Moja mama sa asi zbláznila, našla si mladšieho

Príspevok v téme: Moja mama sa asi zbláznila, našla si mladšieho
jej syn

Moja mať sa rozviedla s mojím otcom pred dvoma rokmi. On je od nej starší osem rokov, no a pred pár dňami nás, mňa aj moju sestru zoznámila so svojím frajerom ktorý je od nej mladší o osem rokov. Je toto normálne? Ona má 42 a on 34. Je tiež rozvedený. Má s bývalou syna tiež. Čo sa to deje s ňou keď si našla mladšieho? Ja mám 20 a neviem si predstaviť žeby som chodil s babou ktorá by bola mladšia odo mňa o osem rokov teda žeby mala 12? To teda nie. Mal o ňu záujem jeden ktorý mal 46, potom ešte jeden sused ktorý mám 51 a ju chcel lebo často k nám chodieval, vždy si našiel dôvod na návštevu. A ona si nakoniec nájde mladšieho? Ona taká pokojná a on taký strelený kus. Ako čo na ňom vidí? Dosť ma to zobralo.

De

adr1a

Ja hovorím o tom, že rodič by mal s dieťaťom vykomunikovať, pokiaľ sa objaví nejaká trhlina v rodinných vzťahoch. Aby sa s tým mladý, ešte dosť vyvíjajúci človek mal šancu nejako vyrovnať. Aby nevstupoval do života s nespracovanými jazvami, ktoré sa potom v neskorej dospelosti už ťažko hoja.

A nie, nie je to o tom že by malo byť matke ako človeku niečo upierané. Ale ako som už písal - je to o tom, že rodič sa najprv snaží pomôcť vyrovnať sa dieťaťu s neštandartnou rodinnou situáciou a až potom by mal myslieť na svoje vlastné potreby (na ktoré má samozrejme právo).

adr1a.

De. Nesuhlasim s tebou.
Napisal si ze matka nie je s jeho otcom ale sa flaka s novou znamostou. Nezachytila som nikde od chalana dovod rozvodu jeho rodicov. Iba ze su rozvedeni a neuviedol nikde, zeby pricinou rozvodu bola prave znamost jeho matky. Keby hej mlady by to tu urcite rad napisal kedze vychadzam z jeho averzie aku voci nemu ma. A co ak odkopol muz svoju zenu a rozviedol sa on s nou? Ona ma teraz plakat podrezavat si zily a depkovat az do smrti? Nie. Je dobre ze sa otriasla dala dokopy a zacala si dalsi vztah. Apropo. Fagan ma 20r a nik mu nebrani ist byvat zit k otcovi. Zrejme uz aj tak nanho neplati vyzivne. A mozno by sme sa dozvedeli ze sorry, neda sa, bo otecko ma uz novu rodinu s dakou mladou a dalsie dieta :D
Cize otec moze mat dalsi zivot a zena uz nie?))
Pozri De. Rodic ostava rodicom navzdy. Ale to neznamena ze sa ma teraz ona vzdat dalsieho zivota a zriect sa vsetkych znamosti. A dokedy? Kedy uz ano? Kto jej ma na to davat povolenie schvalenie? Synacik?)) A dokedy ma byt jeho mama bez znamosti? Do jeho 30tky? 40tky? Navzdy??
On si tiez raz (skor ci neskor) najde znamost. Myslis ze si bude pytat od matky povolenie?? Tam sa mu zapalia lytka, odide prec, zacne zit s priatelkou casom si zalozi rodinu bude mat deti pracu vlastny zivot. A jeho matka co?? Cim bude starsia tym to bude mat ovela tazsie zlozitejsie si niekoho noveho staleho pre zivot najst. Myslis ze potom bude zaujimat jej synacika ze tam jeho matka cuci kdesi sama ako pen a opustena sama medzi 4stenami?? On ju dojde pozriet niekde raz za dva tyzdne (ak vobec) na daku hodku a co bude s nou dovtedy a potom? Niektori ste riadne sebecki majetnicki. Len ci aj voci sebe ste takyto?))

De

Máš právo sa cítiť zaskočený, prípadne vnímať nejakú nezrovnalost v tvojej duši ohľadne tejto situácie.

Nesúhlasím s otatnými, že sa do toho nemáš starať.

Tvoja mama nie je cudzí človek, nie je to cudzia žena, s ktorou nemáš nič spoločné. Každý človek sa totiž podvedome vyvíja na základe vzťahov so svojimi rodičmi. Od rodičovov totiž pochádzajú vzorce, ktoré nás formujú. A pokiaľ v reťazci vzťahov matka + otec a rodič + dieťa niečo nie je v poriadku, začne sa vytvárať šrám na duši dieťaťa, ktorý potom len ťažko jedinec sám spracúvava. A nekončí to ani vtedy, ak dieťa prekoná hranicu 18r. 20 rokov je ešte veľmi mladý vek, kedy sa človek stále len formuje.

Preto si myslím že tvoja matka by mala túto záležitosť s tebou citlivo vykomunikovať a snažiť sa aby si pochopil jej situáciu a vyrovnal sa s tým. Zároveň by mala pochopiť ona teba, že čo vlastne pre teba znamená že nie je s tvojím otcom, ale že sa "fláka" s nejakou cudzou známosťou.

rhea

jej syn- ty si nevies predstavit vztah s partnerkou o osem rokov mladsou- teraz samozrejme ze nie, ale ked budes starsi, to je uplne ine... ale celkovo mi prides ako egoista.. presne- nevyzrety.. mozes byt rad, ze mama je duchom mlada a stastna, ked to aj pominie, bude mat na co spominat.. ci asi chces aby sa len okolo teba motala ako okolo decka alebo s nejakym starsim doma na gauci...

adr1a.

Nick - Ktovie. Tu je mensie riziko. Vies preco? Lebo on uz z prveho manzelstva dieta ma (syna). Takze jeho mozno rodicovske potreby tuzby pudy ai boli uz naplnene. Takze on si nemusi hladat nejaku mladsiu kvoli napr.detom. A zas zeny rodia stale neskor. Ked bola kamoska odrodit tak tam bola jedna 44r prvorodicka a bolo okolo nej halo ze to bude rizikove a predstav si, odrodila prirodzene za par minut a o polovicu mladsie sa tam cele hodiny trapili a rodili ako na pase cisarskym rezom. Vsetko je individualne. Kamarat mal o 13r starsiu a bol do nej blazon. Klapalo im to vyborne a dokonca kvoli tej starsej opustil priatelku ktorej vekom ona mohla byt takmer matkou. Ani s mladsou partnerkou/partnerom nema nikto iste (vyhrate) ze im to vydrzi navzdy. Vztah je o inom ako o veku aby im to klapalo a vydrzalo

ktovie

Taky 34 rocny muz by mohol aj nad rodinou uvazovat....pochybujem,, ze tvoja mama je pre neho znamost na zvysok zivota.

Kýčera

Keď som čítala názov témy, tak som si začala myslieť, že si mama našla mladšieho od Teba a pes je zakopaný práve tam. Ale zdá sa, že Ty ešte nie si vyrovnaný s rozvodom svojich rodičov, s tým, že mama si začala vzťah a k tomu ten vekový rozdiel! Ono je to tak - je to síce Tvoja mama, ale život je jej. Mladí nemajú radi, ak sa im do vznikajúceho vzťahu montujú rodičia, myslia si, že nato nemajú právo. Ale ak si rodič začne budovať nový vzťah tak nastane opačné garde. Zaľúbený rodič sa správa ako pubertiak a dieťa ako rodič. Čím to asi tak je, čím? Tvoju mamu zasiahla strela, LÁSKA sa to tuším volá...A že dala prednosť práve tomuto mužovi? Je to jej protipól, to, čo jej chýbalo, čo ju napĺňa a ona koná ako cíti... Mám pre Teba rady - Nikdy nehovor nikdy! Dopraj mame kúsok šťastia, vráti sa Ti to! Pre Teba je to teraz nepochopiteľné, ale aj Ty raz zažiješ veľkú lásku a možno budeš stvárať väčšie chlopotiny ako ona. Skús sa so vzniknutou situáciou vyrovnať, neriešiť ju, ale nájsť si pre ňu kúštik porozumenia.

Mesačný princ

Takže počúvaj šuhajko, tvoja mama začala konečne žiť, tak je dopraj aspoň pár okamihov. Očividne si na toto nebol pripravený ale toto je život a buď rád, že sa jej pritrafilo práve toto. Možno to nebude trvať dlho ale dopraj jej šťastie.