Rád by som prispel do diskusie svojími postrehmi.
Pred rokom som skončil u fyziotrepeuta prtože som mal trhavé bolesti v lýtku vďaka ktorým som nevedel ani spať. Nakoniec som skončil s diagnózou, zničenej platničky s výrastkami na chrbtici. Doktorka mi povedala, aby som si z toho veľa nerobil, že pri správnom žovotnom štýle sa s tým dá žiť alebo podstúpiť operáciu. Bolo mi 32 rokov a dignóza neuspokojivá.
Ak som sa chcel vyhnúť operácii, zobral som veci do svojích rúk a začal som poctivo cvičiť cviky, ktoré mi predpísala. V priebehu 6 mesiacov som schudol 15 kíl a dnes môžem povedať, že sa moje problémy s bolesťami zmenšili o 95%. Sem tam sa to ozve, ale to je už len taká 1 dňová záležitosť s ktorou som sa naučil žiť. Poväčšinou to riešim natieraním postihnutého miesta na chrbtici Voltarenom Forte 2,32%, ktorý mi veľmi pomáha a uvoľnenie cítim do 1/2 hod. od namazania.
Záver: Doporučujem všetkým s nadváhou schudnúť na ideálnu váhu a poctivo cvičiť. Určite pomáha i žihľava a verím i na rybie oleje. Určite to vyskúšam. Po dlhodobom sledovaní situácie dodám ešte, že i psychika má čo to na svedomí...ale to je predmetom inej diskusie.