Dobry den chcela by som odist za pracou do Svedska ale neviem, ci by som si tam nasla pracu. Som absolventka vysokej pedagogickej skoly cize som ucitelka so zameranim na druhy stupen ziakov a stredne skoly, mamaprobaciu na geografiu a vytvarnu vychovu. Na kurz svedciny som zacala chodit ako 17 rocna po dvoch rokoch som to nechala, bolo to drahe, a zacala som sa ucit len sama. Teraz by som chcela odist pracovat do svedska ale neviem ako zacat ako vsetko vybavit aj kurz aj ubytovanie. Mate s tym niekto skusenosti? Ak ano poradte mi prosim vas
Práca vo Švédsku a učenie sa švédčiny
Ak si chceš písať s ElsouS, môžeš jej poskytnúť svoj mail.
V akom meste su kurzy svedskeho jazyka? Spominala sa tu praca lektorky spanielciny. Cudzinec teda nema problem ziskat take miesto,ked ziska kvalifikaciu na tu pracu na SR? A keby to bola anglictina? Je mozne,aby ju ucil cudzinec bez toho,aby si dorobil vzdelanie v Svedsku? Pokial viem tak v Anglicku si musis dorobit vzdelanie tam. Ako si tam clovek vystaci s anglictinou? Vedia ju iba vo velkych mestach a su ochotni rozpravat anglicky? Niektore krajiny preferuju iba svoj jazyk.
ElsaS, aj angličtina patrí medzi germánske jazyky. Ono to platí aj naopak. Ak ovládaš švédsky jazyk, ľahšie sa naučíš po nemecky. Zober si napr. také slovo vitajte :
välkommen po švédsky
willkommen po nemecky, preto sa to pletie. Máš správny postreh, čo sa týka tých 3 jazykov.
Kýčera ja to mám práve že presne naopak. Švédčinu som sa začala učiť o rok skôr ako nemčinu a práve, že sa mi to strašne plietlo lebo sa niektoré veci podobajú a niektoré slovíčka sú úplne rovnaké. Ale je tam niečo aj z angličtiny lenže sa to inak vyslovuje.
Švédský jazyk patrí medzi tzv. germánske jazyky. Pre toho, kto vláda nemčinu, ťažký nie je.
swedishmusic :/ prepáč nerada dávam emaily len tak na forum, mohol by to niekto zneužiť ale ak chceš mohla by som založiť novú tému ja, alebo ty kde by som ti o Švédsku napísala, čo by si sa spýtala, samozrejme ak chceš, ak nie no tak neviem no...
svedcina nie je jednoduche ale musis si verit :)
Nie, jazyk neviem. Zatial...inak,mohla by som s Tebou pisat cez mail? Mozes tu nejaky dat?
ZemanuelaZ presne :)
swedishmusic a mimochodom ty vieš po švédsky?
urcite to budu mat len treba najst kaviaren kde.. :)