúctu. Otázka cti je u muža dôležitá okrem mužov s úchylkou, ktorí sa radi nechajú živiť ženou a aj si také vyhľadávajú, ktoré sú ochotné a schopné ich živiť.

Takže áno, máš pravdu, správnym riešením ak sa máte zobrať je bývať u vás, ale ste to urobili nešťastne. Nakoniec možno budete hľadať nejaké tretie riešenie, ak sa má váš vzťah udržať.

porážamaznej

no toto presne som čakala, že mi poviete :D budem musieť asi rázne zakončiť, ale viete ako to dopadne? vyjdem z toho ako necitlivá sviňa, ako inak. ale ja už takto nedokážem fungovať, však to je choré toto.