Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Falosna objednavka co teraz?

Príspevok v téme: Falosna objednavka co teraz?
Natalka1706

Dobrý den
Chcela by som sa vás opýtať či by ste nám mohli poradiť , poprípade pomôcť.
Môj priateľ si objednal z internetu nejaké tabletky,našiel takú reklamu klikol na to a objednal. Musel tam zadat len adresu a jeho meno.
Potom mu prišla tá zásielka,vybrali sme a zaplatili 39e.
Lenže o necelý mesiac mu zase prišla zásielka , ale on už viac krát nič neobjednaval.tak sme tu zásielku neriešili nechali sme to na poste,a teraz piatok mám poslali z tej ,,firmy,, že mame zaplatiť 187e. Ja som im hneď chcela zavolať ,ale tá firma nemá telefón a ani adresa tam nebola len email adr. Dnes som pozrela poštovú schránku a zase má nejaký list z tej ,,firmy" . Ja som ten sek čo mu poslali roztrhala lebo si myslím že to je podvod. Ako mame postupovať v takomto pripade? Ja im nechcem platiť za to čo môj priateľ ani neobjednal. Prvý krát sme zaplatili a viac už nie. Teraz sme chceli pohľadať tu stránku kde to objednal ale už sa to nedá nájsť.
Ďakujem vám za radu. Prajem pekný den

Natalka1706

Thank you for contacting us. This is an automated response confirming the receipt of your ticket. One of our supporters will get back to you as soon as possible. For your records, the details of the ticket are listed below. When replying, please make sure that the ticket ID is kept in the subject line to ensure that your replies are tracked appropriately.

Ticket ID: OM-371006
Subject: No Subject

Kind regards,

0vecka

Ono je to podozrive ze tam nieje adresa alebo iny kontakt. V mojom pripade tam kontakt bol a k pravnikovi som isiel az ked to posunuli nejakej vymahacskej firme. Ono v pripade ze tam boli zmluvne podmienky a je uplne jedno ze stranka uz neexistuje ze musi odoberat tie zasielky az kym to nezrusi a strono poplatok je 150EUR tak to vobec nieje podvod ale ako my bolo oznamene jedna sa o agresviny marketing... urcite by som to neignoroval lebo ta suma moze narast. Ak je tam aspon ten email tak spytat sa zaco je ta suma a Rovno aj zrusit akekolvek zavezky u nich.

Natalka1706

To je este zle že sme v rakusku :( a nejaké veci som už čítala že tá "firma" je vo švajčiarsku , ale veľa veľmi veľa ľudí sa takto odrbalo.
Tam ked to objednával tam musel zadat meno a adresu potom dal že ďalej a hneď mu vyskočilo že vaša objednávka príde za pár dni...
Prišla zaplatili sme a za tyzden zase prišla , potom sme to už nechali na poste potom mu prišiel list na adresu a tam sek na tých 187e
Vyhodila som to reku ja takéto veci nebudem platiť. a v pondelok zase mal list od nich je to na poste a nechceme to vybrať . Firma sa volá že ALIAZ COOPERATION ale na internete som žiadnu ich adresu nenašla tak som našla len email poslala som im že len raz sme objednali viac nie a poslali mi naspäť niečo po anglicky ale to neviem preložiť lebo nerozumiem

lolinka

Natalka nemáš na nich adresu a tel. ani teraz? Neposlali to v tom liste kde vyzývajú k platbe? Nechaj si všetky listy, čo ti poslali nech máš dôkaz. Ako sa máš kontaktovať s firmou, ktorá ti na seba nenechala žiaden kontakt. Vykašli sa na nich, oni len skúšajú kto sa zľakne a zaplatí, priprav sa, že vás budú terorizovať, vyhrážať sa súdom a pod. ale nedajte sa zlomiť. U nás zo zákona každá firma čo predáva cez net musí tam uvedenú adresu, IČO a tel., ak nemá, tak porušuje zákon a preto ťa ani na súd nedajú, išli by sami proti sebe. Budú vás terorizovať, na to sa pripravte, odkladajte si poštu ale viac to neriešte. Akurát im napíšte na ten mail že ste si nič neobjednali a ani do budúcna od nich nič nechcete a požiadajte ich, nech vám na seba pošlú kontakt, adresu, IČO a tel. Ten mail si odložte. Nie je normálne obchodovať s firmou, na ktorú nemáte nijaký kontakt, to im žiadny súd neuzná.

Jaja15

až teraz som si všimla že tam bol len mail, adresu firmy si nájdite cez net cez orsr alebo cez živnostenský register...mailová komunikácia neviem či sa dá uznať ako dôkaz, mail nemusí prísť

Natalka1706

Ahoj diky za odpoved.
To je problem ze my sme to zaplatili,
Nebola tam adresa ani tel.cislo :-(
Budeme sa musiet obratit na advokata?pravnika?

lolinka

A pozor si treba dávať aj na iné formy podvodu, napr. keď zavolajú, oznámia že hovor je nahrávaný a niečo ponúkajú. Mama má firmu a raz jej volali z nejakého internetového katalógu, nech sa u nich zaregistruje, zaplatí poplatok a že tam majú kopu ľudí, ktorí si chcú objednať tovar čo predáva. Spýtala sa, či naozaj tam majú toľko záujemcov, tvrdili že áno. Tak s tým súhlasila. Potom si pozrela ich stránku a zistila, že je to brak. Tak odmietla im platiť a sa tam registrovať. Mala s nimi potom problém ešte veľmi dlho, myslím že viac ako rok. Stále jej posielali upomienky, upozornenia, že ju dajú na súd, vyvolávali jej, vyhrážali sa. Ona sa ale zlomiť nedala a nič nezaplatila. Nakoniec jej dali pokoj. Na súd ju samozrejme nedali.

Jaja15

Tak v prvom rade, ja by som list prevzala a uvidíte....ak tam bude znova upomienka na nezaplatenie 187 eur, slušne im doporučene napíšte, že žiadnu zásielku v sume 187,- eur ste neobdržali a ani už o žiadnu zásielku nemáte záujem. Ak je to rovnaká firma čo priateľ objednával tovar za 39,- eur, tak im to rozpíšte, že tá bola objednaná, prevzatá, ale žiadna ďaľšia objednávka z vašej strany nebola, takže nič viac ste od nich ani neprevzali., nech si zásielku hľadajú na pošte. Kópiu listu si nechajte, rovnako ako doporučený lístok o zaslaní odpovede danej firme(možno sa vám v budúcnosti ešte zídu), prípadne to pošlite do vlastných rúk. Sú to zjavne podvodníci, skúšajú kto zaplatí.....Pre vás je dôležité, že budete mať doklad, kde ste popreli prevzatie zásielky a tým pádom nemáte čo platiť....Ak by sa aj napriek tomu ozvali, slušne im odpíšte(znovu poslať doporučene), že ak stále na vás budú vyvíjať nátlak na zaplatenie neprevzatej zásielky, obrátite sa na orgány v trestnom konaní(políciu)....Prípadne im to rovno napíšte v prvom liste a budete mať pokoj. Ale korešpondenciu s firmou si pre istotu odložte(aj s doporučenými lístkami).

mogonko

chod na tu stranku a precitaj si ake maju podmienky.Ked si objednaval tie lieky tak pred dokonceny transakcie musel zaskrtnut zmluvne podmienky a tam je ten odrb urcite napisany....