Túto otázku si kladiem takmer každý deň. Prečo ma nikdy nikto nedokázal milovať?
Od okolia neustále počúvam slová o tom, aká som vraj veľmi krásna, milá, pôvabná.....Ale popravde môžem tomu uveriť, keď mi všetci neustále hádžu polená pod nohy, ľudia ma nemajú radi... A muži už vôbec nie. Najmä v spoločnosti ma obchádzajú, dokonca si zo mňa robia žarty - a nie také, ktoré by som dokázala prehryznúť, ale také, ktoré naozaj zabolia...
Vo všeobecnosti - ak sa na mne nemôžu zasmiať, ignorujú ma a úplne prehliadajú.Neviem, niečo zlé vyžarujem? Ja už neviem čo mám robiť...
Prečo ma nikdy nikto nedokázal milovať...?
... a motno je len problem v tom, ze posobi na ludi dost namyslene a povysenecky a preto sa k nej tak spravaju. Ja poznam take netykavky, vecne vazne, nepoznaju humor, srandu, a cely svet sa musi tocit okolo nich a ich osobnosti..
.. jezis, ludia vy ste ale naivni... slecna sa tu odfoti v spolocenskych satach, upravenych vlasoch, nalicena,cool nausnicami a nahodi zboka siroky usmev a uz ste z nej cely paf. V takejto poze sa ja zo skaredeho kacatka stane krasavica. Nech sa sfoti v teplakovej suprave, nalicena len jemne, s rozcuchanymi vlasmi a s miernym usmevom a potom nech tu da foto. Takto nastajlovane sfotena je kazda na fotke pekna.
....O.K. mozno som jej v predchadzajucich prispevok odpovedal trosku surovo ale zase lepsie je jej povedat pravdu narovinu ako jej klamat aka je pekna a co jej to pomoze?
anjelik * - áno pravdu máš opäť ale len si ma doplnila. Môže to byť tak, ako píšeš ale aj nemusí. Nie všetko na svete sa deje cez pochopenie, nie všetko. Aj tá práca môže byť 3x 5x a stále nájdeš len odpad, kde ťa využívajú. Aj na dobrú prácu potrebuješ buď šťastie alebo kontakty. Každý nemá rovnaké možnosti. No ľudia by sa nemali snažiť len do rámca svojich možností a pochopiť, že ďalej sa už nedá ale mali by ich prekonávať. Ja som nikdy netvrdil, ako píšeš, že len ,,tí druhí,, sú ,,zlí,,!!!
Samozrejme treba sa na všetko pozrieť objektívne a to ako ľudská bytosť ,,čisto subjektívna,, ja nedokážem. No ale pracovať niekde za 200 eur 13 denne bez dňa voľna, tak.... Ale toto je len môj prežitý príklad, môže to byť úplne inak a tak, ako píšeš ty.
Lenže svet nie je čiernobiely a neplatí v ňom len buď - alebo!!!
Takže tak Andelík :) Čo ak sú naozaj vôkol nás také bytosti? Mám tráviť život s nimi, alebo sa pokúsiť nájsť bytosť, ktorá viac pasuje ku mne ako k človeku?
Si naozaj krásne mladé dievča, len máš smutné oči. Vidno, že ťa niečo trápi. Zrejme si introvertka, podľa toho čo píšeš, snažíš sa byť milá a s každým vychádzať v dobrom, chýba ti bojovnosť a schopnosť presadiť sa. V dnešnom svete sa žiaľ, introvertnosť moc nenosí, títo ľudia sú podceňovaní, hoci neprávom. Ja sama som introvertka, takže viem, aké to je. Ty si asi ešte v pubertálnom veku a vtedy bývajú ľudia ešte veľmi povrchní a často ponižujú tých, ktorí sú tichší či nejakým spôsobom iní. Ale aj títo ľudia keď raz dospejú, väčšina z nich dostane rozum a prestanú sa k druhým správať takto nepríjemne. Ty si nájdeš svoju skupinu ľudí, ktorí ti budú blízky a budú ťa mať radi takú, aká si. A aj priateľa si určite nájdeš, niektorým mužom vyhovujú práve introvertky a extrovertky čo ustavične niečo kecajú im idú skôr na nervy. Každý je iný, ale ty si plnohodnotný človek, nie si o nič menej ako hocikto iný a nájdeš si svoj okruh ľudí. Skús trénovať asertivitu, kúp si nejaké knihy o tom. Sú rôzne psychologické knihy o tom, ako na sebe pracovať, ako byť asertívnejší a ako keď na teba niekto slovne útočí im správne odpovedať. Tak, aby si na nich ani neútočila a ani ťa to nezraňovalo, aby tí ľudia postupne prestali cítiť potrebu ti ubližovať. Dôležité je hlavne nedať na sebe najavo, že ti to ubližuje, lebo pre nich je to ako voda na mlyn, skôr sa to snažiť obrátiť na žart.
Elisa, nejak mi stále u teba chýba to, že si ešte ani raz nespomenula, koho ty miluješ, Stále opakuješ, že sa snažíš byť milá, vedome neubližuješ. Ale, snažíš sa aj tých plytkých ľudí okolo pochopiť? Že prečo sú takí plytkí, prečo nie sú schopní teba pochopiť? Ako nič v zlom, ale logika nepustí. Ako môže plytký človek pochopiť hĺbku? Donekonečna tu prcátko opisuje obrovsky ťažký údel ľudí, ktorí sú odlišní..ale to je predsa každý, nenájdu sa identické bytosti, ale nájdu sa bytosti, ktoré pochopili jedno, že tí druhí sú tu na to, aby cez nich poznávali to, čo sami v sebe zatiaľ nemajú. Skritizovali ste hneď prvý príspevok, ale podľa mňa nebol vôbec urážlivý, skôr vecný..krása nie je predsa len vo výzore, ale aj vo vnútri. Tak darmo budeš na niekoho pozerať, kto má všetky atribúty zlatého rezu..ty ho nevidíš, vidíš len svoju predstavu o ňom..Tá je prísne individuálna..možno aj tí ľudia okolo teba neboli až tak zlí a plytkí a povrchní, ale ty si ich tak hodnotila. Zase trikrát meniť prácu a všade je len odpad? Asi by som začala upratovaním v sebe. :o)
Je jednoduchšie hľadať niekoho, kto nás bude chápať a velebiť ako byť tým, čo chápe a velebí. Len to druhé nám dáva slobodu byť s hocikým, hocikde a v hocičom a stále byť sám sebou. :o)
Mesacny princ krasne opisal povahu introvertov. Myslim,ze k nim patrim aj ja. Preco? Tiez som nikdy nezapadala do kolektivu,bola som ticha,neznasala som tzv plytky humor, v praci som nechapala tzv nevinne sexualne narazky... Teraz pracujem v skolke a tie ucitelky tam,to je hrozne,az na par vynimiek mam pocit,ze na mna pozeraju ako na idiota,jedna sa mi dokonca ani neodzdravi,a to som im NIKDY nijako vedome neublizila. Tak,ako pise Elisa,snazila som sa k nim byt vzdy mila. Ja ale vidim,ako na mna pozeraju,obcas si neodpustia posmesnu poznamku na moju osobu aj predomnou a ani nechcem vediet,co rozpravaju za mojim chrbtom. Som proste trosku ina ako vacsina ludi. Napriek tomu mam par takych priatelstiev,za ktore by som dala ruku do ohna. Mam milujucich rodicov,s ktorymi mam ten najkrajsi vztah. Dva a pol roka mam priatela,s ktotym sa velmi lubime. Tiez som predtym parkrat narazila na chlapov,ktorym slo len o to jedno. Tiez asi niesom ktovie ako krasnaa. To neviem posudit
Len ti chcem mila Elisa povedat,aby si sa nevzdavala. Naozaj si krasna zena a verim,ze mas aspon par blizkych ludi,s ktorymi si naozaj rozumies. Na ostatnych kasli ako ja :-) Prajem ti vela stastia
Si krasna,mlada,sympaticka, mas vsetky plusy na svojej strane.
Tak nefnukaj a trosku trpezlivosti. Laska sa neda naplanovat. Ta prichadza necakane,a hlavne niekedy v tej najnahodnejsiej situacii.
ver ze si ta najde, uz coskoro.
tak hlavu hore,
(mat tak o 20 rokov menej idem si po teba.)
Radšej hľadať lupou, ako brať všetko, čo príde.
Tu je vidieť presne príklad introverta a extroverta a ako týchto ľudí spoločnosť doslova ignoruje. Jednoducho ich títo ľudia nikdy nepochopia, pretože introverti sú vývojovo diametrálne ďalej. Neholdujú plytkému humoru, veľakrát nechodia na plytké zábavy alebo sa nemajú o čom baviť s ľuďmi v ,,dnešných,, partiách a s tými, kde je ich ,,viac,,. Jasné, každý nosí masku a niektorých introvertov by ste nepoznali ani keby s nimi pijete pivo ale pre toho človeka je nesmierne ťažké sa pohybovať v dave plnom ľudí a cítiť sa osamelo. Citliví a vnímaví ľudia majú všetci tento problém. Ostatní majú život ,,na háku,, a berú čo príde a s kým to príde. Ale musia byť aj takí ľudia a a aj takí. Inak by nebola na svete rovnováha. Dám sem príklad - predstavte si, že ste muž a páči sa vám kapela Kelly Family - no nehorázne niečo ak väčšina počúva niečo iné, návod nepustí a hotovo. Ste vyradený, ako človek zo spoločnosti tých, ktorí také nič nepočúvajú...no to je len jeden z príkladov.
Prečo ma nikdy nikto nedokázal milovať? No a zamyslela si sa nad tým, že to má možno dôvod? Že si sa nepohybovala v spoločnosti, ktorá by to, čím disponuješ ocenila a niekto by sa do teba zamiloval?
A je vôbec niečo, prečo miluješ samú seba? Ak to existuje, tak to nevzdávaj a určite nájdeš niekoho, kto to bude milovať :) Ja si tiež najskôr počkám. Možno ešte veľa rôčkov prejde a možno nikoho takého nenájdem za celý život. Kto vie
Ked to tu tak čítam, tak by som povedal, že v našom kolektíve si celkom obľúbená.