Ahojte, zaujímalo by ma, aký je váš názor na glutaman sodný a výrobky, ktoré ho obsahujú. Veľa sa hovorí o jeho škodlivosti, no na druhej strane som čítala, že je to zbytočná hystéria.
Glutaman sodný - čo si o ňom myslíte?
Filip, aby si mohol s druhým manipulovať, stačí, ak v ňom prebudíš to, čo ty tak velebíš a to je svedomie.Nemusíš už robiť nič, jeho vlastné výčitky ho dostanú na kolená. Preto je to veľmi nebezpečný nástroj na ovládanie prirodzenosti života. Necítiť výčitky svedomia neznamená, že si neľudský a bezcitný, ale že si plný pochopenia a lásky. Potom ťa neovláda svedomie, ale láska. K sebe, aj k druhým. Potom aj môžeš jesť glutaman a nezareveš na to. Uvedom si jedno..za každou alergiou je nejaká nestrávená myšlienka. Niečo, čo v tebe vyvoláva *alergickú*..v preklade , násilnú reakciu. ;o)
Nehovor, ze nie si zvedava ako Agatha v zavere urobi z Poirota hrdinu. Je to lepsie ako zomriet v posteli.
Vycitky svedomia su to, co dava cloveku ludskost. To je to, v co mozes u druhych dufat - na rozdiel od zvierat. Tam v to dufat moc nemozes.
Necitit vycitky svedomia, to je ako necitit bolest....to je ako jest vegetu s glutamanom a nezistit, ze je tam glutaman.
To bol spoiler. :o)
Ja som zásadne proti obetovaniu. Druhý z toho nezmúdrie a výčitky svedomia? To je nástroj na ovládanie zvierat. :o) Nebude to chutnejšie, ani keď to posypeš vegetou s glutamanom, horká príchuť manipulácie zostane. ;o)
.... ono nie je hanba poslat svojho milovaneho hrdinu na smrt, ked je to obeta. My krestania o tom nieco vieme.
Ber to ako trailer... ;)
No, komunikovat s anjelikmi nie je jednoduche...
No ja si to prečítam a obávam sa, že niekto veru pôjde na spoveď, lebo klamal a zavádzal a navyše aj ohováral a to dávno zomrelého autora a to ešte akého veľdiela. :o)) Vidím to minimálne na dva ružence a tri zdravase. :oP
Agatha mala Poirota rada, ona by sa na nom nevyvrsila ako Frano Kral na Cenkovej detoch....
Tak niekto, kto je vymyslený, ťažko zomrie, ale je to jeho posledný prípad, takže je to *možné*. Ty si trdlo na pohľadanie inak. :oP
O com by uz potom boli dalsie casti? :)
anjelik - to som len zartoval, hadam by si neverila, ze Poirot zomrie :)