kedy je vhodny cas na svadbu

Príspevok v téme: kedy je vhodny cas na svadbu
potvorkamala

Ahojte sme par ja mam 21 priatel 26 a sme spolu len rok. Priatel zacal nedavno hovorit o svadbe ako by si ma vzal a ze tuzi aby som bola jeho manzelkou. Zasnubeni zatial niesme. Ja som mu len povedala ze sa nemame kam ponahlat a ostatni nasi rovesnici nam vravia ze svadba je aj tak vhodna ked je par spolu aspon 5rokov. Vraj sme spolu len rok a este sa mozme rozist. Ale priatel je s tym neodbytny. Pred dvomi tyzdnami ma vzal na prechadzku do mesta a tam uvidel svadobny salon a hned mi zacal ukazovat ake saty by mi kupil a aky oblek by zvolil on. Tiez si myslim ze sa trosku ponahla ale zase na druhej strane tiez sa v blizkej buducnosti nebranim svadbe. I ked po spravnosti by to malo byt tak ze par by sa mal vziat po roku alebo to byvalo dakedy? Co si myslite vy? Kedy vas partner poziadal o ruku a v kolkych rokoch ste sa brali.

potvorkamala

N-ika: v prispevku som uviedla ze v blizkej buducnosti sa nebranim svadbe a nicoho sa nebojim len si myslim ze sa nemame kam ponahlat. O mojom priatelovi viem ze je to ten pravy ale predsa zatial si mozme uzivat chodit po dovolenkach a hlavne musim byt ja pripravena na svadbu.

N-ika

Mesačný princ - presne :-)
Mne mamina pred svadbou povedala, ze zaruku na stastne manzelstvo mi neda nikto. Ze manzelstvo je o dvoch ludoch, ze nie ja a ty ale vzdy uz len MY, ze zalezi len na nas ake to manzelstvo bude. A mala pravdu :-) zaruka na vztah sa naozaj nedava a nezaruci ju ani sobas v kostole.
A mimochodom, byvate spolu, dovolenkujete spolu a teba stale desi predstava sobasa?? Potom bude pricina inde...A inak, kdesi som citala studiu ze ak sa vztah do 5 rokov neposunie do inej roviny tak by sa mal ukoncit, lebo povedie k rozchodu...

N-ika

Potvorkamala
to je hlupost ze ludia sa rozvadzaju lebo sa nepoznali dobre pred svadbou. Mozes chodit a zit s chlapom aj desat rokov, ak bude chciet tak ta opusti aj ked ho budes neviem ako poznat :-)
Ludia sa rozvadzaju castejsie nie kvoli poznavaniu sa, ale kvoli tomu ze nemaju zaujem riesit problemy doma, v manzelstve. Vyberu si lahsiu cestu-unik z manzelstva vo forme nevery. Ale toto je proste vec co neovplyvnis. A je jedno ci budes s partnerom zit pred sobasom rok, alebo 5 rokov, ak bude chciet tak ta podvedie, ak nie, moze ho zvadzat aj neviem aka krasavica, tak to neurobi a posle ju niekam...
S dlzkou chodenia to ale nic nema...
Mne skor z toho vyplyva ze ty nechces a ze ta desi to jeho rozpravanie o svadbe. Potom to ale nie je ten pravy. Aj ja som mala pred manzelom partnerov ktory sa chceli zenit a mna to vzdy vyplasilo, lebo som nebola pripravena. Az pri terajsom manzelovi som vedela ze ANO, s nim budem cely zivot. A on to citil rovnako. Preto sme sa skorej svadbe nebranili :-)
Ale ako hovorim, ak sa toho bojis, mala by si skor porozmyslat preco je to tak.

Mesačný princ

potvorkamala - ja som s manželkou chodil vyše 9 rokov, potom sme sa vzali. Manželstvo trvalo niečo cez dva roky.

Očividne sme jeden druhého za tých 9 rokov nespoznali.

potvorkamala

N-ika: ale tiez nieje dobre sa ponahlat. V tomto suhlasim s tebou ze vztah sa ma rozvijat ale zas kazdy sme povaha ina a ked clovek dobre nepozna toho druheho tak su potom aj caste rozvody co nieje v dnesnej dobe nic neobvykle. A vacsinou sa ludia rozvedu preto lebo sa dobre nepoznali a nevedeli sa zhodnut na kompromisoch. Myslim ze je dobre sa aj spoznat aby potom clovek vedel ci bude svadba dobrou volbou aby si to ta druha strana nemusela potom vycitat a lutovat to.

N-ika

Je to individualne. napr. my sme sa brali ked som mala 22 a manzel 24 rokov a poznali sme sa len tri mesiace. A sme spolu stastni uz cez desat rokov...:-)
Chodit s niekym 5 rokov je blbost, vztah sa ma vyvijat a nie stagnovat, potom pride stereotyp a vztah sa rozpadne...Treba vztah budovat a posuvat, planovat buducnost atd...Za dalsie, cloveka nespoznas byvanim, ani na dovolenke, az ked pridu deti, uvidis ci partner bude k nim v noci vstavat alebo si zoberie paplon a odide do obyvacky lebo musi spat...zas ale niektorym to vyhovuje...ako pisem je to individualne a je na tebe, kedy budes pripravena, neda sa to zovseobecnovat...

huvk

bud rada ze mas takeho frajera kolko uz tu bolo tem ze zeny nevedeli svojich vecne mladych 30tnikov dokopat k oltaru :-D

lolinka

A kedy je čas vhodný na svadbu, na to sa nedá jednoznačne odpovedať. Ešte v časoch mladosti mojej mamy bola slobodná 25-ročná žena považovaná za starú dievku. Od 25-tky sa platila staromládenecká daň. Dnes niektorým 25-ťkám hovoria, že ešte majú čas. Väčšinou sa ale berú mladí medzi 25-30 a vtedy majú aj deti. Ak máš nejaké sny, napr. cestovať, tak je jasné, že po svadbe a deťoch si to už nebudeš môcť splniť, resp. nie tak skoro, až keď deti budú väčšie. Riaď sa hlavne tým, čo cítiš ty. Aby si nebola frustrovaná mladá manželka a matka, ktorá bude mať pocit, že si ani život neužila a je priviazaná doma. Lebo do toho, že chceš deti a manželstvo musíš dozrieť a každá do toho dozreje v inom veku. A vtedy si to budeš užívať.

lolinka

A bývate spolu? Bývajte spolu min. rok, tak sa najlepšie spoznáte. Choďte spolu na dovolenku, tam môžete tiež spoznať partnera z inej strany, ako ho poznáte. Nie je sa fakt kam ponáhľať, obaja ste mladí a času máte dosť. Nenechaj sa do toho vnútiť ak sa na to ešte necítiš. Porozmýšľaj, kedy by si ty chcela svadbu a dieťa a potom sa skúste dohodnúť na nejakom kompromise.