ahojte, pisem novu temu, moje tazkosti stale pretrvavaju...
cez sviatky som si oddychla, dala som sa ako-tak dokopy, dietovala som. Nebola som este uplne zdrava, ale bolo mi lepsie.
Od noveho roka som sa vratila do pracovneho kolotoca a som tam, kde som bola v decembri. Mam zavraty denne- nie vyslovene tocenie hlavy, ale motanie sa v hlave, zhorsena rovnovaha. Napinanie na zvracanie mam cca. kazdy treti den. Niekedy slabsie, inokedy silny zachvat, ze nedokazem pracovat. Pri napinani si dam tabletku kyseliny a cakam ci zaberie. Obcas pomoze, dnes ani ta nepomohla, lebo stale mam zavraty, aj ked silne napinanie pominulo.
Jem denne psyllium, probiotika, Betain Hcl a sama si varim lahke jedla.
Objavilo sa brnenie v prstoch, slabost v pravej ruke, na zaklade coho chcem navstivit neurologa. Mam stuhnutu siju/ krcny chrbat.
Gastroenterolog videl podrazdeny zaludok, ale vysledky su OK.
Som uz zufala, zijem takto uz druhy mesiac, psychicky mi je z toho zle, lebo nemozem sportovat a fungovat normalne. Na nete si citam hrozostrasne diagnozy, z coho mi je este horsie.
dakujem za rady!
ako sa dat do poriadku? napinanie, nevolnost, zavraty
NIka nechcem ta strasit ale nemas nahodou hiv virus? nocne potenie,uzliny, hnacky bolesti klbov patria medzi priznaky. Ak nie tak prepac
ahojte, tak pisem zase :) uz mam kazdy den zvysenu teplotu 37.2, takze to nebude tetania. neurologicke priznaky sa uz zlepsili- netrpnu mi ruky a mam jasnejsiu hlavu, mozno vdaka Mg+ Ca+ vitaminu D, Q10ktovie
co este stale mam: zavraty, bolest krcneho svalstva, nocne potenie, zimnica, zvysena teplota, silne ranne nevolnosti, rozmazane videnie obcas, velmi silna unava, slabost, hnacka, napinanie, bolest svalov
stale som PN a idem na kontrolu v utorok, kedy si budem ziadat vsetky mozne testy, hlavne boreliozu, nakolko v oktobri som mala velky flak na bruchu, na ktory dr.povedala, ze vyzera ako stipanec, no nedala mi na to nic, tak sme to nechali tak.
je to tazke psychicky znasat, rodicia sa o mna boja, cely den lezim, nic nevladzem robit, tak drzte palce :)
do nemocnice som mala ist vo stvrtok na neurologiu, ale nakolko neurologicke priznaky sa zlepsili (az na zavraty)tak teraz neviem, hlavne ci ma tam pustia, ked mam hnacku, ci ma nedaju na infekcne
Dakujem ale zatial nemam pocit, ze diagnoza je uplne ok. Mam stale nove priznaky-nocne potenie, rano sa budim spotena, pricom mi je strasna zima,citim sa akoby som mala teplotu, velmi choro. Mam bolestivu uzlinu na krku a k tomu seknuty krk. Nemozem nic jest, zo vsetkeho ma napina, aj z vody. Mam problem prijimat tekutiny.
Ak sa to nezlepsi, pojdem sa hospitalizovat na celkove interne vysetrenie buduci tyzden.
tak podla neurologicky je to urcite tetania. dostala som vysoke davky magnezia a antidepresiva (??), ktore sa zatial nechystam brat. som tyzden PN, oddychnem si od stresov :)
vraj za 3 tyzdne by som mala byt ok, dnes sa citim lepsie, rano mi bolo este velmi zle ale teraz lepsie, aj chut do jedla rastie
Podľa mňa to máš z tej chrbtice, slabosť v ruke to dosvedčuje, popros priateľa nech ti poriadne premasíruje krk, aspoň trošku sa ti určite uľaví.
na pohotovosti mi zatial urcili predbezne tetanicky syndrom, ale na potvrdenie treba podrobne vysetrenia a na vylucenie vaznejsich veci treba MR
pomalsie pisem na klavesnici, ako normalne a castejsie sa pomylim (stlacim ine pismenko, ako chcem) je to neprijemne, lebo cely zivot robim na pocitaci a mam rychly rukpis a teraz pisem ako dement.
nemam vsak hucanie v usiach, tak asi to nebude ten menierov syndrom, ale uvidime
CT hlavy mi nechceli spravit, ze presnejsie bude MR
Možno je to naozaj z krčnej chrbtice, ale určite navštív neurológa.Môj názor poznáš.Tvoje príznaky na veľmi podobajú mojím. Ja som mala atak len 2x s odstupom niekoľkých rokov (to už nevieš urobiť ani krok, lebo neudržíš rovnováhu a popritom z toho môžeš zvracať). Ale medzitým mi bolo tak ako tebe. Mne bolo roky nevoľno, tiež som to pripisovala hlavne stresu. Myslela som si, že mám problémy so žalúdkom a po rokoch sa ukázalo niečo iné. Dá sa stým v pohode žiť. Teraz viem, čo mi je. Už viem odhadnúť, kedy mám aké lieky užiť. Ja mám niekedy pocit, akoby som bolo na lodi :) a všetko sa so mnou akoby pohupovalo. Vyšetrenie prebieha bezbolestne. Pozeráš na lekárov prst a myslí, že som robila pár krokov so zavretými očami. Podľa toho zistia ako si na tom s rovnováhou. Problém s vestibulárnym aparátom spôsobuje pocity na zvracanie, únavu. Ináč necítiš si niekedy tep v uchu (vtedy keď ti je veľmi zle).....vtedy ja viem, že už naozaj zle a beriem všetky lieky. No skús ten Torecan, možno ho môže predpísať aj obvod.lekár.
dakujem Katsa, ale moje stavy vyzeraju inak, lebo "to" nepride na mna len tak, ale je to pritomne 24hod denne, uz od stvrtka a stale sa to zhorsuje. vstavam a zaspavam v zlom stave. apatia, nevolnosti, nechutenstvo, neustaly smad, slabost, pridruzila sa bolest v krizoch a bolest na siji (to len pri stlaceni). mam pocit, akoby som mala teplotu, stale mi je zima
uvazovala som nad pohotovostou zase, v prepustacej sprave v piatok pisali, ze pri zhorseni stavu kontrola. ale neviem ci ma zmysel, odradza ma dlhe cakanie
Ked to na mna prvykrat prislo (vtedy ma oblievalo teplo velmi intenzivne, busilo mi srdce a bolo mi na odpadnutie aj ked som lezala) som s placom nabehla k doktorke, zmerala mi tlak mala som vysoky ale povedala ze to mam z placu a poslala ma na dalsie vysetrenia, EKG a stitnu zlazu som mala v poriadku a tak sa ma zacala pytat na pracu a situaciu doma a z toho co som jej povedala mi povedala ze je to stres a dala mi magnezium a lieky na spanie (lebo som nedokazala ani zaspat, som sa bala ze sa zas prebudim s tym stavom) tak som to brala a moc mi to nepomahalo lebo som este robila autoskolu tak som dost stresovala (autoskolu som nespravila ale povedala som si ze urobim ked budem viac v pohode)... potom som v praci dost stresovala a naucila som sa to jednoducho zvladat, ked na mna prisiel ten stav ze na odpadnutie tak som zacala skusat vselijake techniky a po case mi to preslo.....ja som aj dost snaziva, tak som hned skakala a stresovala ked mi niekto dal nieco urobit a som si uvedomila ze sa musim upokojit a uz to tak neprezivam, som o nieco pomalejsia ale nie je mi tak zle.... dokonca raz som bola doma a upratovala som dom, ked mi prislo nevolno, mala som zavrate a pocit ze odpadnem, tak som si zmerala tlak a vsetko som mala v norme a vtedy na mna segra vyletela ze sa furt len sledujem a musim s tym prestat a som jej za to vdacna lebo mala pravdu, stale sa len pozorujem ci mi nie je na odpadnutie a tak, takze uz to moc neriesim ked to na mna pride, po case sa upokojim a ono to odide.... velmi mi pomaha vyvetrat miestnost, vsimla som si ze mi pride zle ked je aj zle vyvetrana miestnost napr. nevydrzim vo vyvarovni alebo v restauraciach kde je vela pary, ci v malej miestnosti kde je vela ludi (ako mensia som odpadavala zo zle vetranych miestnosti)....ale pride mi to tak ze ty to az moc prehanas a ked na teba pridu zavraty tak sa sama vyhecujes tak ze odpadavas pomaly... naozaj vyskusaj nejake relaxacne techniky, skus sa upokojit a mavni rukou ze to nic nie je.... prinut sa jest... mne tiez nechutilo ale jeden som si povedala ze dost, musim jest a tlacila somm do seba zemiaky nasilu a po case sa mi ta chut do jedla vratila, zacni napr. s horucimi polievkami... jest jednoducho musis, lebo nesmies zotrvavat v tom stave ze ti je zle a teraz nebudem jest... jest musis... bude ti lepsie... dost mi aj pomohol prispevok tu na fore uzkost a vyliecenie alebo tak nejak sa to volalo a ludia tam opisuju tieto stavy a to ako to neriesia, alebo ako sa to naucili zvladat..... teda ak ti vysledky nic neukazu tak je to ten stres.... este aj zle drzanie tela a chrbtice je pricinou stavu na odpadnutie takze ja uz sa v robote vystieram a nie je mi az tak na odpadnutie, takze pohyb chrbticou ....ked to na mna pride, tak bezim na WC tam si trochu pocvicim, nadycham sa cerstveho vzduchu (lebo je tam obrovske okno ktore sa da cele otvorit) naratam do desat, usmejem sa na seba do zrkadla a hovorimm si ze mi ije dobre, ze sa mi velmi ulavilo (aj ked to nemusi byt pravda, ale presviedcam sa ze mi je lepsie a ono to funguje ak tomu naozaj uveris)... no to su take tipy, lebo ja mam problemy aj so zaludkom a ako mensia ked mi prislo zle v autobuse tak som sa presviedcala ze ma brucho neboli, ze mi nic nie je a si predstav ze ono to odislo a vydrzala som az domov..... tak viem ze aj ked ti je zle a presvedcis sa ze ti nic nie je tak bude lepsie ... nechcem aby si si myslela ze ta tu poucam alebo ze si myslim ez to mas vyslovene v hlave, ale len ti davam tipy ako to lepsie zvladnut... vyskusaj to a sama uvidis ci ti to pomoze alebo nie.... skus do toho zapojit aj priatelia nech ta odputava od myslienok, hrajte hry, rozpravajte sa o filme alebo ja neviem o com... len aby si na to nemyslela.....a negoogluj si priciny a nasledky a take veci....