Ako muži vnímajú sex vo vzťahu?

Príspevok v téme: Ako muži vnímajú sex vo vzťahu?
veronika000

Ahoj. Mám priateľa, s ktorým som už dlhšie, mám ho veľmi rada, viem, že aj on mňa a už by som sa s ním chcela milovať. Priateľ je do mňa zamilovaný, je ku mne dobrý, stará sa o mňa, vždy si ma vážil. Viem, že by ma priateľ neopustil ak by som náhodou bola tehotná, viem si ho predstaviť ako muža, s ktorým by som si založila rodinu. Len mám obavy.
Ako vnímate sex/milovanie vo vzťahu? Neviem prečo, ale bojím sa, že si ma prestane vážiť a skôr ma bude brať ako ženu na sex, aj keď viem, že ma bude mať stále rád. Zmení sa niečo v našom vzťahu, keď sa už takto intímne zblížime? Vďaka.

Takze

Tu rozpravku o troch psychologickach si nechaj pre Dancuľa a nie pre tu dospelych ludi.Ty si sama vyhovorka ako tu uz bolo spomenute.Bojis sa ze sa mu zhnusis,ze ta nakazi chorobami,nemas chut,nechces,studujes,otehotnies...Ty sa chod este hrat na piesok.

mam56

Sex and relationships are only a loss of time and money according to the nowaday´s way of life. This philosophy is a nonsens, too.
Today is everything a nonsens. Nothing makes sense. Maybe only the investment into one´s own children:-)

veronika000

Navštívila som už 3 psychologičky - aby som sa zbavila strachu. Ale ony mi v podstate nikdy nevedeli pomôcť, vždy to nakoniec skončilo tak, že rozhodnutie je len na mne samej. Je to pravda, ale nikdy ma takáto odborná pomoc neposunula ďalej.
Ako vidím, každý tu má na sex iný názor. Uvedomujem si, že sex do vzťahu patrí, ale keďže priateľa odmietam, tak možno nie som ešte vyzdrelá na vzťah. Študujem právo na VŠ a mám ešte rok a pol do štátnic. V podstate aj z toho dôvodu tens ex odkladám. Neodpustila by som si tehotenstvo počas školy. Na potrat by som nešla a viem, že by som svoje úsilie, čo som dala do 8-ročného gympla a VŠ štúdia musela pozastaviť. A som sa rozprávala aj so sesternicami, ktoré majú rodiny a aj so staršími kamarátkami, tak mi povedali, že sex je veľká zodpovednosť a že keď sa toho bojím z toho dôvodu, tak nemám pokúšať osud a mám počkať aspoň kým neskončím školu a mám sa vykašľať na priateľove potreby, lebo nie sme manželia a nie je to moja ,,povinnosť". Takže to predsa odložím, a často s priateľom nemáme takú možnosť, aby sme spolu spávali.

Filip TT

Ernesto: ten rozdiel medzi sucasnostou a minulostou je antikoncepcia ,interupcia a interupcna tabletka.

Sex teraz maju ludia, ktori by si nevedeli slubit, ze spolu vychovaju deti ktore pocnu a zostanu spolu do smrti. Kedysi si zena nemohla dovolit zostat slobodna matka a riziko, ze sa nou stane pri pravidelnom sexe bolo velke. Preto sa do toho zeny nesli.

Muz sa najprv musel zaviazat manzelstvom az potom sa mohlo ist na vec.

Teraz je sex oddeleny od plodenia (aj ked nie na 100%), zobrat interupcnu tabletku, ist na interupciu alebo byt slobodou matkou nie je problem, preto aj zeny suhlasia s mimomanzelskym sexom.

No a preto, ze zo sexu nie su deti, mozu ako pises do 35 prejst niekolkymi vztahmi, vystriedat x partnerov a zazit depresiu stredneho veku zo svojho zivota. Tento svoj model potom ponuknu mladej panne, ktora vynimocne rozmysla o tom, ako si zariadi zivot.

Ernesto, sex mohol prehlbit medzi vami vztah, lebo to presne sex robi, ale neplati to tak celkom. Poznal som jeden par na VS. Obaja boli veriaci a chceli si sex nechat do manzelstva a ked uz boli zasnubeni, tak to spravili. Nasledne pocitili voci sebe antipatiu a zrusili planovanu svadbu. Dost dlho potom hladali naspat k sebe cestu. Zaslapat v sebe ten ideal sa nemusi vyplatit. Mozno aj ta tvoja dievcina s tym rozporom vnutri bojovala. Nemyslim si, ze tym, ze sa s tebou prvy krat vyspala, ze sa s tym vyrovnala.

Ernesto

FilipTT: spravne si si domyslel, uz nie sme spolu ... ale co ta mozno prekvapi, tak ma opustila ona. A to milovanie nas vztah posunulo hodne do hlbky, bol to spravny krok. A ako hovorim, jedinym kriteriom pre milovanie je LASKA, nie dovera v Boha a jeho plany.

Co sa tyka dogmy, tak si treba uvedomit, ze ta vznikala okolo roku 300, kedy sa manzelstva uzatvarali vo veku 18 rokov. Bola to proste ina doba. Takze sex bol tabu do 18ky, nie do 30-35 ako je to dnes bezne pre prve manzelstvo. V tej dobe mali 22 rocne zeny kludne uz aj dve deti a odsexovane viac ako sa mne v tom veku mohlo len snivat. Zaroven manzelstvo bolo velmi casto dohodnute uz od detstva, takze je normalne, ze do manzelstva mali ist tito ludia cisti a nemali spavat s niekym, pre koho neboli urceni / dohodnuti. Predstavte si, ze tam od susedov dcera ma byt vasa nastavajuca ked dosiahnete 18 a ona si to veselo od 15tich rozdava s chlapcom z vedlajsej dediny. To by bola vesela svadba :)

kafe

0večka,
uff, musela som sa strašne ťažko zamyslieť nad odpoveďami (a NEveľmi sa mi chcelo, lebo sú to aj tak bláboly). Láska je pre mňa tak ťažká a abstraktná, že fakt neviem, čo to je. Ale dá sa cítiť a možno najbližšie k nej má radosť. Od kedy prestáva kamarátstvo/sympatie a začína láska - haha :) neviem. Naozaj to treba nejak striktne rozdeľovať? To človek cíti. Prečo by sme nemohli mať sex na jednu noc? Nuž, kto chce môže mať kľudne sex na jednu noc. Ale je to ako jesť studené jedlo - niečo si do seba napchal, ale mohol si mať a vychutnať si oveľa viac. Je to ako uvoľniť sa, tešiť a blázniť len pod vplyvom drog a alkoholu - ano dá sa to, ale bez toho je to.. hm.. bože, použijem také trápne slová ako že - plnšie, skutočnejšie. LENŽE. Život sme nedostali len preto, aby sme zachytili jeho hĺbku a robili veci iba naplno. Tá rôznorodosť, plytkosť má v tejto dobe svoj zmysel a je dobrá. Vďaka nej sa "hýbeme v spirále" kdesi... bohvie kde (ja si myslím že k dobe, kde bude telepatia normálna a budeme sa učiť teleportovať:). V podstate platí jediné, byť sám sebou (čo je trochu ťažšie, lebo každý má šrámy na duši a vníma veci trochu pokrivene, reaguje a chová sa kvôli zraneniam blbo), aspoň ako tak vyrovnaný a ísť si za tým, čo chcem a po čom mi srdce piští - s láskou. Mno, trochu som uletela, ale nevadí. Anjelik je lepšia v týchto veciach.

Filip TT

Podla mna sa tvoj priatel vyjadril uplne korektne - chce ta ale nemas to robit kvoli nemu.

Pozri ak veris v Boha aspon tak, ze mu doverujes, ze ma pre tvoj zivot plan, tak veris, ze ma pre teba aj muza (ak je tvojim povolanim manzelstvo). Je to muz, ktory ta neopusti a zostane s tebou do konca zivota. Svojho alebo tvojho. Oplati sa byt verna pre toho muza.

Vsimni si svedectvo, co tu napisal Ernesto. Napisal, ze mal dievca, ktore malo tiez idealy ale upustila od nich, ked sa zdalo, ze ju Ernesto opusta. Zo sposobu akym o nej Ernesto pise usudzujem, ze je uz tiez ex. Nema ani Ernesta ani idealy.

Ak je tvojim buducim manzelom tvoj priatel, neopusti ta kvoli tomuto. Ked sa rozpravas s Bohom mozes mu povedat presne toto: ja dodrzujem vernost svojmu manzelovi, tak ako si to ziadas a do Tvojich ruk porucam vztah so svojim priatelom. Ak je to moj manzel, tak nam prosim daj tu milost...

Keby ste sa za svoj vztah prihovarali u Boha spolocne, spoznali by ste aka to je emocionalna sila. Myslim, ze take nieco ako byt ti neverny by nedokazal byt, ani by si s tym nepocitala....

veronika000

Áno, uvedomujem si, že mám veľkú výhodu, že priateľ je tolerantný, ale to tiež nebude donekonečna alebo si niekoho nájde bez toho, aby som to vedela (ale myslím, že on taký nie je, ale predsa je to chlap). A neviem či on je taký, že je rád, že do toho nejdem. Skôr si myslím, že je len veľmi trpezlivý (čo vidím aj v iných veciach), ale už mi povedal, že by to rád chcel, ale nemám to robiť kvôli nemu, ale kvôli sebe. Ale ja to kvôli sebe teraz nechcem.

Filip TT

Veronika, vyzera to tak, ze tvoj priatel odtrhol este len pucik, ktory potrebuje cas aby sa rozvinul do kvetu.

Podla tejto diskusie je vidno ze sa este len hladas, vytvaras si postoje a takpovediac sa rozpozeravas po svete dospelych.

Mas vyhodu, ze mas tolerantneho priatela. Ono je tiez pravdou, ze vela muzov, ktori mali mnozstvo partneriek, nakoniec chce zakotvit pri "nevinnom" dievcati. Cenia si na nom prave to. Toto ti on samozrejme vesat na nos nebude, ale je mozne, ze je tiez tento pripad. V takom pripade si robis zbytocne hlavu, lebo prave to ze nejdes do toho bez rozmyslu je to, o co mu ide.