Dobrý den
Chcela by som sa vás opýtať či by ste nám mohli poradiť , poprípade pomôcť.
Môj priateľ si objednal z internetu nejaké tabletky,našiel takú reklamu klikol na to a objednal. Musel tam zadat len adresu a jeho meno.
Potom mu prišla tá zásielka,vybrali sme a zaplatili 39e.
Lenže o necelý mesiac mu zase prišla zásielka , ale on už viac krát nič neobjednaval.tak sme tu zásielku neriešili nechali sme to na poste,a teraz piatok mám poslali z tej ,,firmy,, že mame zaplatiť 187e. Ja som im hneď chcela zavolať ,ale tá firma nemá telefón a ani adresa tam nebola len email adr. Dnes som pozrela poštovú schránku a zase má nejaký list z tej ,,firmy" . Ja som ten sek čo mu poslali roztrhala lebo si myslím že to je podvod. Ako mame postupovať v takomto pripade? Ja im nechcem platiť za to čo môj priateľ ani neobjednal. Prvý krát sme zaplatili a viac už nie. Teraz sme chceli pohľadať tu stránku kde to objednal ale už sa to nedá nájsť.
Ďakujem vám za radu. Prajem pekný den
Falosna objednavka co teraz?
Buki co na tom neni legalne??? podpisali zmluvu pravedpodobne na dodavku tych tebletiek... to je podobne ako ked kupis pausal na mobil... je to uplne legalne .... problem moze byt ak by dokazala alebo skor presvedcila sud ze bola umyselne uvedena do omylu ale v praxi kvoli 200 EURam ju poslu do kelu aj s tym ze o tom nevedela
to čo Vás napadlo také nejaké lieky si vôbec objednávať?
Lenze ani vseobecne podmienky a zmluva niesu nadradene zakonom a toto legalne nieje.
ta nemravnost tam je akurat ze toto je iba na posudeni sudcu.. a ono to v tych objednavkach byva ze clovek zaskrtne ze cital vseobecne podmienky... a ak ich necital tak sudca ho kvoli tomu neospravedlni (moze ale vecsinou ee) navyse ak niekto povie ze to cital a necital tak je si sam na vine...
V prvom rade by som ziadne tabletky od takejto firmy nejedol co ste si objednali. Velmi velky risk na vase zdravie...
Existuje aj taka klauzula ktora hovori o rozpore s dobrymi mravmi a aj klauzula o tom ze si bola uvedena do umylu pri uzatvarani zmluvy atd atd.
No na to sa oni práve spoliehajú, že ľudia z toho budú nervózni a budú sa báť, tak radšej zaplatia. Ale ako hovorím, mama mala s takýmito podvodníkmi tiež tú česť, nezaplatila a síce ju buzerovali a vyhrážali sa dosť dlho, nakoniec to nechali tak. Počuj, skús sa obrátiť na slovenskú obchodnú inšpekciu (SOI) alebo ak ste si to objednávali z Rakúska tak aj tam určite taká inšpekcia je. Ak ste si to objednávali zo slovenskej stránky do Rakúska, tak sa obráťte na našu SOIku a môžete aj na tú rakúsku obdobu. SOIka radí v takýchto prípadoch bezplatne, napíšu vám, aké máte práva a možnosti. Ak by vám potvrdili, že právo je na vašej strane, tak to môžete smelo napísať a vyhrážať sa pre zmenu vy im - ak nedáte pokoj, pošlem ich na vás. Ja som už cez SOIku jeden problém riešila a s úspechom. Jednalo sa síce o niečo iné, ale išlo tiež o to, že porušili predpisy, SOIka tam nabehla a dostali pokutu.
Dakujem. Nemali tam nic take.
To bola len nejaka reklama na nete priatel klikol tam zadal meno adresu a uz to aj bolo. Totalne som nervozna z tohto celeho :-(
Teraz neviem či ste si to objednávali zo slovenskej alebo rakúskej stránky? Ale je to jedno. My tu máme zákon na ochranu spotrebiteľa a určite taký majú aj rakúšania. Pozri si toto: www.mojprvyeshop.sk
Hlavne časť Informačná povinnosť. Mali tam niečo také? Nemali. Porušili zákon čiže právo je na tvojej strane.
Ale aky tiket?