Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Obsedantno - kompulzívna porucha, som na dne, nezvládam to

Príspevok v téme: Obsedantno - kompulzívna porucha, som na dne, nezvládam to
loserwithstupidmind

Zdravím.

Som na dne z toho ako sa každý deň snažím bojovať so svojimi vlastnými myšlienkami. Nezvládam to, je zo mňa troska bez vidiny lepšej budúcnosti. Mám 16 rokov a táto choroba sa zo mňou ťahá od mojich 13 rokov. Ku psychológovi ísť nechcem, mám z toho strach, nechcem o svojom probléme rozprávať. O OCD nevedia ani moji rodičia, ktorí by mi ani neverili, lebo ich už natoľko poznám. Nechcem skončiť na liekoch, ani chodiť na terapie, lebo to ešte viac umocní vo mne pocit, že som obyčajný stroskotanec, ktorý celý svoj život bude bojovať so šialenými myšlienkami. Neustále ma napádajú myšlienky, ktoré sú úplne nezmyselné, neprajné, napr.že niekoho preklajem, že niekoho urieknem, že potom niekto ochorie, že sa stane niečo zlé, že niekto havaruje...bojím sa svojím pohľadom, alebo svojimi myšlienkami niekomu počarujem. Samozrejme, že k žiadnemu človeku nepociťujem zášť, na nikoho nežiarlim, ale aj tak ma napádajú tieto hrozné myšlienky. Stále sa modlím rôzne modlitby ktoré sa týkajú zrušenia prekliatí, stále prosím Boha o odpustenie, nech sa na mňa nehnevá, že ma takéto myšlienky napádajú. Ja nikomu nechcem ublížiť, ale naozaj nedokážem pochopiť, prečo práve mňa, ktorá sa snaží ľuďom pomáhať, napádajú takéto hrozné myšlienky. Strašne sa bojím, že ozaj aj napriek zrušeniu týchto prekliatí a neprajných myšlienok sa stane...pritom tie myšlienky sú nelogické, nepravdivé, úplne ale úplne bludné, furt ma otravujú a kazia mi život. Nevládzem sa xyz razy modliť, už ma unavuje to isté opakovať dookola, nie je to normálne, ja si to plne uvedomujem, ale ten strach a tie hlúpe myšlienky ma ale predsa napokon donútia sa furt modliť, lebo sa ozaj bojím že sa niečo stane. Neviem, ako mám tie myšlienky zastaviť...prečo musím takto trpieť? Obmedzuje ma to v učení, aj na školských záchodoch sa modlím, je to HROZNÉ. Pomôžte mi prosím Vás.

Filip TT

Mila zakladatelka temy, hovoris, ze s ocd je to uz lepsie, ale s preklinacimi myslienkami je to stale take iste. Z toho usudzujem, ze myslienky zostali, ale uz sa tolko nemodlis.

To ze sa nemodlis, to si predsa chcela dosiahnut, to sme ti tu vsetci radili, tym ze sa nebudes tymi myslienkami zaoberat, tym by sa mali oslabit.

Predpokladam, ze sa ale chces modlit tak normalne pre klud svedomia, nie pre to ocd. Potom mas teraz dobru prilezitost, lebo nasledujuca nedela je Nedela bozieho milosrdenstva. Tento sviatok nevymyslel clovek, je zvestovany, Je urceny ako nadej pre zufalych.

K milosrdentvu Boziemu su dve silne modlitby.

Litanie k Boziemu milosrdenstvu. To sa ti myslim bude pacit, su tam krasne slova, za kazdou invokaciu sa hovori doverujem v teba:

www.misie.sk

Dolezitejsia je vsak Korunka k boziemu milosrdentvu. Modli sa ju raz denne do toho sviatku, my to tiez tak robime:
www.ruzenec.sk.rosary-prayers.eu
www.youtube.com

:)

tiezmamOCD

teda aby som to este upravila...lekari mi povedali ze oci su ok a o tych zableskoch v ociach a podobne sa vyjadrili v ramci poucenia pacienta nie preto, ze by tam nieco nasli. lenze ja som si to zobrala k srdcu a zacala sa pozorovat . prepacte ak som mimo temy ale som fakt zufala

tiezmamOCD

Dobry vecer. Pisem sem zas ale je to preto ze prezivam svoje najhorsie obdobie zivota. Uz som tu neskor v teme cosi pisala tak ma napadlo znova napisat, aj ked viem ze rady asi nedostanem, citim sa ako strateny pripad ale mozno by mi vedel niekto povedat ako sa mam zachovat, ako to prezit.
Co sa tyka obsesi a kompulzi citim ze som sa z nich dostala. Ked ma nejaka taka myslienka napadne uz viem ze je to len myslienka a ze nemam mat strach. Problem je teraz niekde inde. Ani neviem ci je to OCD alebo uz nejaka ina porucha. Obcas mam strach z nejakej choroby.Kedysi som sa napriklad neskutocne bala, ze dostanem alergiu a udusim sa. Dokazala som vtedy nejest cely den len preto,aby som sa nezblaznila od strachu ze mozem dostat alergiu. Este doteraz nezjem ziadne orechy aj ked nikdy som na ne alergiu nemala ale strach mi to nedovoli. A ked sa niekedy premozem tak este asi hodinu si citim hrcu v hrdle a pocit dusenia sa ze uz ani neviem rozlisit ci su tie priznaky prave alebo si ich len vymyslam. No ale to bol len priklad. Teraz ma trapi cosi uplne ine. Uz som tu pisala ze mam strach z oslepnutia. Zacalo to asi pred rokom, skratka som dostala uzkost ze co ak by som oslepla, ze by to bolo strasne. Ten strach ma totalne pohltil a zacala som hladat informacie o chorobach. Na druhy den som uz skoncila u ocneho lekara on povedal ze oci mam v poriadku. No ale zaroven mi aj povedali ze je nebezpecne ked v ociach vidim iskry alebo zablesky, ze to moze zmanenat ze sa mi odlupila sietnica. Od vtedy nerobim nic ine len som v strese a pozorujem na sebe kazdu zmenu, je to neskutocna uzkost co zazivam a aj ked nechcem, mne sa skutocne obcas pred ocami zableskne. Tie blesky si nevymyslam lebo ich vidim, je to ine ako s tym pocitom dusenia sa. Vidim ich hocikedy ked zaspavam, aj ked nic nerobim citim sialenu uzkost. Odvtedy som uz mala u lekara opat a vysledky su vraj ok, ale strasne sa bojim ... uz sa v nicom nerozumiem. Prosim vas poradte mi co mam robit... co by ste robili vy?

loser*

Ocd je uz celkom lepsie na tom..len ma priserne trapi ze mam stale tie myslienky o prekliati...to ma velmi trapi..preto ci nepoznas nejaku modlitbu...

Filip TT

nezaoberaj sa nim, to presne potrebuje, to ho motivuje

To ja ako tvoja ocd, ta tiez potrebuje aby si sa nou zaoberala a riesila ju, to je to, co ona potrebuje.

Tento neznamy je tu na to dobry, aby ti to nazorne ukazal, ako funguje ocd.

loser*

Aj by som uprimne tipovala na Salmonellu ze tu zas otravuje a pise prispevky pod mojim menom :) niekto sa vyziva v otravovani ludi cez internetove fora, ake smutne :) kazdopadne karma je zdarma, takze aby sa ti drahy neznamy tiez nestalo daco podobne a aby si najvacsim sasom nezostal ty :) smutne, ale co sa da od dnesnych ludi ocakavat :) nebojsa, po vzostupe pride pad :)