Vzťah s cudzincom - moslimom

Príspevok v téme: Vzťah s cudzincom - moslimom
loury

Prosím veľmi pekne o objektívne rady.
Spoznala som pred pol rokom muža a od začiatku som vedela, že je cudzinec, veľa sme sa rozprávali, padol mi do oka. Pochádza z Uzbekistanu, nevyzerá ako cudzinec, možno trošku, ale človek na ulici by nespoznal, že nie je stadiaľto. Žije tu už 7 rokov.
Pol roka sa teda stretávame a až pred 2-3 mesiacmi sme sa bavili o viere a tak, a povedal, že je moslim. Nevedela som to a trochu ma to zaskočilo, keďže sme nechodili k sebe, nevedela som ako žije, čo je jedáva.
Neviem teraz, čo robiť. Nikomu som sa s tým nezdoverila, lebo neviem ake mam čakať reakcie rodiny, priateľov, keď čítam o moslimoch na internete, aké sú skusenosti, som totálne zmätená ľudia.
On je ku mne veľmi milý pozorný, každá raz keď sa stretneme mi niečo prinesie, hovorí mi pekné veci, skutočne tak pozorného muža som v SR ešte nespoznala, len ide o to, že mám teraz strach, neviem ako mu mám veriť, vela sa ho pýtam na jeho krajinu, rodinu a tak, aj mi odpovie ale už sa mi zdá, že mu to trochu začina liezť na nervy, len ako mu mám veriť, ked o nom vela neviem. Má tu len vzdialenu rodinu a kamarátov, od kt. sa ťažko asi niečo dozviem, nemožem takto vyzvedať.
Inak žije fakt slušne, má byt, chodí do práce už 6 rokov do jednej, nikdy sa nestaral do mojho sposobu života, žiadne zahalovanie, uplne normalne všetko.
Len je vo mne taka ta xenofobna nedovera a netušim čo mam robiť. Nemám vobec dovod opušťať ho, lebo taku lásku som ešte nezažila. Ale rozumiete ako to myslim...
Budem velmi vdačná za každu odpoved :)

adr1a

Hrac napisal velku pravdu. Pre moslimov su deti vsetko (hl.chlapci). Takze az tak to s tebou nemysli zas vazne seriozne, do buducnosti si myslim. Mozno sa mylim. Ale ked ja som bola v takejto moslimskej krajine tak to bol zas az horor :D vsak ma tam chceli za tolko kupit a stale tocili v spojitosti so mnou o detoch, rodine ai :D

sewie

znama mojich rodicov bola zasnubena za moslima, zobral ju domov na navstevu a tam zistila ze mal uz dalsie 2 zeny...

ja ti neviem, nie je moslim ako moslim...ale bala by som sa toho...mala som aj nejakych kamosov moslimov pocas erazma, a aj ked boli mili , zlati, pri naznaku najmensieho konfliktu sa ich neucta a pocit nadradenosti voci zenam prejavil...zrazu som sa tych co boli normalne mili, zlati slusni, strasne bala...

EstherEsther

Mala som vztah s moslimom a viem co to je. Ja ti dam iba jednu dobru radu kym ďalej zajdes tym lepsie cize ruky prec od neho. Ked len kamarastvo ok ale ziaden vztah a ziadne manželstvo!

Jax

Nooo samé predsudky. Ak o ňom pochybuješ, zjavne to nie je nič pre teba a mala by si sa na to vykašlať. Zober si slovenského katolíka z Terchovej, čo ťa bude ožratý mlátiť.

distan

Loury ty co riesis? Preco sa nespytas frajera rovno? Neni moslim ako moslim, ten tvoj je aj tak etnicky rus~uzbek a este k tomu shia/alewi? podla toho co pises.

Priatelka je etnicky kurd, so syrie, sunni - presne to iste co daesh (teroristi), modli sa 5x denne par minut, nenosi ani nikab ani hijab, skvor ziarive farby(obl). Ma totalne v riti ci si zid, sunni, shia, alewi, hindu, kriziak. Vraj kazdy si ma vybrat to, co chce.
Jedine co je ine je to ze sa nanu nesmiem pozerat ked si umyva zuby a robi vlasy (2x za den) - vzdy ma satku/celenku alebo "s handrou spletene vlasy". Tetovanie na tvari nema, to xko z bodkou.
Dalej co ma sere je to ze stale doma sedi na zemi, je na zemi, pozera tv na zemi, s ntb na zemi, sex na zemi.. neje skoro vobec maso. Vacsinou ovocie a zeleninu - este som nikoho nevidel kto by tolko toho pojedol. Nie kvoli viere, ale kvoli tomu ze oni ho doma nikdy nejedli, lebo nato proste nemali, nabytok to iste. Suseda ma cierneho psa, chodi ku nam lebo nemame plot, a ona sa s nim hra, my mame macku. Mozem ti ho odfotit, lebo isto sa tu najdu idioti co budu tvrdit ze je pes pre nich diabol. Dalej v lete kratke gate a tricko na ramienka, aj vonku, samozrejma stale "nieco zapletene vo vlasoch".
A ano, urazi sa nasmrt, ked budes ponizovat jej etnikum, ked sa budes pozerat ako si robi tie vlasy a zuby, ked ju budes podradovat oproti muzom, ked jej povies ze je teroristka kvoli viere. Je az prilis hrda na nich, nema problem sa kvoli tomu pobit, nadraduje etnikum nad nabozenstvo ako kazdy od nich. Nenavidi vsetko co ma suvis s tureckom. Domov ist chce, chceme, ale neda sa, ostat chce tu(myslim natrvalo), asi nemusim pisat preco..
Nenechaj sa tu dojebat tymito co ti pisu, ono je obrovsky rozdiel ake si etnikum a aky typ moslima si. Ten tvoj arab neni, ani sunni, vobec by som to neriesil.

11.ia

mam zname ktore sa vydali za moslimov a zo zaciatku to bol v kazdom pripade krasny vztah....ale potom nastalo peklo z ktoreho uz nieje cesty spat /vratane toho ze ak urobis nejaku "chybu" ide aj cela tvoja rodina... dufam ze si pochopila, ale myslim, ze skor nie/

loury

N. Korytnačka hej asi to bude preto lebo ženy moslimky si nemozu brat iných mužov ako moslimov, no aj napriek tomu o takomto pare viem.
Ale to niečo tak obmedzené ako to ty bez rozhladu pochopiť nemoze, lebo celú drobnú kapacitu čo tvoj mozog má vyuzivas na urážanie od 1. Príspevku bez toho aby si niečo vedel. Tam si bez pozrieť správy napumpovat nové overené správy a nechaj ma na pokoji tu s ludmi ktorí mi k tomu povedia viac....
Vidíš zvladla som ti tu podat čo si myslím aj bez toho aby som ta nazvala čim si...aj ked je to evidentne....typická primitívna natura primátov...ešteže ta nemám doma

nindža korytnačka

zvláštne, ja som ešte nepočul o chlapovi slovákovi (dokonca ani vôbec europana), ktorý by si zobral za ženu moslimku, mali by spolu deti a problemy z toho vyplývajúc, to len vy sa musíte s prepáčením dookola furt kur........iť s tými púštnimi opicami,.. naši predkovia sa musia v hrobe obraciať ked vidia ako sa tie naše europske devy správajú, hanba vám !!

loury

Ja len mam taky strach ze teraz to je krasne, naozaj nemam jediny dovod prečo ho nechať, ale bude sa to vyvijat, predstavim ho rodine, ktora bude samozrejme proti, ja si budem bojovat za svoje obhajovat ho a po nejakom čase to dopadne tak zle ako vela medializovanych moslim-krestanka vztahov...
Potrebovala by som ho nejako spoznať, vidiet ze mu mozem verit...len neviem vobec ako :/
nechcem mu krivdit no zaroven sa snazim byt velmi velmi ostrazita..
najprv som bola tak slepo zamilovana ale ked mi toto všetko povedal, tak sa mi tak nejak trochu zošuchli ružove okuliare a uz na všetko pozeram inak..nie tak naivne