kedy je vhodny cas na svadbu

Príspevok v téme: kedy je vhodny cas na svadbu
potvorkamala

Ahojte sme par ja mam 21 priatel 26 a sme spolu len rok. Priatel zacal nedavno hovorit o svadbe ako by si ma vzal a ze tuzi aby som bola jeho manzelkou. Zasnubeni zatial niesme. Ja som mu len povedala ze sa nemame kam ponahlat a ostatni nasi rovesnici nam vravia ze svadba je aj tak vhodna ked je par spolu aspon 5rokov. Vraj sme spolu len rok a este sa mozme rozist. Ale priatel je s tym neodbytny. Pred dvomi tyzdnami ma vzal na prechadzku do mesta a tam uvidel svadobny salon a hned mi zacal ukazovat ake saty by mi kupil a aky oblek by zvolil on. Tiez si myslim ze sa trosku ponahla ale zase na druhej strane tiez sa v blizkej buducnosti nebranim svadbe. I ked po spravnosti by to malo byt tak ze par by sa mal vziat po roku alebo to byvalo dakedy? Co si myslite vy? Kedy vas partner poziadal o ruku a v kolkych rokoch ste sa brali.

ries-neries

Nie je to o veku. Ak ma niekto niekoho rad, chce byt s nim, milovat sa s nim, patrit mu, predstavit ho rodicom, dotykat sa ho, mat s nim dieta. Vsetko ostatne su, len vyhovorky /som mlady, mam cas etc./

Zeny treba lubit, lebo si to zasluzia. Znasaju kvoli nam posmesky okolia, ze ich chceme, len na sex, podvadzame ich, nemyslime to s nimi vazne, chceme lepsie, nikdy si ich nevezmeme, nepostarame sa, neochranime ich. Odolavaju kvoli laske k nam lakavym ponukam, odhanaju od seba inych muzov, znasaju nase nalady, problemy, choroby, stoja pri nas ticho, ci hlasno.
Zasluzia si byt milovane, aj s tym rizikom, ze si to nezasluzia, lebo to je udel muzov. Milovat vas, ochranovat vas, riskovat pre vas a zniest vam modre z neba.

lolinka

N-ika: to asi teraz nebude vedieť kedy sa bude cítiť na manželstvo a rodinu, to proste raz príde, niekto to chce už v 18-tke, niekto v 25-ke, niekto po 30-tke. Je to individuálne. A to, že v 21-tke po roku chodenia sa na to ešte necíti neznamená, že sa na to nebude s týmto partnerom cítiť nikdy. Sú spolu naozaj dosť krátko, láska sa môže rokmi prehlbovať a raz zistí, že sa chce za tohto muža vydať a porodiť mu deti. Poznám ženu, čo chodí so svojím manželom od jej 14-tich rokoch, to mu mala začať rodiť deti v 15-tke? Vtedy sa na to samozrejme necítila, ale chodili spolu, mali sa radi, neskôr sa vzali a založili rodinu, to mali okolo 25 rokov, neviem presne koľko. Dnes im ťahá na 40 a majú tak krásny vzťah, že by sme im všetky mohli závidieť.

lolinka

Ste spolu len rok a ste obaja mladí, ty ešte veľmi mladá. Nedivím sa, že sa do svadby a rodenia detí nehrnieš. Normálne mu to vysvetli a ak ťa má rád, bude ťa rešpektovať. Lebo ani on sa nikam ponáhľať nemusí, mužom netikajú biologické hodiny. Je pekné, že s tebou plánuje budúcnosť ale zas tlačiť by ťa nemal.

N-ika

Ja by som sa chcela este spytat, ze kedy myslis ze budes pripravena na svadbu? Ci myslis, ze po napriklad 3 rokoch uz pripravena budes? Lebo ja si myslim, ze ak si s niekym vo vztahu. kde uz mate co-to spolu odzite a ty sa stale necitis na svadbu tak sa to nezmeni ani po dalsich x rokoch...

Messje, ja som nepovedala ze nie je rozumna. Ja si len myslim, ze "byt pripravena na svadbu" nie je casovo ohraniceny udaj...A nemyslim si, ze po niekolkych rokoch pripravena bude. Ak s niekym zije a stale neciti ze si ho chce zobrat za manzela a potvrdit vztah sobasom, tak nech si ho radsej neberie vobec, Lebo, za par rokov si ho zoberie bud z lutosti alebo "ved spolu uz chodime roky" a potom nech sa nikto nedivi ze sa manzelstvo rozpada...

potvorkamala

Vsak prave ani sa nikam neponahlam. A je mi luto ak si sa sklamala. Niekedy je lepsie pockat. Ako sa hovori trpezlivost ruze prinasa.

dajlna

Ježiši,len sa nikam neponáhlaj...
ja už lutujem ,že som sa vydala a ešte viac lutujem aký blbec sa z môjho manžela vykľul
vydávala som sa ako 21r. a bola som zamilovaná až po uši a myslela som si,že je to navždy!!

potvorkamala

Maria55: ja si ho vazim pre viac veci ale pravda je naozaj taka ze so svadbou sa netreba ponahlat. A ano nie kazdy chlap je taky ze pozera do buducna a na spolocne plany v tom mas pravdu. A podla mna najskor si dvaja maju uzit spolocne chvile vo dvojici a potom rozmyslat nad svadbou. Mozno ma za to niektori aj skritizuju ze tak rozmyslam ale kazdy sme nejaky s roznymi pohladmi na zivot a vztahy.