sociálne siete

Príspevok v téme: sociálne siete
Klaudika23

Ahojte, čo si mám myslieť o tom že moj priatel si nechce vymazat svoju bývalú z FB? Strašne mi to vadí a on to vie no aj tak si ju nevymaže. Tvrdí že si spolu nepíšu. Mne to vadí, pretože mám na to aj iné dôvody, o ktorých tu nechcem písať.

V princípe ide o to, že ja by som si kvoli nemu vymazala hocikoho, keby mu to vadilo, on to pre mna nespraví. Strašne ma to vytáča, nenormálne, ked už spolu dlho nie sú, mala by mu byť lahostajná.
Už viackrát sme sa kvoli tomu hádali nepekne .
Či podľa vás ja to prehánam???

Dakujem za rozumné opovede :-(

blueberryNN

Filip, paci sa mi velmi, co si napisal o tej ucte k partnerovi. Som rada, ze ktosi prichadza s takymito myslienkami. Ludia zvycajne nemyslia na to, ze ten druhy je samostatna ludska bytost, ktoru nevlastnia.

blueberryNN

Preco su ludia v kontakte so svojimi ex? Z mojho pohladu je to preto, lebo tych ludi maju stale radi ako ludske bytosti, vidia v nich niekoho hodneho lasky, aj ked uz iba priatelskej. Praju im dobro, stale si ich vazia a su radi, ze su v ich zivote. Ako ludske bytosti. Nie ako partneri.

Filip TT

Cau Adria.
Znamost, ktoru som mal pred tym, ako som spoznal manzelku, som nevidel uz vyse 20 rokov (je z daleka), ale kazdy rok na Vianoce som jej posielal list na temu, co rok dal a ona mne tiez. Odkedy mame email, vymiename si na Vianoce emaily. Teraz je otazka, ze preco to robim. Ked napise, ze ma problem, tak ma to trapi. Tie ludske vlastnosti, ktore som mal na nej rad vtedy, tie ma stale. Stale si ju vazim a stale ju povazujem za blizku osobu. Pred tym ako som ju spoznal, bol som veriaci z tradicie. U nej som prave spoznal zivu vieru.
Mojej manzelke toto nevadi. Niektore Vianoce mi pripominala, ci som jej uz pisal. Jej manzelovi to tiez nevadi. Ked sa jej zmenila adresa, poslal som mail na neho a on jej to preposlal.

adr1a.

Ja na FB neficim takze neriesim)
Mna by skor zaujimalo, co tu niektorych citam, ze co vas vedie mat stale nejake prepojenie na svojich EX?? (pravda ak nemate spolu deti ai co vas napriklad spaja). Je v tom sentiment? Ci obycajna ludska zvedavost ako sa on/ona ma, ako teraz vyzera, s kym teraz su, ako sa im vodi dari ai?)
Ja som napriklad taka ze mi to mozno trva kym sa rozhodnem pre koniec (clovek prechadza roznymi etapami, ide o to ci je tam este laska vzajomna ucta respekt tolerancia dovera vernost ai, zvazujem za proti, vyhody nevyhody. Nepride to len tak zbrklo ze teraz sa clovek zobudi a je koniec z nicoho nic). No zas ked uz k tomu dospejem, je to trvale nemenne. Zrejme palim mosty za minulostou. Ja som s tym vsak vysporiadana a necitim potrebu sa dalej onho zaujimat cez FB ai. A to som sa vzdy rozchadzala v dobrom slusne. Este ma aj zdrobneninami oslovovali ai.
A ak by chcel nieco take po mne partner, nevidela by som v tom problem mu vyhoviet ak len toto by ho trapilo)) Dolezita je predsa pritomnost a buducnost. Nie minulost. A predsa ex su preto ex, ze to uz skoncilo a je to minulost. Treba vediet kde je sever a ake priority clovek ma. Aj co sa vztahu tyka

Filip TT

Podla mna tieto problemy vznikaju preto, lebo sa stratil rozdiel medzi chodenim a manzelstvom.
Mat priatela/priatelku je teraz nejaky zvlastny mix, ked dvaja spolu spavaju pripadne byvaju, zaroven sa ale rozhoduju. Nejasne potom je, ci si este len hladam niekoho na trvaly vztah, alebo uz v tom trvalom vztahu zijem.

Pri normalnom chodeni by bolo jasne, ze toho partnera pre trvaly vztah este len ziskavam a na ziadosti o vymazavanie kamaratov z FB nemam narok.

V manzelstve na take nieco mam narok, ak ma to obera o jeho pozornost voci mne, ale za normalnych okolnosti by som to nerobil. Pretoze vsak mam uctu voci tomu, do coho ten moj partner vlozil srdce a nadeje. Su to jeho velmi intimne veci, ktore sa ho hlboko dotykali, na ktorych sa ucil, ktore ho priviedli az ku mne a nas vztah je z jeho strany podmieneny tym, co tam zazil.

Mishell222

Moj priatel ma na FB obidve svoje byvale co mne vobec neprekazalo. No pred par dnami ho jedna volala na kavu pokecat. Nevideli sa uz niekolko rokov. Priatel jej napisal ze rad sa stretne, na co som sa zo zaciatku dost nahnevala. Povedal, ze k nej nic neciti a takisto ona ma tiez priatela ale naco?? Neviem ci som taka ziarliva ale prekazalo by mi keby sa stretnu :( Aky nazor mate na to vy? Je moja ziarlivost opodstatnena alebo zbytocne prehanam?

lolinka

Este pred tym ked som sa zoznamila s byvalym, mal tiez na fb nejake asi 3 fotky so svojou byvalou. Ja som to vtedy neriesila, nevadilo mi to, vedela som, ze sa s nou uz nestretava a pravdupovediac, ani to nebola zrovna nejaka krasavica. Priatel sa mi na 100% venoval, vedela som, ze ma rad mna a jeho fb fotky s byvalou mi nevadili. Preto ked sme sa rozisli, nevidela som problem v tom, ze som si tiez na fb nechala fotky s nim, ale chlapom to proste vadilo, obvinovali ma, ze ho stale milujem, to nebola pravda, po rozchode uz uplnynul nejaky cas. Takze chlapi co tu pisete, ze zeny su hysterky a riesia kraviny, chlapi su taki isti a riesia to iste.

lolinka

Ja ked som si hladala partnera, na fb som mala tiez fotky s byvalym, take nevinne z vyletov. A tym chlapom to vadilo, chceli po mne, nech ich zmazem, hoci sme ani nemali vztah, len sme sa tak spoznavali. Nakoniec som sa s jednym dala dokopy a ten na mna tiez tlacil, nech to zmazem, tak som to zmazala. Takze si myslim, ze nie si nejaka hystericka alebo nenormalna, toto proste vadi vela ludom, nielen zenam. Pritom ja som si ich nezmazala len preto, ze to bola sucast mojej minulosti a na tie vylety som rada spominala, nehovorim, ze konkretne na byvaleho, s nim som uz ani nebola v kontakte.

DontWorry

To ked je byvala uz ju hned je potrebne takto castovat nadavkami? Mam sestru ktora ma priatela a bavi sa niekedy aj so svojim ex a nie nechcu sa k sebe vratit. Musia sa dvaja ludia po rozchode hned od seba odrezat a ziaden kontakt uz nikdy? Mas to dokrutene v hlave