Ako sa zbavit nenavisti?

pomocnenavist

nechTo mam milovat toho pri kom som stala v case ked mu zahynul oteca ten so mnou skoncil kontakt pričom vravel ze zostaneme kamarati a ja som suhlasila s kamaratstvom?toho ktory nevie ani reagovat ako sa ma odkedy sa ozenil? Nabuduce nech si tam sam stoji nad zmrzacenym telom v truhle.

Mesačný princ

pomocnenavist - no nič, každý je egoista :) len sa musíš naučiť, ako s tým pracovať.

Je to ako s manipuláciou, kto túto vlastnosť označí za niečo zlé, ten sa jej pokúsi zbaviť, ale aj tak ho premôže, ale čo tak využiť túto vlastnosť (dar) vo svoj prospech?

Aj oheň je dobrý sluha, ale zlý pán :)

Všetko je dar a má nás niečo naučiť. No ak to nepochopíme tak to, čo sa nám deje a čo máme nás môže skôr zničiť.

pomocnenavist

Jojkaml tak taky luxus ja nemam ze poprosim aby mi nepripominali co mi ublizuje,aby nespominali. My doma sme vsetci egoisti. Okrem mamy.

Mesačný princ

blueberryNN - pekný príspevok a súhlasím :)

Ono nenávisť je vlastne samovražda a veľa ľudí si to vôbec neuvedomuje. Veď už len ten pocit...prečo ho cítim? Nikdy nemôže totiž ublížiť človek ale len naše vlastné nenaplnené očakávania či nepochopené druhou stranou.

alebo môže platiť ,,kto do teba kameňom, tak ty doňho chlebom, ale takým mesačným,, :D

nenávisť je vlastne láska, len otočená. Skús otočiť tú mincu a uvidíš. Viem, že sa mi to ľahko píše ale potrebuješ pochopiť prečo cítiš práve túto emóciu. A je to vôbec emócia? Nie je to zhluk rôznych sebeckých výlevov ako sklamanie, odmietnutie, strach, pomsta, žiarlivosť.....atď

Ty potrebuješ zistiť ktorá je to a analyzovať si ju. Väčšinou to, čo nenávidíme na druhých je naším vlastným zrkadlom.

blueberryNN

Neviem si dost dobre predstavit nenavist. Podla mna mas s niekym osobny problem, a ten nemas spracovany. Ten pocit, ktory ty volas "nenavist", je iba vysledna emocia, ze nieco nemas spracovane. Rozober si to cele a najdi skutocny problem. A s tym pracuj. S pricinou, nie dosledkom.