Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?

Príspevok v téme: Nevysvetliteľné nervové bolesti oka, krčnej chrbtice, chrbtice, kĺbov...psychika?
Mimka1987

Ahojte. Potrebujem sa súrne poradiť. Už 3 mesiace trpím nevysvetliteľnými bolesťami. Začala sa to tlakom v očiach, postupne bolesť pravého oka akoby od nervov. Začala som hľadať na internete čo by to mohlo spôsobovať a dočítala som sa že krčná chrbtica. Začalo som ju precvičovať a skutočne ma začala bolieť. Neskôr som bola u liecitelky ktorá mi povedala že mám boreliozu. ked som si prečítala na internete o čo sa jedná, bolesť mi začala postupovať po celom tele. Čiže aj celá chrbtica a kĺby. Medzitým mi ešte povedali že môžem mať sjogrenov syndróm ktorý sa prejavuje suchostou slizníc. Skutočne som začala mať hrozné sucho v ústach a nedokázala som kvôli tomu spať. Mám z toho celého hrozné depresie, som slabá a mám problémy so spánkom. Prosím poraďte mi niekto čo môže byť na príčine. Môže to spôsobovať psychika? Ďakujem vopred za každú radu. ..

Tibor29

Nika - pozri si ten dokument a pochopis.

Testy vyndu v zasade negat, dolezite su symptomy. Najradsejby som to tu napisal, ze ako to v skutocnosti je.

nika82

na infektologii mi zobrali krv a spravia mi Western Blot test. tak uvidim. Elisu som mala negativnu v oboch ukazovateloch. lekar mi odporucil hospitalizaciu na internom :/
nevidim dovod preco by vysiel WB negat, ak mam v sebe tie bakterie..
u mna prichadzaju do uvahy este rozne ine diagnozy- naskor musim vsetko pochodit. pri stlaceni mam aj citlivy zlcnik a hrozia mi aj ine (horsie) diagnozy

Tibor29

K Dur. je treba sa najprv objednat, kontakt na stranke Borelioza.sk, no rozpravat budes so sestrickou, da ti termin. Prvy krat spise s tebou jak sa tomu vravi - anamnezu, da ti dotaznik, v ktorom pokrizikujes ake mas problemy, dalej povies vsetko co ta trapi a na konci toho ti doporuci ake testy by bolo treba spravit. Krv ti moze tusim zobrat aj v ten den, no je treba mat pri sebe dost penazi. Potom cakas na vysledky, cca. 2 tyzdne. Ked ti vynde pozit. tak ti da termin a uz ti nasadi liecbu, potom chodis kazde 3 mesiace na kontrolu - plati sa 50eur za kazdu kontrolu. Ano, testy spravia aj na hociktorom infekcnom na poistovnu ale iba Elisu a WB. WB budes mat stopro negat a Elisu pozit v IGG, cize liecby sa nedockas. Doporucujem urobit si test CD57 u Dur a aj LTT testy, vynde to ale do kopy okolo 400eur.

Chron. borela bez liecby znamena problemy po cely zivot, doporucejem pozriet si ten dokument, na ktory som dal vcera link, no len pre silne povahy, je to sila.

Mimka1987

Ja mam už dohodnutý termín a do telefónu mi sestricka zatiaľ povedala že budem mať sedenie s nejakým lekárom ktorý určí asi podľa príznakov ktoré testy sú vhodné. Čo som pozerala na stránke tak sú tam LTT testy tie sa posielajú do Nemecka A mali by byť najpresnejšie. .tak asi tie...je tam aj cena v prílohe ale nech rátam ako rátam tak to vyjde určite viac. ..no ja som už na tom dosť zle a bojím sa aby sa to nezhorsovalo každým dňom takže do toho idem nech to stojí čo to stojí. ..určite to mám aj v kostiach cítim to. .každá minúta je u mňa prekvapením. ..každú minútu ma bolí iná časť tela...A tiež mávam kedykoľvek teplotu 37.2..jedine hlava ma neboli. ..neviem vôbec či to u teba bude borelioza ale mňa napr prvý mesiac bolelo iba oko..ďalší iba krčná chrbtica a až teraz tretí mesiac začali aj kosti svaly kĺby...nechcem ti radiť zle ale napr ja som taká že nech to stojí čo to stojí tak chcem vedieť na čom som..robím pre to všetko aby som si nemohla potom vyčítať že mala som prísť skôr. ..daj vediet ako si sa rozhodla. ..ja ti potom napíšem ako som dopadla na testoch a aj aké som si dal spraviť. ..držím palčeky nech to bude čokoľvek :) najlepšie nič :) aj keď ja už skôr dúfam že sa u mňa borela potvrdí lebo ak nie budem zase na začiatku :/ 3 mesiace sú už dosť. .Na 1.november 2015 už nikdy v živote nezabudnem. ..Ten deň mi zmenil život :(

Mimka1987

Jaaa. .koľko bude trvať kým sa dozviem výsledok z testov a dostanem sa k pani doktorke? Môžem sa začať liečiť už aj keď ešte nebudem mať výsledok? A ďakujem za všetky infosky aj videá. ..určite si pozriem. .. :) aj keď čakám že ten úsmev mi rýchlo zamrzne :D

Jaa2

Teplota 37.4C, je dost typickou pre borelu. Ano testy su drahe, Dur. poradi. No vsetky testy velmi zalezia od stavu imunity, najme bunkovej, ak je oslabena tak testy budu v zasade negat. Je treba urobit test CD57 - je priamym markerom borely, chlamiek ale asi aj virusov. Na testy je treba sa z vysoka vytoto, vsetko zalezi od symptomov a nie od testov. Borelu je treba vyliecit a nie iba preliecit, nevyliecenie borely znamena bolesti a problemy po cely zivot.

nika82

Mimka, ktore testy si ides dat urobit u tej doktorky?
som v soku z tej ceny, ze 300-400e
ja zial este neviem, ci mam boreliozu. ten flak co som mala na bruchu mohol byt aj nieco ine- nevyzeral ako tie na obrazkoch a strasne svrbel ako ekzem
cely vikend som v podstate lezala a aj tak som unavena neskutocne a teplotu mam 37.4 :( ja uz nevladzem

Jaaa1

Infuzky Ceftriaxonu pomozu najme na mozgovu mlhu - precistia hlavu, ale nie na dlho, po nejakej dobe sa vsetko vrati. Borelky su rozlenene po celom tele a zazrate v kostiach, bunkach a kadetade. Preto je liecba velmi zlozita a zdlhava, je treba zacat s liecbou co najskor aby nezostala v tele doslova spust.

Prikladam link na jeden velmi zaujimavy dokument, odporucam pozriet cele, ale len pre silne povahy.

film:
www.ulozto.cz
titulky:
www.ulozto.cz

dobrej prehravac (nacte soubor titulku) je VLC media player
search.seznam.cz