Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?

Príspevok v téme: Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?
Mimka1987

Ahojte. Potrebujem sa súrne poradiť. Už 3 mesiace trpím nevysvetliteľnými bolesťami. Začala sa to tlakom v očiach, postupne bolesť pravého oka akoby od nervov. Začala som hľadať na internete čo by to mohlo spôsobovať a dočítala som sa že krčná chrbtica. Začalo som ju precvičovať a skutočne ma začala bolieť. Neskôr som bola u liecitelky ktorá mi povedala že mám boreliozu. ked som si prečítala na internete o čo sa jedná, bolesť mi začala postupovať po celom tele. Čiže aj celá chrbtica a kĺby. Medzitým mi ešte povedali že môžem mať sjogrenov syndróm ktorý sa prejavuje suchostou slizníc. Skutočne som začala mať hrozné sucho v ústach a nedokázala som kvôli tomu spať. Mám z toho celého hrozné depresie, som slabá a mám problémy so spánkom. Prosím poraďte mi niekto čo môže byť na príčine. Môže to spôsobovať psychika? Ďakujem vopred za každú radu. ..

Mimka1987

Pre nika82...včera som volala s tetou a tá mi vravela že jej muž sa kedysi dávno za sociku liečil na boreliozu v nemocnici cca.pol roka na infuzkach...no vtedy to bolo zrejme ešte možné. ..zdravotníctvo v úplne inom stave ako dnes.... ale vraj mal obrovský flak na bruchu. ..ma to teraz napadlo že ty si spomínala flak na bruchu. ...

Mimka1987

Aj ja mávam výpadky pamäte a ťažko sa sústredím :/ ale ja verím že sa z toho všetci dostaneme...Všetko sa deje z nejakého dôvodu. ..človek sa proste celý zivot učí. Mňa to minimálne povahovo zmenilo o 180 stupňov, hodnoty, všetko. ..viem že keď sa z tohoto vyhrabem tak budem chcieť pomoc rozdávať niekde ďalej. ..tak ako ju dostávam ja teraz tak ju posuniem tým, ktorí ju budú potrebovať...

nika82

brain fog mavam ja :( pride na mna strasny utlm a ludia sa okolo mna rozpravaju a ja sa nedokazem zapojit do rozhovoru, len kukam ako retard. alebo si nepamatam hocico...

Jaa6

Spravila si moc dobre, ze si sa objednala k Dur. Ale na jednu vec som zabudol a tou je to, ze na liecbe ti moze byt poriadne zle, mozu nastat tzv. herxy - herxmeixnerove reakcie, vzniknu tym, ze ATB usmrcuju bakterie a tie vylucuju toxiny, ktore su skodlivejsie nez samotne bakterie. Ja som prvy mesiac liecby maval brutalne stavy, setko sa zhorsilo niekolkonasobne. Ale herxy su dobrym znamenim, ze liecba zabera. Dur. ti vsetko vysvetli. K ATB si kup kvalitne probiotika, dalej potrebujes NAC - N acetyl cystein, natokinazu - na odmaskovanie borelii. Mne je teraz lepsie, unava sa pomaly vytraca, oci tak nebolievaju aj ked dnes ma bolelo lave oko, ale naucil som sa s tym zit, cize bolest nevnimam - je to tazke. Borela drazdi nervy - preto tie bolesti a aj ich nici. Ja som mal tie rana pred liecbou fest hrozne, daj si urobit test CD 57, ja som mal pred liecbou iba 5, extremne nizka hodnota, no mal som obrovske stastie, ze som neskoncil ovela horsie.

Mimka1987

Jaaa2. ...presne toto isté sa deje aj mne :( úplne presne okrem tej bolesti hlavy. Najhoršie sú rána úplne si to vystihol. ..Tie hrozné úzkosti a nechut vôbec vstať z postele...akurát že mne to všetko začalo pred 3 mesiacmi najprv oči potom krčná chrbtica celá chrbtica kĺby atď. ..Teraz sa bolesť dokola strieda 24 hodín denne. Mne hneď po mesiaci jedna liečitelka s virgulou povedala že mám boreliozu bez toho aby som jej čokoľvek predtým povedala. ..tak som hneď začala patrat po tom čo s tým....ty si ma utvrdil v tom že som konala správne keď som sa objednala k mudr. Dur....o pár dní mám už termín na testy tak verím že sa konečne pohnem...to ma fakt mrzí že ti to zanechalo následky :( aspoň sa cítiš teraz lepšie ako na začiatku liečby? Pevne verím že áno...držím ti moc palce a dakujem za všetky tvoje rady :)

jaa2

No u mna sa to zacalo v 2013tom bolestou za okom. Dost dlho ma bolievalo lave oko no nevenoval som tomu pozornost co bolo chybou. Ale vtedy som sa citil fyz aj psych uplne ok. Neskor ma zacal boliet chrbat, dost silna bolest ramien a neskor zacala boliet brutalne hlava, zacalo ma motat ako ozrateho, mal som silne mozg mlhy brain fog, hockedy mi zacalo kadetade cukat po tele fascikulacie, pocity el vybojov, maval som velmi cudne sny, neskor navaly uzkosti spojene s extremnou unavou a brutalnymi psych stavmi a k tomu este mozg mlha a bolesti hlavy. To bolo peklo. Najme rano po prebudeni. Liecbu som zacal az v maji 201t cize roky som sa neliecil. V statnych amb to nema zmysel, liecbu nedostanes. A to je len cast problemov ktore som.si vytrpel. Na liecbe mi dost problemov vymizlo ale zostali mi poskodene 2 krcne stavce, ocne nervy a mam uz nalez na mozgu. S atb je treba zastavit sireniu infekcie najme do mozgu. Preto nepodcen to ako ja. No kazdy sme iny niekomu to odoznie samo a niekto potrbue loecbu. Zalezi od imunity. Borela napada najme bunk imunitu. Nk bunky. Inac celkovo imun bude ok. Toto vie maloktory alergolog. A preto je treba pichat polyoxi. Neliecena borela pomaly nici a zerie cele telo.

Mimka1987

Nika 82. ..Niektoré z tvojich príznakov mám aj ja..trpnutie rúk,svalov, strasna únava. ..každé ranné vstávanie je pre mňa utrpenie...určite skus tu infektologiu...okrem iného. ..mne tiež robili ct mozgu aj mr mozgu A krčnej chrbtice a nič vážne mi nezistili. ..aj na reumatologii som bola ale reumu nemám. ..nejaké osteoporoticke zmeny mi iba zistili. ..

Mimka1987

Jaa....mne tiež vyšli testy u obvodnej lekárky negatívne aj igm aj igg ale inak príznaky na boreliozu mám a dosť mi to ničí život. Môžem sa ešte spýtať aké presne peklo si prežíval nech si to viem porovnať a ako sa máš teraz v priebehu liečby? Boleli ta okrem oci a chrbtice aj kĺby? Už za pár dní ma čakajú testy u Dr. Durov...ty si mal nemecké či slovenské? Inak dakujem ti veľmi pekne za všetky informácie :)

Jaa3

U Dur su testy drahe. Druha moznost je labak alpha medical no je treba ist tam a poziadat si o testy ktore pojdu na poistovnu. U statnej dr mi testy prvy krat vysli pozit igm aj west blot. Dala mi atb na mesiac. Daco polavilo. No vratilo sa to s ovela vecou silou. Ja som to podcenil. Neskoro som zacal liecbu. Mam to od 2012 mozno skorej. Drzala to imunita a ked klesla tak to prepuklo. Na statnych lekarov sa vys... nema to vyznam. Ak mas borelu v igg pozit a mas symptomy tak ju mas uz chronicku co chce liecbu v sukr amb. Inde sa pomoci a hlavne liecby nedockas iba ak mas znamych lekarov. Jj bunk imun mam v prdeli. Picham polyoxi ten ma nakopne nachvilu. Je aj druha moznost a tou je prirodna liecba, buhnerow protokol. Nieje na skodu ho spojit s atb :)

S borelou si nezahravaj bo sa ona zahra s tebou :)

jaa4

Nika, nasad liecbu. Daj si urobit test CD57. Zdravi maju cez 200. Ja pred liecbou iba 5. Bol som na tom riadne zle. Teraz po vyse POL ROKU liecby, brania kombinacii ATB mi stuplo CD57 na 95. V statnej amb vraj podla dr je to v norme :D Citim sa aj lepsie no stale je to dost zle no aspon ze nemam tie brutalne bolesti oci a navaly uzkosti spojene s unavou. V krku mam poskodene 2 stavce-zozrate borelou, mam ju zazratu v krku a odtial sa serie do celeho tela. Nestaci brat len samotne atb. Treba budit bunk imunitu nk bunky najlepsie s polyoxi a imodinom. Je treba robit testy na autoimun, pecen testy, creva testy. Brat probiotika, tie najsilnejsie na trhu. Dalej ATP proti unave, kedze borela zerie atp z mykochondrii. Nie je to jednoduche. Statni lekari toto nevedia. Liecia nedostatocne. Normalna bakteria sa mnozi kazdych 10 minut preto stacia atb na mesiac lenze borely maju cyklus 28dnovy. Cize si to prerataj na kolko dni je treba atb a to nie jedny. Borela je este nic ale taka neuroborela to je peklo na zemi nic nieje horsie. Tak sup urobit testy :)