Prosím veľmi pekne o objektívne rady.
Spoznala som pred pol rokom muža a od začiatku som vedela, že je cudzinec, veľa sme sa rozprávali, padol mi do oka. Pochádza z Uzbekistanu, nevyzerá ako cudzinec, možno trošku, ale človek na ulici by nespoznal, že nie je stadiaľto. Žije tu už 7 rokov.
Pol roka sa teda stretávame a až pred 2-3 mesiacmi sme sa bavili o viere a tak, a povedal, že je moslim. Nevedela som to a trochu ma to zaskočilo, keďže sme nechodili k sebe, nevedela som ako žije, čo je jedáva.
Neviem teraz, čo robiť. Nikomu som sa s tým nezdoverila, lebo neviem ake mam čakať reakcie rodiny, priateľov, keď čítam o moslimoch na internete, aké sú skusenosti, som totálne zmätená ľudia.
On je ku mne veľmi milý pozorný, každá raz keď sa stretneme mi niečo prinesie, hovorí mi pekné veci, skutočne tak pozorného muža som v SR ešte nespoznala, len ide o to, že mám teraz strach, neviem ako mu mám veriť, vela sa ho pýtam na jeho krajinu, rodinu a tak, aj mi odpovie ale už sa mi zdá, že mu to trochu začina liezť na nervy, len ako mu mám veriť, ked o nom vela neviem. Má tu len vzdialenu rodinu a kamarátov, od kt. sa ťažko asi niečo dozviem, nemožem takto vyzvedať.
Inak žije fakt slušne, má byt, chodí do práce už 6 rokov do jednej, nikdy sa nestaral do mojho sposobu života, žiadne zahalovanie, uplne normalne všetko.
Len je vo mne taka ta xenofobna nedovera a netušim čo mam robiť. Nemám vobec dovod opušťať ho, lebo taku lásku som ešte nezažila. Ale rozumiete ako to myslim...
Budem velmi vdačná za každu odpoved :)
Vzťah s cudzincom - moslimom
Neplaš še, o dva roky, keď tu budú vládnuť islamisti, ťa pri prvej vhodnej príležitosti vymení za ťavu. Stále lepšie jak vymeniť za kravu
Loury, tak som rada, že som sa trafila. A mňa zasa potešilo, že sa tu na fóre po dlhom čase obavil dospelý človek, kt. pozná a aj používa zázračné slovíčka. Ono je to tak, že láska nepozná žiadne hranice, niekedy udrie ako hrom z jasného neba a človeka zasiahne až v hĺbke jeho srdca. Možno Ti to výjde /prajem Ti to/, možno sa popáliš, ale jedno bude isté, že si schopná toho najušľachtilejšieho citu na svete. Viera a národnosť patrí zasa medzi nacitlivejšie témy. Niekto je ortodoxný, iný fundamentalistický, ďalší veriaci a tolerantný, či do kostola chodiaci a páchajúci zlo... V Tvoj prospech hrá to, že chlapec má naše štátne občianstvo, má u nás byt, žije a pracuje tu a tu aj plánuje svoju budúcnosť. Toto všetko znamená, že bude musieť dodržiavať naše zákony, kt. sú postavené nad akékoľvek náboženstvo vo svete. Ten právny aspekt, na kt. som Ťa upozorňovala, môžeš týmto ignorovať. A čo sa tej antikoncepcie a detí týka, aj to o ňom niečo vypovedá. To nie je vec náboženstva, ale osobnosti a charakteru Tvojho moslima. Možno je veľmi zodpovedný a vie, čo od života chce, možno sa na deti ešte zatiaľ necíti, možno ich ani nebude chcieť, možno svoj názor v budúcnosti prehodnotí, možno už nejaké má,...Je to len na vás, či aj v tejto otázke nájdete konsenzus. A že máš pochybnosti? Kto z nás ich nemal? Tým, že si sa nám zdôverila, si otestovala reakcie ľudí a presne také môžeš očakávať aj od svojich priateľov a rodiny. Tam však nemusíš výjsť s pravdou na bubon, nespomínaj jeho vieru. Dohodnite sa spoločne na nejakej verzii a pri otázke akého je vierovyznania nebudete zaskočení. Predtým mu však situáciu vysvetlí. Je to len a len na vás dvoch, či sa zosúladite, budete tolerovať a ľúbiť tak, že budete spoločne prekonávať prekážky a kam svoj vzťah posuniete. Riaď sa srdcom, ale nazabudni používať aj rozum!
Bože, to každá medička má potrebu sa vyspať s cudzincom???? Mám pár kamarátok, ktoré študujú medicínu a právo, ale všetky sú rovnako drbnuté. Ženy, majte kus sebaúcty.
Na VS s nami studoval jeden chlapec z Afganistanu. Jeho snom bolo zobrat si Slovenku, aby mohol ziskat nase obcianstvo. Co sa mu aj podarilo, nasiel si dievca z Oravy, chodil aj k nim domov, neviem, ci sa potom aj naozaj zobrali.
Lutoval som ale to dievca - urcite k nej bol super pozorny a asi sa pri nom citila ako princezna, vedel som ale, ze v podstatnych veciach sa bude riadit moslimskymi zvyklostami, pricom to, ze nebudu jest bravcove bolo asi najmenej.
Upozornujem ta specialne na to, ze pre moslima nevera nie je problem. Ma pravo hladat si druhu zenu, aj ked si ju nakoniec nezoberie.
Toto tu čítať je fakt nádhera...
Som Slovák, čo to znamená? Hovno
Som biely, čo to znamená? Hovno
Som kresťan, som murár, som podnikateľ, som 150 cm, som bez ruky.
Nevypovedá to o mne = mojom charaktere absolútne nič.
To len vy máte SVOJE predsudky a SVOJE predstavy. O mne neviete NIČ.
Je x spôsobov ako ma spoznať a otestovať, ale špekulovať na základe toho, že som niečo z vyššie napísaného, nie je jedným z nich. Je to blbosť.
Drvivá väčšina žien sa popálila s drvivou väčšinou mužov, s ktorými si začali. Tak to proste je. Vyberajú si ich podľa rôznych kritérií, väčšinou dosť blbých, často aj žiadnych...
By ma zaujímalo, ako si predstavujete, že vás vidia tí chlapi. Myslíte si, že si vravia: "ok, ožením sa s ňou, budeme mať deti a po pár rokoch o všetko prídem a pôjdem domov" ? :P
Tu niekto pisal, ze aj medzi nasimi muzmi su kreteni. To je sice pravda, tito ti neunesu decko do krajiny, kde nemas ziadne sance, mozes sa rozviest, ked uznas za vhodne, je tu urcity pravny system, ktory aspon ako tak drzi tvoje prava.
Nasi muzi su neni moslimovia, a tym odpada problem nabozensky.
Nasi muzi su inac vychovani k zenam, ako ich kultura.
Rodiny nasich muzov ta inac respektuju ako ich rodiny.
Ty ako nemoslimka, mas malu hodnotu alebo ziadnu v ich ponimani.
Mozno by sa toho dalo este viac napisat. Na druhej strane si treba napisat + a - chlapov z moslimskych krajin.
Pritazlivi, mili, spolocenski....... ale do kedy.
Takze z toho, co ste popisali a z vlastneho poznania, radsej stara dievka, ako moslima za muza.
Hm..., neprajem nikomu ten pocit bojovať o dieťa cez Centrum medzinárodnoprávnej pomoci a to mesiace a tŕpnuť či dostaneš svoje dieťa späť alebo nie.
Samozrejme spočiatku bola veľká láska, pochopenie, všetko sa zdalo byť a časom prišlo vytriezvenie a skončilo to únosom dieťaťa. Určite by som sa ešte raz nechcela zapliesť s moslimom a podotýkam, že nebol z Afgánska. Tiež som patrila podobne ako Werka medzi medičky, ktorým zamotal hlavu zahraničný študent.
Este nieco som zabudol. V Uzbekistane je zakazana polygamia vo vladou kontrolovanych oblastiach, aj vo vsetkych samospravach (ak existuju). Tresta sa odnadim slobody na tri roky. V pripade sporu budu deti pridelene automaticky tebe.
Dam ti dobru radu, napis si body a veci ktore chces vediet. To co si myslis ze urazi partnera sa ho nepytaj, spytaj sa to na konzulate v Taskente. emb.tashkent@mzv.sk
Inak co som si narychlo pozrel na YT, tie uzbecky tiez nosia handry vo vlasoch, satky max (farebne).
Sharia bola v minulosti brutalne potlacena rusmi, cierny zavoj je znak wahabizmu = je v krajine zakazany, taktiez kvoli medzinarodnej mienke. IMU je aj medzinarodne uznana teroristicka organizacia. Viac sa mi uz hladat nechce, kedtak napis mesto odkial je, daco sa este bude dat zistit.
Ja som mala Afganca
Loury pozri. V Anglicku som vo firme pracoval aj s moslimkami povodom s Turecka. Mlade super baby, posrandovali sme ale aby nenastali problemi tak som rovno povedal ze som šťastné zenaty a to aj iny vraveli svojim partnerom. Proste ziadne flirty nic. Kolegovia v praci priatelia po praci. Obidve vsak hoc boli moslimky sa priznali ze nedodrzuju ich zvyky. Su rodene moslimky maju partnerov moslimov no nie ortodoxnych zazratych do vieri. Ale priznali, ze takto zit si mozu dovolit mimo Turecka, v Turecku chodia zahalene a spravaju sa podla vieri. Cize chapem tvojho priatela, ze tu je volnejsi nemusi dodrziavat zvyky kedze ho ,, nik,, nepozna. No nespoliehal by som ze to tak ostanedo buducna. Vies moslim sa tazko vzdava svojej vieri, a taky odpadlici od vieri su prisne trestany a to aj mimo ich uzemia.
Ano saudska arabia a pod. Tam sa saria musi dodrziavat. Ale preco byt vo vztahu ked uz teraz si niesi ista aky bude? Preco nedas na svoju intuiciu? Co ti hovori srdce?
a na koniec fakt si daj pozor aby si vo svojej zalubenosti nespravila problemy aj svojej rodine. A to ked sa ta pytal ci berieš antikoncepciu je znakom ze si pre neho len flirt na sex, nie vazna znamost. Sorry aspon ja to tak vnimam.
ale tak ako u nas krestanov mas ludi zazratych do vieri, tak mas ludi pokrstených co kostol obchadzaju zdaleka a zvyky nedodrzuju.