kedy je vhodny cas na svadbu

Príspevok v téme: kedy je vhodny cas na svadbu
potvorkamala

Ahojte sme par ja mam 21 priatel 26 a sme spolu len rok. Priatel zacal nedavno hovorit o svadbe ako by si ma vzal a ze tuzi aby som bola jeho manzelkou. Zasnubeni zatial niesme. Ja som mu len povedala ze sa nemame kam ponahlat a ostatni nasi rovesnici nam vravia ze svadba je aj tak vhodna ked je par spolu aspon 5rokov. Vraj sme spolu len rok a este sa mozme rozist. Ale priatel je s tym neodbytny. Pred dvomi tyzdnami ma vzal na prechadzku do mesta a tam uvidel svadobny salon a hned mi zacal ukazovat ake saty by mi kupil a aky oblek by zvolil on. Tiez si myslim ze sa trosku ponahla ale zase na druhej strane tiez sa v blizkej buducnosti nebranim svadbe. I ked po spravnosti by to malo byt tak ze par by sa mal vziat po roku alebo to byvalo dakedy? Co si myslite vy? Kedy vas partner poziadal o ruku a v kolkych rokoch ste sa brali.

Messje

Tomu som rozumela. ..len ked pises,ze berie lieky a je chory ...ci to nema nejaku vahu ze sa chce tak rychlo zenit.Hlavne mu vysvetli aby to nebral ako odmietnutie.Povedz mu ako si predstavujes s nim buducnost ale...veď vies.Pokial je rozumny,pochopí,ze ked si uz nasiel take mlade zienatko,musel pocitat s tym,ze sa tak skoro ženiť asi nebude.

potvorkamala

Messje: s tou chorobou a alkoholom to som nadvazovala na tvoju vetu ked si napisala ze si mam davat pozor na naznaky alkoholu tak to patrilo k tomu. A neviem co ho do toho taha. Maximalne co mi povedal je ze tuzi aby som bola jeho manzelka. Nuz budem ho musiet vyspovedat viac.

potvorkamala

Messje: a nebojim sa ze by zacal pit a viem ze pit nikdy nebude kedze ma istu chorobu ktora mu to nedovoli a navyse berie silne tabletky. A na toto si dava pozor aj on. Raz sa mu stalo ze si vypil a na druhy pre nho musela dojst zachranka. Toto mi vravela jeho mama aj jeho otec a on sam tiez. Takze v tomto sa nebojim. Jediny jeho zlozvyk su cigarety ale tych sa nevie nejak zbavit lebo v podstate tie mu mozu uskodit tiez aj ked alkohol viac.

potvorkamala

Messje: ano suhlasim s tebou. Nuz musim mu to nejak lepsie vysvetlit ked nezabralo to ze sa nemame kam ponahlat. Uz davno som ho nezazila takeho nazhaveneho k niecomu ako teraz. Alebo sa mozno boji ze ho necham. Ale zatial mi nedal na to dovod. Ktovie moznosti je vela.

potvorkamala

Iggzik: to mas pravdu. V podstate si viem s nim predstavit spolocny zivot aj ked sa niekedy vieme dost pohadat ale tak to je normalne v kazdom vztahu su hadky. Tiez si myslim ze nieje dobre ist do toho unahlene a potom sa hned rozvadzat ako ine manzelstva. Lenze moj priatel je neodbytny. Raz mi dokonca povedal ze sa mu snivalo ako sme sa brali v kostole. Tak to uz tiez o tom svedci ze to asi mysli vazne. A kedze je znamenie baran tak ta neodbytnost s tym aj celkom suvisi. Neviem co ho taha do svadby. Predtym to bolo zhruba pred dvomi mesiacmi zacal hovorit o tom ci by som nechcela dietatko. Neviem asi si mysli ze ked ma 26 ze mu vsetko uleti a ze neskor neni cas. Hm.

Messje

Si este velmi mladunka.Skus mu vysvetlit,ze sa ma svadbu este necitis..Aby to ale nepochopil,ze si chces uzivat.Misis sama citit ci je to prave on.Ci sa viete dohodnut na veciach,ci tam nie su hadky...daj pozor na naznaky alkoholu...Niekedy sa stava ze si partner toho druheho chce privlastnit a po svatbe sa otoci.Pokial ta bude moc do toho tlacit,daj pozor.Ja som mala 27 ked som sa vydavala.Ale zase aj po 15 rokoch rozviedla.Takze to nie je o veku.Moje kamaratky tiez v tom veku.Dokonca sme aj dieta cakali rovnako.Bez dohody :-).
Kazdy vztah je iny.Musis ty vediet ako moc ho poznas.

iggzik

Cas nieje podstatny a uz vobec nie, co robia ostatni..

Podla spravnosti by to mal byt zvazok na cely zivot, takze uponahlane do toho ist tiez nieje zrovna rozumne..

Sama sa musis rozhodnut, ci je ten tvoj partner clovek, z ktorym si vies predstavit, a hlavne by si bola velmi rada, ked by si s nim stravila zbytok svojho zivota. Okrem tohoto je podstatna aj dovera, komunikacia, ci sa viete spolocne na dacom dohodnut a aj to dodrzat..