Dobrý den
Chcela by som sa vás opýtať či by ste nám mohli poradiť , poprípade pomôcť.
Môj priateľ si objednal z internetu nejaké tabletky,našiel takú reklamu klikol na to a objednal. Musel tam zadat len adresu a jeho meno.
Potom mu prišla tá zásielka,vybrali sme a zaplatili 39e.
Lenže o necelý mesiac mu zase prišla zásielka , ale on už viac krát nič neobjednaval.tak sme tu zásielku neriešili nechali sme to na poste,a teraz piatok mám poslali z tej ,,firmy,, že mame zaplatiť 187e. Ja som im hneď chcela zavolať ,ale tá firma nemá telefón a ani adresa tam nebola len email adr. Dnes som pozrela poštovú schránku a zase má nejaký list z tej ,,firmy" . Ja som ten sek čo mu poslali roztrhala lebo si myslím že to je podvod. Ako mame postupovať v takomto pripade? Ja im nechcem platiť za to čo môj priateľ ani neobjednal. Prvý krát sme zaplatili a viac už nie. Teraz sme chceli pohľadať tu stránku kde to objednal ale už sa to nedá nájsť.
Ďakujem vám za radu. Prajem pekný den
Falosna objednavka co teraz?
ono zalezi od zmluvy to ze neprebrala zasielku este neznamena ze ju nemusi zaplatit.. takisto ked si kupis mobil s pausalom a nebudes telefonovat tak tiez musis platit...navyse ak si neprecitali podmienky tak v tychto pripadoch a tak to bolo aj u mna stal prvy balik 3 EURa a druhy uz 18....plus sa tam potom nabalil executor...a platil som nieco cez 30....aj ked som dostal len tu prvu zasielku za 3 EURa,,, a radil som sa s pravnikom ktory bol motivovany aby to slo pred sud a musel by som mu cvakat a ten mi hned povedal nech zaplatim tych 30 a mam pokoj...tak som to cvakol
ta suma, to nebude pokuta, to su tie nevyzdvihnute zasielky. Naozaj by si mala kontaktovat SOI, budes mat istotu, ze v buducnosti nebude prekvapenie v podobe exekutora.
Natálka nepoznáte vaše práva ani povinnosti, hrať mŕtveho chrobáka a čakať, či ku mne dojde exekútor alebo nie tiež nie je ideálne riešenie. Ak to bola stránka, ako tu zdieľa netreba tak tam majú na seba kontakt v obchodných podmienkach, majú tam aj IČO ale nie tel. číslo (čo je tiež nutnosť). A keď zaškrtávaš obchodné podmienky, je tam aj napísané, že objednávaš pravidelnú mesačnú dodávku týchto liekov. Podľa mňa ti ale nemajú právo dať pokutu ak to nevyzdvihneš. Máme tu zákon o tom, že zákazník nesmie byť zavádzaný a toto je jasné zavádzanie. Udelenie mu pokuty je podľa mńa aj protizákonné. Ale nie som právnik a moc sa v tom nevyznám, prečo sa neobrátiš na tú SOIku, tí by ti poradili ako z toho von.
našla som toto d49e.fatkiller.nu, majú tých produktov viacej a každý z nich má svoju pochybnú stránku, ktoré patria pod Aliaz, avšak pod objednávkou je jasne napísané, že súhlasíš s pravidelným dodávaním, ale aj to, že to pravidelné zasielanie môžeš kedykoľvek zrušiť
videoarchiv.markiza.sk, podobný prípad, aj keď tu sa jednalo o telefonickú objednávku
podvod to podla mna nebol, ti predajcovia dobre vedia, co robia. Bola to nepozornost tvojho partnera.
to, co bolo poslane, tak zaplatili- strhli im to z kredit karty, zvysok objednavok stopli u dodavatela- vypovedali zmluvu.
Rozhodne to rieste, cim skor, tym lepsie, tym menej vas to bude stat. Skuste najst tu reklamu, aby ste zistili, ake su tam vlastne moznosti, pripadne daj to do googla, nech viete moznosti. Oni mozu zostat teraz tichucko a o par rokov sa nebudete stacit cudovat, z 200,- spravia 2 000,-, takze pozor!
Ahojte,ďakujem vám veľmi pekne za rady a pomoc.
Ja som tie tabletky neobjednala to objednaval môj priateľ,a ja som o tom ani nevedela že niečo objednal,ak by som vedela že to chce urobiť tak mu to nedovolím , lebo veď viem koľko takýchto akože "firiem" existuje vsak je to kazdy deň v tv. Mne to povedal len vtedy ked už bol žltý papier v schránke že má nejaký balík na poste. Neviem čo bude , ako bude ďalej , ale viem že môj priateľ ich chce ignorovať. Počkáme do konca mesiaca ked zase niečo pošlu tak to budeme riešiť , nie že nám sem jednoho dňa zaklope exekutor. Sice to neviem ked je to podvod či majú nárok na to aby poslali exekútora.
Ale este raz vám ďakujem " a veľmi si dávajte pozor čo objednavate, radšej nikdy neklikajte na žiadne reklamy na nete
AJALIN
a co potom bolo s nimi?platili dalej ci?diky za odpoved
Natalka1706 - podla mna ste si neprecitali poriadne tu reklamu a klikli ste na automaticke dodavky. Poznam viacero ludi co to spravili takto, a nove dodavky chodili a chodili....., a oni sa cudovali a cudovali