Ahoj. Mám priateľa, s ktorým som už dlhšie, mám ho veľmi rada, viem, že aj on mňa a už by som sa s ním chcela milovať. Priateľ je do mňa zamilovaný, je ku mne dobrý, stará sa o mňa, vždy si ma vážil. Viem, že by ma priateľ neopustil ak by som náhodou bola tehotná, viem si ho predstaviť ako muža, s ktorým by som si založila rodinu. Len mám obavy.
Ako vnímate sex/milovanie vo vzťahu? Neviem prečo, ale bojím sa, že si ma prestane vážiť a skôr ma bude brať ako ženu na sex, aj keď viem, že ma bude mať stále rád. Zmení sa niečo v našom vzťahu, keď sa už takto intímne zblížime? Vďaka.
Ako muži vnímajú sex vo vzťahu?
Ernesto
áno, viem, že ma má skutočne rád, inak by so mnou nebol. A poviem Vám pravdu ja sa nebojím tak toho, že by sa na mňa vykašlal, ale toho, že by ma nakazil niečim. Viem, že spával s hocijakými aj ja jednu noc a mne sa to hnusí doslova. Je iné, keby mal vzťah, ale on nemal. Ja viem, že keď budeme mať kondóm, že sa chránim. Ale pred HPV ma nič neuchráni. A ja si neviem predstaviť, že by som kvôli chlapovi musela zniesť nejakú pohlavnú chorobu a on si už užil.
Ernesto - s tou priatelkou, co si s nou spal "az" po 11 mesiacoch ste este spolu?
Kazdy chlap ma inu hranicu, kedy zacne dievca povazovat za lahku a prestane ju respektovat. Napr u mna je to mesiac. Ak by "dala" skor, tak uz mam sam na sebe odskusane, ze taku uz by som podvedome povazoval za cundru.
Ale mal som presne taku holku ako ty. Bala sa sexu, bala sa otehotnenia, bala sa vlastne vsetkeho. Tiez 22r a tiez panna. A tiez to argumentovala kostolom a svadbou. S nou som nakoniec spal az po 11 mesiacoch.
Poradim ti velku zivotnu pravdu: neni nic dolezitejsie pre rozhodnutie ano/nie ako LASKA. ziadne manzelstvo, ziadny farar, nic ... alebo si myslis, ze ked podpises nejaky zdrap papiera a zmenis si priezvisko, tak preprogramujes mozog chlapovi v tej sekunde a zrazu mozete mat sex aj ked ta nemiluje? Vzdy je cistejsi sex z lasky a bez manzelstva ako sex bez lasky v manzelstve.
1/ AK TA MILUJE, tak milovanie vztah utuzi, spevni, je krasne. Ak milujucemu chlapovi nedovolis, aby sa s tebou miloval, tak to vztahu skodi. Mna to frustrovalo do takej miery, ze som zniceny odisiel od priatelky ... vtedy videla, ze o mna prichadza, tak sme sa spolu prvykrat milovali ... bolo to z lasky a bolo to krasne. Neexistuje lepsi sex ako z lasky. Zazil som ich par len tak, i na jednu noc a aj ked to boli najvacsie divosky a boli omnoho skusenejsie co sa tyka samotneho sexu, tak nikdy to nebol tak krasny zazitok ako s priatelkou, ktoru som miloval. A ta bola teda co sa tyka sexu drevo, ale to vobec neprekazalo.
2/ AK TA NEMILUJE, tak su obavy na mieste - moze ta prestat respektovat. Ale nalejme si cisteho vina: bol by s tebou rok? V dnesnej dobe? Ked moze fuknut kazdu druhu?
pokial sa na to necitis tak do toho nechod
ach dievča, ty aj vnímaš trochu čo píšeš? "a to tiez pochybujem ze by tak dlho (3r) so mnou vydrzal (bez sexu)." Vieš o tom, že vzťah je o dvoch, nie len o chlapovi? A či vám vzťah krachne alebo vydrží závisí od množstva vecí, nie od sexu.
Súhlasím s Jaxom a 0večkou - ty sa sexu bojíš. Je to pre teba strašiak, niečo ponižujúce, nechutné a zlé. Kým TOTO v sebe nevyriešiš, tak máš so sexom problém TY a je jedno ako ho vnímajú vo vzťahu muži.
Ako vnímaš sex ty? A prečo ho chceš, keď tvoja viera hovorí niečo iné? Chceš sa s ním milovať len preto aby ťa neopustil?
.
Ak si raz "vegetariánka" (obrazne povedané), tak sa netlač k mäsožravcom. Nič ti to nedá. Nedokážeš si to vychutnať, oceniť chute, vône...
veronika000 presne tak! pekne sa zoberte a nieze vam ten sex potom bude robit radost... pekne zhasnut svetla vypocitat plodne dni a cez tie max 2x pri zhasnutom svelte a pod perinou. 5min vam musi stacit a nie aby ta pritom oblapaval.
Tak ako vidis, ja muzi maju na to rozny nazor, pre teba je dolezite aky nazor ma ten tvoj....
Ak je to medzi vami take intenzvne, ze by si s nim aj spavala, tak nebude problem sa s nim o tom vazne porozpravat. Povies mu presne to, co si napisala sem - svoje nazory z moralneho aj praktickeho hladiska a uvidis co na to on.
neviem dost uvazujem ze s nim zacnem spavat az kym by nevadilo keby som otehotnela ale to mozu byt dalsie 3 roky. a to tiez pochybujem ze vi by tak dlho so mnou vydrzal.
jojo to je uplne bezny scenar.. chodis s chalnom 5 rokov vsetko v pohode a potom sa s nim vyspis... to je ale osudova chyba lebo od tej chvile ta ma za kurvu saq ktora cudna dievka sa s niekym vyspi pre svatbou???
sme spolu rok a budem mat 22. toto co tu dal filiptt som citala a preto som zacala pochybovat o ucte a respektovani.
urcite by som sa s nim nemilovala bez ochrany. uprednostnim kondom a prerusovana suloz a tiez neplodne dni. tanletky brat nechcem, mam vsetko v poriadku tak si to nechcem tym svinstvom pokazit. len dufam ze to bude dostatovna ochrana.