Ahojte,
mám 24 rokov a žijem so svojimi rodičmi, ktorí žijú dosť neusporiadaný život. Počas celého roka to nevnímam, lebo študujem na VŠ a žijem na 400 km od doma a to na internáte.
Na Vianoce chodievam domov, ale z roka na rok je to horšie. Pre našich akoby sviatky ani neexistovali, takmer nikto si na nás cez sviatky ani nespomenie, nikto k nám nechodí.
Moje dni pred sviatkami vypadajú rovnako, upratujem, varím, pečiem, aby aspoň bol nejaký náznak sviatkov, ale už jednoducho nevládzem a už ma to ani nebaví, lebo po zvyšok sviatkov som unavená ako pes.
Teraz to bolo narovnako. Otec sedel pri pive, mama stála nadomnou a lamentovala aká je chorá, ako nevládze a pod.. Popritom keď som jej povedala, že idem do mesta ešte čo to pokúpiť, už bola zdravá. Večer ohŕňala nosom nad večerou, sadla si k stolu v teplákoch a nebola schopná si odložiť po sebe ani tanier.
Dnes vstali pred chvíľkou a ja od 6tej stojím pri sporáku.
Mám priateľa, ale bojím sa ho doniesť domov, lebo viem, že by potom zdrhol. Ja sa za svoju rodinu hanbím, ale čo mám robiť?
Oni ma volali na sviatky, ale predsa už na Vianoce k nim nepatrím a nepatrí sa tam chodiť.
Čo by ste robili vy na mojom mieste? Aj ja túžim mať už normálne sviatky, ale u nás je to nemožné.
Pokazené sviatky
Ja neviem, ako je to u vás, ale že by toto dokázal jeden jediný človek??? Dokázať vybieliť naraz všetkým účty toľko rokov po smrti v priebehu pár dní???
Uf, klobúk dole, hat down!
Keď on dokáže toto, tak ja dokážem robiť sám opozíciu:-) Neviem, asi tá opozícia bude pre mňa osobným Leitmotívom:-)
Bol som dnes u svojho psychiatria. Povedal som mu, že mi píše veľmi silné lieky, napr. Quetiapín. Že bdiem len hodinku denne. On mi povedal, že vraj to je veľa a že nemôžem toľko bdieť. Povedal presne toto: dávku zdvojnásobíme.
Ja som mu povedal: pán Dr., však ja keď budem denne bdieť len napr. 10 minút denne, tak ja nestihnem vykonať ani veľkú potrebu.
Však ono možno asi aj spať a s.ať súčasne, že?
Nie, priznanie nie je poľahčujúca okolnosť. Už mu nikdy pravdu nepoviem:-)
Toto mi nemal spraviť, však ja mu poviem a ukážem také veci, že sám skončí na psychiatrii.
www.youtube.com
Poviem vám vtip: prišla myš ku slonovi a hovorí: slon, prosím ťa, koľko je hodín
Moja ex tak zle varí, že keď donesie jedlo na charitu, tak všetci bezdomovci radšej vezmú nohy na plecia a utekajú kade ľahšie
Chuck Norris je údajne už dávno mŕtvy, akurát, že smrť nemala odvahu mu to povedať
Chuck Norris bol údajne na Marse, odvtedy už nezachytili z Marsu žiaden signál od mimozemšťanov
Chcel som si kúpiť od Číňana podprdáky a hovorím mu: prosím ťa, jedny bra, number 1. A on na mňa: vaša žienka tak malá lentilka pod koberec?:-)
Inak, som rád, že Vám sám môžem robiť opozíciu. Aspoň si to v duchu namýšľam, z čoho mám neskutočnú radosť. Nemám na Vás momentálne žiadne kritické slová. Nemôžem povedať, že to všetko ide dole vodou. Skôr mám pocit, že keď sa s tými exhaltátmi niečo nespraví, tak skončíme všetci pod vodou. Asi by som si každý deň mal pomaličky máčať nohy v lavóre, aby som si zvykal na vlhké prostredie A postupne prechádzať k vyšším partiám
www.youtube.com
Cau Adria.
rozmyslam, ze preco na mna reagujes prave ty, co davas dievcatu sancu. Ja s tebou suhlasim - vychova a genetika su proti ale motivacia je ovela viac. Ta je vzdy podstatna. Clovek s motivaciou dokaze zazraky.
Co sa tyka navstev u rodicov - niektori tu radia, aby ich dievca vobec nenavstevovalo. Vec sa ma tak, ze ano, v jej pripade necerpa ona od rodicov, ale rodicia od nej. Ona je tam tym svetlom v temnotach. Ona tam robi misiu. Nech su ti rodicia aj taki aki su, ale vzdy plati, ze jej dali zivot a vychovali ju do dospelosti tak ako to vedeli. Takze aj pri vsetkej tej duchovnej a materialnej biede si zasluzia uctu, trpezlivost a zhovievavost. Dievca im robi sluzbu, aj ked ju hned neocenia.
Ja by som si dievca, ktore sa takto sprava k takymto rodicom vazil a vedel by som, ze na tohto cloveka sa mozem spolahnut aj v krizach.
neviem co mas tymi navodmi na mysli kazdopadne vplyv genov tu spominali ini a ja som ich len poopravil aby z nich nerobili takeho strasiaka a hlavne aby vzali do uvahy aj dalsie faktory. neviem co si si vsugeroval do hlavy ale faktom ostava ze len geny samotne neovplyvnuju to aky zivot budeme zit. vplyv na nase zivoty maju aj ine, dalsie faktory a to vyrazny. skratka to aky clovek je a aky zivot zije je VZDY SUHRA viacerych individualnych faktorov ktore sa stretli a geny su len jednym z nich.
a prezidentka ? nikto kto ma aspon stipku zdraveho rozumu netvrdi ze v zivote mozes byt co len chces. vsetko ma svoje limity. ale do urcitej miery svoj zivot ovplyvnit vies. do akej to zalezi na roznych faktoroch. jednym z nich je aj tvoja vola. zjednodusene povedane kazdy sa pohybujeme len v urcitych mantineloch, ale medzi tymi mantinelmi je nejaka vola. a kde su tvoje mantinely to musis hladat. a to plati aj pre ten pripad ci sa stanes alkoholikom alebo nie. mozno su faktory v zivote tejto slecny viac naklonene k tomu aby mala nabeh sa alkoholickou stat, ale to este neznamena ze sa nou stane. a podla toho ako si zariaduje svoj zivot to vyzera ze je na dobrej ceste. okrem toho, ked sa spomenie alkoholik v rodine ludia maju tendenciu zovseobecnovat. lenze to je somarina. nie je alkoholik ako alkoholik. v niektorych rodinach alkoholik vystraja tak ze vsetci su na prasky, inde to tak dramaticke byt nemusi.
a ked uz teda spominam tie individualne faktory, nejde predsa len o to ci ma niekto geneticku predispoziciu k tomu stat sa alkoholikom, ide predsa aj o to AKE DALSIE geneticke predispozicie v sebe ma. to je dalsi faktor na ktory si zabudol. atd atd.
a co spravi s rodinou ? idealne by bolo uvedomit si ze ona za svoju rodinu nemoze, ze ona moze zit iny zivot, a vrcholom vsetkeho by bolo keby im dokazala odpustit. zabudnut sa nebude dat. ale nemusi ist v ich slapajach ba co viac, nemusi to vsetko mat na nu az taky negativny vplyv aby si dodrbala zivot.
posobis na mna ako clovek ktory s tymito vecami nema vela skusenosti
weirdo - vôbec tu nejde o genetiku ale o návody...ale to je na veľmi dlhú debatu a vyčerpáva ma to, tak len pekný večer ti napíšem :D
Jasné, že môže byť úplne iná, žiť odlišný život a pohnúť sa niekam, kam sa nedostali ani jej rodičia či prarodičia. Dokonca sa môže stať prezidentkou niektorej krajiny alebo nejakou skvelou výskumníčkou...môže všetko čo len chce ale.... To ,,ale,, tam bude vždy!
A apropo čo spraví s tou svojou rodinou ak začne nový život??? Vymaže ich z neho? Nebude sa im ozývať? Zabudne???
ale to je len zopár skutočností....
suhlasim s littlesue a blueberry. chvalabohu ze tu prispievaju aj taki ludia. ale ku genom.
1. to ze jej otec je alkoholik este neznamena ze je nim preto lebo ma geneticku predispoziciu ktoru by mohla Nixs zdetit.
2. aj keby mal nejaku taku predispoziciu (aj tak odporucam si tie vyskumy najprv nastudovat) a ona by po nom podedila take geny, este to neznamena ze sa z nej stane alkoholicka. alkoholizmus je totiz problem multifaktorialny to znamena ze sa tam zapaja viac faktorov. ostatne vo vseobecnosti pri vplyve genov na nase spravanie to tak obycajne plati ze na vysledny stav vplyva vzdy viacero faktorov. neda sa len tak na zaklade genetickej predispozicie povedat aky ten clovek bude, co dosiahne, aky zivot bude zit.
a tie prispevky v ktorych niektori pisu ze z dievcata nikdy nic nebude. ja dufam ze su to vyplody nejakeho znudeneho pubertalneho individua pocas prazdnin.
Neviem podľa čoho poniektorí súdia autorku príspevku a odkiaľ tak dobre vedia, že bude ako jej rodičia? Podľa mňa bude opak pravdou a je to presne ako tu už niekto písal, že ľahko môže byť, že bude úspešnejšia ako deti podnikateľov a milionárov.
Čo sa týka jej priateľa, tak predpokladám, že keby vadila jeho rodičom tak ju nevolajú a už dávno by ten vzťah nebol.
Len tak na okraj, určite nie sú internáty zatvorené a na jej mieste by som nechodila domov pomaly ani na sviatky.
Nastastie zakladatelka temy vyzera byt dost chytra na to, aby sa jej prispevky ako od ellieny nedotkli, pride mi to ako trolling, su prazdniny atd., ale na pobavenie dobre. Zakladatelka ty bude v pohode. Uz teraz na to ide dobre, len su tam na jej strane urcite pocity viny a tiez hanby. Skutocnost doma ale nezmeni. Je lepsie sa orientovat viac na priatelovu rodinu a ucit sa od nich, ako na to, aby to doma klapalo.
eliena co tak zatrpknuto?podla seba sudim teba,)?podla mna ma pravdu.kazdy,teda skoro kazdy okrem teba na sviatky,pecie ,prata,proste sa chce citit prijemne,aj upecene medovniky,teda vona ma svoje caro.tiez si to z detstva pamatam.ja na tom nevidim nic zle.ako sa opovazujes povedat ze jeho rodicia ju nechcu a ze tam nepatri?zijes s nimi?si zatrpnuta osoba ,ktora je navyse ludom nedopraje,.nechcela by som ta mat raz za svokru:DDD.ale zapamatj si co zasejes to budes zat.karma je zdarma.