Dobrý den
Chcela by som sa vás opýtať či by ste nám mohli poradiť , poprípade pomôcť.
Môj priateľ si objednal z internetu nejaké tabletky,našiel takú reklamu klikol na to a objednal. Musel tam zadat len adresu a jeho meno.
Potom mu prišla tá zásielka,vybrali sme a zaplatili 39e.
Lenže o necelý mesiac mu zase prišla zásielka , ale on už viac krát nič neobjednaval.tak sme tu zásielku neriešili nechali sme to na poste,a teraz piatok mám poslali z tej ,,firmy,, že mame zaplatiť 187e. Ja som im hneď chcela zavolať ,ale tá firma nemá telefón a ani adresa tam nebola len email adr. Dnes som pozrela poštovú schránku a zase má nejaký list z tej ,,firmy" . Ja som ten sek čo mu poslali roztrhala lebo si myslím že to je podvod. Ako mame postupovať v takomto pripade? Ja im nechcem platiť za to čo môj priateľ ani neobjednal. Prvý krát sme zaplatili a viac už nie. Teraz sme chceli pohľadať tu stránku kde to objednal ale už sa to nedá nájsť.
Ďakujem vám za radu. Prajem pekný den
Falosna objednavka co teraz?
A tu máš profil tej firmy, cez nejaký litovský obchodný register(?) Neviem síce, čo je to za stránku, ale sú tam nejaké údaje o nich; za pozornosť stojí "Retail sale via mail order houses or via Internet" čo v preklade znamená "Maloobchod prostredníctvom zásielkovej služby alebo prostredníctvom internetu" (ďakujem Google prekladaču, lebo dnes večer môjho času sa mi už naozaj nad tým nechcelo rozmýšľať)
Jednoduché hľadanie cez Google mi vyhodilo toto:
This email address is associatedwith 2 registrants:
Name: Jakob Halk
Company: Aliaz Cooperation SIA
Phone number: +371.26730878
Address: Kr. Valdemara Iela 21-10 P.O Box 42 Riga Riga 1010 LV
To telefónne číslo má mimochodom medzinárodný volací kód na Litvu...
Však tam majú adresu v Rige, to je v Litve... a iba PO Box... to fakt vyzerá ako nejaký podfuk, aj ten anglický e-mail čo prišiel s tým ticketom. Takto sa seriózna firma nespráva... nie sú to nejakí ruskí mafiáni? (to myslím bez urážky k Rusom).
Možnože taká firma ako je pod tým menom ani neexistuje. Odkiaľ chodia tie upomienky a poukážky na zaplatenie? Sú tam nejaké dáta k tomu?
Ja fakt milujem tie z vás, ktoré reálne idú zaplatiť tie šeky a zásielky a ešte viac obdivujem hlúposť vašich mužov, že vás v tom nezastavia :D Skutočne ešte aj v 21. storočí platí, že inteligentní žijú na úkor hlúpych :D A vy sa tu ešte sťažujete, že aká zloba sa vám stala :D Ved vás nikto nenútil platiť, iba vaša zadubenosť a jednoduchosť :D
nechapem preco si na toto ludia nedavaju pozor
Riesia sa na policii, ako v kazdej civilizovanej krajine.
Aachjaaj
Tak sme si mysleli ze budeme mat od nich pokoj. Ale ako vidim nie.
Vela ludi sa takto nachytalo.
To je najhorsie ze my sme v AT ,neviem ako sa tu riesia taketo o.eby...
Ale som velmi nervozna :-(
A vyhladajte si na nete aj nejake bezplatne pravne poradenstvo pre obcanov v nudzi alebo ako sa to vola a prekonzultovat celu vec s pravnikom ze na com vlastne ste. Ale urcite hlavne chodte na tu policiu ze ste boli zatiahnuty do podvodu!!!
No to ste spravili riadnu chybu ze ste im platili.. uz davno ste mali volat policiu a SOI a nahlasit podvodne praktiky.
Ahojte,Ahojte. Takže minulý tyzden v stredu sme dostali faktúru vo výške 197e , tak môj priateľ nahneval ,a išiel to zaplatiť. Reku už budeme mať pokoj od nich. A včera som pozrela schránku a tam zase šek , zase 187e pýtajú odnás :-( ja som už úplne na nervy z tohto, už sme im aj email poslali a nič nepomáha. Teraz im skusim poslať list na tu adresu čo je tam. Ale smiešna adresa je tam , no neviem či im to príde. Na účte stojí táto adresa ALIAZ COOPERATION
P.O.BOX 42 LV 1010 RIGA 10