ahojte, pisem novu temu, moje tazkosti stale pretrvavaju...
cez sviatky som si oddychla, dala som sa ako-tak dokopy, dietovala som. Nebola som este uplne zdrava, ale bolo mi lepsie.
Od noveho roka som sa vratila do pracovneho kolotoca a som tam, kde som bola v decembri. Mam zavraty denne- nie vyslovene tocenie hlavy, ale motanie sa v hlave, zhorsena rovnovaha. Napinanie na zvracanie mam cca. kazdy treti den. Niekedy slabsie, inokedy silny zachvat, ze nedokazem pracovat. Pri napinani si dam tabletku kyseliny a cakam ci zaberie. Obcas pomoze, dnes ani ta nepomohla, lebo stale mam zavraty, aj ked silne napinanie pominulo.
Jem denne psyllium, probiotika, Betain Hcl a sama si varim lahke jedla.
Objavilo sa brnenie v prstoch, slabost v pravej ruke, na zaklade coho chcem navstivit neurologa. Mam stuhnutu siju/ krcny chrbat.
Gastroenterolog videl podrazdeny zaludok, ale vysledky su OK.
Som uz zufala, zijem takto uz druhy mesiac, psychicky mi je z toho zle, lebo nemozem sportovat a fungovat normalne. Na nete si citam hrozostrasne diagnozy, z coho mi je este horsie.
dakujem za rady!
ako sa dat do poriadku? napinanie, nevolnost, zavraty
ja si skor myslim ze to mas zo stresu, ja mam podobne problemy a ked som doma, ze viem ze nejdem do roboty tak mi je lepsie, nemam vysoky tlak ani mi nie je az tak na odpadnutie... pisala si ze si sa pocas decembra dala ako tak doporiadku ked si bola doma.. mala si aj vtedy zavrate? a teraz nemysli na dni ked si sa stresovala ze uz pojdes do roboty alebo myslela na robotu.... podla mna a nechcem aby si to vzala moc osobne ale mala by si sa prestat tolko sledovat... mne to tiez povedali a uvedomila som si ako som sa sledovala, stale som si googlila vsetko a kazde buchnutie srdca som vnimala ako infarkt (lebo mam zvysene tepy srdca)... velmi mi pomohla kniha "10 jednoduchých kroku jak se zbavit stresu jednou provždy" su tam meditacne, relaxacne, a neviem ake techniky, mne osobne velmi pomaha, ked mi zacnu zavrate ratat do desat, alebo sa pozerat na jeden predmet na stole a obzerat si ho do najmensich detailov, alebo sa prejst a nadychat cerstveho vzduchu hlbokymi nadychmi, vydychmi, napit sa vody atd.. aj kebyze si nemyslis ze je to zo stresu tak su tam aspon rady ako zachovat pokoj ked mas pocit ze odpadnes alebo ti je na vracanie lebo cim viac sa na to budes sustredovat tym to bude horsie.... a je to urcite aj tou chrbticou, zavrate su od sije, takze skus skor plavanie alebo nejake jednoduche cviky a nepresiluj sa moc lebo aj prilisna zataz chrbtice je problem... teda ak ti nic nenajdu doktori tak je to stres urcite.... ako si mi napisala, vidim ze si mala stresujuce obdobie....
Katsa, robim uctovnictvo a cez uzavierky (cca 1 tyzden v mesiaci) som pod obrovskym tlakom. minuly mesiac sa zle zauctovalo par milionov a bola som pod obrovskym tlakom najst, kde sa stala chyba. Nastastie sa to vyriesilo.
zvysok mesiaca je uz mensi tlak. dalsi stres mam v sukromi, ze priatel stratil pracu a musel sa odstahovat do ineho mesta, tak sa vidime len cez vikend. to je dalsia vec, kvoli ktorej sa trapim
mam sedave zamestnanie a praca pri pocitaci. vsetci kolegovia chodia uz na rehabilitaciu s chrbticou, zrejme som dalsia na rade :)
kedze sa nemozem venovat svojmu konicku aj po praci sedim len pri PC a guglim si diagnozy :D (moj konicek je crossfit, co je dost velka zataz pre chrbticu a po treningoch mi bolo horsie, musela som si dat pauzu)
viva viva a aku mas diagnozu? preco tie zavraty? ja sa bojim SM lebo si citam hovadiny na nete a potom mi je z toho este horsie
teraz som si precitala co si napisala predtym... ak mas EKG dobre, tak sa ta spytam, aku mas vobec pracu? si tam dennodenne pod tlakom? aky su na teba kolegovia? je to sedava praca? opis mi prosim ta ako to tam u teba funguje...
a tlak mas dobry? Ja som prisla za doktorkou s inym problemom a len tak som jej spomenula ze mam motaky kazdy den uz vyse dvoch tyzdnov, zmerala mi tlak a bol vysoky dokonca aj arytmiu som mala... nemas len stres? lebo ja mam uplne to iste (az na to zvracanie, mna prehana)... a tiez si myslim ze to mam aj zo sije, mam dost zly sposob sedenia, ochabnute chrbtove svaly... bola si za ortopedom?
Aj ja to mám a trpím tiež vertigom (závraty, nerovnováha, pocit na zvracanie). Choď s tým za neurológom...pravdepodobne ti predpíše Torecan ( na tie pocity zvracania a nerovnováhy). Ja tiež beriem ešte Betahistín. Niekedy môže prísť taký závrat, že nebudeš vedieť urobiť ani krok a všetko sa bude krútiť ako na centrifúge a k tomu zvracanie (peklo na zemi!! )...človek je akoby opitý, ale zadarmo :). Ja už viem odhadnúť kedy ten atak prichádza a vtedy si dám Torecan. Betahistín sa berie pravidelne. Držím palce.
su nejake konkretne cviky na nete?
dnes som dostala svoje dni a mala som take krce+ opat nevolnosti, ze som stracala vedomie a zavolali ku mne sanitku. tlak som mala 80/65 a pulz 40, co je velmi zle, takze ma brali do nemocnice na dalsie vysetrenia. EKG bolo v poriadku a infuzky mi znormalizovali tlak. vysetril ma neurolog, ale nic nepovedal, iba ze to mam asi z tlaku alebo od chrbtice a mam ist na neurologicke vysetrenia. co samozrejme pojdem. a zrejme ma caka aj kardiolog kvoli padaniu tlaku a gynekolog kvoli silnym krcom
tiež sa mi jeden čas točievala hlava a vtedy mi znama poradila denne cvičiť na krčnu chrbticu.a odkedy som to začala praktizovať vôbec sa mi netočí hlava a vôbec už nebývam stuhnutá. doležitá je pravidelnost najst si nato čas každý deň ja cvičím ráno a večer aj ked iba chvíľu ale je to dôležité
dakujem za rady.
dnes mam motanie v hlave od rana, taha ma viac do jednej strany aj pri chodzi. mam problem s koordinaciou. mam problem aj s pravou rukou, horsie sa mi pise aj na klavesnici, prsty akoby neposluchaju :(
termin na neurologii mam 28.1 :(
RNG ale ja nemam hlieny, ani ucho ma neboli. vlastne ziadne bolesti nemam
Zialbohu je coraz viac roznych virusov co napadaju travenie, tiez hlienovych infekcii, co napadaju stredne ucho. takze traviace problemy su coraz castejsie, a hlienove nakazy, co vzdoruju antibiotikam nicia pluca, aj stredne ucho. Na ne je dobre si kvapkat roztok citricidalu do nosa, lebo tam je hlavny zdroj infekcii z kvapockovej infekcie vo vzduchu a tam sa nedostanu ustne brane prostriedky(dutiny).
A na odhienovanie su dobre NAC, serrapaptaza a najma oreganovy olej v entericky chranenych kapsuliach, v davkach najmenej 3 x 200 mg carvacrolu. Firma NOW vyraba kvalitne, kde v kazdej kapsuli je 100 mg carvacrolu.