Moja mama sa asi zbláznila, našla si mladšieho

Príspevok v téme: Moja mama sa asi zbláznila, našla si mladšieho
jej syn

Moja mať sa rozviedla s mojím otcom pred dvoma rokmi. On je od nej starší osem rokov, no a pred pár dňami nás, mňa aj moju sestru zoznámila so svojím frajerom ktorý je od nej mladší o osem rokov. Je toto normálne? Ona má 42 a on 34. Je tiež rozvedený. Má s bývalou syna tiež. Čo sa to deje s ňou keď si našla mladšieho? Ja mám 20 a neviem si predstaviť žeby som chodil s babou ktorá by bola mladšia odo mňa o osem rokov teda žeby mala 12? To teda nie. Mal o ňu záujem jeden ktorý mal 46, potom ešte jeden sused ktorý mám 51 a ju chcel lebo často k nám chodieval, vždy si našiel dôvod na návštevu. A ona si nakoniec nájde mladšieho? Ona taká pokojná a on taký strelený kus. Ako čo na ňom vidí? Dosť ma to zobralo.

Moireal

Ja som este nespoznala cloveka so zdravou mierou sebavedomia a sebalasky, kazdy si v sebe nieco nesie a preto sme aj tu.
Ono to naozaj je tak, ze clovek by sa mal mat rad hlavne sam a necakat, ze ho budu mat radi druhi. Je to uz fakt otrepane, ale inak to nefuguje. Ak ma clovek depky, lebo je sam, je to HLAVNE preto, ze nema rad sam seba a prostrednictvom lasky druhych si mysli, ze zacne mat rad seba. No laska druhych je dnes tu, na druhy den moze ale nemusi byt. Naproti tomu, my sami sme so sebou cely zivot, preto by sme najma tuto lasku mali rozvijat. Kto miluje sam seba, miluje aj druhych a miluje ich bezpodmienecne, necaka od nich nic naspat (jeden z najvacsich kamenov urazu) a taky clovek ma realnu sancu byt vo vztahoch stastny.
Ale chce to velku pracu na sebe, vsetci mame tendenciu vlastnit, lebo sme si tak neisti sami sebou.
Na druhej strane, ak ma clovek depresiu, treba sa obratit na odbornika alebo terapeuta, lebo depresia je znak takmer uplnej absencie lasky a bez toho nas nema co pohanat.
Odmena za dobro sa moze inak dostavit, ale casto od uplne ineho cloveka, nez sme chceli a tak to skratka chodi.

Jaa88

Ked niekto pyta pomoc,tak ano pomahajme. Ale jeho matka asi od neho pomoc nechce. (Vyplynulo mi to z toho co pise). Asi chce zit v svojich 40 rokoch vlastny zivot. Uz sa dost naobmedzovala....predpokladam, aspon zo skusenosti seba ako matky viem co to je vychovavat dieta a teda je to dost brania ohladov na deti a obmedzovanie sa. Preto si myslim ze teraz ma pravo robit co chce. A dokonca si myslim zevlastne ho aj kazda matka a kazdy clovek ma stale a prilis sa hlavne zeny obmedzuju a beru ohlady na rodinu a neziju to co by chceli a tak... ale to je mimo temu.

Filip TT

Cau sestricka.
Ja s tebou suhlasim. Zakladatel temy nespravil chybu, ked ma starost o mamu a ked zalozil tuto temu. Ani ludia, co tu prispeju nerobia chybu. Vratane jaa88.

Avsak rada "Staraj sa len o svoje stastie" je podla mna mimo. Prispieva k tomu, ze ludia sa citia sami a ze nikomu na nich nezalezi.

Takisto rada, ze kazdy sa o svoje stastie vie postarat sam. Keby to platlo, tak by tu nepisali samovrahovia tusim uz kazdy tyzden. Jednoducho by sa sami postarali o svoje stastie.

adr1a.

Ale brasko. Nebud tak zlyy :D Ja tu tiez casto kibicujem a pritom sa v reale riadim "zi a nechaj zit")) Je na dotycnych ci si nieco z nazorov inych zoberu inspiruju sa alebo nie (preto sem pisu. Bud sa "vykecat" alebo ziskat na problem iny uhol pohladu, poradit podporit ai). Ale vyjadrit sa moze predsa kazdy pokial zachova istu davku slusnosti a drzi sa temy

Filip TT

jaa88 - keby si sa staral len o svoje stastie, tak by si neprispieval na tomto fore. Ved co ta je do toho, ze zakladatel tejto temy ma nejaku starost o matku.

jaa88

Ktovie, ano ma pravo byt statstna a nikoho do toho nic, ani jej deti. Ja to vnimam takto. Proste jej syn sa ma starat o seba a nie o statsie svojej mamy. Kazdy sa mame starat o seba, svet by bol krajsi keby sa ludia nestarali do druhych a umoznili im byt samimi sebou. Lenze ono to funguje prave naopak, vsetci (takmer) sa staraju o druhych alebo lepsie povedane do druhych a riesia druhych a nie seba. Nech syn riesi seba, nech je on stastny. Mama sa urcite zariadi najlepsie ako bude vediet. Ja teda si neviem predstavit ze by mi raz moj syn chcel zakazat nejakeho partnera. ..takisto ako ja nebudem zakazovat partnerku jemu. Kazdy sme tvrcom vlastneho stastia a ked toto raz ludia pochopia a prestanu sa starat do druhych a budu sa starat o to aby oni boli stastni a vedeli byt stastni za vsetkych okolnosti (a teda aj ked mama nebude mat partnera podla mojich predstav, alebo ked manzel nebude robit to co ja chcem...) vtedy bude na svete mier. To je bezpodmienecna laska. Milovat niekoho takeho aky je a nie iba vtedy, ked sa sprava ako ja chcem.

ktovie

ja88 - pises, ze mama ma pravo byt stastna, zakladatel temy ma prave o to starost - ci to je vztah, v ktorom bude z dlhodobeho hladiska mama stastna

jaa88

Tvoja mama ma vlastny zivot,nemusi sa vam detom vobec zodpovedat, to ze vas vychovala a stravila najlepsie roky svojho zivota staranim sa o vas, tym vam dala naozaj vela.... Takze to je to najmenej ze sa nebudete do jej zivota starat a nechate ju zit tak ako chce. Ma pravo byt stastna a nikto nema pravo ju sudit

anka89

No ja to takto vidím.Ty máš 20 rokov a nemáš dievča.Mame závidíš vzťah s mladším mužom je zaujímavé ze ti starší napadnici ti nevadili.A nezrovnavaj vek 20 rokov tvojich a 12 ročnú lebo vo vyššom veku je tých 8 rokov zanedbatelnych.Ak dospejes tak potom sa na ten vzťah budeš dívať ináč.Zmier sa s tým a dopraj mame šťastie a nebuď sebec.