Obsedantno - kompulzívna porucha, som na dne, nezvládam to

Príspevok v téme: Obsedantno - kompulzívna porucha, som na dne, nezvládam to
loserwithstupidmind

Zdravím.

Som na dne z toho ako sa každý deň snažím bojovať so svojimi vlastnými myšlienkami. Nezvládam to, je zo mňa troska bez vidiny lepšej budúcnosti. Mám 16 rokov a táto choroba sa zo mňou ťahá od mojich 13 rokov. Ku psychológovi ísť nechcem, mám z toho strach, nechcem o svojom probléme rozprávať. O OCD nevedia ani moji rodičia, ktorí by mi ani neverili, lebo ich už natoľko poznám. Nechcem skončiť na liekoch, ani chodiť na terapie, lebo to ešte viac umocní vo mne pocit, že som obyčajný stroskotanec, ktorý celý svoj život bude bojovať so šialenými myšlienkami. Neustále ma napádajú myšlienky, ktoré sú úplne nezmyselné, neprajné, napr.že niekoho preklajem, že niekoho urieknem, že potom niekto ochorie, že sa stane niečo zlé, že niekto havaruje...bojím sa svojím pohľadom, alebo svojimi myšlienkami niekomu počarujem. Samozrejme, že k žiadnemu človeku nepociťujem zášť, na nikoho nežiarlim, ale aj tak ma napádajú tieto hrozné myšlienky. Stále sa modlím rôzne modlitby ktoré sa týkajú zrušenia prekliatí, stále prosím Boha o odpustenie, nech sa na mňa nehnevá, že ma takéto myšlienky napádajú. Ja nikomu nechcem ublížiť, ale naozaj nedokážem pochopiť, prečo práve mňa, ktorá sa snaží ľuďom pomáhať, napádajú takéto hrozné myšlienky. Strašne sa bojím, že ozaj aj napriek zrušeniu týchto prekliatí a neprajných myšlienok sa stane...pritom tie myšlienky sú nelogické, nepravdivé, úplne ale úplne bludné, furt ma otravujú a kazia mi život. Nevládzem sa xyz razy modliť, už ma unavuje to isté opakovať dookola, nie je to normálne, ja si to plne uvedomujem, ale ten strach a tie hlúpe myšlienky ma ale predsa napokon donútia sa furt modliť, lebo sa ozaj bojím že sa niečo stane. Neviem, ako mám tie myšlienky zastaviť...prečo musím takto trpieť? Obmedzuje ma to v učení, aj na školských záchodoch sa modlím, je to HROZNÉ. Pomôžte mi prosím Vás.

Filip TT

Nicoho sa nemusis bat.... naozaj.
Ziarlivost je uz zla vola, ty zlu volu nemas.

Nikoho nepreklinas, ked mu nechces nic zle. Tie myslienky nie su tvoje... bud pokojna, nie je to z teba.

loserwithstupid

Je mi luto ze tu na fore otravujem normalnych ludi. Mrzi ma to. Mna fakt mrzi ze mam take hnusne myslienky, je to hrozne. Dokonca som aj citala, ze prekliatie je aj neumyselne - napr.ziarlivost, atd. Samozrejme uz to nechcem rozmazavat, ale aj ked sa modlim modlitby za zrusenie prekliati, tak dokonca aj pocas modlitby ma tie myslienky otravuju. Potom musim tie modlitby opakovat aj 4x. :-(

Filip TT

Nemusis sa nicoho bat mile dievca, neumyselne prekliatie neexistuje. V skutocnosti sa o ludi bojis, snazis sa ich chranit, to znamena ze ich mas rada.

Pozri Jezis uzdravoval aj posadnutych, mozes celu vec zverit jemu, on sa uz postara o vsetko. Ty sa nemusis o nic starat....

Snaz sa si odpocinut a konat nieco telesne namahave. Zabehni si, zabicykluj, nie je taka zima teraz, alebo zaplavaj, uvidis, ze ti to pomoze. Alebo aspon chod na dlhu prechadzku po prirode.

loserwithstupidmind

Ale co ak som uz za tolke roky neumyselne niekoho prekliala? Zevraj sa tazko da prekliatia zbavit.

A posledne ma dennodenne bolí hlava a psychicky mi je zle :-(

Filip TT

Mile Bozie dieta, s tymi myslienkami nevyhrajes tymto sposobom. Tym, ze im venujes pozornost, tym ich totiz posilujes.

To co potrebujes, je sa od tych myslienok odosobnit. Tie myslienky jednoducho NIE SU TVOJE. Rozumies? Tie myslienky nevychadzaju z tvojich pohnutok - za nimi nie je tvoje chcenie, NEPOCHADZAJU Z TVOJEJ VOLE. Ty si len v ulohe divaka, ktory tie myslienky s udivom sleduje.

Kedze za tymi myslienkami nie je vola, nie je za tym umysel, tak tie myslienky su prazdne, nemozu nikoho prekliat, nemozu nic.

Tym, ze proti tym myslienkam bojujes, tak tym si ich privlastnujes - to su moje myslienky. To co musis urobit je:

1, zmierit sa s tym, ze tie myslienky prichadzaju a nepanikovat - to sa proste niekedy stava kazdemu cloveku
2, pri tych myslienkach si len pomysliet: toto nie je zo mna, to nie je moje, ja take nikomu neprajem, ja toho cloveka mam rada a zelam mu vsetko dobre
3, zit svoj zivot akoby sa nic nedialo - ziadne zamykanie sa na zachod, bod 2 uplne staci, tvoja pozornost nech smeruje inam, ako na tie myslienky

Ked tym myslienkam nebudes venovat pozornost, oni stratia ziviny, oni totiz ziju len z toho, ze sa nimi zaoberas. Ked sa nimi nebudes zaoberat, postupne zoslabnu.

A ako modlitbu ti odporucam toto:
sestrysvkriza.sk

Takze zapamataj si: ZIADNY BOJ ALE POKOJ.

OKP

Sama nemáš šancu s tým bojovať, to by si musela byť extra silná,a to už teraz dávno prekročilo hranicu, ktorú by si zvládla. Ja som si to tiež hovoril, až to skončilo tak, že som prišiel k psychiatrovi v dezolátnom stave, úplne v koncoch, takže mala by si ísť za ním, čím skôr, aspoň psychológom. A na psychiatriu a k psychológom nechodia nejakí blázni a podobne, niekedy sú tí ľudia viac v pohode,ako ľudia, s ktorými si bežne v živote a škole,keby som ja nevyhľadal pomoc doktorov, tak som asi na roky v ústave a nevyšiel by som ani z bytu. A to je skoro jedno, aká je to choroba, keď ťa to takto valcuje, nie je na výber. Ja bohužiaľ som nemal žiadne pochopenie u rodiny, ani sa ma nespýtali,čo mi je, ale sám som vyhľadal pomoc, teraz nie je doprovod nutný, čo viem, tak k psychológovi určite, minule som videl ísť takú asi 12 ročnú babu k psychologičke.

loserwithstupidmind

Aha, tak ozaj dufam ze tie myslienky nikomu neuskodia. Dost mi tieto myslienky ublizuju, verim ale ze sa z tohto dostanem dako. Od rana sa snazim nejako sa vyhybat ritualom, snazim sa nejako sa zamestnat, aby som opat neskoncila v zachode modliaca sa.

Je neuveritelne kolko ma kompulzie stali casu, niekedy som ozaj na zachode stravila az 2 hodiny, fakt je to hrozne, ako ma to nuti vykonavat tie kompulzie, aky je ten strach silny, ako sa fakt bojim ze niekomu tie myslienky ublizia. Napadaju ma myslienky o smrti, rakovine, o najroznejsich tragediach, velmi hnusne myslienky, bojim sa sama seba, nechapem ako ma to moze daco taketo napadnut, citala som vela clankov o prekliati, alebo o neprajnych myslienok, ze vraj aj obycajna zavist, alebo ziarlivost moze toho cloveka prekliat, alebo mu poskodit. Je to tazke bojovat takto, nechapem preco potom tolko ludi hlada pomoc od prekliati - nieco potom na tom musi byt. Casto som sa aj uprimne pomodlila (modlila som sa asi hodinu), ze ozaj vsetky tie hlupe myslienky odvolavam, ozaj mi po tej modlitbe odlahlo, ale po par hodinach uz som mala nutkanie k dalsiemu modleniu. Som taka krava. Ak sa daco stane, tak sa fakt zabijem.