Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Strach z neistej buducnosti

Príspevok v téme: Strach z neistej buducnosti
triandafilia

Ahojte.. dlho rozmyslam nad tym ci sa podelit so svojim strachom. Mam 33 r, priatel ma 31 a sme spolu rok a pol. Ja osobne sa nejak necitim este na deti ani nic ale musim sa priznat ze ma trosku stresuje to ze vela mojich znamych uz deti maju alebo sa chystaju alebo sa vydavaju alebo sa stahuju s priatelmi pod jednu strechu. Nedavno mi moja velmi dobra kamoska povedala ze jej priatel jej to po 3! mesiacoch navrhol. A mne je smutno. My o tom este ani nerozpravame. Aj ked je pravda ze sa o mna stara, vela casu travime spolu, takmer kazdy den a ak nie sme kazdy den spolu tak viber, kazdu hodinu, tel. a tak. Poznam jeho rodinu, priatelov. Urcite nepatrim medzi zeny ktore nutia svojich priatelov do niecoho takeho al. "narazaju" na takuto temu. Vsetky moje byvale vztahy boli blizko ku svadbe nakoniec som sa s nimi rozisla lebo som necitila ze chcem s nimi byt na cely zivot, nebola som natolko stastna. Teraz ale som, mame pekny kludny vztah, bez hadok, s porozumenim atd.. ktory nas oboch naplna. Baby co mam robit. Napada mi iba jedine - ze tomu dam este taky pol rok a ak nenavrhne nic ohl. spolubyvania tak to asi ani nikdy neurobi a tak sa s nim rozidem. Sama nedokazem a ani nechcem navrhnut spoluzitie a buducnost. Stresuje ma to, boli ma z toho zaludok. Mozno je navine jeho vek, je to prvy krat kedy mam mladsieho partnera ale v porovnani s byvalymi ktori obli starsi odo mna aj o 8 rokov je neporovnatelne zrelejsi a seriozny. Obaja mame dobru pracu a nic nam nechyba. Prosim poradte, budem cakat na vase nazory lebo uz naozaj neviem ako to riesit..len mi nehovorte aby som to prediskutovala s nim to urcite nie. Prosim aj muzsky pohlad. Vopred dakujem

triandafilia

Filip proste na zaciatku povedal ze o take dva-tri roky ak sa vezmeme ze to bude ok nie? No a potom ked sme to zacali rozoberat tak povedal ze citi tlak, ze co v pripade ak o tie dva -tri roky nebude pripraveny a ja tym stratim cas... ze co ak mozno nie je to co ja hladam? Tak som sa ho spytala ako vidi svoj zivot o pat rokov, ako si mysli ze bude zit...a on na to, ze o pat rokov myslim ze ze uz budem vazne uvazovat o rodine... a ja na to ze o pat rokov ja budem uz 38rocna a to uz je dost neskoro... ze mi to mal povedat vtedy v maji ked som sa s nim rozisla... ze sa neponahlam nikam ale pat rokov je velmi dlha doba. A hlavne ze sa zmienil o tom potrate..to bola hlboka bolest. Nechcel sa rozist, ze ma miluje a ze budeme mat deti neskor len proste ze nemoze nic zarucit. O zaruku som ho neziadala... ved to ani ja zarucit nemozem ze s nim zostanem. Ja som len mala taky pocit ze pod tym tlakom chcel vycuvat proste...co si budem nahovarat...

Filip TT

Trianda aká vlastne bola jeho predstava, píšeš to po kúskoch, nemám to ucelené. Najskôr som tomu rozumel tak, že o 5 rokov chce rozmýšľať, či ide s tebou do toho, neskôr si napísala, že dieťa s tebou plánuje za 2-3 roky....

Btw. je to dobré poučenie aj pre čitateľky: keď sa už odhodláte intímne žiť s nejakým mužom, opýtajte sa ho len tak odboku, čo spravíme, ak by som zostala tehotná a budete vedieť na čom ste.

triandafilia

Ano dvojpes povedal... samozrejme ze celu noc nespal potom a bol zhrozeny sam zo seba..ale povedal. A kedze to bolo bez hocijakeho uvazenia je to jeho prva reakcia a to co chce takze je to pravdive.. myslela som si ze toto nikdy v zivote pocut nebudem. A uz vobec nie od neho. Diky za tvoju odpoved naozaj som zacala uvazovat nad tym ze som urobila chybu ze som odisla...

dvojpes

ak ti povedal, ze by si mala ist na potrat, ak by si bola tehotna, tak je to uplne jasne a berem vsetko, co som povedal, spat.

tanicka7842

trianda aj ked ta to bolí je dobre ze si sa rozisla s tym chalanom...dnes su ti muzi hrozny vsetci nikdy niesu pripraveny mat dieta nechce sa im zenit sa viazat sa mat normalny vazny vztah sporit a pracovat na buducnosti a stale dokola hladaju nieco lepsie ... fakt je to ako postavene na hlavu aj tie vztahy sa mi dnes zda ze su take budeme spolu pokial si nenajdeme nieco lepsie... moj ex priatel mal 35 rokov a tiez ,,vraj nebol pripraveny na dieta,, a stale si o sebe myslel ako keby mal 25 rokov..aj sa tak spraval...muz moze mat dieta kedykolvek ale zena uz nie lenze to oni nevedia pochopit..v mojom okoli mam vela znamych muzov vo veku 30 rokov ktory doslova neriesia nic len by si radi uzivali bez akehokolvek zavazku... no hrozne..ziadne plany ziadna praca na buducnosti a este su zo sebou spokojny..ach jaj sme to dopracovali...

triandafilia

Vidis anonymouska... aj ja dufam ze spoznam uzasneho muza a urobi ma stastnou... ak by moj byvaly chcel tak by sa snazil. Ale nesnazil..a to boli najviac

anonymuska9

súhlasím s kafe nájsť dnes dobrého chlapca do vzťahu je zázrak ( a to hovorím ako žena ktorá si prežila mnoho veľmi mnoho) od muzov s dlhmi cez neskutočných žiarlivcov ktorý boli schopný nahádzať špinu na ženu ktorá si to vôbec nezaslúžila...a mimochodom za človeka hovoria skutky nie slová a mám osobnú skúsenosť že muži ktorý nakecajú babe čo by preňu všetko spravili ako ju milujú ako velmi chcú rodinu a deti tí zdrhnú prvý pri prvom probléme...nemusí to tak byť vždy ale väčšinou to tak býva.. tiež som si odvykla robiť plány ked si môj ex vzal zo dna na den iné dievča pred našou svadbou... odvtedy viem že život je nevyspitateľný...a aj viem že úplne nečakane som spoznala skvelého muža a teraz máme krásny život sme spolu žijeme každým dňom je nám jednoducho super neriešime čo bude ... . prečo si ľudia nevedia vychutnávať prítomný okamih ale musia stále niečo riešiť? plány sú nič môžete hovoriť čo chcete ale príde situácia s ktorou nepočítate a musíte konať a reagovať... život nieje hra nemá scenár preto treba žiť naplno tešiť sa tu a teraz

kafe

ja napríklad stále nerozumiem, čo od toho chlapa chceš. On sa vyjadril, že chce aj deti, aj sa ženiť. TERAZ NIE, to predsa teraz nechceš ani ty, tak ste na tom OBAJA ROVNAKO! Do kelu, veď to je dobre, to neni dôvod na rozchod. On je s tebou šťastný a ty tak isto, tak ako ešte s nikým. Harmonický krásny vzťah. Kde je problém? Akú istotu to potrebuješ? Svadbu, ktorá sa dá veľmi jednoducho zrušiť rozvodom? Sľuby, prázdne slová, ktoré sa nedodržia? Istotu nemáš v NIČOM a buď ideš do rizika že to víde a veríš SEBE, že vieš čo chceš, vieš že je ti dobre, vieš že partner za niečo stojí, alebo si teda plávaj zo vzťahu do vzťahu.. a hľadaj istotu. Nenájdeš ju. Lebo tú neistotu si držíš v sebe. Dokážem pochopiť, že si odišla od partnerov s ktorými to nebolo ono. Ale nedokážešm pochopiť, keď odchádzaš zo vzťahu, kde si šťastná. Možno klameš samu seba a šťastná nie si. Alebo nevieš poriadne čo chceš, máš v sebe chaos, neveríš si.. neviem. ALebo si tragédka ako napísal dvojpes a máš potrebu si ubližovať a nedokážeš zotrvať v šťastnom vzťahu, proste nájdeš si hovadinu ako dôvod na rozchod. Ale mne príde divné to čo robíš.

Filip TT

To, čo Ti povedal o tom potrate, to je tak cynické, že celý ten obraz, že sa jedná o dobrého chlapca sa u mňa zrúcal. Jednak, že takto uvažuje a druhak, že ti to tak natvrdo povedal. Ja si fakt myslim, že má nejakú poruchu, čo sa týka social skills.

triandafilia

Galapagos ja viem, jasne ze ano... muzov je vsade dost. To je to najmenej. O obdivovatelov som nikdy nudzu nemala ale chcela som jeho. Tak velmi sa snazil ziskat a aj udrzat si ma. Neviem co dodat... som zmatana, neviem co si mam o tom mysliet ale moja logika hovori iba jedno. Ak by chcel, urobil by to aj bez toho aby som s tym zacala ja tak ako vsetci predtym. Ublizil mi tak ako nikdo doteraz. Dufam ze toto bola moja najhorsia skusenost.