Moja mať sa rozviedla s mojím otcom pred dvoma rokmi. On je od nej starší osem rokov, no a pred pár dňami nás, mňa aj moju sestru zoznámila so svojím frajerom ktorý je od nej mladší o osem rokov. Je toto normálne? Ona má 42 a on 34. Je tiež rozvedený. Má s bývalou syna tiež. Čo sa to deje s ňou keď si našla mladšieho? Ja mám 20 a neviem si predstaviť žeby som chodil s babou ktorá by bola mladšia odo mňa o osem rokov teda žeby mala 12? To teda nie. Mal o ňu záujem jeden ktorý mal 46, potom ešte jeden sused ktorý mám 51 a ju chcel lebo často k nám chodieval, vždy si našiel dôvod na návštevu. A ona si nakoniec nájde mladšieho? Ona taká pokojná a on taký strelený kus. Ako čo na ňom vidí? Dosť ma to zobralo.
Moja mama sa asi zbláznila, našla si mladšieho
je fajn ze ma mladsieho..vezmi si to inak. Moja mama si nasla starsieho o 15 rokov, moja mama je este plna zivota, ma rada zabavu, ludi a on nie, on ma rad ticho, noviny a telku. Vies ako mna to kolkokrat mrzi ked sme na nejakej oslave alebo niekde a on jej povie o 9 vecer ze podme domov chcem spat a vidim na nej ze sa dobre bavi ze by rada zostala?
Tvoja mama je zrejme stále mladá duchom a preto ju nepriťahoval nejaký starší usadnutý pánko, ale nejaký mlaďoch. Roky bola vzornou matkou a manželkou, vychovala ťa, verím že dobre a teraz má pocit, že si už dospelý, žiješ si svoj život, už ju tak nepotrebuješ mať stále pri sebe a ona si konečne môže užívať. Doháňa zameškané. Však ju nechaj tak, nech si užije, nerobí nič zlé a aj keď toto skončí, môže mať na čo spomínať. Myslím, že je to normálne čo robí a keď ju to robí šťastnou, mal by si byť šťastný aj ty.
Jej syn, bola som to ja, kto Ti napísal, že Tvoja mama SA SPRÁVA NEZODPOVEDNE!!! a NEADEKVÁTNE SVOJEMU VEKU, aj som to zdôvodnila!!! Môj prvý príspevok bola reakcia len na Tvoju tému. Keď som zbadala tie útoky, tak som začala čítať všetky komenty a zasiahla, aj keď som bola v časovej tiesni. Prečo som Ti adresovala tieto slová? Pretože si SÁM napísal ."...odišla na celý víkend s ním KDESI do hôr a ani NEPOVEDALA kedy sa vráti..."! Zle si si to celé vysvetlil, ja som nikde nenapísala a dokonca si to ani nemyslím, že Tvoja mama je nezodpovedná. Ono je rozdiel medzi slovami "byť nezodpovedný" a "správať sa v nejakom konkrétnom prípade nezodpovedne"! Príspevky si treba viackrát prečítať, POCHOPIŤ, vrátiť sa k nim, aby si im správne porozumel. Tak ako dokážem pochopiť Teba, tak dokážem pochopiť aj Tvoju mamu, prečítaj si ešte raz moje príspevky, nájdeš tam dôkaz. Nejedná sa mi o "moju pravdu", záleží mi na tom, aby si správne pochopil moje slová, aby môj čas a energia vložená do príspevku nevyšla nazmar. A máš tu aj lepšie príspevky ako sú tie moje...Ešte mám na srdci toho viac, ak máš záujem, môžme pokecať...
Áno, ja viem, keď som zakladal túto tému tak som bol v zlej nálade a preto som ju napísal takto. Viem, je lepšie asi takto ako to je, ako by mala začala sa spíjať, začala užívať drogy, vodiť si chlapov na byt každý deň iného. Viem ja to viem. viem aj to keď tak teraz rozmýšľam že je rozdiel asi keď sa dá dokopy taký 25 ročný s 30ročnou a je rozdiel keď sa dá dokopy 17 ročný s 24 ročnou. Viem že po takom 23 treťom roku človek už duševne asi je viac zrelý ako pod dvadsať aj keď ako u koho. Niekto nedozreje nikdy ako vidím.
Ahoj. V prvom rade, 34-ročného chlapa by som v prvom rade nevolala zajačikom. Keď to trocha pritiahneme za vlasy, z biologického hľadiska by mohol byť aj tvojím otcom. Jasné, je tam 8 rokov rozdiel, ale čím je pár starší, tým viac sa tento vekový rozdiel stiera. Moja teta prežila celý život s manželom, ktorý bol od nej mladší o 7 rokov, a takým zaľúbeným ľuďom ako oni, ktorí si celých 50 rokov vážili jeden druhého a pomáhali si, by si mohol závidieť.
Vekový rozdiel je dnes zanedbateľný faktor. Bol by si radšej, keby bol od nej starší, a bol by gambler, hulvát, alkoholik, majetnícky násilník, nahováral by ju, aby sa vás zbavila, bil by ju, ťahal by z nej peniaze alebo by ju mal len na sex a potom si našiel zasa mladšiu? Hovoríš, že je mamin priateľ je celkom fajn chlap, tak to nerieš. Ty si z otca sklamaný, a čo musí byť ona? Samozrejme, že hľadá niečo celkom iné, ako zažila s tvojím otcom. Tak jej to dopraj. Či to má budúcnosť a či nie, o tom ani nepremýšľaj. Mama proste berie, čo jej život priniesol, a bola by hlúpa, keby sa tomu bránila. S tvojím otcom mohla mať podľa tvojich kritérií ideálnu budúcnosť, a vidíš, ako to skončilo. Tak sa s tým zmier a nechaj na nich dvoch, či svoj vzťah vybudujú tak, aby mali budúcnosť, alebo nie. Nikdy nič nie je vopred dané, bez ohľadu na to, či sú podmienky ideálne alebo nie. A je veľmi hlúpe, keď kazišukom býva vlastný dospelý syn.
Ahoj. Takze som sa tym dovodom rozpadu manzelstva tvojich rodicov trafila. Je fajn ze si sa cez to preniesol a v ramci moznosti si to spracoval. A ten tvoj strach o mamu je pochopitelny. No sam vidis, ze vztah nie je o veku a nezarucuje uspech trvacnost vztahu. Nie je pravidlom ze ked je muz starsi od zeny ze budu svoji a spolu navzdy naveky. Tvoj otec bol od mamy starsi o 8r a predsa si nasiel milenku, rozisli sa. Vies. Uspech vztahu nezavisi od veku ale od inych kriterii parametrov ai. Viem ze sa kvoli tomu trapis z dovodu, ze chces mamu chranit a nechces, aby raz mozno trpela rovnako ako to bolo pri rozchode tvojich rodicov. Ja poznam praveze vela takychto vztahov kde je zena starsia od muza. A su z toho aj pekne manzelstva a su spolu 10r a 15r co aspon osobne poznam. Maju aj deti a klape im to krasne. A pises ze ten novy je iny nez tvoja mama) no mozno v nom nasla prave nieco take, co jej predtym u muza chybalo, doplnaju sa navzajom. Stoj pri nej. A bud jej dobrym synom tak ako sa zrejme aj ona cely zivot snazila byt pre vas ok mamou
Opravujem vetu
..keď o ňu mali záujem aj starší..
Tak som späť. K vaším príspevkom. S rozvodom som už vyrovnaný si myslím. Matka sa s otcom rozviedla potom čo zistila, že si našiel milenku v práci, začal si s kolegyňou. Najprv zatlkal, neskôr to priznal, samé hádky a vyhrážky, no nerád spomínam. Ale čo bolo bolo. Otca som znenávidel lebo nás klamal. Sestra má s ním dobrý vzťah aj s jeho frajerkou novou vcelku vychádza čomu sa čudujem ale budiš.
K mojej máti len toľko. Nieje nezodpovednou, starala sa o nás, často bola na nás sama lebo otec trávil viac času prácou (s kolegyňou) ako s nami. Nieje nezodpovedná, mám ňou dobrý vzťah. Len ma to zaskočilo že aj keď si niekoho našla, veď nieje stará a je to jej život ale prečo mladšieho keď oňu mali záujem aj mladší? To mi nejde do hlavy čím ju tak pobláznil ten z mojho pohľadu zajko. Ako on nevyzerá byť ako zlý ale je iná povaha v porovnaní s mojou mati. A ona taká nebola predtým že si takužívala a zrazu taký obrat. A bojím sa toho že z jeho strany je to len úlet a časom si tiež nájde mladšiu a mama zostane opäť sklamaná. Ako poznám aj ja páry kde je muž mladší od ženy a klape im to, ale nikdy som nečakal že sa to stane práve v našej rodine, mojej mame. Nikdy. Poznám jednú lekárku ktorá má niečo cez 25 a tiež po rozvode si začala vzťah s 28 ročným. A je to lekárka a predsa sa nechala uniesť mladým mäskom. A to ma dosť prekvapilo. Ako nehovorím že muž musí byť automaticky starší od ženy ale prečo moja mama?
Akú šancu má takýto vzťah? Akú budúcnosť?
-De, v plnej miere sa s Tvojími príspevkami stotožňujem! Keďže si matka plným priehrštím užíva svoj nový status quo a chová sa ako sa chová, tak v tom poslednom odseku Tvojho prvého príspevku by som zmenila garde.
-Jej syn, v krátkom časovom úseku si dostal štyri poriadne facky od života. Najskôr sa Ti rozvodom rodičov zrútil svet, stratil si životné istoty; potom si mama našla milenca; ten je od nej presne o toľko rokov mladší ako bol Tvoj otec starší a do štvorice je mama, tak zaľúbená, že neberie na nič a nikoho ohľad, správa sa nezodpovedne a neadekvátne svojmu veku. Porozprávaj sa s matkou /De/, preberte spolu všetko čo máš na duši... Povedz jej, že sa o ňu bojíš, keď nevieš kade sa túla, čo robí, kedy sa domov vráti...Dohodnite si pravidlá. A z tejto diskusie si zober len to, čo Ťa osloví, ostatné vytrieď a nevšímaj si to.
-Filip, aj Tvoj koment sa mi páči. Ono je to všetko v hlave, v zrelosti človeka psychickej, mentálnej,...A s vekom to nemá absolútne nič spoločné. Poznám starých múdrych mladíkov, mladých hlúpych starcov, ale aj ich náprotivky. A aj od detí sa dá učiť...
-Adr1a., to, že mala J.K. 81 rokov a preto bola v tej roli taká vynikajúca, nemá s jej vekom vonkoncom nič spoločné. Ona by to zvládla aj v tej 50-ke. Ako si správne uviedla, z nej to až sálalo. Ten šarm, pôvab, esprit, príťažlivosť, zvláštny dar, tuším CHARIZMA sa to volá. Je to výnimočná vlastnosť OSOBNOSTI človeka, kt disponuje veľmi málo ľudí!
-Ten, kto si myslí, že rozvod nenecháva šrámy na duši, tak ten sa veľmi mýli! Rozvod poznačí aj rozvádzajúcich, nieto ešte ich deti. Samozrejme mám na mysli ľudí cítiacich...
Princ. Ved preto som to pisala :D Lebo deti sme predsa vsetci))