Moja mama sa asi zbláznila, našla si mladšieho

Príspevok v téme: Moja mama sa asi zbláznila, našla si mladšieho
jej syn

Moja mať sa rozviedla s mojím otcom pred dvoma rokmi. On je od nej starší osem rokov, no a pred pár dňami nás, mňa aj moju sestru zoznámila so svojím frajerom ktorý je od nej mladší o osem rokov. Je toto normálne? Ona má 42 a on 34. Je tiež rozvedený. Má s bývalou syna tiež. Čo sa to deje s ňou keď si našla mladšieho? Ja mám 20 a neviem si predstaviť žeby som chodil s babou ktorá by bola mladšia odo mňa o osem rokov teda žeby mala 12? To teda nie. Mal o ňu záujem jeden ktorý mal 46, potom ešte jeden sused ktorý mám 51 a ju chcel lebo často k nám chodieval, vždy si našiel dôvod na návštevu. A ona si nakoniec nájde mladšieho? Ona taká pokojná a on taký strelený kus. Ako čo na ňom vidí? Dosť ma to zobralo.

adr1a.

De. Vies co maju vsetky deti spolocne? Istu, dost vyraznu davku majetnickosti sebeckosti ziarlivosti privlastnovania si aj ked cez isty druh lasky a to svojich rodicov. Hlavne matky. A je jedno ci dieta ma 2r 3r 7r 14r 18r 20r ci 30r 40r 50r ai
Lebo u druhych cudzich ludi neraz chapeme odpustame akceptujeme prajeme im ai - pokial sa to pravdaze nedotyka nas osobne. Ved kolki si pripustate ze vasi rodicia vobec sexuju? Robia 69? A ine?? U druhych ludi ci u vas osobne akoze normalka no u vasich rodicov, tam uz neraz nastupuje dvojity meter. Akoby oni neboli muz a zena so svojimi potrebami tuzbami a inym. Asi vas vsetkych bocian doniesol pravda?))
A uz ked to namesacny a de nacali.
Mlady pise ze jemu a sestre mama predstavila jej noveho priatela. Takze oficialne im bol matkou predstaveny. Zrejme by ho nepredstavovala a on by s tym nesuhlasil, keby slo len o ulet ci cisto iba o sex. A este nieco. Ak druha strana nechce, zastava nepriatelsky postoj, averziu odstup ziarlivost majetnickost odstup ai. Tak druha strana sa moze aj rozkrajat ci co a nepomoze to. Chce to len cas. Cas aby si navzajom na seba zvykli, tolerovali sa, prijali akceptovali to ako fakt realitu a rozhodnutie ich dvoch.
Zas nerobte z mladeho obet. Co potom ostatne babatka male deti ci decka vo vyvine v puberte co vyrastaju bez rodicov a su v detskych domovoch ci ktore vychovavaju slobodne matky, vyrastaju s 1rodicom, ci ziju v rodinach tyranov alkoholikov nasilnikov ai? Este par rokov dozadu sa ini v jeho veku uz brali a sami sa stavali rodicmi. Ide o 20r muza a nie o 2r ci 12r malolete dieta

De

blueberryNN

"Stale sa tu spomina nejake dieta. Ja tu vidim len dospeleho syna, ktory si mysli, ze rola tejto zeny je iba jedna - matka a nic ine. Je to dost sebecke a na ten vek mi to pride velmi zaostale."

Je to presne naopak. Neviem aka je skutocnost, ale z popisu dotycneho to vyzera, ze "zaostala" je prave matka. A to tym, ze syna (podla popisu dotycneho) totalne ignoruje a nezaujima ju ako to vnima on. A opakujem znovu - tu nikto nezakazuje matke zit inu rolu ako "matka". Tu ide o vyjasnenie si tejto situacie vo vztahu "matka-syn", ktory je pre syna velmi dolezity, nakolko sa jedna o mladeho cloveka vo vyvine.

Je velmi mylne sa domnievat, ze clovek je dospely ak prekroci hranicu 18 rokov. Papierovo je dospely, ale osobnostne ani nahodou. Clovek "zdospelieva" rokmi, pocas toho ako preziva rozne kriticke situacie. A najma v tej faze zacinajuceho "zdospelenia sa" je klucove aby clovek videl a citil nejake fungujuce vzory z rodinneho prostredia. A pokial v rodinnom prostredi nastane problem, je povinnost rodica snazit sa v prvom rade o to, aby jeho potomkovia mali sancu sa s problemami vyrovnat tym, ze sa to spolocne vykomunikuje.

Mesacny princ:

Suhlasim. Tiez by som sa citil nepohodlne, ak by som bol na mieste matkinho frajera a jej syna by som ignoroval. Teda aspon v pripade ze by som to s matkou myslel vazne, urcite by som sa snazil s jej synom hodit pokec. Ak by mi ale islo len o ulet, tak by som pravdepodobne konal sebecky a vychcane, jej syn by ma absolutne nezaujimal.

Kazdopadne nevieme ako to je v skutocnosti. Mozno sa obidvaja so synom o tom rozpravat chceli, my do toho nevidime. Dedukujem iba na zaklade prispevku z fora.

blueberryNN

Stale sa tu spomina nejake dieta. Ja tu vidim len dospeleho syna, ktory si mysli, ze rola tejto zeny je iba jedna - matka a nic ine. Je to dost sebecke a na ten vek mi to pride velmi zaostale. V prvom rade by si tento chlap mal, aj ked oneskorene, uvedomit, ze kazdy clovek ma svoj zivot, kde je hlavnou postavou. My ostatni sme iba sucast toho zivota, ale nie vlastnikmi. Na matku sa treba pozerat ako na bytost, ktora je iba obycajny clovek, ktory si hlada svoje miesto pod slnkom a sposob, ako byt stastny. Nikto nie je dokonaly, ani matky, co je mozno pre toto "dieta" nova informacia. On uz nie je ziadne dieta, je mlady, ale zaobchadzat s nim ako s dietatom je na smiech. On sa musi naucit vidiet svoju matku aj v inych roliach.

Mesačný princ

Ak by som prišiel ako partner do rodiny, kde je už dieťa, tak sa sám v prvom rade spýtam toho dieťaťa, či mu nevadí moja prítomnosť a jednoducho by som si s ním pokecal. Možno som divný ale takto nejako by som to riešil ja.

Filip TT

Ahoj Adria,
ja v principe suhlasim so vsetkym, co si teraz napisala. Doplnim o jeden konkretny priklad zo zivota. Jedna moja 28 rocna kamaratka o svojej mame povedala a ta veta mi zostala v pamati: Mojej mame davam stale nove a nove prilezitosti byt dobrou mamou ale ona to nevyuziva a jej to vzdy hned odpustam. Z tej vety vidim, ze ta kamaratka je co sa tyka zivotnej mudrosti vyspelejsia, nez jej mama. Partnerom pre tu kamaratku bola jej stara mama - ta bola pre nu ta najlepsia na svete. Rodicia tej kamaratky su inak tiez rozvedeni a maju svojich novych partnerov. Takze podla mna chlapec z tejto temy, zodpoveda tejto mojej kamaratke.

adr1a.

Ahoj Filip.
Myslim si, ze v 40tke 50tke 60tke ai zivot este nekonci. Mozno ty sam mas okolo 40tky a myslis si, ze milovat a byt milovany v tomto veku je vari nieco nenormalne? chore ci neprislusne? Ci uz viac vari nemat v tomto veku sex milovanie? Dnesni mnohi 40tnici ai vyzeraju ovela mladsie nez tomu bolo prv. Spomenul si Haberu. Vsak jeho zena Daniela Pestova ma 45r a pritom vyzorom postavou ai by strcila mnohe o 20r mladsie vies asi kam.
Babicku mam rada. A ta filmova s Jarmilou Kurandovou z r.1971 bola hl.vdaka tejto hereckej predstavitelke nezabudnutelna. No ma to maly hacik. V kniznej predlohe babicka mala sice 55r lenze ta filmova mala v case nakrucania babicky 81r. Ver, keby ju hrala v skutocnosti daka 55r zena tak by to nebolo tak uveritelne realne, ako ked to hrala vtedy tato 81r zena. Z nej ta laskavost zivotna mudrost pokora ucta clovecina priam az vyzarovali srsali. No to bolo aj vdaka jej veku aky realne vtedy mala a aj vdaka jej vyzoru. Naozaj asi takuto babicku by chcel mat kazdy)
Ved si zober dnesne patdesiatnicky. Mnohe z nich, zijuce hl.v komfortnejsich podmienkach mesta vyzeraju skor ako predstavitelky Samanthy zo Sexu v meste a nie ako dake patdesiatnicky v 19 18 17 ai storoci.
Pises ze kazdy by chcel mat taku tu klasicku laskavu mudru mamu, co vzbudzuje uctu, vzhliadat k nej ako k moralnej istote uprostred tohto blazniveho sveta. Jeho matka sa ano, zalubila a vystraja mozno ako daka pochaba patnastka) Ale my nie sme tu na to aby sme ju sudili hodnotili a odsudzovali. To tak moze akurat tak ten hore ci dole. A ze sa blaznivo zalubila este z nej nerobi nelaskavu ci nemudru matku. Vsak vychovala a do dospelosti doviedla svoje uz dnes dospele deti a mlady vyzera byt citlivy slusnejsi inteligentnejsi chalan.
Dnes sa vsetko posuva oddialuje ci zas naopak urychluje. Dnes decka rychlejsie dospievaju dozrievaju ci uz fyz.ci psych. Oddialuje sa vsak staroba dochodkovy vek umrtnost ai. Pises ze dnes ludia obvykle nezrejú tak ako kedysi. Ale zreju. No hl.psychicky. No nie vyzorom vzhladovo-starobou ako ju maju niektori zafixovanu. A ked uz tolko tocime o tej babicke tak jej autorka B. Nemcova vyslovila velmi mudru a do tejto temy prispevku prihodnu vetu co sa sem fakt hodi a to: "ci je srdce stastne alebo trpiace, vzdy potrebuje este jedno k sebe". Hawk

Filip TT

každý by chcel mať klasickú láskavú múdru mamu, ktorá by vzbudzovala úctu a ku ktorej by mohol vzhliadať ako k morálnej istote uprostred bláznivého sveta.

Dnes už ale ľudia obvykle nezrejú tak ako kedysi. Sivovlasá babička Boženy Němcovej, plná životnej múdrosti mala 55 rokov. Dnes už takú babičku ťažko nájdeš. Dnes 35 roční sa cítia mladí na rodinu, 40tnici majú krízu stredného veku (treba konečne so životom niečo robiť, nič som zatiaľ nedokázal) a 54 ročný človek je napríklad Palo Habera.

Dnes je to takto a to čo hľadáš u mamy, možno by si našiel u starej mamy, ak ešte žijú. Hej poznám také prípady, keď pre mladých tú úlohu láskavej ženy so životnou múdrosťou plní stará mama.

0vecka

42 rocna s detmi zoberie co pride.. imho ma stastie ze si vobec niekoho nasla... to ze sa sprava ako pubertacka (prichody nad ranom ak je to cez pracovny tyzden) je uz druha vec ale imho neni to nic co by sa malo riesit ona sa sama uvedomi... a mozno sa xce len trosku vyblaznit

adr1a.

De. Myslim si, ze ak uz, tak ten rozvod pred 2r mal nanho vacsi emocionalny dopad nez novy priatel jeho matky, ktoreho im teraz pred 2mesiacmi predstavila. A co pises je pravda. No u maleho dietata a dospievajuceho. On je uz vlastne dospely clovek jedinec, ma 20r. Aj ked z jeho otazok nizsie je vidiet ze je to este nezrele mladatko (hlavne bol rozkosny ked nepochopil tu narazku a daval to do spojitosti s financiami)) ).