Obsedantno - kompulzívna porucha, som na dne, nezvládam to

Príspevok v téme: Obsedantno - kompulzívna porucha, som na dne, nezvládam to
loserwithstupidmind

Zdravím.

Som na dne z toho ako sa každý deň snažím bojovať so svojimi vlastnými myšlienkami. Nezvládam to, je zo mňa troska bez vidiny lepšej budúcnosti. Mám 16 rokov a táto choroba sa zo mňou ťahá od mojich 13 rokov. Ku psychológovi ísť nechcem, mám z toho strach, nechcem o svojom probléme rozprávať. O OCD nevedia ani moji rodičia, ktorí by mi ani neverili, lebo ich už natoľko poznám. Nechcem skončiť na liekoch, ani chodiť na terapie, lebo to ešte viac umocní vo mne pocit, že som obyčajný stroskotanec, ktorý celý svoj život bude bojovať so šialenými myšlienkami. Neustále ma napádajú myšlienky, ktoré sú úplne nezmyselné, neprajné, napr.že niekoho preklajem, že niekoho urieknem, že potom niekto ochorie, že sa stane niečo zlé, že niekto havaruje...bojím sa svojím pohľadom, alebo svojimi myšlienkami niekomu počarujem. Samozrejme, že k žiadnemu človeku nepociťujem zášť, na nikoho nežiarlim, ale aj tak ma napádajú tieto hrozné myšlienky. Stále sa modlím rôzne modlitby ktoré sa týkajú zrušenia prekliatí, stále prosím Boha o odpustenie, nech sa na mňa nehnevá, že ma takéto myšlienky napádajú. Ja nikomu nechcem ublížiť, ale naozaj nedokážem pochopiť, prečo práve mňa, ktorá sa snaží ľuďom pomáhať, napádajú takéto hrozné myšlienky. Strašne sa bojím, že ozaj aj napriek zrušeniu týchto prekliatí a neprajných myšlienok sa stane...pritom tie myšlienky sú nelogické, nepravdivé, úplne ale úplne bludné, furt ma otravujú a kazia mi život. Nevládzem sa xyz razy modliť, už ma unavuje to isté opakovať dookola, nie je to normálne, ja si to plne uvedomujem, ale ten strach a tie hlúpe myšlienky ma ale predsa napokon donútia sa furt modliť, lebo sa ozaj bojím že sa niečo stane. Neviem, ako mám tie myšlienky zastaviť...prečo musím takto trpieť? Obmedzuje ma to v učení, aj na školských záchodoch sa modlím, je to HROZNÉ. Pomôžte mi prosím Vás.

loserwithstupidmind

Filip: Ja som ale citala ze to prekliatie moze vzniknut aj z obycajnych myslienok. Uz len to ze ma to VOBEC NAPADNE je podla mna dokazom toho ze som zly clovek. Lebo dobry clovek by taketo myslienky nemal vobec, a ak by ich mal, tak by ich hned zavrhol, a vobec by sa s nimi nezahraval tak ako ja :-(
Aku mam teraz istotu ze za tie roky tie myslienky niekoho neprekliali a ze sa nic nestane? Stale ma to nuti tie prekliatia zrusit, lebo sa tak citim lepsie ale len na chvilu. Neexistuje nejaka ucinna pomoc, ako to zrusit?

Filip TT

Stále sa bojíš, že niekoho bez svojej vôle prekľaješ?

Nebudem ti hovoriť, kedy má prekliatie silu, lebo by si sa bála, že presne to robíš.

Nemusíš sa ničoho báť, nepreklievaš nikoho, lebo nikoho prekliať nechceš. Tie myšlienky nie sú tvoje, ty si ich nepraješ, nemáš s nimi nčič spoločné. Sú ako počasie, nevieš ho ovplyvniť, len cítiš, že niekedy je búrka a niekedy jasno.

jedulka

velká nerovnováha = nic víc nic míň. Hlava plná myšlenek a strach z tech myšlenek ... a co dělá tvoje tělo ??? Zaměstnej tělo, choď ven na několika hodinové procházky, do přírody samozřejmě ! Tam se moc s lidmi nesetkáš, tudiš ti nic nebude evokovat "zlé" myšlenky a zatíží se tělo. Jednoduché a 100% účinné. Skus a nebudeš litovat !

Filip TT

Naozaj? Pozri ako si nazvala svoju temu a pozri aky nick si si zvolila....
Sama si poznas dobre svoju diagnozu. A co je na tom. Mas jednu z najbeznejsich psychickych poruch. Ja som mal asi 5 rokov depresiu....

Neboj sa kazdy si pripada byt trochu mimo...kazdy ma nejaku uchylku a slabost.

Filip TT

Salmonela ma pravdu, mala by si ist k psychiatrovi, lieci sa to liekmi.
www.psychiatriapreprax.sk
Ale je dobre ked si aj sama uvedomujes nezmyselnost toho, co robis a ked citis podporu od blizkych....

Salmonella1

chcem vidieť, ako to "zakazovanie si" funguje...
bohužiaľ, bez odborníka sa podľa mňa z toho nevyhrabeš, sama vidíš, že to nezvládaš, tu ti každý píše niečo iné, ale všetko sú to laici, ty potrebuješ niekoho, kto naozaj vie, ako z toho von..
budeš tu stále prosiť o pomoc a vyplakávať, ale stále sa budeš naďalej modliť, stavím sa o čo chceš, máš rozvinutú OCD a potrebuješ prosiť o pomoc na inom mieste-u odborníka.
Neposer si mladosť, alebo sa ti zdá, že tvoj život za niečo stojí, keď sa len trasieš od strachu a drmolíš modlitby jednu za sebou? V tomto veku máš byť šťastná a venovať sa rôznym veciam, medzi ktoré nepatria žiadne prekliatia a podobné veci, tak sa konečne preber a pochop, že toto tu ti nepomôže, že musíš ísť inam!!!

Filip TT

Nie, nekonaj ich, zakáž si to. Hovor si:

Nemusím nič konať, lebo tieto myšlienky nie sú moje. Nemám s nimi nič spoločné.

Ak sa chceš modliť tak si len hovor: Ježišu dôverujem v teba. A to čo ti už dal.

Budem sa za teba modliť aj ja, Neboj, dostaneš sa z toho a budeš slobodná. Uvidíš.